Hızlı Soru - Cevap

İissoo

Amatör Detaycı
Üye
İl
Mugla
Öne çıkan konu #25,561
Tavsiye ediceginiz kurulama havlusu var mı ? Superclean in kurulama havlusunu kullaniyorum ama pek memnun degilim

bbah

Çaylak Detaycı
Üye
İl
rize
Arkadaşlar aracı yıkadıktan sonra foam lance ile hızlı cila atmak istiyorum (cila atıldıktan sonra üzerine durulama yapılan) . İstediğim gibi bir ürün bulamadım. Flowey EV11 ve Flowey X50 ürünleri dikkatimi çekti. Bu ürünler tam olarak benim istediğim şekilde çalışan ürünler midir acaba? Veya isteğime yönelik önerebileceğiniz ürün var mıdır?
Fireball easy coat 1/25 sulandır uygula hemen durula güneşte ve sıcak ön kaputta uygulamamalısın. Rize gibi yağmurlu bölgede bile 2-3 ay dayanımı var, carpro, gyeon , sonax deneyen biri olarak kesinlikle tavsiyemdir,deneyerek bizimle sonuçları paylaşırsın, cam plastik krom parçalarda da güvenle 2 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Sonrasında ab purple velvet cilalı gibi ürünler perdeliyor , v flog kullanabilirsin

bbah

Çaylak Detaycı
Üye
İl
rize
Fireball easy coat 1/25 sulandır uygula hemen durula güneşte ve sıcak ön kaputta uygulamamalısın. Rize gibi yağmurlu bölgede bile 2-3 ay dayanımı var, carpro, gyeon , sonax deneyen biri olarak kesinlikle tavsiyemdir,deneyerek bizimle sonuçları paylaşırsın, cam plastik krom parçalarda da güvenle 2 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Sonrasında ab purple velvet cilalı gibi ürünler perdeliyor , v flog .kullanum sonrası foamı tamiz suyla durulamayı unutmakullanabilirsin

bbah

Çaylak Detaycı
Üye
İl
rize
merhaba arkadaşlar,
araç iç aksamları için valet pro apc kullanıyorum bitmek üzere farklı önerisi olan var mı? temizleme sonrası korumada yapmak istiyorum hangi ürünleri önerirsiniz?
KC PO, mzr sulandırma oranlarına dikkat edin , 303 aero
merhaba arkadaşlar,
araç iç aksamları için valet pro apc kullanıyorum bitmek üzere farklı önerisi olan var mı? temizleme sonrası korumada yapmak istiyorum hangi ürünleri önerirsiniz?
KC PO VE MZR sulandırma oranlarına dikkat edin, 303 aerospace protectant

ruudvan

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Tavsiye ediceginiz kurulama havlusu var mı ? Superclean in kurulama havlusunu kullaniyorum ama pek memnun degilim
şöyle bir mesajım vardı burayada bırakayım.

işin mantığı şu. bezde alan ne kadar büyür ise emicilik bu oranla artıyor.
twist pile denilen dokuma ile iplikler bezin yüzey alanını arttırdığı için tercih ediliyor.

gsm dediğimi gram square meter kısacası 1 metrekaredeki gramaj mevzusunda minimum 1000gsm secin diyoruz.
sebebi kendinin 3 katı su çekse 3litre su çeker buda arac kurulamaya fazlasıyla yeter mevzusudur.
1000gsm için 60x90 bir bez 0.54m2 ve 540 gelmelidir.
varsayıyorum 1tl gram olarak fiyatlarsak 540tl ödememiz gerekir.
aynı ölçüde 600gsm bir bez 0.54x600 den : 324 tl ile fiyatlanmalı.

yani öncelikle ödediğin fiyat o ürünün gramaj fiyatı ile dogru orantılı.

yine örnek vermek gerekirse bizim ürün gamında
1200gsm 60x90 bezimiz var.
60x90 : 0.54 m2 x1200 dediğimizde yaklasık 650 gram ürün gelmeli
bizdeki ürün 750 grm geliyor.

seçim yaparken araç boyutuna göre, kullanım kolaylığına göre gibi seçimler yapılmalı.

hb 4 kapı bir araç için minimum 300gram bez lazım. yaz aylarında sorun çıkartmaz , kış aylarında performans vermeyebilir.
sedan bir araç için ortalama c sınıfı 500grmlar ideal.
eğer van bir aracınız var ise yada buyuk suv bir aracınız var ise size muhtemelen 700gram ve üzeri bez gerekecek.

