Hızlı Soru - Cevap

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #2,501
Elimde hicbir urun yok pasta olsun cila olsun wax olsun. Araca boya koruma yaptirdim. Yikadiktan sonra hizli cila olsun wax olsun surekli ayni parlakligi korumam icin ne onerirsiniz. Auto finnessenin hizli cilasi var. Onu kullansam waxi alirmi?
Kendinize en kısa zamanda çift kova, güzel bir yıkama eldiveni, üst seviye bir kurulama havlusu edinin. Boya parlaklığının korunması için bu başlangıç önemlidir. Daha sonrasında herhangi bir wax veya sealent edinerek korumanızı kendiniz yapabilirsiniz.

Ayrıca forumu bol bol okuyun ki kafanızda fikir oluşsun.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Aliexpresteki kargo takip sistemi tam olarak doğru olmuyor. Teslim edilen kargo hala yolda gözükebiliyor mesela. Pttdeki görevliye de sordum dün kargo bize ulaştığı gibi dağıtım çıkarıyoruz dedi.

Bir adet kargom 20 gündür Türkiyede gözüküyor mesela ama pttde yok kargo. 15 gün önce verdiğim sipariş bir bakıyorsun gelmiş 1 aydan fazla olan siparişler gelmemiş.

Biraz daha beklemen gerekecek mecbur.
Benimde kargo 16 gündür havada gözüküyor. Yola çıkmış uçakla bidaha ses seda yok.

smtcglr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul - Beylikdüzü
Beyler selamın aleykum, bu kimyasal şişeleri ne ile nasıl temizliyorsunuz. Mesala iron out kullandığım şişeyi başka bişey için kullanacam ne kadar yıkarsam yıkayayım kokusu gitmiyor

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Beyler selamın aleykum, bu kimyasal şişeleri ne ile nasıl temizliyorsunuz. Mesala iron out kullandığım şişeyi başka bişey için kullanacam ne kadar yıkarsam yıkayayım kokusu gitmiyor
Bazı ürünler mesela iron, barebones gibi kokusu ve kıvamı ağır ürünler için ben onlara has şişe kullanıyorum yada apc kokulu sabunla ılık suyla çıkana kadar yıkıyorum ama onların şişesine ellememek daha mantıklı gibi

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Dün basşıma geldi spraylerim yeterli olmadığı için içindekini değiştirmek istedim, 3dorange vardı birinde naparsam çıkmadı, sıcak suyla felan denedim yok, en son her derde deva meşhur bulaşık deterjanımız fairy içine az döktüm sonra sıcak su ile çalkaladım az beklettim sonra duruladım buseferde bulaşık deterjanının kokusu sinmiş lanet gelsin dedim bişey olmaz sonuçta okadar yıkadım.

brkgok

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
Ankara
İyice sabunla sıcak suyla çalkalayıp yıkadıktan sonra balkona ağzı açık şekilde 1-2 gün bırak büyük oranda gider kokusu

smtcglr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul - Beylikdüzü
elimde iron out vardı epeydir, sonax in demirtozu şişesi vardı ayrıca nigrin şişesi vardi totalde 3 şişe iron out ürün vardı yani. Onları birledim hemde 2 şişe daha kullanıma hazır hale geldi. fakat kokuyu gideremedim ne ettimse. apc sıktım çalkaladım fakat sıcak su kullanmadım hep soğuk su.

@brkgok deneyeceğim ilk fırsatta.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
elimde iron out vardı epeydir, sonax in demirtozu şişesi vardı ayrıca nigrin şişesi vardi totalde 3 şişe iron out ürün vardı yani. Onları birledim hemde 2 şişe daha kullanıma hazır hale geldi. fakat kokuyu gideremedim ne ettimse. apc sıktım çalkaladım fakat sıcak su kullanmadım hep soğuk su.

@brkgok deneyeceğim ilk fırsatta.
Sprey başlık icerisini de temiz su ile durulayin bol bol su veya apc sıkıp başlığin içerisinde kalan ürünleri de temizlemeyi unutmayin hocam.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Plastiklerden kokunun çıkartılması İçin bir sürü öneri var aslında ama geçenlerde bende hiç birisi işe yaramadı. Yine de yazayım belki sizde işe yarar. İlkin şişenin içine beyaz sirke koyup bir gece bekletin. Olmazsa bir tatlı kaşığı karbonat, beyaz sirke ve ılık su ile temizleyip bir gece bekletin. Bu da olmazsa ben sihirli sünger/en ince zımpara ve diş macunu ile giriştim epey azalttı ama tamamen geçti desem yalan.

Güneşte bekletme işi organik temelli kontaminasyonda biraz daha etkili ama onu da deneyin. Bisiklet mataramı güneşte beklettiğimde koku çıkıyor ama kimyasal kokusunu çıkartır mı bilmiyorum.

