Hızlı Soru - Cevap

Cycl3s

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Öne çıkan konu #22,641
Hocam native veya blend farketmez ikiside sizi pişman etmeyecek ürünlerdir. Ben sonax bsd, meg pasta wax, meg xpress wax, adbl syhnetic den sonra vonixx blend spreye geçtim. Uygulama, parlaklık, dayanım olarak çok iyi, beyaz araçda bile farkedilir seviyede parlaklığı var ((bunu ben söylemiyorum çevremdeki arkadaşlarım meg xpress den sonra vonixx e geçtiğimde araca pasta cila seramik yaptırdığımı düşündüler ilk gördüklerinde)) Meg xpress de aynı kalitede ancak nedense meg dayanım olarak daha zayıf geldi bana. Vonixx in şişesini bitirdim bugün tekrar sipariş verdim, Meg xpress de bagajda halen duruyor, camlara uyguluyorum.
Bu arada bende sizin gibi her 10 günde yıkama sonrası wax uygularım, dayanım bitmese dahi uyguluyorum daha rahat ediyorum nedense.
Native'in katı versiyonunu sipariş edeceğim gözüküyor hocam, meg press dediğin gibi kaliteli bir wax ancak bakalım birde bunu deneyelim nasıl olacak merak ediyorum. sizlerden aldığım geri bildirimler olumlu olduğu için denemek istedim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam native veya blend farketmez ikiside sizi pişman etmeyecek ürünlerdir. Ben sonax bsd, meg pasta wax, meg xpress wax, adbl syhnetic den sonra vonixx blend spreye geçtim. Uygulama, parlaklık, dayanım olarak çok iyi, beyaz araçda bile farkedilir seviyede parlaklığı var ((bunu ben söylemiyorum çevremdeki arkadaşlarım meg xpress den sonra vonixx e geçtiğimde araca pasta cila seramik yaptırdığımı düşündüler ilk gördüklerinde)) Meg xpress de aynı kalitede ancak nedense meg dayanım olarak daha zayıf geldi bana. Vonixx in şişesini bitirdim bugün tekrar sipariş verdim, Meg xpress de bagajda halen duruyor, camlara uyguluyorum.
Bu arada bende sizin gibi her 10 günde yıkama sonrası wax uygularım, dayanım bitmese dahi uyguluyorum daha rahat ediyorum nedense.
Abi blend’i kaç ayda bitirdin acaba ben aldığım hızlı cilaları bi türlü bitiremiyorum çoğu duruyor diplerinde azar azar kalmış bi şekilde. Meg xpress gördüğüm kadarıyla daha sıvı uygulama kolaylığı olarak xpress daha kolaydır ama blend akışkan yapıda kıvamı biraz koyu buda sarfiyatı azaltıp uygulamayı bi tık zorlaştırıyor. Ben Blendi wax beziyle yayıp buffing bez ile parlatıyorum.

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abi blend’i kaç ayda bitirdin acaba ben aldığım hızlı cilaları bi türlü bitiremiyorum çoğu duruyor diplerinde azar azar kalmış bi şekilde. Meg xpress gördüğüm kadarıyla daha sıvı uygulama kolaylığı olarak xpress daha kolaydır ama blend akışkan yapıda kıvamı biraz koyu buda sarfiyatı azaltıp uygulamayı bi tık zorlaştırıyor. Ben Blendi wax beziyle yayıp buffing bez ile parlatıyorum.
Uygulama anlamında bi sorun yaşamadım nasiol veya superclean wax beziyle yayıp yine aynı bezin tersiyle siliyorum, evet bi tık yoğun kıvamı var bende megden sonra şaşırmıştım. Ben 3 ay önce aldım ürünü, ayda 3 yıkama yapıyorum toplamda 9 yıkama diyelim. Bütün yıkamalarda kullandım insignia araçda.
Son yıkamadan sonra tahminim 50-100ml vardı şişenin içinde, yıkamadan sonra şişeyi benzinlikde unuttum :) Dönüp tekrar alayım dedim bulamadım, o yüzden bugün yenisini sipariş geçtim.

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
native dediğiniz sprey şeklinde olan mı?

bunun katı olanı var mı ?

her 10 günde bir wax uyguladıgınızda her seferinde yüzeyi hazırlıyor musunuz, kil temizliği, yüzey temizliği falan ?

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
native dediğiniz sprey şeklinde olan mı?

bunun katı olanı var mı ?

her 10 günde bir wax uyguladıgınızda her seferinde yüzeyi hazırlıyor musunuz, kil temizliği, yüzey temizliği falan ?
Benim kullandığım blend spray wax, blend veya nativenin hem katı hem spray waxları var. Katı wax için uygulamadan önce yüzey temizliği yaparsanız dayanım olarak faydası olur. Sprayde çok da gerekli değil bence, etkisi illaki vardır ama her yıkamada sprayi kullandığım için yüzey hazırlığı yapmıyorum.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhabalar, Photon Katana Edition aldım bir kaç yerden fiyat bilgisi almak için sordum biri 400₺ diyor biri 1500₺ diyor farı komple çıkarmamız lazım takmamiz için diyor. Tam olarak anliyamadim Mercekli Kısa Fara yeni LED takmak bu kadar mı zor?

