Hızlı Soru - Cevap

emretfn

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya
Doğru sulandırıldığı taktirde kışın magifoam ,k2 bora vs Yazın K2 bela,autobrite superfoam,Adbl Yeti vs çok ürün harcıyayım çok temizler yöntemi uygulamayın bu arada.Combo 2 ye gelince korumayı söker düzenli kullanımda dış aksesuarlara zarar verir aslen ön hazırlık şampuanıdır yoğun kir söker benzinlik köpüğünden kalır yanı yoktur.
Peki yaz kış magi foam kullansak ne olur?

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, tavsiye edebileceğin ph nötr ön yıkama ve kova şampuanlar var mıdır? Ya da deneyimlediğin?
Merhaba, ön yıkamada Valet Pro Foamula 1 yada Valet pro ANSF olabilir. Kova olarakta Car Pro Reset , Nanolex Pure yada Fiyat olarak en uygun Valet pro Concantrated tavsiye edebilirim.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
@DetayDeposu Cartainer ürünlerinin stokları yenilenecekmi. İnstagram sayfanız kapatıldı takipteydim normalde ama bulamadım sayfanızı
Merhaba Emirhan bey,

merhaba Emirhan bey,

Cartainer ürün grupları çok yakın bir zamanda güzel sürprizlerle ilk olarak Forum’daki arkadaşlarla tekrarl buluşuyor. Önümüzdeki günler K2 ve Deturner Stokları da yenileniyor. :)

Detay Deposu İnstagram hesabı yarın gün içerisinde tekrar aktif olacak. :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Merhaba valet pro combo 2 masum ve düzenli kullanılacak bir ürün değildir bilginize.
Merhaba, K2 Bora ile ilgili bazı arkadaşlar yanlış bilgilendirme yapmış, cevap vermek hasıl olmuş.

K2 Bora Pre Wash alkali PH değerine sahip Wax ve korumalar için güvenli ön yıkama ürünüdür. Bunu biz söylemiyoruz, bizzat K2 markası güvenli olduğunu söylüyor. Ayrıca yaptığımız testlerde ne hızlı cila sınıfı korumalara, ne de Wax ve seramik gibi korumalara zarar verdiğini gözlemlemedik. Bu testleri forumda ve YouTube platformunda ürün test eden arkadaşlar da yaptılar. K2 firmasının dediği gibi koruma için güvenli olduğu görüldü.

Ancak diğer arkadaşın dediği ürün yurtdışı firma açıklamasını okuduğumuzda wax ve yağ sökücü olarak kullanılabileceği, dolayısıyla koruma için güvenli olmadığı ilgili marka tarafından yazılmaktadır.

K2 ürünleriyle ilgili K2 Global İngilizce sitesi ve Türkiye Resmi Distribütörü’nden en sağlıklı ve doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.

K2 markasının sitesinde Bora Pre Wash ile ilgili gereken bilgiler verilmektedir. Yukarıdaki arkadaş ürünleri ve olayları birbirine karıştırmış olmalı ki Firma’ların beyanına ters açıklamalarda bulunmuş.

K2 Bora ile ilgili Markanın İngilizce sayfasını aşağıya bırakıyorum. Oradan inceleyebilirsiniz:

K2 - Auto jak nowe

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Bu videoda PH değeri ölçülmüş, net bir şekilde görünüyor.

Bu fotoğraftada içeriğinde ne oranda sodyum hidroksit ( kostik) olduğu verilmiş ürünün.

Eğer bu oranlar ile içerisinde diğer üründen fazla kostik ve PH değeri yüksek olarak güvenli oluyorsa ki internet sitesinde güvenli olduğunu belirtmiş :gulumsemex: o zaman diğer firma ürününü hiç tanımıyor :gulumsemex:

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, K2 Bora ile ilgili bazı arkadaşlar yanlış bilgilendirme yapmış, cevap vermek hasıl olmuş.

