Hızlı Soru - Cevap

beyazcorsa

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #25,861
Merhabalar beyaz renk araca sahibim aracım 1 yıl önce pasta cila boya koruma yapıldı. Yapıldıktan itibaren ph nötr ön yıkama şampuanı valet pro formuala 1 veya k2 bela ve temaslı yıkama gyeon bathe + ile yıkandı 2-3 yıkamada bi gyeon wet coat hızlı cila destekledim.

Tekrar bir wax almak istiyorum soft99 tercih edeceğim. Aracın üzerindeki hidrofobirlik orta seviye 2-3 yıkamada hızlı cila ile destekliyorum sizce soft99 hangi modelini tercih etmeliyim öncelikli hedefim beyaz renk olduğu için parlaklık daha önemlidir. Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar beyaz renk araca sahibim aracım 1 yıl önce pasta cila boya koruma yapıldı. Yapıldıktan itibaren ph nötr ön yıkama şampuanı valet pro formuala 1 veya k2 bela ve temaslı yıkama gyeon bathe + ile yıkandı 2-3 yıkamada bi gyeon wet coat hızlı cila destekledim.

Tekrar bir wax almak istiyorum soft99 tercih edeceğim. Aracın üzerindeki hidrofobirlik orta seviye 2-3 yıkamada hızlı cila ile destekliyorum sizce soft99 hangi modelini tercih etmeliyim öncelikli hedefim beyaz renk olduğu için parlaklık daha önemlidir. Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
K2 proton alabilirsiniz carnauba içerikli wax olduğu için daha iyi parlaklık verecektir

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Açıkcası 2 bin olsa yine almam amazondaki noname ürünler gibi bu tasarım eskidi herkes yeniledi en azından geniş ağıza geçti
Ekleme :
zaten yurtdışında yenisi çıkmış bize eskisini layık görmüş getirmişler
Meguiar’s Megafoam Snow Cannon — Meguiar's Australia
Ultimate Snow Foam Köpük Tabancası Kiti | Meguiar's Türkiye

Yahu Nerdeyse 4/1 fiyatina verdigimiz veya yarisina verdigimiz MJJj ve Sams foam lanceleri biz satamazken Adamlar stoklari tüketmiş bile marka tutkunu böyle bisey :)

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaşlar herkese selamlar. Ppf kaplı bir araç kullanıyorum birçok bilgiyi forum sayesinde araştırarak öğrendim bu sebeple çok teşekkür ederim öncelikle. Ancak bir soruma yanıt bulamadım;

Aracımda ph nötr şampuan (Advanced Posedion) ve ph nötr ön yıkama (Foamula 1) ürünleri kullanıyorum. İkisi de ValetPro. Kaplamacım bu markayı önerdiğinden ValetPro’dan henüz şaşmadım. Ancak aracım çabuk tozlanıyor ve bunun önüne geçmek için bir wax veya hızlı cila kullanmak istiyorum. Ppf için ayrı özellikte ürünler mi kullanmalıyım yoksa herhangi bir hızlı cila ya da wax işimi görür mü? Ürün önerilerinize açığım. Koch Chemi PW ürününü ppf kaplı araçta kullanan varsa yorumlarını da duymayı çok isterim.
Adbl kullanmadım ama meq express kesinlikle toz çekmiyor.. @Sefa46 sağolsun banada o önermişti ,çok memnun kalırsın diye düşünüyorum

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Teşekkür ederim hocam bir bakayım yıkamada geçmezse bu üründen alayım. Kesinlikle tecrübe oldu bana
Yıkamayı yaparken lekeler gitsin diye lekelerin üzerine yakından su tutmayın hocam. Verniğe boyaya zarar verebilirsiniz. Normal şekilde yıkayın aracı 1-2 defa da gider bence kendi kendiliğine gitmezse ürün kullanırsınız zaten gider hocam

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Evet abi. Seryum oksit ile cam çiziği almakta hem kolay değil hemde biraz pis bi iş. Adblin içinde seryum oksit var ama az miktarda sanırım oda pek bi iş yapmıyor. Belki birsonrakine slopes denenebilir
Dün ADBL Glass Polish ile olumsuz bir tecrübemiz oldu. Çiziği falan geçtim camda ne zaman uyguladığımızı hatırlamadığım wax'ı sökemedi adbl.
Önce ıslak cama denedim ve su ile duruladım camın sağ kısmı sonuc,

Daha sonra camı kurulayıp sefa hocamın da kuru dene demesi ile kuru cama uyguladım ama 2. 3. kat derken camda ki su itişi hala devam ediyordu. Normalde temiz bir camda su perde gibi akması gerekir. Siliyorum camda puslu bir durum bırakıyor.

Uzun uğraşlar sonucu yavaş yavaş sökmeye başladı sol kısım kaplama kalıntısı sağ temiz yüzey

Finalde cam da ki kaplamayı söktü ama bu kısma verdiğim uğraş ve zaman kaybı ile yarıda bıraktım.

Burdan da ürün ile ilgili sefa hocama da dedim cam pastası diye alacak olanlar var ise almasın ürün tek seferde camda ki kaplamayı bile temizleyemiyor. Bu konuda Sefa hocam ürün için cam cilası içeriyor aslında pasta degil dedi ama o zaman yanlış isimle satılıyor :) Daha önce Soft99 Compoud Z ile tek sefer de camda ki Nasiol Glasshieldi sökmüştüm hatta eski araçlarımızdan birin de ön camda oluşan silecek izlerini giderdiğini hatırlıyorum. Elim de AB Clear View de var onu da diğer kısma uygulayacağım bir daha ki sefere ama onunda pasta özelliği yok diye biliyorum :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Dün ADBL Glass Polish ile olumsuz bir tecrübemiz oldu. Çiziği falan geçtim camda ne zaman uyguladığımızı hatırlamadığım wax'ı sökemedi adbl.

