Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #24,081
Selamlar hocam. Konularınızı ve mesajlarınızı dikkatlice okuyorum. :)

Şöyle izah edeyim binlerce lira verdiğim ürünün su iticiliği hoşuma gidiyor ve bu seviyede kalmasını istiyorum. İster istemez güneşte de kalıyor, onu da koruma amaçlı wax ile çözebilirim diye düşündüm. Amaç bir yandan da hobi ve araştırma/geliştirme dediğiniz gibi, hoşuma gidiyor. :)
O zaman wax olarak Vonix Blend bakabilirsiniz ppf üstüne kullanımı uygundur yada baska marka bakacaksanız ppf üstüne uygulanabilirmi toz çekermi bunları iyice araştırın ppf üstüne yapılan hızlı cilalar waxlar genelde toz çeker o konuda dikkatli olun. Hızlı cila olarakta Vonix Blend Sprey, Sonax Sprey Seramik Kaplama ( Silmesi zordur iyi silinmesi lazım) Fireball Pirouette, Sams Detailing Hybrid Sealant güzel ürünlerdir hidrofobi, boncuklanma ve parlaklık konusunda tatmin eder. PPF Üstünde toz çekermi hiç bilmiyorum. Meguiars Xpress Waxı sanki ppf için tavsiye ediyorlardı onada bi bakabilirsiniz.

Mörv5n

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhaba. Aracımda mat şeffaf ppf mevcut. Bu kaplamanın üzerine wax-cila gibi uygulamalar yapabilir miyim?

Ürün olarak ne önerirsiniz, fusso coat uygulamak var aklımda sonra da hızlı cila olarak polytop hybrid sealer maximus atmak istiyorum her yıkamada.

Merhabalar ,
Emirhan Bey’in saydığı hızlı cila markalarının hepsi gerçekten iyi ürünler çoğunu deneyimlemiş biriyim. Ppf üzerine uygulandıklarında parlaklık ve boncuklanma tatmin edici olsa da ne yazık ki ıslak uygulama yapılan cila formlarına göre toz çekme hadisesi çok fazla oluyor. Bu konudan muzdaripken Forumdaki arkadaşlar sayesinde
chemical guys markasının “Speed Wipe “ adıyla geçen hızlı cila ürününü edindim. Çok ama çok memnun kaldım. Tek eksisi fiyatı. Bütçenize uyarsa muhakkak denemenizi tavsiye ederim.

shkoksal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar ,
Emirhan Bey’in saydığı hızlı cila markalarının hepsi gerçekten iyi ürünler çoğunu deneyimlemiş biriyim. Ppf üzerine uygulandıklarında parlaklık ve boncuklanma tatmin edici olsa da ne yazık ki ıslak uygulama yapılan cila formlarına göre toz çekme hadisesi çok fazla oluyor. Bu konudan muzdaripken Forumdaki arkadaşlar sayesinde
chemical guys markasının “Speed Wipe “ adıyla geçen hızlı cila ürününü edindim. Çok ama çok memnun kaldım. Tek eksisi fiyatı. Bütçenize uyarsa muhakkak denemenizi tavsiye ederim.
Merhaba. Mat renk için bir detay belirtmemişler. Bu konuda sorun olmazsa deneyebilirim

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Araç kirliyken bir yerini lokal olarak silerken(örn kedi pati izi) temizleyici spray sonrası hangi bez mantıklı olur? Yeni bir tane cila bezi vs mi mantıklı olur ?

Uğur Can Uysal

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Jant fırçası almak istiyorum cartainer ürünü gibi ama emin olamıyorum çizer vs. Önerisi olan var mı acaba. Birde hızlı cila için sprey başlığı arıyorum daha fazla dağıtması için

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar aracın kapı kollarında veya bagaj açma butonunun oralarda çizikler mevcut, bu çizikler bilirsiniz ki kapıyı aç kapa yaparken el ile oluşan çizikler. Bunlara polisaj harici elle uygulayabileceğim kapatıcı ürün öneriniz varmıdır? Youtubede baktım insanlar cif felan uyguluyor şaka gibi :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar aracın kapı kollarında veya bagaj açma butonunun oralarda çizikler mevcut, bu çizikler bilirsiniz ki kapıyı aç kapa yaparken el ile oluşan çizikler. Bunlara polisaj harici elle uygulayabileceğim kapatıcı ürün öneriniz varmıdır? Youtubede baktım insanlar cif felan uyguluyor şaka gibi :)
Cifin içerisinde aşındırıcı madde oldugu için çiziği kapatmış gibi gözüksede birkaç yıkamayla tekrardan meydana cıkıyor. Ben Meg 3-1 Wax kullanıyorum memnunum elle uyguladıgımda çizikleri kapatıyor birkaç yıkamayla tekrar cıksada 3-4 ayda bir aracın belli çiziklerine uyguluyorum. Kapı içlerine wax uygulamıyormusunuz? Bizim araçta aman aman çizik yok wax uyguladıgım için hem koruyor hemde kapatıyor. Tabi biz sıfır aldık aracı daha 3 yaşına yeni giricek sizinki ne durumda bilmiyorum. Meg 3-1 Wax tan memnunum. Vonix Blend 3-1 wax ta bakabilirsiniz

