Hızlı Soru - Cevap

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Öne çıkan konu #23,361
Az önce kontrol ettim, 2022 ağustosta forum üzerinden bir arkadastan fusso almıştım neredeyse yarım kutu vardı, yılda iki defa kendi aracima uyguladım arada eşe dosta da kullandım hala bitmedi. Avrupa versiyonu babamlarda kalmış buraya gelince mecbur diğer tenekeyi açtım. Çok bereketli :terlisırıtan::sırıtan1:
Kesinlikle, baya bereketli. Bende iki yıkamada bir kullanıyorum. Hatta jantlara da kullanıyorum. Ne zaman bitecek diye bekliyorum :)

altug86

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Herkese merhabalar,

Birkaç gündür araştırıyorum ama toplu ve detaylı bir bilgiye malesef ulaşamadım. Amacım hem kendimin kafasındaki soru işaretlerini gidermek hem de bu yazıyı benim gibi okayacak arkadaşlara faydalı olabilmektir. Detay işine yeni başladığım için eksiklerim yada saçmalıklar olabilir şimdiden kusura bakmayın. Lütfen alttaki sınıflandırmaya (A~E) önerdiğiniz marka ve modelleri (tabiiki fiyat olarak ulaşılabilir olmalı) yazınız. Böylece detay işinin olmazsa olmazı olan bezleri öğrenmiş olalım.
Ben sizlerden duyduğum yada kullandığım kadarıyla kendim bilgim dahilinde doldurdum. Simdiden teşekkürler

A. Mikrofiber bezler
Spark (herkes öneriyor ama hangi model tam anlayamadım)
B. Cam silme bezleri
Mikrotex Mikrofiber Cam Bezi
C. Kurulama bezleri
Purestar Drying Towel Grey (M)
D. Cila ve parlatma bezleri
???
E. Jant temizleme fırçaları

F. Detay Fırçaları
Siyah fırçası plastik olandan var ama arabaya sürmeye cesaret edemedim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Herkese merhabalar,

Birkaç gündür araştırıyorum ama toplu ve detaylı bir bilgiye malesef ulaşamadım. Amacım hem kendimin kafasındaki soru işaretlerini gidermek hem de bu yazıyı benim gibi okayacak arkadaşlara faydalı olabilmektir. Detay işine yeni başladığım için eksiklerim yada saçmalıklar olabilir şimdiden kusura bakmayın. Lütfen alttaki sınıflandırmaya (A~E) önerdiğiniz marka ve modelleri (tabiiki fiyat olarak ulaşılabilir olmalı) yazınız. Böylece detay işinin olmazsa olmazı olan bezleri öğrenmiş olalım.
Ben sizlerden duyduğum yada kullandığım kadarıyla kendim bilgim dahilinde doldurdum. Simdiden teşekkürler

A. Mikrofiber bezler
Spark (herkes öneriyor ama hangi model tam anlayamadım)
B. Cam silme bezleri
Mikrotex Mikrofiber Cam Bezi
C. Kurulama bezleri
Purestar Drying Towel Grey (M)
D. Cila ve parlatma bezleri
???
E. Jant temizleme fırçaları

F. Detay Fırçaları
Siyah fırçası plastik olandan var ama arabaya sürmeye cesaret edemedim.
Mikrofiber bez olarak bimden 5li veya 10lu alın iyidir.
Cam silme için Cartainer Carbon Cam Bezi veya Klin Glass Shine
Kurulama bezi Purestar Duplex Twist Towel kullanıyorum iyidir alternatif Klin Drying Duo alabilirsiniz .
Cila yaparken normal wax silme beziyle yayıp Purestarın Buffing Beziyle parlatıyorum herhangibi markanın Buff bezide olabilir.
Jant temizleme fırçası olarak Cartainer iyidir K2 nin jant fırçasını kullanıyorum Cartainerle aynı.
Detay fırçaları Cartainer grubuna bakıp ihtiyacınıza yönelik alabilirsiniz

lafons

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Kesinlikle, baya bereketli. Bende iki yıkamada bir kullanıyorum. Hatta jantlara da kullanıyorum. Ne zaman bitecek diye bekliyorum :)
fusso bende de var ve ömrüm biter fusso bitmez diye düşünürken Türk aklıma acaba bu katı waxı yani fussoyu su ile ısıtıp eritip hızlı cila gibi fıs fıs yapılsa işe yarar mı, bunu deneyen biri çıktı mı?

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
fusso bende de var ve ömrüm biter fusso bitmez diye düşünürken Türk aklıma acaba bu katı waxı yani fussoyu su ile ısıtıp eritip hızlı cila gibi fıs fıs yapılsa işe yarar mı, bunu deneyen biri çıktı mı?
Denemeye gerek yok bence çünkü normalde fusso yu çok az ürünü ped ile uygulamak yeterli olurken sıvı halde ayarını yapamayıp daha fazla ürün harcamış olursunuz ve kurduğunda silmesi oldukça zor olur, hatta dikkatli silme yapılmazsa bence kaportada güzel bez çizikleri sizi karşılar

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lafons

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Gaz ve fren pabuçlarının üzerine takılan aparatlara ne deniyor ve her araca uyuyor mu? Tavsiye ettiğiniz bir marka var mı?

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

altug86

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Mikrofiber bez olarak bimden 5li veya 10lu alın iyidir.
Cam silme için Cartainer Carbon Cam Bezi veya Klin Glass Shine
Kurulama bezi Purestar Duplex Twist Towel kullanıyorum iyidir alternatif Klin Drying Duo alabilirsiniz .
Cila yaparken normal wax silme beziyle yayıp Purestarın Buffing Beziyle parlatıyorum herhangibi markanın Buff bezide olabilir.
Jant temizleme fırçası olarak Cartainer iyidir K2 nin jant fırçasını kullanıyorum Cartainerle aynı.
Detay fırçaları Cartainer grubuna bakıp ihtiyacınıza yönelik alabilirsiniz

Cevabınız için teşekkür ederim. Carteiner leri nereden almayı önerirsiniz? Birsürü detay matket var bir de büyük alışvetiş siteleri var.

Aytıca iç temizlik olarak autobrite fab genel amaçlı düşünüyorum ne dersiniz

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Autobrite magifoam şuan hesaplı nereden alabilirim? Son zamanlarda alış veriş yapan arkadaşlar varsa tavsiye rica ederim.

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Magifoam uzun zamandır hesaplı değil aşağı yukarı çoğu sitede fiyatı aynı zaten
En düşük 1lt 680 TL ye Hepsiburada dan aldım az önce. Alternatif ürün bulmak gerekecek en son bıraktığımda forumda çoğumuz magifoam kullanıyorduk.
Alternatif tavsiyesine açığım.

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
.
En düşük 1lt 680 TL ye Hepsiburada dan aldım az önce. Alternatif ürün bulmak gerekecek en son bıraktığımda forumda çoğumuz magifoam kullanıyorduk.

alternatif olarak k2 bora ve flowey ev17 olabilir

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Abi magifoama alternatif olarak K2 active foam bakabilirsin 5 litresi 700 lira civarında emin ol performansıda hemen hemen aynıdır. Deturner active foam, Flowey Ev13, Ev17, K2 Pro bela, Adbl Yeti, Vonix v Floc gibi birçok ön yıkama şampuanı var belki magifoam kadar güzel performans vermeseler bile işinizi görecektir