1.6 tdi aracımda yağ bakımı yaptıracağım fakat yağ olarak kararsız kaldım
Önceki aracımda liqui moly kullanmıştım ceratec ve engine flush ile birlikte. Motor sesinde bariz azalma, daha çabuk ısınma gibi iyileştirmeler olmuştu.
Yine liqui moly mi koyayım yoksa mobil de kafamı karıştırdı. Aracın geçmişinde hep castrol yağ kullanılmış 2015 model 155 bin kilometrede
Hocam liqui moly den şaşmayın. Birçok araçda kullandım, şuanda da 1.6cdti opelde kullanıyorum, aracın sesi dahi farklı oluyor.
Ancak şunu belirteyim, engine flush ı bende kullanmayı düşünüyordum bi ara, 25 yıllık yetkili servis geçmişi olan ustamla istişare ettik. Yatak sarmış birçok araçda geçmişde engine flush tarzı ürünler kullanıldığını söyledi, onun anlatımıyla "Engine flush motor içindeki pislik,yağ artığı vs söküyor ancak engine flush ile 5-10dk aracı çalıştırdığında o sökülen pislikler artıklar yağ pompasından geçiyor, o 5-10dk çalışması bile yağ pompasının süzgecinde tıkama yapabiliyor. Tabi o tıkanmada zamanla araçda yağlama konusunda problemler açıp yatak sarmaya kadar götürebiliyor, uzun yolda yakıt katkısı vs. kullan ama engine flush ı yağ değişiminde kullanmanı asla önermem" demişti.