Hızlı Soru - Cevap

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
Öne çıkan konu #22,661
Hali hazırda tek kova çoklu eldiven yöntemini kullanıyorum.

Temu sitesinde dirt trap/grid Guard karşıma çıktı fiyatları da uygun.

sormak istediğim, çift kova grid Guard lı sistem tek kova çoklu eldiven sistemine göre avantajlı mı ?

https://www.temu.com/goods.html?_bg..._1719422545514_65q83xp8dh&refer_page_sn=10037

https://www.temu.com/goods.html?_bg..._1719422545514_65q83xp8dh&refer_page_sn=10037

iki şekilli olanı var, eğer bu sistem daha mantıklı ise hangisini önerirsiniz ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşım 0 araç aldı polisaj önce hazırlığını polisajını hepsini kendi yaptı. Hatta hepsini fotoğrafladı. üstüne Vonixx katı Waxınıda attı uygulama pedi ile.

polisajdan sonra yüzeyde çizik yoktu anca uygulama pedini ile waxı uyguladıktan sonra çok küçük harelenmeler meydana geldi araçta. Kullandığı bezler uygulama pedleri
hepsi bilindik markalar halbuki. Detay işinde de iyi bir arkadaş bu zamana kadar uygulamalarını kendi yapardı.

Daha öncede şahit olduğum bir konu var. Bazen tüm polisaj öncesi uygulamaları + polisaj yaptıktan sonra araca katı wax uygularken, araç ne kadar temiz olursa olsun çok çok ince kılcal çizikler bırakabiliyor uygulama pedleri. @Sefa46 hocam ne düşünüyorsun bu konu hakkında ?
Hocam selamlar uygulama sonrasi Wax pedlerin yumusakligi önemlidir özellikle mikrofiber olmasi daha onemlidir.Sünger tarzi pedler kuru kaldiginda yuzeyde hologram birakabiliyor.

Simdi çizikler yani hologramlar wax sonrasi ortaya ciktiysa öncesinde tam olarak cizikler alinmamiştir,temizlenmemistir.Floresan veya led lambalar yanilticidir yokmuş gibi durur ancak Gün ısigi ledler veya güneş ışıgında hersey net ortaya cikar.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce

sormak istediğim, çift kova grid Guard lı sistem tek kova çoklu eldiven sistemine göre avantajlı mı ?

Eskiden çift kova hatta üç kova sistemi vardı ama YouTube da bile Avrupa'daki bazı fenomen detaycılar tek kova sistemini önermeye başladı. Gerçi onlar çoklu eldiven değil kullanılan şampuandaki kayganlaştırıcı kimyasal sayesinde kaportaya daha az temas olması nedeniyle öneriyorlar.
Tek kova çoklu eldiven ( 6 adet ve üzeri eldiven) sistemi bence çift kovaya göre arabadaki toz toprak vs eldiven de kalıp aracı çizme konusunda daha az riskli.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Merhabalar hayırlı akşamlar, Bugün satın almış olduğum Photon Katana Edition model farımı araçıma montajlattım. Yapan kişi far kapağını kapatmamamı, kapatırsam fanın hava alamayıp patlatabileceğini söyledi. Böyle bir durumda ilerleyen süreçte içeriye su alması toz alması gibi daha büyük sorunlar acabilir. Bu durum da nasıl bir önlem alabilirim bu sorunu nasıl cözebilirim?

Satın aldığım yerse hiçbir şey olmaz kesinlikle kapatın diyor ne yapıcam bilemedim :D teşekkür ederim.
Tabi ki de kapatılması gerekiyor, açıkta bırakılması tozlanma, nemle derken far çanaklarında daha hızlı bozulmaya da neden olur. Arka kapak tam kapanıyorsa kapatın, kapanmıyorsa arkasında ufak delik olan kapaklar var, onlar temin edip kullanabilirsiniz

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Açıkçası PPF kaplama bana bakımı zor, kötü uygulandığında pişman ettiren, sökülünce acaba boyaya zarar verip vermeyecek mi hep aklımda soru işareti kalacak bir ürün gibi geliyor. O sebeple yaptırmayı düşünmüyorum. Kendi şartlarımda yıkayabileceğim en iyi şekilde yıkamaya çalışıp koruyabildiğim kadar korumayı düşünüyorum :)
Bende sizin gibi düşünüp sadece kaputu kaplatırdım(clif prima K ve steak dynoshild )araçlarımda kullandım.gerçekten çok işe yaradığını gördüm.şimdiki aracım komple ppf kaplı.bakımı zor değil.hatta hiççç değil.ppf nin korumasıda ne seramiğe nede başka bir şeye benzer. Burda en önemli şeyler malzeme ve dahada önemlisi işçilik.doğru ellere teslim edin yeter

drmstfky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gebze
Malzemelerim gelene kadar aracımı düzgün yıkama yapan bir yerde yıkatmak istiyorum. İstanbul/Anadolu mekan tavsiyesi verebilecek var mı?

Waxlover

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşım 0 araç aldı polisaj önce hazırlığını polisajını hepsini kendi yaptı. Hatta hepsini fotoğrafladı. üstüne Vonixx katı Waxınıda attı uygulama pedi ile.

polisajdan sonra yüzeyde çizik yoktu anca uygulama pedini ile waxı uyguladıktan sonra çok küçük harelenmeler meydana geldi araçta. Kullandığı bezler uygulama pedleri
hepsi bilindik markalar halbuki. Detay işinde de iyi bir arkadaş bu zamana kadar uygulamalarını kendi yapardı.

