Hızlı Soru - Cevap

cihanercan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
arkadaşlar merhaba valetpro citrus prewash kullanıyorum çok memnunum. dün gitmişken 5 litre alayım dedim malum çok daha uyguna geliyor ancak forumda biraz gezdikten sonra gördüm ki aşındırıcı özelliği yüksekmiş. Aracım ppf kaplı. Acaba bunu değiştirip valetpro foamula1 alsam daha mı mantıklı olur? hem ph nötr hem de araçta kaplama var zaten. pompa spreyim mevcut.

keremunlr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gebze
arkadaşlar merhaba valetpro citrus prewash kullanıyorum çok memnunum. dün gitmişken 5 litre alayım dedim malum çok daha uyguna geliyor ancak forumda biraz gezdikten sonra gördüm ki aşındırıcı özelliği yüksekmiş. Aracım ppf kaplı. Acaba bunu değiştirip valetpro foamula1 alsam daha mı mantıklı olur? hem ph nötr hem de araçta kaplama var zaten. pompa spreyim mevcut.
Detay Ürünlerinin Ph Değerleri

Hocam burada bulduğum konuda bu ürünün pH nötr olduğunu gördüm. Korumaya zararı olup olmadığını bilmiyorum, ben de kullanıyorum aylardır ama koruma yapmaya pek zamanım olmadığı için zararı olup olmadığını gözlemleyemedim. Korumasız olarak direkt kullanıyordum. Tecrübe etmiş kişiler bilgilendirirse daha iyi olur, yakın zamanda ben de wax uyguladım duruma göre başka bir ön yıkama şampuanı alabilirim.

RaGe

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba aracıma şimdi Endura Ultimate Performance ppf yaptırıyorum komple aracım peugeot 408 2024 model selenyum gri diye geçiyor zor bir renk. Bu işe hobi olarak girmek istiyorum kendi yerim yok benzinlikte gece gidip rahatça arabamla uğraşmak istiyorum. Forumda gezdim kimi bilgi güncel değildi kimisi de ppf için uygun değildi bu konuda bana fikir verirseniz gerçekten çok sevinirim. Aracım için bana önerebileceğiniz tüm ürünlere açığım şampuandan hızlı cilaya eldivenden kurulama havlusuna kadar. Şuan newmix kullanıyorum ama biraz daha premium markalara yönelmek istiyorum. Şimdiden değerli yorumlarınız için çok teşekkürler.

hilmi45

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa

merhabalar dün bu malzemeleri aldım.Şampuanı 1.5 litre suya 4 kapak atmam söylendi.Bu şekilde uyguluyorum ama aracın köpük işlemini bitirdiğimde ilk uyguladığım kısım kurumuş ya da köpük akmış oluyor.Bu durumu satıcıya sorduğumda aracın üstünde seramik varsa yapar dedi birde bu şampuanın özelliği çabuk kayması dedi.Ben o kuru yerlerden peluşla üstünden geçiyorum boyayı çizer miyim?

şampuanı ilk başta atmak yerine suyu doldurduktan sonra mı atmamız gerekiyor?

Birde marolexin kendi başlığını kullandım içerisinden çıkan üç başlıktan birini takmadım bu sebepten kuruyor olabilir mi ilk attığım bölgeler?

Cycl3s

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hocam gündüz mü yıkadınız akşam mı. Gündüz olduysa o yüzden kurumuş olabilir. Dört kapak az geldi bana, 50Ml civarı kullanmanızı öneririm. Kuru yerlerden geçerken temizlenir ama çizilmesi biraz daha olur tabi.

RaGe

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum müsait bir yerim yok aracı bu yüzden benzinlikte yıkıyorum onda da her ayrıntıya girmek dikkatli temizlemek zor. İstanbul Anadolu yakasında sadece öyle su hizmeti verip self servis olarak kullanabileceğimiz bir yer var mıdır yada önerileriniz var mıdır??

keremunlr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum müsait bir yerim yok aracı bu yüzden benzinlikte yıkıyorum onda da her ayrıntıya girmek dikkatli temizlemek zor. İstanbul Anadolu yakasında sadece öyle su hizmeti verip self servis olarak kullanabileceğimiz bir yer var mıdır yada önerileriniz var mıdır??
Hocam google'a self servis oto yıkama istanbul yazdığınızda çıkıyor.

Gpshawk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Herkese merhaba. Aracıma seramik kaplama yapıldı. Yağmur sonrası damlalar aracın üzerinde kalıyor ve kuruyunca toz lekeleri kalıyor yuvarlak yuvarlak üzerinde. Bu normal mi? Seramik uygulama sonrası olması gereken bir şey mi yanlış/eksik uygulandığını gösteren bir şey mi bu?

RaGe

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam google'a self servis oto yıkama istanbul yazdığınızda çıkıyor.
Hocam çıkıyor fakat bahsettiğim gibi bir yer çıkmıyor. Yani detail ürünlerini alıp rahatça davlumbaz yıkayıp lastik fırçalayıp rahat rahat su tutabileceğimiz bir yer gibi. Genelde hızlı yıkamalar çıkıyor su vur çık sırayı bekletme yerleri çıkıyor.

keremunlr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam çıkıyor fakat bahsettiğim gibi bir yer çıkmıyor. Yani detail ürünlerini alıp rahatça davlumbaz yıkayıp lastik fırçalayıp rahat rahat su tutabileceğimiz bir yer gibi. Genelde hızlı yıkamalar çıkıyor su vur çık sırayı bekletme yerleri çıkıyor.
Hocam ben gebzedeyim burda dediklerinizi rahatlıkla yapıyorum self servis oto yıkama alanında. Eliniz biraz hızlıysa kimsenin bir şey diyeceğini sanmıyorum. Ben pre wash spreyleyip lastikleri temizliyorum, pre wash üstünde beklerken paspasları yıkayıp kovayı hazırlıyorum. Olabildiğince hızlı şekilde yapıyorum kimsenin bir şey dediğine rastlamadım bugüne kadar. Özellikle çok yoğun olmayan saatlerde giderseniz rahat rahat yapabilirsiniz bence.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu

Hocam burada bulduğum konuda bu ürünün pH nötr olduğunu gördüm. Korumaya zararı olup olmadığını bilmiyorum, ben de kullanıyorum aylardır ama koruma yapmaya pek zamanım olmadığı için zararı olup olmadığını gözlemleyemedim. Korumasız olarak direkt kullanıyordum. Tecrübe etmiş kişiler bilgilendirirse daha iyi olur, yakın zamanda ben de wax uyguladım duruma göre başka bir ön yıkama şampuanı alabilirim.

Benim testler :)

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Abi herkes öyle diyor diye gittim en ucuz başlığım olan koçtaştan aldığım sprey şişesinin içine koydum maşallah 5-6 ayı geçmiştir hala bozulmadı
Magic dressing gerçekten çok güzel ama ne sprey başlık ne sprey şişe dayanmıyor :) Birde uygulaması çok zahmetli

cihanercan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul

selamlar, kendi güvenlik kâğıtlarını okuduğumda 8.5-9 ph diyordu ve genelde wax-seramik üzerinde ömür azaltıcı bir etkisi olduğunu okudum. bu sebeple daha açmadığım 5 litre ürünü valetpro foamula1 ile değiştirdim. aracım genelde tozlu oluyor pek yol kiri olmuyor bu sebeple yaz kış bana yeteceğini düşünüyorum. Ayrıca citrus prewash ürününden de konstanstre şekilde 600 ml mevcut. 1:8 seyreltip gerekli durumlarda snow foam öncesi daha az şekilde kullarak en güvenilisi olacağını düşündüm.