K2 Bora Pre Wash alkali PH değerine sahip Wax ve korumalar için güvenli ön yıkama ürünüdür. Bunu biz söylemiyoruz, bizzat K2 markası güvenli olduğunu söylüyor. Ayrıca yaptığımız testlerde ne hızlı cila sınıfı korumalara, ne de Wax ve seramik gibi korumalara zarar verdiğini gözlemlemedik. Bu testleri forumda ve YouTube platformunda ürün test eden arkadaşlar da yaptılar. K2 firmasının dediği gibi koruma için güvenli olduğu görüldü.

Ancak diğer arkadaşın dediği ürün yurtdışı firma açıklamasını okuduğumuzda wax ve yağ sökücü olarak kullanılabileceği, dolayısıyla koruma için güvenli olmadığı ilgili marka tarafından yazılmaktadır.

K2 ürünleriyle ilgili K2 Global İngilizce sitesi ve Türkiye Resmi Distribütörü’nden en sağlıklı ve doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.

K2 markasının sitesinde Bora Pre Wash ile ilgili gereken bilgiler verilmektedir. Yukarıdaki arkadaş ürünleri ve olayları birbirine karıştırmış olmalı ki Firma’ların beyanına ters açıklamalarda bulunmuş.

K2 Bora ile ilgili Markanın İngilizce sayfasını aşağıya bırakıyorum. Oradan inceleyebilirsiniz:

K2 - Auto jak nowe
+1 Combo 2 nin üretim amacı bellidir yüzeydeki korumayı söküp atmaktır . Bora ,Magifoam Lsp güvenli koruma dostu ürünlerdir.Bir kaç yıkama sonrası biraz ellerler korumayı fakat yaptıkları temizlikten dolayı bu kadar da ödün vermek gayet normaldir.Yorumum kendi deneyimlediğim görüşlerden oluşmaktadır.

Son düzenleme:

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
+1 Combo 2 nin üretim amacı bellidir yüzeydeki korumayı söküp atmaktır . Bora ,Magifoam Lsp güvenli koruma dostu ürünlerdir.Bir kaç yıkama sonrası biraz ellerler korumayı fakat yaptıkları temizlikten dolayı bu kadar da ödün vermek gayet normaldir.Yorumum kendi deneyimlediğim görüşlerden oluşmaktadır.
İşte bu altta yazdıkların Combo 2 içinde geçerli yüzeydeki sağlam bir wax’ı combo 2 ile sökemiyorsun yada ben daha başaramadım :gulumsemex: fusso, bilthamber, fireball brazil, kwami sökmeye çalıştıklarım. Hatta sprey ürünleri bile sökmüyor Sonax Bsd TW ceramic sprey coating, nasinol metal coat ben bunları sökemedim maalesef. Ama ömrünü tamamlamış son demlerindeki ürün için başarılı olabilir onun için bir iddaam yok :gulumsemex:

emretfn

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya
Şimdi benim kafam karıştı. Ben ön yıkamada foam lance ile kullanmak için magifoam almayı düşüyordum ama siz sürekli kullanılmaması gerektiğini söylüyorsunuz. Yaz kış her daim kullanabileceğim bir foam lance için şampuan ve bir de kova şampuanı önerebilir misiniz? Araçta herhangi bir seramik vs bulunmuyor.
@Adam’s Garage
@Cilacı

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Şimdi benim kafam karıştı. Ben ön yıkamada foam lance ile kullanmak için magifoam almayı düşüyordum ama siz sürekli kullanılmaması gerektiğini söylüyorsunuz. Yaz kış her daim kullanabileceğim bir foam lance için şampuan ve bir de kova şampuanı önerebilir misiniz? Araçta herhangi bir seramik vs bulunmuyor.
@Adam’s Garage
@Cilacı
Ön yıkama şampuanı olarak k2 pro bela kullanabilirsiniz yazın iyidir kışın bişey diyemem kova şampuan olarak vonix v flooc tavsiye ederim

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
@Adam’s Garage
@Cilacı
Merhaba,

K2 Bora ve Magifoam gibi ürünleri son bahar ve kış aylarında markaların önerdiği oranlarda seyrelterek kullandığınız vakit korumaya ve aracımıza zarar vermeyecektir. Daha hafif kirli yaz ayları için ise PH-Nötr bir ürün kullanmanızı tavsiye ederim. Forum’da @Cilacı @emirhaneness @Sefa46 gibi ürün deneme uzmanları ve çoğumuzun görüşü bu yöndedir.

