Hızlı Soru - Cevap

Mustafa0133

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Öne çıkan konu #21,461
Arkadaşlar cartainerin bu fırçalarını kullananlarınız varmı, önerir misiniz. Araç içinde göğüs, kapı üstünlerinde vs. valed pro nun fırçasını kullanıyordum kayboldu bi anda. Cartainer in fırçalarını da görünce sormak istedim, sanırım ortadaki fırça daha yumuşak, diğerleri daha sert gibi. Kullanan arkadaşlar fırçanın kıllarında dökülme vs oldumu önemli olan o aslında

Hocam ortadaki fırçadan kullanıyorum iç panelde hiçbir dökülme olmadı tavsiye ederim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Arkadaşlar cartainerin bu fırçalarını kullananlarınız varmı, önerir misiniz. Araç içinde göğüs, kapı üstünlerinde vs. valed pro nun fırçasını kullanıyordum kayboldu bi anda. Cartainer in fırçalarını da görünce sormak istedim, sanırım ortadaki fırça daha yumuşak, diğerleri daha sert gibi. Kullanan arkadaşlar fırçanın kıllarında dökülme vs oldumu önemli olan o aslında

Bende var. Gayet başarılı.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhabalar, Merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum Auto Brite Citrus Wash gibi pompa ile uygulanan ürünlerle Magifoam gibi foam lancelerle uygulanan ürünler arasında bir fark var mı iki türlüde pre wash olarak geciyorlar. Bazıları Citrus wash üzerine magifoam yapıyor bazılarıda ikisinden birini kullanıyor bunun sebebi nedir?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Work stuff ın canyon başlığını Meg wheel brightener jant temizleyicisinde kullanıyordum geçen yıkamaya gittiğimde kullanamadım başlık tıkanmış atım yapmıyor. Basıp elimi çektiğimde takılı kalıyor geri gelmiyor. Bunu nasıl hayata döndürebiliriz

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar, Merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum Auto Brite Citrus Wash gibi pompa ile uygulanan ürünlerle Magifoam gibi foam lancelerle uygulanan ürünler arasında bir fark var mı iki türlüde pre wash olarak geciyorlar. Bazıları Citrus wash üzerine magifoam yapıyor bazılarıda ikisinden birini kullanıyor bunun sebebi nedir?
Kimileri temaslı yıkama öncesindeki tüm adımlara pre-wash diyor. Kimileri köpük (foam) öncesi adıma pre-wash diyor. Citrus genelde daha kuvvetli olduğu için foam öncesi ağır kiri yumuşatmak için kullanılıyor.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok teşekkürler Combo 2 yani çok ağır kirli araçlarda kullanmak için kullanılmalıdır doğru mu yaza girişte 2 ay yıkanmamış araçlarda vs kullanılmalıdır
Magifoam ve K2 Bora yı güvenli olarak öneren Valet Pro Combo 2 güvensiz diye niteleyen arkadaşlar olmuş.
Bu şampuanların hiçbiri ph nötr ve koruma için güvenli şampuanlar değildir.
Ama Magifoam yada K2 bora tavsiye edip Combo 2 agresiftir diyemeyiz. Hatta tam tersini diyebiliriz.
Bu şampuanların hepsi sodyum hidroksit (kostik içerir) ve PH değerleri 12 ve üstündedir.
Ürün dökümanlarına bakarsak
Magifoam %1-%5 arası sodyum hidroksit içerir ve PH 13,5 dur
K2 bora %5 den az sodyum hidroksit içerir
Ph değeri içeriğinde yazmıyor ama forumdan Hakan arkadaşımızın videosunda vardı 13-14 civarı bir değeri vardı
Valet Pro Combo 2 ise %0,1-%1 arası sodyum hidroksit içerir ve PH değeri 12-13 arasındadır.
Yani aralarında masum bir şampuan bulunmamakla birlikte değerleri en düşük olanı Combo 2 dir.

Benim bir çok kez kullandığım ve hiçbir sorun yaşamadığım bir şampuan olmakla birlikte eğer PH nötr ürün kullanmayacaksam ağır kirlerde Magifoam yada B33 yerine tercih ettiğim bir ürün olur fiyat performans açısından.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Kimileri temaslı yıkama öncesindeki tüm adımlara pre-wash diyor. Kimileri köpük (foam) öncesi adıma pre-wash diyor. Citrus genelde daha kuvvetli olduğu için foam öncesi ağır kiri yumuşatmak için kullanılıyor.
Her zaman değilde çok kirli araçlarda uygulanması gereken bir adım diyebilir miyiz, Yoksa foam lance bunu zaten kendi başına yapıyor mu

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Magifoam ve K2 Bora yı güvenli olarak öneren Valet Pro Combo 2 güvensiz diye niteleyen arkadaşlar olmuş.
Ama Magifoam yada K2 bora tavsiye edip Combo 2 agresiftir diyemeyiz. Hatta tam tersini diyebiliriz.
Bu şampuanların hepsi sodyum hidroksit (kostik içerir) ve PH değerleri 12 ve üstündedir.
Ph değeri içeriğinde yazmıyor ama forumdan Hakan arkadaşımızın videosunda vardı 13-14 civarı bir değeri vardı
Valet Pro Combo 2 ise %0,1-%1 arası sodyum hidroksit içerir ve PH değeri 12-13 arasındadır.
Yani aralarında masum bir şampuan bulunmamakla birlikte değerleri en düşük olanı Combo 2 dir.

Benim bir çok kez kullandığım ve hiçbir sorun yaşamadığım bir şampuan olmakla birlikte eğer PH nötr ürün kullanmayacaksam ağır kirlerde Magifoam yada B33 yerine tercih ettiğim bir ürün olur fiyat performans açısından.
Çok teşekkürler abi gayet açıklıyıcı oldu, Seni buralarda görmeyi özlemişiz

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Her zaman değilde çok kirli araçlarda uygulanması gereken bir adım diyebilir miyiz, Yoksa foam lance bunu zaten kendi başına yapıyor mu
Aynen sadece çok kirli olduğu zaman kullanılmalı. Bunu tek başına yapan agresif alkali foam’lar da mevcut ama bence 2 adımda (pre-wash + pH nötr foam) yapmak daha güvenli. Hatta citrus pre-wash‘ı sadece yoğun kirli bel altı bölgeye sıkmakta fayda var

Ercan585

Çaylak Detaycı
Üye
iyi günler arkadaşlar. en uygun alabileceğim köpük atacak alet (el pompası.) tavsiye edebilir misiniz??

burakkcbyk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mardin
Merhabalar gs gibi sert olmayan tamamen duru bir finish bırakacak apc önerir misiniz?

Şu an valet pro advanced interior cleaner kullanıyorum 1:10 oranda.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Merhaba, tavsiye edebileceğin ph nötr ön yıkama ve kova şampuanlar var mıdır? Ya da deneyimlediğin?