Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kir sökmesi nasıl hocam kışın benzinlik tayfa için iş görür mü
Daha önce hiç kullanmadım bi ara alma niyetim vardı sonra vazgeçince kaldı ama youtubedaki videolardan bildiğim kadarıyla fiyatına göre iyidir. İlaçlama pompası şart benzinlik için fıs fıs şişeyle benzinlikte uğraşılmaz

burakkcbyk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mardin
Merhabalar. Gerek araç koltuğu, gerek ev koltuğu için agresiflik olarak güvenli ama iyi temizleyen bir ürün önerebilir misiniz arkadaşlar.

Yüzey hafif ıslatılıp, fırça ve ürün ile fırçalanıp halı yıkama ile çekilecek.

Mexmet

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhabalar arkadaşlar
Ön camı içeriden temizlemek için ne tavsiye edersiniz? En son ipa ile içeriden silmiştim fakat ışıkta vs yolculuk ederken iz kaldığını farkettim

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz fiyat performans pre wash ürün var mı acaba
Valetpro citrus pre wash ve k2 Bora kullandım, bence citrus pre wash daha etkili temizlik sağlıyor ve ph nötr olması nedeniyle mevcut korumaya da zarar vermez. Hatta belli oranlarda sulandırma yapılarak kumaş, halı, döşeme, iç temizlik gibi alanlarda da kullanabilirsiniz. 5lt lik alınıp litre fiyatı daha uyguna gelir.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Valetpro citrus pre wash ve k2 Bora kullandım, bence citrus pre wash daha etkili temizlik sağlıyor ve ph nötr olması nedeniyle mevcut korumaya da zarar vermez. Hatta belli oranlarda sulandırma yapılarak kumaş, halı, döşeme, iç temizlik gibi alanlarda da kullanabilirsiniz. 5lt lik alınıp litre fiyatı daha uyguna gelir.

Bende aslında valet pro citrus ve auto brite citrus arasında kaldım

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Autobrite citrus kullanmadım, bilgim yok. Bilthamber auto foam da kullandım onu da tavsiye ederim, daha iyi bir ürün ama fiyatı daha yüksek ve ph nötr değil.

Bilthammer auto foamın temizliği çok iyi ama dediğiniz gibi ph nötr değil ve fiyatı çok pahalı

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bende aslında valet pro citrus ve auto brite citrus arasında kaldım
Valet pro citrus wash kullandım 1 litre kadar. Bence çok soft bir ürün. Prewash yapmanın amacı yoğun kirleri yumuşatmak. Bu ürünün bu işle uzaktan yakından alakası yok. Forensic detailing kanalında testi var 12 üründen 11. olmuş. Bir başka videoda bunu valet pro neutral snow foam ile karşılaştırıyorlar, ondan bile az kir söküyor ki neutral foam piyasadaki en hafif foamlardan biridir. Videoları koyarım bulunca.

detayseverr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Antalya
1.6 tdi aracımda yağ bakımı yaptıracağım fakat yağ olarak kararsız kaldım
Önceki aracımda liqui moly kullanmıştım ceratec ve engine flush ile birlikte. Motor sesinde bariz azalma, daha çabuk ısınma gibi iyileştirmeler olmuştu.
Yine liqui moly mi koyayım yoksa mobil de kafamı karıştırdı. Aracın geçmişinde hep castrol yağ kullanılmış 2015 model 155 bin kilometrede

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Önceki aracımda liqui moly kullanmıştım ceratec ve engine flush ile birlikte. Motor sesinde bariz azalma, daha çabuk ısınma gibi iyileştirmeler olmuştu.
Yine liqui moly mi koyayım yoksa mobil de kafamı karıştırdı. Aracın geçmişinde hep castrol yağ kullanılmış 2015 model 155 bin kilometrede
Aradığın yağ liqui ise aynı yağdan devam derim, liqui moly iyidir. Önceki aracımda bir kere kullanmıştım. Sonra sürekli petronas kullandım. Hatta Petronas yağ toptancisini bulup bir koli almıştım o zaman. Petronas daha iyi gelmişti benim aracıma. Araç 1.2 TSI 105 bg idi.