Bunun bilimsel sebebi de şudur;
Kış aylarında araç yüzeyine yerleşen çamur, trafik filmi gibi kirler organik kirlerdir. Organik kirleri de alkali ürünlerle temizlemeniz gerekir.

Yüzeydeki organik kirleri alkali ön yıkama ile temizledikten sonra boya yüzeyine yapışmış kireç lekesi gibi mineralleri de asidik kova şampuanları ile temizlemeniz gerekir. Mineral kalıntıları (kireç ve su lekeleri) asidik pH’a sahip şampuanlarla temizlenebilir. O yüzden kış aylarında Alkali ön yıkama + asidik kova şampuanı kombinasyonu son yılların genel geçer bilimsel en ideal yıkama yöntemidir.

bunu yaz aylarında alkali ön yıkama şampuanını ph nötr olanla değiştirerek kombine edebilirsiniz.

Markaların açıklamalarına bağlı kalarak seçim yapabilirsiniz. Anlaşılması ve alakası güç yorumlarla aklınızı bulandırmamanızı tavsiye ederim.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Adam’s Garage
@Cilacı
Hocam öncelikle kafanızı karıştırdığımız için üzgünüm :gulumsemex: detayı kişisel tercihlere ve bütçeye bağlı tek bir doğrusu olmayan uygulamarın bütünü olarak düşünebilirsiniz.
Her şey size ve kullanım durumunuza bağlı olarak değişir.
Kullanım durumunuza ve yıkama sıklığınıza göre ürünler kullanabilirsiniz. Şöyle ki eğer sık yıkıyorsanız araç çok kirli kalmıyorsa PH nötr güvenli sınıftaki ürünler işinizi görür. Örnek Valet Pro Foamula 1, Valet Pro Ansf. yada Flowey Ev 13 vs Koruma olmadığı için Kova şampuanında ben cilalı şampuanları tercih ederim. Gyeon Bathe plus, AB Velvet AB Banana Gloss vs. Eğer araç fazla kirli kalıyorsa bu ön yıkama ürünlerinin temizlik kabiliyeti yeterli gelmez o zamanda daha alkali ve biraz daha sert ürünler kullanmanız gerekir. Örnek Magifoam yada Combo 2 gibi. Ama bu ürünleri sürekli kullanacaksanız araçta koruma olmasını tavsiye ederim. Ürünler direk boya ile temas halinde olmasın ve koruma azaldıkça yenileyin. Bu sefer araçta koruma olacağı için kova şampuanını perdeleme yapmaması için cilasız tercih edebilirsiniz. Örnek Carpro Reset, Nanolex Püre yada Valet pro Concantrated vs olabilir.

En başta söylediğim gibi kişisel tecihlere ve bütçeye bağlı olarak altını doldurduktan sonra kullanamayacağınız ürün yok tercih size kalmış :gulumsemex:

