Hızlı Soru - Cevap

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #23,281
Ben köpük işini bıraktım artık, akbel pompa kullanıyordum sürekli kopuklerken kol kası yaptırdı bir de blaeac bitene kadar kuruyor köpük, onun yerine normal uçları kullanıp püskürtme yapıyorum. O da kiri yeterince çözüyor.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Benim marolexte yaklaşık 1.5-2 senelik ve artık köpüğü yapan süngeri iyice tıkandı yogunluğunun azaltan uçla değitirdiğim halde hala tıkanıyor sanırım marolexlerin ömrü en fazla 2 yıl. Her yıkama sonrası temiz suyla devirdaim yapardım bide.
Elektrikli pompa cıktı isterseniz bi bakın elektrikli istemezseniz bence ik foam daha iyidir gibi geliyor bana atımı daha yumuşak ve videolarda gördüğüm kadarıyla ik foamı daha az pompalıyorlar oda sanırım şişesinin hacmiyle alakalı marolex 3 litre olunca bi hayli pompalamak gerekiyor. Az önce paspas temizliğinde şişenin dibindeki sampuanı değerlendireyim dedim dibinde az olunca cok kez pompalamama rağmen doğru düzgün atım yapmıyordu.
Evet marolexte bu olay var ürün miktarı azalınca çapraz tutmadan düzgün bir köpük atımı olmuyordu. Ben uçları değiştirip nozulu değiştirip denedim ama köpük çıkmıyor atım yapmıyor. Sadece ucu çıkarınca su gibi atım yapıyor şu an. Siz ne almayı düşünüyorsunuz marolex bozulursa

pacez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
tamamen ppf kaplı araca yıkama için kullanacağım ürünlerde ayrı bir şeye dikkat etmem gerekiyor muacaba? seramik kaplı araçlarda ph nötr şampuanlar öneriliyor ya ppf için önerilen ayrı bir şey var mıdır?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
tamamen ppf kaplı araca yıkama için kullanacağım ürünlerde ayrı bir şeye dikkat etmem gerekiyor muacaba? seramik kaplı araçlarda ph nötr şampuanlar öneriliyor ya ppf için önerilen ayrı bir şey var mıdır?
Ph Nötr Şampuan kullanin Mesela K2 Bela-AD Superfoam-Tac System Ultra Foam-Valet Pro Foumula vs gibi çesit çok.

Koruma ve Bakim icin Sentetik bazli.ürünler tercih edin mesela Meg Xpress Sentetik Wax,Chemical Guys Sentetic Wax,Angelwax Corona,ADBL Sentetik Spray Wax vs gibi ürünler.

pacez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Ph Nötr Şampuan kullanin Mesela K2 Bela-AD Superfoam-Tac System Ultra Foam-Valet Pro Foumula vs gibi çesit çok.

Koruma ve Bakim icin Sentetik bazli.ürünler tercih edin mesela Meg Xpress Sentetik Wax,Chemical Guys Sentetic Wax,Angelwax Corona,ADBL Sentetik Spray Wax vs gibi ürünler.
Ön yıkama için değil mi bu önerdikleriniz? Kova yıkama için de geçerli mi peki?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ön yıkama için değil mi bu önerdikleriniz? Kova yıkama için de geçerli mi peki?
Ön yikama bu yazdiklarim kova şampuanlari farkli cok cesit var Mesela Tac System Mystic Bubble,Sams Shampoo,Carpro Reset,Deturner Sampoo,Valet Pro concentrated,Nasiol Sampuan vs ornek.coktur

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Evet marolexte bu olay var ürün miktarı azalınca çapraz tutmadan düzgün bir köpük atımı olmuyordu. Ben uçları değiştirip nozulu değiştirip denedim ama köpük çıkmıyor atım yapmıyor. Sadece ucu çıkarınca su gibi atım yapıyor şu an. Siz ne almayı düşünüyorsunuz marolex bozulursa
Kesinlikle elektrikli yeni çıkan pompadan almalı düşünüyorum elle pompalamak çok zor hele benzinlik gibi yerlerde vakit kısıtlıysa çok çok zor. İkinci ihtimal ik foam + elektrikli kompresör düşünüyorum sanki ik foamın atımı daha iyi gibi.

OnurCK

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba bu yaz boyunca arabayı her yıkadığımda bi sorundan muzdaribim. Şuan kaldığım yerde kapalı bir garaj yok ve de akşamları inanılmaz bi çiy yağıyor arabayı tertemiz yapıp bırakıyorum. Akşamdan bu hale geliyo

Sabahsa direkt su içinde. Yağmur yağsa akıp gidicek bu şekilde yapınca hepsi aracın üstünde kaymadan duruyo

Araca branda almayı düşünüyorum bu konuda hiç bilgim yok bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar torpidom çok parlıyor matlaştırıcı bir temizlik ürünü almak istiyorum önerilerinizi alabilir miyim ?
Matlaştırıcı temizlik ürünü diye birşey ilk defa duydum hocam, zaten parlak yüzey varsa temizleyince matlaşacaktır. Deri koltuklarda da aynı durum var, temizleyince matlaşıyor. Kaliteli iç temizlik ürünü alıp temizledikten sonrada koruma olarak mat görüntü veren korumaları kullanın. Temizlik olarak koch chemie po öneririm, sonrasında koruma olarakda k2 satina veya auto finesse spritz öneririm.

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba bu yaz boyunca arabayı her yıkadığımda bi sorundan muzdaribim. Şuan kaldığım yerde kapalı bir garaj yok ve de akşamları inanılmaz bi çiy yağıyor arabayı tertemiz yapıp bırakıyorum. Akşamdan bu hale geliyo

Sabahsa direkt su içinde. Yağmur yağsa akıp gidicek bu şekilde yapınca hepsi aracın üstünde kaymadan duruyo

Araca branda almayı düşünüyorum bu konuda hiç bilgim yok bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim
Aynı renk golf bizdede var ,bu renk aşırı narin cok cabuk çizilmeye ve harenlemeye musait branda cok kaliteli bile olsa cizik ve hare yapar diye düşünüyorum

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Arkadaşlar torpidom çok parlıyor matlaştırıcı bir temizlik ürünü almak istiyorum önerilerinizi alabilir miyim ?
Hocam ben uzun yıllardır Auto Finesse sprtiz kullanıyorum. Çok uzun süre dayanıyor. Piano black ve ekranlarda leke bırakmıyor toz tutmayı geçiktiriyor. Tavsiye ederim

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu

Hocam branda kullanımını tavsiye etmem. Bir arkadaşım eski bir aracında branda kullandı ve ısının etkisiyle boyasında atmalar meydana geldi. Ben kesinlikle brandaya karşıyım.