Daha sonra camı kurulayıp sefa hocamın da kuru dene demesi ile kuru cama uyguladım ama 2. 3. kat derken camda ki su itişi hala devam ediyordu. Normalde temiz bir camda su perde gibi akması gerekir. Siliyorum camda puslu bir durum bırakıyor.

Uzun uğraşlar sonucu yavaş yavaş sökmeye başladı sol kısım kaplama kalıntısı sağ temiz yüzey

Finalde cam da ki kaplamayı söktü ama bu kısma verdiğim uğraş ve zaman kaybı ile yarıda bıraktım.

Burdan da ürün ile ilgili sefa hocama da dedim cam pastası diye alacak olanlar var ise almasın ürün tek seferde camda ki kaplamayı bile temizleyemiyor. Bu konuda Sefa hocam ürün için cam cilası içeriyor aslında pasta degil dedi ama o zaman yanlış isimle satılıyor :) Daha önce Soft99 Compoud Z ile tek sefer de camda ki Nasiol Glasshieldi sökmüştüm hatta eski araçlarımızdan birin de ön camda oluşan silecek izlerini giderdiğini hatırlıyorum. Elim de AB Clear View de var onu da diğer kısma uygulayacağım bir daha ki sefere ama onunda pasta özelliği yok diye biliyorum :)
Bende ön cama rotary makine ile yan ve arka camlara ise cam keçe küpü ile uygulamıştım benim yüzeyde yağmur kaydırıcı zayıflamış halde vardı onu sökmüştü ama çizik konusunda cok küçük çizikler dışında çizik alamamıştım. Sanırım birsonraki sefere Carpro Ceriglass ile Slopesi deneyeceğim

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul

Clearview pek bişey yapmıyor hocam, camdaki yağları vs temizliyor sadece. Çizik almak vs gibi bir görevi yok. Clearview sadece camı çok iyi temizliyor bence sildiğinizde yansıma yapacak kadar temiz gözüküyor çünkü.

hilmi45

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhabalar.408 aracım için iç plastik temizleyici arıyorum.Ve dış plastik bakım ürünü.
Her iki alan için en iyi ürün olarak ne tavsiye edersiniz?

hilmi45

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Şuan fiyat, özellik, canyon sprey başlığı ve kullanışlılık açısından Adbl İnterior Quick Detailer cok iyi tavsiye ederim.
Tamamdır iç plastikte onu tercih edeceğim.Dış plastik için ne tercih etmeliyim?(Meg)bakıyordum) ama daha uygun fiyat performans ürünleride iyi olur.Birde meg endurence michelin lastiklerde leke yapar mı kahverengi?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Tamamdır iç plastikte onu tercih edeceğim.Dış plastik için ne tercih etmeliyim?(Meg)bakıyordum) ama daha uygun fiyat performans ürünleride iyi olur.Birde meg endurence michelin lastiklerde leke yapar mı kahverengi?
Meguiars Endurance lastik farketmeksizin kahverengileşme yapmaz. Dış plastik koruyucu Meg40 Koch Pss ADBL Blackouter Vonix Restaurax gibi dış plastik koruyucular olabilir

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
arkadaşlar selamlar gyeon Q2m silkdryer evo kurulama bezim var yıkamak için temizleyici alacağım gyeon Q2m towelwash 500 ml : 750 tl veya valet pro microfibre reviver 5 lt 1300 tl hangisini almak mantıklı kullanan veya bilgisi olan biri yardımcı olabilirse çok sevinirim

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
arkadaşlar selamlar gyeon Q2m silkdryer evo kurulama bezim var yıkamak için temizleyici alacağım gyeon Q2m towelwash 500 ml : 750 tl veya valet pro microfibre reviver 5 lt 1300 tl hangisini almak mantıklı kullanan veya bilgisi olan biri yardımcı olabilirse çok sevinirim
Gyeon deneyimlemedim, valet pro iyidir 2 litreye yakın tükettim memnunum. Forumdaki arkadaşlar da memnunlar. Hem wax hem havlular için ayrı yıkamalar yapmak gerekiyor o yüzden çok tüketim oluyor. 5 litre almanızı öneririm. Hatta o bile çok hızlı gidiyor yanında bazen bezler cok kirli olmadığında perwoll kullanıyorum

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
ön cam için hidrofobisi yüksek bir ürün arıyorum sileceklerde atlama yapmaması çok önemli şuana kadar tüm camlarda hep cila wax tarzı ürünler kullandım haliyle ön camda silecekler belirli bir kullanımdan sonra kötü bir duruma geliyor.

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
ön cam için hidrofobisi yüksek bir ürün arıyorum sileceklerde atlama yapmaması çok önemli şuana kadar tüm camlarda hep cila wax tarzı ürünler kullandım haliyle ön camda silecekler belirli bir kullanımdan sonra kötü bir duruma geliyor.
Ön cam için hidrofobisi yüksekten kastınız seyahat halinde su tutumaması olarak düşünüyorum. Ben daha önce Nasiol Glass shield kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Ön cam için hidrofobisi yüksekten kastınız seyahat halinde su tutumaması olarak düşünüyorum. Ben daha önce Nasiol Glass shield kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım.
evet en büyük beklentim tabiki bu 50-60km hızın üzerinde silecek kullanmadan seyahat etmeyi seviyorum. farklı ürün deneyen arkadaşlar varsa öneri ve yorumlarını bekliyorum.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
ADBL Hybrid Glass Cleaner öneririm hocam. Silecekte atlama yapmıyor bende