Hızlı Soru - Cevap

sltmaker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #25,601
kurulama havlunun bu kadar kirletmen doğru bir uygulama değil. kurulama havlun hep temiz olacak ki son mekanik işlem olan kurulamada aracının boyasını çizme.
bu şekilde kurulama havlunu kullanacaksan arabanın kaportasında kullanmamanı tavsıye ederim.
temizlemek için makinede yıka. normalde deterjan pek tavsıye edilmez ama sende şuan ihtiyac var. kısa program 30 -40 derece köpürt yıkansın.
makinede uzun süreli ve deterjanlı yıkamalar bezin sertleşmesine neden olur.genelde tavsiye edilmez.
şuan makinede yıkayabilirsin ama bezini yanlış kullanıyorsun kullanımını düzeltmelisin.
kesinlikle katılıyorum, kullanılmış motor yağımı atığa götürmek için bagajda taşıyordum ancak kapağı tam sıkılmamış herhalde, biraz sızıp açıkta duran beze bulaşmış, talihsizlik yoksa kasten böyle kullanmaya kıyamam

one2one

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Slopes w08 lastik parlatıcı kullanan var mıdır?

K2 bold kullanıyordum bitmek üzere. Pek de memnun kalmadım performansından. Önerilere açığım.
Arkadaşlar belki linçleyecek ama Meguiars Endurance , Carpro Perl,K2 Sigma, 3d Magic Dressing, kullanmış biri olarak 1 litrelik deri vinil koruyucu (Eskiden Sarp kullananlar bilir) alın. Jel olanların içeriğinin çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Bu saydığım ürünlerin yarı fiyatına denk geliyor. Örnek: Fiawax Deri&vinil Koruyucu-parlatıcı 1 ltFiyatı, Yorumları - Trendyol

Kullandıklarım arasında en kolay uygulanan Perl su bazlı olmasından dolayı onunda kalıcılığı çok iyi değil. Ben yaz aylarında kullanıyorum. Kalıcılık ve parlaklık olarak en iyisi 3d Magic Dressing ve deri vinil koruyucu

keremunlr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar belki linçleyecek ama Meguiars Endurance , Carpro Perl,K2 Sigma, 3d Magic Dressing, kullanmış biri olarak 1 litrelik deri vinil koruyucu (Eskiden Sarp kullananlar bilir) alın. Jel olanların içeriğinin çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Bu saydığım ürünlerin yarı fiyatına denk geliyor. Örnek: Fiawax Deri&vinil Koruyucu-parlatıcı 1 ltFiyatı, Yorumları - Trendyol

Kullandıklarım arasında en kolay uygulanan Perl su bazlı olmasından dolayı onunda kalıcılığı çok iyi değil. Ben yaz aylarında kullanıyorum. Kalıcılık ve parlaklık olarak en iyisi 3d Magic Dressing ve deri vinil koruyucu
Hocam ben de aynı şeyi düşünüyorum. Aktif olarak Sarp kullanıyorum. Saydığınız ürünler üretilirken bir ar-ge çalışmasından geçiyor lastiklere zarar vermediği test ediliyor. Sarp vb. deri vinil koruyucuların böyle bir durumu yok. Lastiğe uzun dönemde bir zararı olup olmadığı meçhul. Aklıma kullanırken bu takılıyor sadece.

kmlyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Ben atas plak2 kullanan biriyim. Daha önce paylaşımda da bulunmuştum. 8 yıllık kışlık lastiklerimi her kış sonunda atas plak2 ile temizleyip rafa kaldırdım. 8 yılın sonunda kaldı ki 2 yıldır kışlık lastikler kullanılmıyordu lastikciye değişime götürdüğümde arkadaş yıla bakıp abi bunları bu kışta önümüzdeki kışta gönül rahatlığıyla kullanabilirsin dedi. 1/3 sulandırılmış olarak kullanıyorum 2 yıkamada bir. Belki sizlere bu ürün zararı var mı yok mu konusunda bir fikir verir :melekx:

