Merhabalar detail forum ailesi. Umarım herkes iyidir, sağlık yerinde ise gerisi kolay deyip , terapiye geçtik. Yaklaşık 2500 km lik yok sonrası araç baya tozlu ve kirli idi. Gece yolculuğu da olduğu için sinek böcek de vardı.
İlk olarak aracın içini manuel el süpürgesi ile süpürüp, sonra bir araya topladıklarimi nemli bir bez ile halı yüzeyden aldım.
( Araç için süpürge araştırmasi devam ediyor

).
İkinci olarak araç içindeki tüm plastik aksamı, torpido dahil 1:20 oranında sulandırılmış flowey İ2 ile temizledim. Sık sil şeklinde kullandım. Bez olarak uygun yollu alınan bir bezi kullandım.
Üçüncü olarak kumaş yüzeyleri ve koltukları yüzeysel olarak yine sık sil tarzı ile 1:25 oranında sulandırılmış lotar ile geçtim.
Koruma olarak torpido da koch chemi TS, diğer plastik aksamda meguiars suprema kullandım. Sonra her bir parçanın üzerinden mikrofiber bez ile geçtim.
Dördüncü olarak paspaslari ve bagaj havuzunu koch chemi gs ile temizleyip, bol su ile duruladim. Motor kısmında
gs kullandım. Lastikleri ve jantları flowey R1 ile temizledim. 1:15 oranında sulandırılmış kullandım. Lastik fırçası olarak cartainer'in fırçasını kullandım. Davlumbazlari da koch chemi gs ile temizledim. Jantları kesme fırçası ile fırçaladim.
Beşinci olarak ön yıkamaya geçtim. Önce sinek ve böcek temizliği için K2 anti insect ürünü sıkıp üzerine manuel el basınçlı alta pompa ile auto brite magifoam kullanıp kol kası yardımıyla aracı köpükledim. 1,5 litre alta ya 35 ml magifoam ekledim.
Altıncı olarak ise çift kova yıkamaya geçtim. Kova şampuani olarak sam's detailing shampoo kullandım. İki tane eldivenim var. Purestar polar white wash mite ile aracın kaporta yüzeyini ve camlarını yıkadım. Diğer eldiven ile dış plastik aksamı yıkadım. En son kovada kalan su ile jant-lastik- davlumbazlari tekrar yıkadım. Jant fırçası sgcb 45 olanı kullandım.
Yedinci bölüm kurulama aşaması. Havlu olarak virtues twisted duble plus kullandım. Kapı aralarını bimden aldığım kurulama bezi ile kuruladim. Jantları, lastikleri ve davlumbazlari mikrofiber bez ile kuruladim. Bu yıkamada katı wax uyguladım. Fusso coat soft99 uyguladım. Kendi aplikatörü ile sürüp, süperclean cila bezi ile yaydim ve yedirdim. Sonra kuru mikrofiber bez ile tekrar üzerinden geçtim. Bu şekilde tüm yüzeye uyguladım. Fusso nun kapı kollarına ve plastik aksama degmemesi için çok uğraştım

.
Camları 3d ile sildim. Dış plastik aksamda ve davlumbazlarda meguiars 40 kullandım. Lastik parlatıcı olarak meguiars endurance kullandım, nuri leflef süngeri ile. Akşam olduğu için direksiyon ve kolçak temizliği ve fitil koruma yarına kaldı . Direksiyon temizliği için flowey leather cleaner , koruma olarak flowey leather cream kullandım. Temu dan aldığım scrup ped in koyu yeri ile cleaner i sürüp, beyaz ile de cream i sürdüm . Arada geçişleri mikrofiber bez ile yaptım. Fitil koruma da tunap 107 kullandim. En son aldığım 30 liralık kahveyi de araç içinde bırakıp temizliği sonlandırdim. Tüm bu işlemlere 17.00 de başlayıp, 21.30 da gün bitti. Bir sonraki güne kalanlar da bir saatimi aldi. Herkese kazasız belasız sürüşler ve iyi detaylar diliyorum. Teşekkür ederim.