Hızlı Soru - Cevap

Sugosu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öne çıkan konu #21,821
arkadaşlar gyeon tire applicator almıştım.şu ürünü,

Q²M TIRE APPLICATOR - GYEON

ancak ürüne gyeon tire ( mavi olan ) damlattığımda baya emiyor içine.birde açıkcası baya büyük ve hassas dokunuş yapamadım.. ayrıca ikiliydi kutusu..

şu ürün sanırım daha iyi,

Amazon.com

bu ürünün en iyisini nereden alabilirim bilgisi olan var mı tecrübe eden ?

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
@Sugosu Üstad Nature Fırça kırmızının yanındaki mi yoksa siyahın yanındaki mi?

Birde aradığınız ürün trendyolda mevcut fiyatı acayip artmış Lavider Contour Foundation Brush- Kontur Fondöten Fırçası Taşınabilir Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Bunun yerine Aliexpressten şu kullanıcıdan 240₺ ye iki adet alabilirsiniz 33.91TRY 85% OFF|Tek itme çekme taşınabilir fırça mühür fondöten fırça yumuşak ve hızlı taşınabilir araç araba temizleme oto detaylandırma fırça araba yıkama çok| | - AliExpress

Sugosu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul

Premium 5+1 Detailling Pinselset

• Siyah : Ultra Yumuşak
  • Çürük : Yumuşak
  • Doğa : Yumuşak orta
  • Grau : Orta
  • Blau : Orta Hart
çürük dediği kırmızı oluyor doğal olarak.öyle düşünüyorum

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hiç o kadar para vermeyin ben linkteki ürünü aldım kullandım kılları aynı performansı çok iyi.

Müjgan Fondoten Fırçası

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Ay’da 1 sefer ön yıkama sonrası kova ile fraber Ds scale + valet pro Seal kullansam ppf veya seramik kaplamaya zarar vermiş olmam diye düşünüyorum
ayda 1 değilde 3 ayda bir yıkama yeterli diye düşünüyorum. şuana kadar seramik için herhangi bir zarar duymadım çünkü temizlik için elzem şeyler. Ha bu tarz ürünlerin seramiği zayıflatması da olası seçenekler arasında fakat benim için seramiğin zayıflaması pek önemli değil yeterki aracımda leke & kir gibi yüzeyde madde kalmasın. Zaten bayide yapıldığı için seramiği fazla önemsemiyorum ve ileriki zamanlarda seramik yenilemesi düşünüyorum.
Ppf üstünde zarar ise bence ppfin özelliği ile alakalı , kaput ve farlar ppf kaplı şuana kadar herhangi bi sıkıntı yaşamadım fakat alt kalite ürünlerde sararma gibi durumlara yol açar mı bilemiyorum. Ayrıca ppf , bu şekilde düşük ph şampuanla temizlik sonrası suyu ciddi kaydırıyor. Kaputu kaldırdığım an su tamamen akıyor diyebilirim

Mexmet

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhabalar aranızda yeniyim
Aracıma pasta cila boya koruma yaptırdım. Kaportada ki boncuklanma vs çok iyi fakat camlar eskisi gibi. Camlarda boncuklanma su tutmama vb. Durumlar için nasıl bi ürün kullanmalıyım ?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Böyle fırça ile lastik parlatıcı jelleri sürmek rahat. Ama bu fırçayı baya bir süre kullandıktan sonra eldiven takıp leflef süngerle parlatıcı sürmeye döndüm, böyle daha memnunum :D yaşasın ürünü israf ettirmeyen leflef ayakkabı süngeri :D
Çok methettin abi bide ben deneyeceğim bu süngeri :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar detail forum ailesi.
En son ki yıkama üzerine 15 gün geçti ve araç ile yaklaşık 1100 km yol yaptım. Yolculuk sırasında yağmur, toz ve güneşe maruz kaldık. Bugün dersler bitince terapiye geçtim.

İlk olarak araç içini el faraşı ile süpürdüm. Toplanan toz parçacıklarını nemli bir bez ile aldım. Sonra iç plastik aksamı ( kapi eşikleri , kapılar, torpido, kolçak arkası) flowey İ2 ile sildim. Yarım litrelik şişeye 1:15 sulandırıp kullandım. Sonra her yeri kuru bez ile tekrar geçtim. Sonra koruma olarak meguiars suprema kullandım. Paspaslari Koch chemi gs ile temizledim. Paspaslari cardup lastik parlatıcı ile geçtim.

İkinci olarak lastik-jant-davlumbaz temizliğine geçtim. 1 litrelik şişeye 1:20 oranında sulandırılmış flowey R1 kullandım. Lastik fırçası cartainer idi.