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar, Photon Katana Edition aldım bir kaç yerden fiyat bilgisi almak için sordum biri 400₺ diyor biri 1500₺ diyor farı komple çıkarmamız lazım takmamiz için diyor. Tam olarak anliyamadim Mercekli Kısa Fara yeni LED takmak bu kadar mı zor?
Araç nedir hocam, kimi araçlarda tampon sökmek gerekiyor kiminde 5 dakikada takılıyor. Bu arada photon için MAVERA OTOMOTİV ile iletişime geçin, photonun türkiye dağıtıcısı bu firmadır, tüm bayilere bunların deposundan dağılır. Hatta istanbuldaysanız doğrudan gidip depolarından elden alın, ben öyle yapmıştım komple led dönüşüm yapıp bayilere göre çok uygun fiyata almıştım.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Araç nedir hocam, kimi araçlarda tampon sökmek gerekiyor kiminde 5 dakikada takılıyor. Bu arada photon için MAVERA OTOMOTİV ile iletişime geçin, photonun türkiye dağıtıcısı bu firmadır, tüm bayilere bunların deposundan dağılır. Hatta istanbuldaysanız doğrudan gidip depolarından elden alın, ben öyle yapmıştım komple led dönüşüm yapıp bayilere göre çok uygun fiyata almıştım.
Malesef Kayseri'deyim. Araç Peugeot 208 2017 model YouTube videolarindan baktığım da dar olsada açılıp gayet rahat bir şekilde takılabiliyor gözüküyor ama bilemedim.

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Malesef Kayseri'deyim. Araç Peugeot 208 2017 model YouTube videolarindan baktığım da dar olsada açılıp gayet rahat bir şekilde takılabiliyor gözüküyor ama bilemedim.
Eğer videolarda takan varsa sizde takabilirsiniz hocam, kapağı açılan farlarda dikkat etmeniz gereken kapağı geri takarken sıkı taktığınızdan emin olun. Yoksa zamanla far ordan hava alıp pislik ve buğu oluşuyor far içinde, geçmişte başıma gelmişti :)

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Arkadaşım 0 araç aldı polisaj önce hazırlığını polisajını hepsini kendi yaptı. Hatta hepsini fotoğrafladı. üstüne Vonixx katı Waxınıda attı uygulama pedi ile.

polisajdan sonra yüzeyde çizik yoktu anca uygulama pedini ile waxı uyguladıktan sonra çok küçük harelenmeler meydana geldi araçta. Kullandığı bezler uygulama pedleri
hepsi bilindik markalar halbuki. Detay işinde de iyi bir arkadaş bu zamana kadar uygulamalarını kendi yapardı.

Daha öncede şahit olduğum bir konu var. Bazen tüm polisaj öncesi uygulamaları + polisaj yaptıktan sonra araca katı wax uygularken, araç ne kadar temiz olursa olsun çok çok ince kılcal çizikler bırakabiliyor uygulama pedleri. @Sefa46 hocam ne düşünüyorsun bu konu hakkında ?

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhabalar hayırlı akşamlar, Bugün satın almış olduğum Photon Katana Edition model farımı araçıma montajlattım. Yapan kişi far kapağını kapatmamamı, kapatırsam fanın hava alamayıp patlatabileceğini söyledi. Böyle bir durumda ilerleyen süreçte içeriye su alması toz alması gibi daha büyük sorunlar acabilir. Bu durum da nasıl bir önlem alabilirim bu sorunu nasıl cözebilirim?

Satın aldığım yerse hiçbir şey olmaz kesinlikle kapatın diyor ne yapıcam bilemedim :D teşekkür ederim.

ilker8698

Acemi Detaycı
Üye
native katı olan daha etkilidir forumda sprey kullananı hiç duymadım
Native sprey ben kullanıyorum biraz bahsedeyim :) Ürünün yoğunluğunu ve finalde bıraktığı parlaklığı beğeniyorum. Ne kadar sprey ürün olsa da t1 carnauba içerigini unutmamak lazım. Yani wax mantığıyla yüzeye uygulayıp kürleşme sonrası silmek gerekiyor. Pratik mi degil mi tartışılır ama sonuç gayet tatmin edici. Hızlı ciladan ziyade sprey wax olarak değerlendirmek lazım. Vonixx'in hiçbir hızlı cila ürünü üzmez, hemen hemen hepsini kullandım kafanıza yatanı alıp kullanabilirsiniz. Firmanın menşei carnauba cenneti olduğundan hakkını fazlasıyla veriyor.

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
Hali hazırda tek kova çoklu eldiven yöntemini kullanıyorum.