Daha öncede şahit olduğum bir konu var. Bazen tüm polisaj öncesi uygulamaları + polisaj yaptıktan sonra araca katı wax uygularken, araç ne kadar temiz olursa olsun çok çok ince kılcal çizikler bırakabiliyor uygulama pedleri. @Sefa46 hocam ne düşünüyorsun bu konu hakkında ?
Araç ne ince boyalı araçlarda bu tarz durumlar olabiliyor yada öncesinde çizikler tam alınamadı

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Çift kova sistemine göre tek kova ve çoklu eldiven sistemi çok daha güvenilir. Yıkama süresi de çoklu eldivende bir miktar daha kısa oluyor. Bir kova fazladan suyu da israf etmemiş oluyorsunuz (çoklu ledivenleri durularken kullanılan suyu hesaba katmıyorum :))

Süleyman Demirel

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Abiler forumda en çok tavsiye edilen ürünlerden biri olan vonix blend sprey wax satın almıştım bugün geldi temiz yüzeye sıkıp cila silme bezi ile sildim lakin pek bir etkisini göremedim bu ürünün uygulama tarzı bu şekilde değil mi acaba

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abiler forumda en çok tavsiye edilen ürünlerden biri olan vonix blend sprey wax satın almıştım bugün geldi temiz yüzeye sıkıp cila silme bezi ile sildim lakin pek bir etkisini göremedim bu ürünün uygulama tarzı bu şekilde değil mi acaba
Hocam ben büyük kaputa 4-5 fıs sıkıp bezle yayıyorum sonra farklı bezle siliyorum. Yüzeyde bıraktığı doku, parlaklık ve su iticiliği direkt etkisini gösteriyor. Siz etki olarak ne beklediniz

Süleyman Demirel

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Hocam ben büyük kaputa 4-5 fıs sıkıp bezle yayıyorum sonra farklı bezle siliyorum. Yüzeyde bıraktığı doku, parlaklık ve su iticiliği direkt etkisini gösteriyor. Siz etki olarak ne beklediniz
Hocam parlaklık etkisini göremedim normal yıkama yaptığımda daha çok parlıyor aracım, birde sizin yaptığınız gibi deneme yapalım bakalım ne olacak

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu sıvı waxlarda yüzeye eşit sıkamıyor muyum bilmiyorum da bölgesel olarak su itişi olmuyor bazen :D bezle yayarım diyordum ama bezle tam yayılmıyor gibi. Bez sıvı waxla ıslanıyor ama yüzeye yayılmıyor gibi

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Ben sıvı wax kullanırken her panele 2 fıs sıktıktan sonra baldwipe tarzı bir cila beziyle siliyordum. parladığını ve boyanın derinleştiğini hemen görüyordum ancak @Sefa46 hocam sağolsun kendisinden aldığım bir buffing bez sayesinde cilayı sildiğimin üzerine bu bez ile geçtiğimde çok daha fazla parlıyor ve boyanın arkası daha temizmiş ve pürüzsüz gibi parlıyor. Buffing bez bu işin olmazsa olması aslında, bu bezin yapısı ise hafif ve pürüzsüz hissettiriyor.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben sıvı wax kullanırken her panele 2 fıs sıktıktan sonra baldwipe tarzı bir cila beziyle siliyordum. parladığını ve boyanın derinleştiğini hemen görüyordum ancak @Sefa46 hocam sağolsun kendisinden aldığım bir buffing bez sayesinde cilayı sildiğimin üzerine bu bez ile geçtiğimde çok daha fazla parlıyor ve boyanın arkası daha temizmiş ve pürüzsüz gibi parlıyor. Buffing bez bu işin olmazsa olması aslında, bu bezin yapısı ise hafif ve pürüzsüz hissettiriyor.
Yüzeye sıkıp baldwipe ile siliyorum. Üstünden tekrar buffing bezle geçmiyorum. Bir de bu yöntemi deneyeyim. Ama sanki sadece sıktığım yerde cila kalıyor, etrafa orantılı yayılmıyor gibi geliyor.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Bu sıvı waxlarda yüzeye eşit sıkamıyor muyum bilmiyorum da bölgesel olarak su itişi olmuyor bazen :D bezle yayarım diyordum ama bezle tam yayılmıyor gibi. Bez sıvı waxla ıslanıyor ama yüzeye yayılmıyor gibi
Bunu bende yaşıyordum sonra parlatanadamların sayfasını gezerken turuncu carpro eldivenleri gördüm şu küçük olanlar..iki yıldır sıvı cilayı onunla yayıyorum ,sorun yaşamaz oldum.tabi en son buff ediyorum.bir dene derim

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bunu bende yaşıyordum sonra parlatanadamların sayfasını gezerken turuncu carpro eldivenleri gördüm şu küçük olanlar..iki yıldır sıvı cilayı onunla yayıyorum ,sorun yaşamaz oldum.tabi en son buff ediyorum.bir dene derim
Celal abi selamlar :)

Katı waxta pedle süre süre yayıyorduk, yüzeyden anlaşılıyordu. Sıvı üründe sonraki yıkamada anlıyorum anca :) pratiklik sebebiyle artık sıvı ürünlerle devam ediyorum. Bahsettiğin turuncu eldiven ile yaymayı deneyeceğim. Teşekkür ederim önerin için abi.