Üçüncü olarak ön yıkamaya geçtim. İki litrelik alta köpük pompasına 50 ml magifoam ekledim. Alta'yi manuel kullanamaya devam ediyorum. Baya yorucu:).
Sonra çift kova yıkamaya geçtim. Kova yıkamada sam's detailing şampuani kullandım. 5 litrelik kovaya 45 ml kullandım. Yıkama eldiveni purestar polar white wash mite kullandım. İkinci bir eldiven ile de en son Jant lastik ve davlumbazlari tekrar yıkadım.
Kurulama havlusu olarak virtues twisted double plus kullandım. Aracı kurulamaya yetiyor. Kapı aralarını ve altlarını başka bir bez ile kuruladim.
Dış plastik aksamı meguiars 40 ile korumaya aldım. Hızlı cila olarak meguiars X-press kullandım. Cila bezi
süperclean'den. İkinci bir mikrofiber bez ile tekrar hızlı cila üzerinden geçtim. İlk bez bir yerden sonra nemli olmaya başladı. Camlarda K2 nuta kullanıyorum. Cam bezi olarak eskiden kalma iyi bir cam bezi, fakat markasını hatırlamıyorum.
Lastik parlatıcı meguiars endurance kullandım. Sonra koku eksik kaldı. Yarın 30 liralık kahve çektirip üç-dört gün tutarım aracın içinde. Tüm bu işlemlere 16.30 gibi başlayıp, 19.45 gibi bitirdim. :)
Eline sağlık abi yine çok güzel olmuş. Bi sorum olucak paspaslara lastik parlatıcı sürüyormuşsun gördüğüm kadarıyla paspas kağıdıda kullanmıyorsun ayağın kaymıyormu lastik parlatıcıdan dolayı. Ayrıca lastik parlatıcı ile toz toplama yapmazmı paspaslar.

yener

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
ucuz fırça için nalbur vs yerden 1-1.5 numaralı boya fırçası alabilirsiniz. Motor ve kaput altını hala bu fırçalar ile temizliyorum hem fırça kılları naylon olmadığı için çizme minimum fakat fırçanın kılları bazen dökülebiliyor ve fırçanın metal birleşim yerini herhangi bi yeri çizmesin diye elektrik yada bez bant ile bantlamakta fayda var

1 -için elinizde hali hazırda akülü vidalama vs varmı , eğer varsa universal fırçalar işinizi görecektir fakat kumaşı el yordamıyla fırçalayıp bu şekilde temizlemeye çalışmak sizi oldukça zorlar
Hocam akülü vidalamam var universal fırçalardan kastınız nedir örnek verebilir misiniz? Piyasada akülü vidalamaya takılan çok fırça var ama sert görünüyor. Bauhaus da vs de var dediğim gibi sert geldi koltukları yıpratacakmış gibi hissettim. Örnek paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Eline sağlık abi yine çok güzel olmuş. Bi sorum olucak paspaslara lastik parlatıcı sürüyormuşsun gördüğüm kadarıyla paspas kağıdıda kullanmıyorsun ayağın kaymıyormu lastik parlatıcıdan dolayı. Ayrıca lastik parlatıcı ile toz toplama yapmazmı paspaslar.
Emirhan çok teşekkür ederim.
Sürdüğüm lastik parlatıcı parlaklığı sürerken veriyor. Sonra hiç sürmemiş gibi oluyor. Aslında amacım ; işe yaramayan lastik parlatıcıyi bitirmek. Davlumbazlara bile sürüyorum. Kayma olmuyor. Toz toplama oluyor. Ondan olabileceğini hiç düşünmedim. Çünkü aracı park ettiğim zemin toprak. Bende ondan oluyor diye düşünüyordum. Artık bitinceye kadar idare ederim :) .

Mörv5n

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhabalar,
Aracım cupra Leon ve dün ilk defa demir tozu spreyi kullanma deneyimim oldu. Auto Brite purple rain marka temizleyiciyi dört jantıma da uyguladıktan max 3 dakika sonra detay fırçasıyla temizliğini tamamlayıp duruladım lakin az mı su tuttum , yetersiz fırçalayarak yanlış bir yol mu izledim tam olarak bilmiyorum, temizlik bitiminde fren disklerimin metalik o yeni görünümüne dönmesi gerekirken lekeli ve hafif sarımsı renkte kaldılar. Bu durumun çözümü için nasıl bir yol izleyebilirim? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Hocam akülü vidalamam var universal fırçalardan kastınız nedir örnek verebilir misiniz? Piyasada akülü vidalamaya takılan çok fırça var ama sert görünüyor. Bauhaus da vs de var dediğim gibi sert geldi koltukları yıpratacakmış gibi hissettim. Örnek paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.
https://www.hepsiburada.com/pars-ha...atkap-firca-seti-6-parca-s-b-p-hbcv00001bxpk2
bu tarz beyaz olanlar bi tık daha yumuşak diye biliyorum ama en güzeli elle denemek. Bazı ucuzlukçu yada marketlerde tekli olarak ucuza satılıyor ve bu şekilde alıp halıda deneyebilirsiniz. koltuk , halılara göre biraz daha narin oluyor

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar,
Aracım cupra Leon ve dün ilk defa demir tozu spreyi kullanma deneyimim oldu. Auto Brite purple rain marka temizleyiciyi dört jantıma da uyguladıktan max 3 dakika sonra detay fırçasıyla temizliğini tamamlayıp duruladım lakin az mı su tuttum , yetersiz fırçalayarak yanlış bir yol mu izledim tam olarak bilmiyorum, temizlik bitiminde fren disklerimin metalik o yeni görünümüne dönmesi gerekirken lekeli ve hafif sarımsı renkte kaldılar. Bu durumun çözümü için nasıl bir yol izleyebilirim? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Jantlara demirtozu temizliği sonrası disklerin turuncu renge dönmesi kolay azıcık gidip frene basınca onlar eski haline dönüyor. Fotoğraf atma imkanınız varsa daha iyi olur