one2one

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Hocam ben de aynı şeyi düşünüyorum. Aktif olarak Sarp kullanıyorum. Saydığınız ürünler üretilirken bir ar-ge çalışmasından geçiyor lastiklere zarar vermediği test ediliyor. Sarp vb. deri vinil koruyucuların böyle bir durumu yok. Lastiğe uzun dönemde bir zararı olup olmadığı meçhul. Aklıma kullanırken bu takılıyor sadece.
Ortalama bir lastik 3 yıldan sonra çatlamaya sertleşmeye başlıyor. Maksimum 5 yılda lastik değiştirmemiz gerekiyor km yapsakta yapmasakta. Lastiğin yarısına X marka jel yarısına Deri vinil koruyucu sürüp 5 yıl boyunca test etmek lazım . Piyasadaki jel ürünlerin deri vinil koruyucudan farklı olduğunu düşünmüyorum. Hepsinin kıvamı,rengi aynı. Kullanması zor ama dayanıklılar. Bunu pazarlama stratejisi olarak görüyorum. Kullanımı kolay, dayanıklı ve farklılık yaratacak bir ürün istiyorsanız @Sefa46 arkadaşımızın önerdiği ve forumda baya kullanılan Meguiars All Seasons Dressing öneririm

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
kurulama havlunun bu kadar kirletmen doğru bir uygulama değil. kurulama havlun hep temiz olacak ki son mekanik işlem olan kurulamada aracının boyasını çizme.
bu şekilde kurulama havlunu kullanacaksan arabanın kaportasında kullanmamanı tavsıye ederim.
temizlemek için makinede yıka. normalde deterjan pek tavsıye edilmez ama sende şuan ihtiyac var. kısa program 30 -40 derece köpürt yıkansın.
makinede uzun süreli ve deterjanlı yıkamalar bezin sertleşmesine neden olur.genelde tavsiye edilmez.
şuan makinede yıkayabilirsin ama bezini yanlış kullanıyorsun kullanımını düzeltmelisin.
Nasıl bakıyorsunuz bezinize bende liquid elementsin bezini aldım yeni kullanmadım ona göre yol izlicem

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ben atas plak2 kullanan biriyim. Daha önce paylaşımda da bulunmuştum. 8 yıllık kışlık lastiklerimi her kış sonunda atas plak2 ile temizleyip rafa kaldırdım. 8 yılın sonunda kaldı ki 2 yıldır kışlık lastikler kullanılmıyordu lastikciye değişime götürdüğümde arkadaş yıla bakıp abi bunları bu kışta önümüzdeki kışta gönül rahatlığıyla kullanabilirsin dedi. 1/3 sulandırılmış olarak kullanıyorum 2 yıkamada bir. Belki sizlere bu ürün zararı var mı yok mu konusunda bir fikir verir :melekx:
Amirim Markanin elle tutulur en guzel urunu esasen Plak2 ama çok talep oldugu icin hemen X3 Fiyat artirmişlar :) 5 lt sini 300₺ aldigimiz gunu hatirliyorum.

ruudvan

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Benim şahsi bez temizlemem.eldiveni bezi aynı makinede kısa program deterjansın yıkama, zaten araç şampuanı eser miktarda oluyor.sonrası doğal kuruma.

AB01

Acemi Detaycı
Üye
İl
Adana
Merhaba şu an mjjc foam cannon almanın yolu nedir? Kendi sitesinden sipariş versek gümrükten geçiyor mu?

birde sanırım pronun 3. Versiyonu çıkacak. Yorumlarınız nedir? Hangi model almalı?

Evet bu arayışım sonucunda MJJC ile irtibata geçtim.

Kendilerinden cevap olarak Türkiye'de bir depolarının olduğu ve site üzerinden verilen siparişlerde Türkiye deposundan gönderim yapıldığı bilgisi ulaştı.

Yani bu demek oluyor ki MJJC'nin kendi sitesi üzerinden verilen siparişlerde artık gümrük vergisi ödenmeyecek.

Bilgilerinize sunarım.

Son düzenleme: