Hızlı Soru - Cevap

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #23,321
Sanki tam yüzeye yayilmamiş hocam.

En son uygulama.yaptiktan sonra yeni bir bez ile.üzerinden geçip fazlaligi aliniz.
Fazlalığı almaya çalıştığımda hepsi kurumuştu bezle almay çalışınca bi faydası olmuyordu. Çok hızlı mı kurudu acaba

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
  1. Aynada ki nokta nokta şeyler nasıl çıkar
  2. Camı koch cheminal speed glass ile siliyorum ama hiç temizlenmiyor ve yağlı bir görüntü var
  3. Davlumbaz için fırça önerir misiniz?

Parlatanadamlardan Uzun Saplı Davlumbaz fırçası fiyatı diğer davlumbaz fırçalarına göre uygun

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var. Yukarıda fotoğrafta görünen delik aracın içine açılıyor. Muhtemelen LPG için çekilen kabloları geçirmişler ancak delik orijinal bir delik. Yani sonradan delinmemiş. Fakat deliği kapatan bir conta yok. Nasıl bir yol izleyebilirim? Eğer o deliği kapatamazsam zaman içerisinde aracın işine toz ve pislik gelecektir.
Hocam tapa tarzı birşey bulamazsanız güçlü ve suya ısıya dayanıklı bantlar var ondan yapıştırın. Benim eski aracımda kapı döşemesini sökünce kapının iç sacında benzer delik vardı, döşemedeki hoparlör ızgarasının ordan rüzgar giriyordu. Koçtaşdan güçlü ve toza ısıya dayanıklı bant alıp yapıştırmıştım.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Hocam tapa tarzı birşey bulamazsanız güçlü ve suya ısıya dayanıklı bantlar var ondan yapıştırın. Benim eski aracımda kapı döşemesini sökünce kapının iç sacında benzer delik vardı, döşemedeki hoparlör ızgarasının ordan rüzgar giriyordu. Koçtaşdan güçlü ve toza ısıya dayanıklı bant alıp yapıştırmıştım.
Tamamdır aklıma yazdım. Teşekkür ederim :begenixx:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Abi bizim araçtada ona benzer delik var direksiyon kutusunun alt kısmında ne işe yaradığıda bilmiyorum öyle duruyor ama toz pislik geldiğide yok
Bütün araçlarda o ve ona benzer delikler oluyor sanırım çünkü motor havuzunda iç kabine geçmesi gereken kablolar ancak o şekilde girebiliyor içeri ancak bildiğim kadarı ile plastik bir contanın içinden geçirerek sızdırmazlık yapıyorlar diye biliyordum.

Bu aracın içi çok tozdu aldığımda yani bu kadar tozun iç kısımlara kadar girmesi biraz beni düşündürdü. Ben de o deliği fark edince oradan iç kısımlara (konsolun arka tarafları ve vitesin kapalı kısımları) toz alabileceğini düşündüm. Bir de Bilecik çok tozlu bir memleket olduğu için tüm delikleri kapatmak istiyorum

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Workstuff ile torpido temizligi,direksiyon vs temizligi yapabilirsiniz.

Diger yesil ile wax,sealant,glaze veya plastik aksamlari korumak icin sprey bir urune aplikator olarak kullanabilirsiniz.

İkisi ayni işi yapmaz biri temizleme digeri koruma icin diyebiliriz.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

emredrmz

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin - Şanlıurfa
Değerli arkadaşlar, bilindiği üzere piyasa da çok fazla %100 poliüretan olan Amerikan, Kore , Çin menşeili PPF markası oluşmaya başladı. Hangi markaların yapışkanı kaliteli kalitesiz bilemez olduk. Daha önce aracımda Stek Dynolite ve Endura marka kullandım . Endura TPH üründü ve 3 yılına girmeden kaputtan sıkıntısız şekilde söktüm. Farlarda Stek 3. Yılında ve hala sararma vs yok.
Neyse bende 1 Rulo TPU ürün alıp eşimin aracında ve kendi aracımda belli bölgeleri kaplamak istiyorum. Daha önce kullanıp tecrübe ettiğiniz PPF %100 poliüretan olmak şarttyla Marka ve model tavsiyesi alabilirim.teşekkürler

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sanırım ikisi farklı ürünler. Üstteki sihirli sünger anladığım kadarıyla. Alttaki ise uygulama aplikatörü.
Yok üstad bir nevi firca gorevini yerine getiriyor beyaz olan kisim hafiften fircayi animsatir Workstuff albino fircalarinin uclari gibidir soft tur.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
detay fırçalarınızın ve diğer lastik davlumbaz gibi fırçalarınızın temizliğini nasıl yapıyorsunuz ?
özellikle lastik jant davlumbaz temizliği yaptığım fırçalar yoğun şekilde kirlendiğinde o kirden arındırmak zor oluyor.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
detay fırçalarınızın ve diğer lastik davlumbaz gibi fırçalarınızın temizliğini nasıl yapıyorsunuz ?
özellikle lastik jant davlumbaz temizliği yaptığım fırçalar yoğun şekilde kirlendiğinde o kirden arındırmak zor oluyor.
Evin önünde yıkıyorsam basınçlı su tuttuğumda zaten cogu lekeleri cıkıyor cıkmazsa apc sıkıp elimle ovalıyorum basınclı suyu görünce cıkıyor. Benzinlikte yıkadıysam evde marolex pompanın dibindeki şampuanı sıkıp elimle ovalıyorum cogunlukla lekeli kalıyor :)

SW4RTHY

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Basit bir soru gibi olacak ama, Araç içi temizleme köpüğü , Hızlı cila ve detay fırçası önerileriniz nelerdir ?
Tüm siparişleri tek bir sayfadan verebilirsem müthiş olur, şimdiden teşekkürler