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cifin içerisinde aşındırıcı madde oldugu için çiziği kapatmış gibi gözüksede birkaç yıkamayla tekrardan meydana cıkıyor. Ben Meg 3-1 Wax kullanıyorum memnunum elle uyguladıgımda çizikleri kapatıyor birkaç yıkamayla tekrar cıksada 3-4 ayda bir aracın belli çiziklerine uyguluyorum. Kapı içlerine wax uygulamıyormusunuz? Bizim araçta aman aman çizik yok wax uyguladıgım için hem koruyor hemde kapatıyor. Tabi biz sıfır aldık aracı daha 3 yaşına yeni giricek sizinki ne durumda bilmiyorum. Meg 3-1 Wax tan memnunum. Vonix Blend 3-1 wax ta bakabilirsiniz
Teşekkür ederim emirhan bi bakayım 3in1 waxlara, her yıkama sonrası vonixx spray wax veya duruma göre meg xpress, carpro elixir vs. kullanıyorum ama bu çizikler aracı aldığımda da vardı, yaşı itibariyle ve önceki sahibinin çok dikkatli kullanmamasından kaynaklı oluşmuş sanırsam.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Teşekkür ederim emirhan bi bakayım 3in1 waxlara, her yıkama sonrası vonixx spray wax veya duruma göre meg xpress, carpro elixir vs. kullanıyorum ama bu çizikler aracı aldığımda da vardı, yaşı itibariyle ve önceki sahibinin çok dikkatli kullanmamasından kaynaklı oluşmuş sanırsam.
Muhtemelen 3-1 waxlar işini çözecektir oda olmazsa birisinden ufak kalın pasta bul beze damlatıp elinle uygula abi :)

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Bu kireç lekesi mi ? Yoksa kostğk ve kimyasaldan mı oluyor? Tedavisi varmı ? Kurtarabilir miyiz ?

Küçük bi yerde plastik bakım ürünü deneyebilirsiniz. Büyük ihtimal kostik yanığı gibi duruyor fotoda
Geri düzeltmek çok zor bir durum fakat ürünlerle kapatıcılık sağlanabilir

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Arkadaşlar gece açık otoparkda duran araçda sabah oluşan bu duruma öneriniz varmıdır :) Kaporta ve camlar komple nemleniyor havalardan dolayı, kaportayı çok önemsemiyorum da camlarda görüş sıkıntısı oluyor, camı açsam bu sefer komple leke oluyor :)

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Isı tabancası ne etki verir hiç bilmiyorum ama önemli olan burda plastiğin kalitesi ve durumu.
Ama onun dışında küçük bi yerde kc ts uygulayıp deneyin bekledikten sonra herhangi bi sıkıntı olmazsa komple yapılabilir
Elimde pasta yoktu o an ufak bir noktaya cif ile ovaladım. Lekeler gitti gibi

Kodeks

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Arkadaşlar gece açık otoparkda duran araçda sabah oluşan bu duruma öneriniz varmıdır :) Kaporta ve camlar komple nemleniyor havalardan dolayı, kaportayı çok önemsemiyorum da camlarda görüş sıkıntısı oluyor, camı açsam bu sefer komple leke oluyor :)
Eskiden açıkta bıraktığım zamanlarda aşağıda linkini bıraktığım ürüne benzer ürünlerden almıştım ve sabahları buğu olmuyordu. Belki işinize yarayabilir. Ancak araç sürerken buğu olmasın derseniz buğu önleyici uygulamak daha mantıklı.

https://amzn.eu/d/iD2PuPJ

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Yiğit merhaba, senin araçta olamaması lazım diye düşünüyorum. Araç içinde bir yerlerde nemli kisim olabilir mi? Bagajda, paspas altlarında ya da stop çevresindeki yerlerde. İlk aklıma bu durum geldi.