Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #23,241
aracım suv olduğu için aynı durumdan bende muzdaribim 1-2 hafta önce benzer şekilde bende sordum ve şuanda en fp Restaurax görünüyor o yüzden benim tercihim ondan yana olacak :)
Berke yazmıştım tekrar yazayım aklıma birşey takılıyor. O ürün plastik yenilemek için üretilmiş biz sürekli kullanırsak bi zararı olurmu?

Celal

Uzman Detaycı
Üye
3 Hafta benim için yeterli aslında ama kafama takılan birşey var bu vonix plastik yenileme diye geçiyor sürekli kullanılırsa bir zararı olurmu onu düşünüyorum. Moonlight’ı biliyorum aslında ama fiyatı çok fazla onun
Sanmıyorum bir zararı olacağını,zararı olduğuna da denk gelmedim başka yerdede

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elimde 1Lt koch Gs 100-200 ml kadar da 3d orange var. 1/30 oranda kullanıyorum üzerine TS yada plak uyguluyorum daha Soft konsantre ne önerirsiniz ?

2. Sorum koltuk vs tekstil için gs yi kaça kaç kullanayım kullanılır mı ?

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Arkadaşlar. Son zamanlarda uyguladığım kaportaya sık sil ürünlerde ufak tefek sorunlar yaşamaya başladım. Benden kaynaklı mı bilemedim size danışmak istedim. En son K2 reload uyguladım aracımın üstünde gölge gölge izler kaldı 1,2 güne geçti tabi ama böyle olunca istediğim parlaklığa ulaşamadım. Araç siyah renk olunca K2 reload uyguladığım zaman çok gözüme battı baya rahatsız etti. Kaputun bazı yerleri daha siyah bazı yerleri açık gölge gölge izler. Fotoğrafı çekmeyi atlamışım yoksa fotoğraftan daha iyi anlardınız. Cilayı bezle yayıyorum ve o an üstünde kuruyor buffing bezle fazlalıkları alamadan aracın üstüne yapışıyor gibi tam anlayamadım. Var mı bir fikri olan?

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Arkadaşlar. Son zamanlarda uyguladığım kaportaya sık sil ürünlerde ufak tefek sorunlar yaşamaya başladım. Benden kaynaklı mı bilemedim size danışmak istedim. En son K2 reload uyguladım aracımın üstünde gölge gölge izler kaldı 1,2 güne geçti tabi ama böyle olunca istediğim parlaklığa ulaşamadım. Araç siyah renk olunca K2 reload uyguladığım zaman çok gözüme battı baya rahatsız etti. Kaputun bazı yerleri daha siyah bazı yerleri açık gölge gölge izler. Fotoğrafı çekmeyi atlamışım yoksa fotoğraftan daha iyi anlardınız. Cilayı bezle yayıyorum ve o an üstünde kuruyor buffing bezle fazlalıkları alamadan aracın üstüne yapışıyor gibi tam anlayamadım. Var mı bir fikri olan?
Araç yüzeyi sıcakken mi uyguladınız

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhaba, sık sil tarzı uygulamayı ne kadarlık bir alana yapıyorsun? Örneğin kaputun hepsine mi sıkıp siliyorsun? Ya da kaputun yarısına mi sıkıp siliyorsun?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Erkan hocam kaputun hepsini yapıp siliyorum
Bende meguiars X-press i kullanırken özellikle yazın akşam temizlik yapmama rağmen kaputu iki parçada, kapıları ayri ayrı, çamurluklari ayrı ayrı, tavanı iki parçada, bagajı tek parçada ön tamponu tek parça sık sil şekilde yapıyorum. Hatta bir bez ile yayıp, yedirip ikinci bir bez ile tekrar üstünden geçiyorum. Bu şekilde yapıyorum. O yüzden sordum tek parça mi diye:)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bazı ürünlerde düzgün silinmezse, güneş altında sıcakta uygulanırsa bu tarz lekeler kalabiliyor. Sonaxın sprey kaplama hızlı cilasındada aynı durumdan muzdariptim çok çok iyi silmemiz gerekiyordu. Daha küçük alanda uygulama yap abi örneğin kaputu iki üç parçada uygula. Bi kısmı bitirmeden öbür kısma geçme.

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Bende meguiars X-press i kullanırken özellikle yazın akşam temizlik yapmama rağmen kaputu iki parçada, kapıları ayri ayrı, çamurluklari ayrı ayrı, tavanı iki parçada, bagajı tek parçada ön tamponu tek parça sık sil şekilde yapıyorum. Hatta bir bez ile yayıp, yedirip ikinci bir bez ile tekrar üstünden geçiyorum. Bu şekilde yapıyorum. O yüzden sordum tek parça mi diye:)
Erkan hocam ilk bezle yayarken kuruyup kalıyor siyah arabada direkt olarak gölge gölge kalıyor. Buffing bezle üstünden geçemeden direkt kurudu. Reload biraz da sert bir ürün onun etkiside olmuş olabilir muhakkak.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Erkan hocam ilk bezle yayarken kuruyup kalıyor siyah arabada direkt olarak gölge gölge kalıyor. Buffing bezle üstünden geçemeden direkt kurudu. Reload biraz da sert bir ürün onun etkiside olmuş olabilir muhakkak.
Olabilir, şimdi yakından görmeden ve dediğin ürünü bilmeden bu kadar yorum yapabildim:) . Başka bir üründe denesen aynı olur mu acaba, siyah renk olması da etkilemiş olabilir. Kullanilan ürün renk seçiyor da olabilir .

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Bazı ürünlerde düzgün silinmezse, güneş altında sıcakta uygulanırsa bu tarz lekeler kalabiliyor. Sonaxın sprey kaplama hızlı cilasındada aynı durumdan muzdariptim çok çok iyi silmemiz gerekiyordu. Daha küçük alanda uygulama yap abi örneğin kaputu iki üç parçada uygula. Bi kısmı bitirmeden öbür kısma geçme.
Bir dahaki sefere o şekilde yapacağım Emir'cim. Serin zamanda uygulama yaptım halbuki. Katı wax sürmek sıvı spreylere göre daha verimli geliyor bana nedense. Sıvıları tam olarak beceremiyorum gibi geliyor.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bir dahaki sefere o şekilde yapacağım Emir'cim. Serin zamanda uygulama yaptım halbuki. Katı wax sürmek sıvı spreylere göre daha verimli geliyor bana nedense. Sıvıları tam olarak beceremiyorum gibi geliyor.
Banada aynı şekilde geliyor vaktin varsa katı daha iyi bence sıvıda sanki heryere eşit dağıtamamışım gibi geliyor nedense. ama sıvı waxlarda cok büyük kolaylık