@Atocan ın da belirttiği üzere bu tür ürünlere has şişe kullanmak en mantıklısı.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Koku işinde asıl olay süt dökülmesi gibi bakteri temelli bir durum olabilir aslında sıcak su ve bulaşık deterjanı çıkarıyor lakin kendi kokusu siniyor onuda dert etmiyorum sonuçta tabak çanak yıkıyoruz.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kimyasal şişeler plastik şişeler başka şişeler kaplar ne kullanırsanız kullanın içindeki ürünün kokusu siner ve gitmesi neredeyse imkansızdır ve bence de plastik olduğu için yer eder ve başka ürün için kullanmak çok doğru değildir. En pratik yöntem sıcak su bulaşık deterjanı ile iyice yıkamak sonra da açık havada ağzı açık bırakmak. Ama bu kadar uğraşacağınıza ya aynımüründen koyun ya da şişeyi atun gitsin yenisini alırsınız 1-2 TL. Ben bölünmüş ürünlerimi ne olursa olsun cam şişeye koyuyorum. Marketlerde güzel cam şişeler ve şu şişesi çeşitli ebatlarda ve fiyatları oldukça uygun. Çatlama patlama delinme koku derdi yok benim çözümüm bu eğer orijinal ambalaj yok ise. Kimyasala dayanıklı plastik şişeleri sevmiyorum genel olarak zaten çok defa delindiğini de gördüm üstten kapağından ama kargo için ürün yollamak için güzel bir çözüm.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Şu amcaoğlu ne diyor çift kova hakkında ingiliççesi olan biri anlatabilirmi. Bu ara çift kovaya taktım genel olarak güvenlimi diye.

BlaJKeagle

Amatör Detaycı
Üye
Ve aleykümselam. Şişeler için arkadaşlar birşeyler yazmış sprey için bir ekleme yapayım. En çok spreyin içine sinen koku zorlamıştı beni. Şişeleri su dolu vaziyette bekletip ara ara suyu değiştiriyorum. Her su değiştirdiğimde fısfıslayarak bir kaç kezde şişeyi ters çevirip fısfısın iç hazinesini boşaltıp tekrar düz fısfıslayarak temizliyorum. Tavsiye ederim.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Şu amcaoğlu ne diyor çift kova hakkında ingiliççesi olan biri anlatabilirmi. Bu ara çift kovaya taktım genel olarak güvenlimi diye.
Biz zaten sürekli güvenli yıkama için çift kova kullanmanız yönünde tavsiyeler veriyoruz. Bu amcaya deyince mi inanacaksın illaki:of:
Arkadaşın dediği çift kova kullanın lakin bu sistemde pek dikkat edilmeyen bir konu var o da eldiveninizi suya batırdıktan sonra iyice sıkıp tekrardan öyle şampuanlı kovaya batırın yoksa şampuanınızın sulandırma oranı bozulacak ve siz yıkamayı bitirene kadar kovanızdaki şampuan oranı iyice azalacak ve temizlik kabiliyeti git gide azalacak. Adam güzel bir püf noktaya değinmiş. Anlattıklarının kısaca meali bu.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Biz zaten sürekli güvenli yıkama için çift kova kullanmanız yönünde tavsiyeler veriyoruz. Bu amcaya deyince mi inanacaksın illaki:of:
Arkadaşın dediği çift kova kullanın lakin bu sistemde pek dikkat edilmeyen bir konu var o da eldiveninizi suya batırdıktan sonra iyice sıkıp tekrardan öyle şampuanlı kovaya batırın yoksa şampuanınızın sulandırma oranı bozulacak ve siz yıkamayı bitirene kadar kovanızdaki şampuan oranı iyice azalacak ve temizlik kabiliyeti git gide azalacak. Adam güzel bir püf noktaya değinmiş. Anlattıklarının kısaca meali bu.
Estağfurullah:of: beni bitirdin hocam. Size güvenmemek değil de mevzu başka. Bir iki yerde çift kova yöntemi kullanırken durulama kovasında kalan taşlar ve suyun pislenmesi birde tek eldiven ile yapılan yıkamada araç daha fazla çizildiği fazla eldiven kullanmak ile çözüm olacağı felan okudum oyüzden bu videoda da çift kova yöntemi güvenlimi gelin bunu bilim ile kanıtlayalım deyince bende videoda güzel bilgiler vardır dedim bilim milim deyince işe yarar birşey bulmuşuz yine boş yapmamışız.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Estağfurullah:of: beni bitirdin hocam. Size güvenmemek değil de mevzu başka. Bir iki yerde çift kova yöntemi kullanırken durulama kovasında kalan taşlar ve suyun pislenmesi birde tek eldiven ile yapılan yıkamada araç daha fazla çizildiği fazla eldiven kullanmak ile çözüm olacağı felan okudum oyüzden bu videoda da çift kova yöntemi güvenlimi gelin bunu bilim ile kanıtlayalım deyince bende videoda güzel bilgiler vardır dedim bilim milim deyince işe yarar birşey bulmuşuz yine boş yapmamışız.
İşin espirisiydi lütfen, yanlış anlamayın, takıldım size. Bana soracak olursanız çoklu eldiven çift kovadan daha güvenli tabii ki.
Biliyorsunuz bende çoklu eldiven kullanıyorum.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
İşin espirisiydi lütfen, yanlış anlamayın, takıldım size. Bana soracak olursanız çoklu eldiven çift kovadan daha güvenli tabii ki.
Biliyorsunuz bende çoklu eldiven kullanıyorum.
Eyvallah hocam. Biliyorum siz çoklu eldiven tavsiye ediyorsunuz. Aslında bu ikilemin sonucunda buralara kadar geldim birazda. Eldivenlerimi çoğaltsam çift kovamı alsam. Tercümeniz için ayrıca teşkkür ederim.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bu adamın başka videoları da var çift kova sektörün uydurma yöntemi diye falan. Çok çeşitli videolar yorumlar var ama kesin olan birşey var ki temel noktaları gözeterek bir yöntem bulmak. Örneğin bana kalırsa en güvenli yöntem senin uyguladığın çok eldiven tek kova yöntemi. Harika. Risk minimum. Yoruma kapalı. Uygulamalarında görenler aslında özenmelisenin kullandığın malzemelere yöntemlere tekniklere hep ders niteliğinde.