Son düzenleme:

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
10 seneyi aşkın zamandır abim ve çevresin de ki arkadaşları benim ise son 6 senedir kullandığım tek yağ Liqui Moly dir.
1.6 TDİ benim aracım buna ek 1.4 TSİ'lerin hepsi yeni nesil eski nesillerinde uzun yıllardır kullanıyor arkadaşlar ayrıca yazılımlı ve komple motor içi yapılı olan arkadaşlarında araçlarında Liqui Moly var. Çok çok memnunuz hem yağdan hem de Liqui Moly katkılarından belli kilometre aralıklarında benzinse benzin dizelse dizel sistem temizleyici yakıt katkılarınıda kullanıp çok faydasını gördük. Aracın eski yağı farklı ise öncesinde Engine Flush tercih ederseniz daha iyi olur daha sonra eğer bütçeniz uygunsa bir galon fazladan harcayıp Engine Flashtan sonra motor içinde çözücü artığını en aza indirmiş olursunuz sonra yeni yağ eklemek en sağlıklısı ama bütce olarak mümkün degilse bunu değiştirmeden kullanmanız da sorun yaratmaz sadece bir sonra ki bakımı daha kısa periyotta yaptırabilirsiniz tavsiyem. İlk yağ değişiminde Engine Flash koyup üzerine yağ artı Ceratec koymayın derim bir sonra ki yağ değişimini bekleyin Ceratec koymak için ayrıca Cerateci sürekli her bakımda koymanıza da gerek yoktur.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
10 seneyi aşkın zamandır abim ve çevresin de ki arkadaşları benim ise son 6 senedir kullandığım tek yağ Liqui Moly dir.
1.6 TDİ benim aracım buna ek 1.4 TSİ'lerin hepsi yeni nesil eski nesillerinde uzun yıllardır kullanıyor arkadaşlar ayrıca yazılımlı ve komple motor içi yapılı olan arkadaşlarında araçlarında Liqui Moly var. Çok çok memnunuz hem yağdan hem de Liqui Moly katkılarından belli kilometre aralıklarında benzinse benzin dizelse dizel sistem temizleyici yakıt katkılarınıda kullanıp çok faydasını gördük. Aracın eski yağı farklı ise öncesinde Engine Flush tercih ederseniz daha iyi olur daha sonra eğer bütçeniz uygunsa bir galon fazladan harcayıp Engine Flashtan sonra motor içinde çözücü artığını en aza indirmiş olursunuz sonra yeni yağ eklemek en sağlıklısı ama bütce olarak mümkün degilse bunu değiştirmeden kullanmanız da sorun yaratmaz sadece bir sonra ki bakımı daha kısa periyotta yaptırabilirsiniz tavsiyem. İlk yağ değişiminde Engine Flash koyup üzerine yağ artı Ceratec koymayın derim bir sonra ki yağ değişimini bekleyin Ceratec koymak için ayrıca Cerateci sürekli her bakımda koymanıza da gerek yoktur.
Keşke bizim aracın garantisi bitsede bizde kendi istediğimiz gibi yağ bakımını yapabilsek yetkili servise götürünce hazneden açık yağ koyup gönderiyorlar

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam liqui moly den şaşmayın. Birçok araçda kullandım, şuanda da 1.6cdti opelde kullanıyorum, aracın sesi dahi farklı oluyor.
Ancak şunu belirteyim, engine flush ı bende kullanmayı düşünüyordum bi ara, 25 yıllık yetkili servis geçmişi olan ustamla istişare ettik. Yatak sarmış birçok araçda geçmişde engine flush tarzı ürünler kullanıldığını söyledi, onun anlatımıyla "Engine flush motor içindeki pislik,yağ artığı vs söküyor ancak engine flush ile 5-10dk aracı çalıştırdığında o sökülen pislikler artıklar yağ pompasından geçiyor, o 5-10dk çalışması bile yağ pompasının süzgecinde tıkama yapabiliyor. Tabi o tıkanmada zamanla araçda yağlama konusunda problemler açıp yatak sarmaya kadar götürebiliyor, uzun yolda yakıt katkısı vs. kullan ama engine flush ı yağ değişiminde kullanmanı asla önermem" demişti.

detayseverr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Antalya
Teşekkürler hocam ince detaylar ve bilgilendirme için bildiğimden şaşmadan liqui moly’den devam edeceğim. Balata ve diskler için ne kullanıyorsunuz orijinal vag parça fiyatları bana çok fahiş geliyor özellikle filtre grubu 6 bin lira civarı man grubu 2 bin tl bile değilken