emretfn

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya
Hocam öncelikle kafanızı karıştırdığımız için üzgünüm :gulumsemex: detayı kişisel tercihlere ve bütçeye bağlı tek bir doğrusu olmayan uygulamarın bütünü olarak düşünebilirsiniz.
Her şey size ve kullanım durumunuza bağlı olarak değişir.
Kullanım durumunuza ve yıkama sıklığınıza göre ürünler kullanabilirsiniz. Şöyle ki eğer sık yıkıyorsanız araç çok kirli kalmıyorsa PH nötr güvenli sınıftaki ürünler işinizi görür. Örnek Valet Pro Foamula 1, Valet Pro Ansf. yada Flowey Ev 13 vs Koruma olmadığı için Kova şampuanında ben cilalı şampuanları tercih ederim. Gyeon Bathe plus, AB Velvet AB Banana Gloss vs. Eğer araç fazla kirli kalıyorsa bu ön yıkama ürünlerinin temizlik kabiliyeti yeterli gelmez o zamanda daha alkali ve biraz daha sert ürünler kullanmanız gerekir. Örnek Magifoam yada Combo 2 gibi. Ama bu ürünleri sürekli kullanacaksanız araçta koruma olmasını tavsiye ederim. Ürünler direk boya ile temas halinde olmasın ve koruma azaldıkça yenileyin. Bu sefer araçta koruma olacağı için kova şampuanını perdeleme yapmaması için cilasız tercih edebilirsiniz. Örnek Carpro Reset, Nanolex Püre yada Valet pro Concantrated vs olabilir.

En başta söylediğim gibi kişisel tecihlere ve bütçeye bağlı olarak altını doldurduktan sonra kullanamayacağınız ürün yok tercih size kalmış :gulumsemex:
Anladım o zaman yaz ayları için tercihimiz ph nötr köpük şampuanları olacak. Kışın ise magifoam ile devam edeceğim belli ki. Malesef ki araca koruma yaptıracak ne bilgim ne de bütçem var. Aklımda magifoam ve purple velvet almak vardı buna ek olarak yaz ayı için valet pro foamula 1 ekleyeceğim tavsiyeniz üzerine. Kışın 2 hafta da bir koruma olmayan bir araca magifoam kullandığımı varsaysak, bunun boyaya zararı ne derecede olur?

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Anladım o zaman yaz ayları için tercihimiz ph nötr köpük şampuanları olacak. Kışın ise magifoam ile devam edeceğim belli ki. Malesef ki araca koruma yaptıracak ne bilgim ne de bütçem var. Aklımda magifoam ve purple velvet almak vardı buna ek olarak yaz ayı için valet pro foamula 1 ekleyeceğim tavsiyeniz üzerine. Kışın 2 hafta da bir koruma olmayan bir araca magifoam kullandığımı varsaysak, bunun boyaya zararı ne derecede olur?
Çok ekstra bir zararı olmaz diye düşünüyorum internet üzerinden satılan waxlar , fireball grace gibi ürünler işinizi görücektir diye düşünüyorum tabiki üstadlar daha iyi bilir.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İşte bu altta yazdıkların Combo 2 içinde geçerli yüzeydeki sağlam bir wax’ı combo 2 ile sökemiyorsun yada ben daha başaramadım :gulumsemex: fusso, bilthamber, fireball brazil, kwami sökmeye çalıştıklarım. Hatta sprey ürünleri bile sökmüyor Sonax Bsd TW ceramic sprey coating, nasinol metal coat ben bunları sökemedim maalesef. Ama ömrünü tamamlamış son demlerindeki ürün için başarılı olabilir onun için bir iddaam yok :gulumsemex:
Üreticinin belirttiği oranlarda kullanınca korumayı alıp götürüyor abi zaten ürün güvenli olduğunu iddia etmiyor benim amacım tamda bu diyor.Valet Pro sözünün eri işte :sırıtan1:belkide sen daha yüksek konsantrasyonlarda kullanıp korumayı yüzeyde tutmayı başarabildin.Ama çok seyreltincede yüzeyde tutunamıyor vaad edilen temizliği yapmıyor.Ürün içerikleri üretici açıklamalarında zaten meçhul sır gibi veya eksik birçok ürün içeriği malesef tam aktarılmıyor tüketiciye.Bilbery sözüm ona jant temizleyici fakat jant temizleyemez koruma sökerdik bununla.Valet pro meşhur seramik dostu mor şampuanı mesela kostik içeriyor, vs vs diye uzar gider.Rutin kullanıma ben uygun görmemiştim beni mutlu etmemişti bu konuda.Herkesin fayda kıyas oranı elbette farklıdır.Herkesin görüşüne, tecrübesine,saygım sonsuz.Saygılar, sevgiler ,hayırlı akşamlar.