Temu sitesinde dirt trap/grid Guard karşıma çıktı fiyatları da uygun.

sormak istediğim, çift kova grid Guard lı sistem tek kova çoklu eldiven sistemine göre avantajlı mı ?

https://www.temu.com/goods.html?_bg..._1719422545514_65q83xp8dh&refer_page_sn=10037

https://www.temu.com/goods.html?_bg..._1719422545514_65q83xp8dh&refer_page_sn=10037

iki şekilli olanı var, eğer bu sistem daha mantıklı ise hangisini önerirsiniz ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşım 0 araç aldı polisaj önce hazırlığını polisajını hepsini kendi yaptı. Hatta hepsini fotoğrafladı. üstüne Vonixx katı Waxınıda attı uygulama pedi ile.

polisajdan sonra yüzeyde çizik yoktu anca uygulama pedini ile waxı uyguladıktan sonra çok küçük harelenmeler meydana geldi araçta. Kullandığı bezler uygulama pedleri
hepsi bilindik markalar halbuki. Detay işinde de iyi bir arkadaş bu zamana kadar uygulamalarını kendi yapardı.

Daha öncede şahit olduğum bir konu var. Bazen tüm polisaj öncesi uygulamaları + polisaj yaptıktan sonra araca katı wax uygularken, araç ne kadar temiz olursa olsun çok çok ince kılcal çizikler bırakabiliyor uygulama pedleri. @Sefa46 hocam ne düşünüyorsun bu konu hakkında ?
Hocam selamlar uygulama sonrasi Wax pedlerin yumusakligi önemlidir özellikle mikrofiber olmasi daha onemlidir.Sünger tarzi pedler kuru kaldiginda yuzeyde hologram birakabiliyor.

Simdi çizikler yani hologramlar wax sonrasi ortaya ciktiysa öncesinde tam olarak cizikler alinmamiştir,temizlenmemistir.Floresan veya led lambalar yanilticidir yokmuş gibi durur ancak Gün ısigi ledler veya güneş ışıgında hersey net ortaya cikar.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Hali hazırda tek kova çoklu eldiven yöntemini kullanıyorum.

Temu sitesinde dirt trap/grid Guard karşıma çıktı fiyatları da uygun.

sormak istediğim, çift kova grid Guard lı sistem tek kova çoklu eldiven sistemine göre avantajlı mı ?

iki şekilli olanı var, eğer bu sistem daha mantıklı ise hangisini önerirsiniz ?
Eskiden çift kova hatta üç kova sistemi vardı ama YouTube da bile Avrupa'daki bazı fenomen detaycılar tek kova sistemini önermeye başladı. Gerçi onlar çoklu eldiven değil kullanılan şampuandaki kayganlaştırıcı kimyasal sayesinde kaportaya daha az temas olması nedeniyle öneriyorlar.
Tek kova çoklu eldiven ( 6 adet ve üzeri eldiven) sistemi bence çift kovaya göre arabadaki toz toprak vs eldiven de kalıp aracı çizme konusunda daha az riskli.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Merhabalar hayırlı akşamlar, Bugün satın almış olduğum Photon Katana Edition model farımı araçıma montajlattım. Yapan kişi far kapağını kapatmamamı, kapatırsam fanın hava alamayıp patlatabileceğini söyledi. Böyle bir durumda ilerleyen süreçte içeriye su alması toz alması gibi daha büyük sorunlar acabilir. Bu durum da nasıl bir önlem alabilirim bu sorunu nasıl cözebilirim?

Satın aldığım yerse hiçbir şey olmaz kesinlikle kapatın diyor ne yapıcam bilemedim :D teşekkür ederim.
Tabi ki de kapatılması gerekiyor, açıkta bırakılması tozlanma, nemle derken far çanaklarında daha hızlı bozulmaya da neden olur. Arka kapak tam kapanıyorsa kapatın, kapanmıyorsa arkasında ufak delik olan kapaklar var, onlar temin edip kullanabilirsiniz

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Açıkçası PPF kaplama bana bakımı zor, kötü uygulandığında pişman ettiren, sökülünce acaba boyaya zarar verip vermeyecek mi hep aklımda soru işareti kalacak bir ürün gibi geliyor. O sebeple yaptırmayı düşünmüyorum. Kendi şartlarımda yıkayabileceğim en iyi şekilde yıkamaya çalışıp koruyabildiğim kadar korumayı düşünüyorum :)
Bende sizin gibi düşünüp sadece kaputu kaplatırdım(clif prima K ve steak dynoshild )araçlarımda kullandım.gerçekten çok işe yaradığını gördüm.şimdiki aracım komple ppf kaplı.bakımı zor değil.hatta hiççç değil.ppf nin korumasıda ne seramiğe nede başka bir şeye benzer. Burda en önemli şeyler malzeme ve dahada önemlisi işçilik.doğru ellere teslim edin yeter

drmstfky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gebze
Malzemelerim gelene kadar aracımı düzgün yıkama yapan bir yerde yıkatmak istiyorum. İstanbul/Anadolu mekan tavsiyesi verebilecek var mı?

Waxlover

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Araç ne ince boyalı araçlarda bu tarz durumlar olabiliyor yada öncesinde çizikler tam alınamadı