Merhabalar detail forum ailesi.
En son ki yıkama üzerine 15 gün geçti ve araç ile yaklaşık 1100 km yol yaptım. Yolculuk sırasında yağmur, toz ve güneşe maruz kaldık. Bugün dersler bitince terapiye geçtim.
İlk olarak araç içini el faraşı ile süpürdüm. Toplanan toz parçacıklarını nemli bir bez ile aldım. Sonra iç plastik aksamı ( kapi eşikleri , kapılar, torpido, kolçak arkası) flowey İ2 ile sildim. Yarım litrelik şişeye 1:15 sulandırıp kullandım. Sonra her yeri kuru bez ile tekrar geçtim. Sonra koruma olarak meguiars suprema kullandım. Paspaslari Koch chemi gs ile temizledim. Paspaslari cardup lastik parlatıcı ile geçtim.
İkinci olarak lastik-jant-davlumbaz temizliğine geçtim. 1 litrelik şişeye 1:20 oranında sulandırılmış flowey R1 kullandım. Lastik fırçası cartainer idi.
Üçüncü olarak ön yıkamaya geçtim. İki litrelik alta köpük pompasına 50 ml magifoam ekledim. Alta'yi manuel kullanamaya devam ediyorum. Baya yorucu

.
Sonra çift kova yıkamaya geçtim. Kova yıkamada sam's detailing şampuani kullandım. 5 litrelik kovaya 45 ml kullandım. Yıkama eldiveni purestar polar white wash mite kullandım. İkinci bir eldiven ile de en son Jant lastik ve davlumbazlari tekrar yıkadım.
Kurulama havlusu olarak virtues twisted double plus kullandım. Aracı kurulamaya yetiyor. Kapı aralarını ve altlarını başka bir bez ile kuruladim.
Dış plastik aksamı meguiars 40 ile korumaya aldım. Hızlı cila olarak meguiars X-press kullandım. Cila bezi
süperclean'den. İkinci bir mikrofiber bez ile tekrar hızlı cila üzerinden geçtim. İlk bez bir yerden sonra nemli olmaya başladı. Camlarda K2 nuta kullanıyorum. Cam bezi olarak eskiden kalma iyi bir cam bezi, fakat markasını hatırlamıyorum.
Lastik parlatıcı meguiars endurance kullandım. Sonra koku eksik kaldı. Yarın 30 liralık kahve çektirip üç-dört gün tutarım aracın içinde. Tüm bu işlemlere 16.30 gibi başlayıp, 19.45 gibi bitirdim.