700 grm bez için 1000gsm de 100x70cm
1200gsm de 100x55cm gibi ölcüler gerekli

kısacası bu oran orantı ile hesaplama yapabilirsiniz.

dipnot
kurulama havlularınızı hızlı cilaları silmek için kullanmayın.
sprey hızlı ıslak uygulanıp kurulama havlusu ile silinnen cilalar beze yapışır ve ipliklerin emicilik performansını kapatarak yok eder.
bu gibi durumlarda bezi sıcak su ile yıkayın. çözücü olarak beyaz sirke kullanıp ürünü bekletebilirsiniz.

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Merhaba,
Yeni araba aldım aracın kılcal çizikleri var pasta istiyor rotary ve orbital makinem var fakat hiç tecrübem olmadığı için pasta yapmak istemiyorum bende aracım parlatmak amacıyla orbital makine ile kullanmak için powerlock ürününü aldım sorularım şunlar
1- ürünü kullanmadan önce demirtozu ve kil temizliği yapmama gerek varmı?
2- makinem shine mate ex620 kaç devirde kullanmalıyım ?
3- bu ürün makine ile kullanında azda olsa çizik alırmı
4-ürünü makine ile uyguladıktan sonra kaç dakika bekleyip silmeliyim?
5- sizce pasta cilasını yapmadan bu ürünü kullanmalımıyım ?
Detaylı bilgi verirseniz sevinirim iyi forumlar.

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba,
Yeni araba aldım aracın kılcal çizikleri var pasta istiyor rotary ve orbital makinem var fakat hiç tecrübem olmadığı için pasta yapmak istemiyorum bende aracım parlatmak amacıyla orbital makine ile kullanmak için powerlock ürününü aldım sorularım şunlar
1- ürünü kullanmadan önce demirtozu ve kil temizliği yapmama gerek varmı?
2- makinem shine mate ex620 kaç devirde kullanmalıyım ?
3- bu ürün makine ile kullanında azda olsa çizik alırmı
4-ürünü makine ile uyguladıktan sonra kaç dakika bekleyip silmeliyim?
5- sizce pasta cilasını yapmadan bu ürünü kullanmalımıyım ?
Detaylı bilgi verirseniz sevinirim iyi forumlar.
Yüzey temiz olmadığı için cilanın tam performansını alamayabilirsiniz. Demirtozu kil her halukarda avantajınıza olacaktır. 2. kademede 1:1 çalışarak yani makinenin izinin üstünden geçmeden yada çeyrek şekilde geçerek atabilirsiniz. Ürünün yapısına göre isterseniz tüm arabayı dönüp silin isterseniz isterseniz aracı ikiye üçe bölüp parça parça uygulayıp silebilirsiniz. Ben polisaj yaparken aracın yarısını yapıp siliyorum.

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Yüzey temiz olmadığı için cilanın tam performansını alamayabilirsiniz. Demirtozu kil her halukarda avantajınıza olacaktır. 2. kademede 1:1 çalışarak yani makinenin izinin üstünden geçmeden yada çeyrek şekilde geçerek atabilirsiniz. Ürünün yapısına göre isterseniz tüm arabayı dönüp silin isterseniz isterseniz aracı ikiye üçe bölüp parça parça uygulayıp silebilirsiniz. Ben polisaj yaparken aracın yarısını yapıp siliyorum.
Anladım peki demirtozu k2 pro roton önerirmisiniz ayrıca kil ile yüzeyi daha kötü bir hale getirmiş olmazmıyım bir sorun olurmu ?

kmlyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Cam filmi yeni çıkarılan cama yeni cam filmi hemen yapılır mı yoksa birkaç gün sonra yapılması daha mı iyi olur?
Sorun olmaz. Güzel sonuç almak için nasıl boya yüzeyi pürüzsüz hale getiriliyor aynı şekilde eski filmden kalan yapıştırıcı güzel bir şekilde temizlenirse sorunsuz bir şekilde yenisini taktirabilirsiniz. Sadece arka cam için özellikle maksimum 3 yıl kullanım sağlayın. Sonrasında rezistans cam filmiyle bütünleşiyor. Eski cam filmi sökülürken rezistansta zarar görmeye başlıyor. Bazı araçların ön camında da rezistans oluyor. Ön cam için de kural aynı. 3 yıl sonra yenilenmesi menfaatinize olacaktır :melekx: