Hızlı Soru - Cevap

AB01

Acemi Detaycı
Üye
İl
Adana
Makinenin kutusunda bağlantı aparatları cıkmaz
Tam tahmin ettiğim gibi.

O zaman sorumuza dönecek olursak bu karcherin hortumlarından birsürü çeşitle ve genişlikte olanı var. Ayrıca bu aqua stop olan ve olmayan arasında ne fark var?

Basınçlı hortum olarak ise kendi 6m olanı sanırım çok dolanıyor ve yeterli gelmiyormuş. Bunun için incelediğimde @Fatih37 Bey 10m Antitwist kullanıyor. Başka iyi opsiyon var mıdır?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Tam tahmin ettiğim gibi.

O zaman sorumuza dönecek olursak bu karcherin hortumlarından birsürü çeşitle ve genişlikte olanı var. Ayrıca bu aqua stop olan ve olmayan arasında ne fark var?

Basınçlı hortum olarak ise kendi 6m olanı sanırım çok dolanıyor ve yeterli gelmiyormuş. Bunun için incelediğimde @Fatih37 Bey 10m Antitwist kullanıyor. Başka iyi opsiyon var mıdır?
Farkı bende bilmiyorum :)

sametozt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İZMİR
Arkadaşlar selam
Uzun süreden sonra tekrardan malzeme toplayıp aracı kendim yıkamak istiyorum. Stoklara LE t4200 ün girmesini bekliyorum. Girdikten sonra onu da alıp polisaja da gircem. Bunlardan önce elimde birkaç malzeme var fakat piyasadan çok uzak kaldığım için standart malzemeleri alıp geçiyordum. Sizden ricam güncel bilgilerle fiyat performans olarak hangi ürünleri önerirsiniz ?

Şampuan : Sonax turuncu kullanıyorum fakat ilerleyen dönemde basınçlı yıkama ve foam lance de eklemeyi düşünüyorum. Şu an temaslı yıkama için cilalı şampuan önerinizi de bekliyorum.

Yıkama Eldiveni : Gtechniq kırmızı eldiven kullanıyorum. Genel olarak memnunum.Uygun fiyatlı yedek önerisi alabili

Kurulama Bezi: Markasını hatırlamıyorum ama iyi bir bezim var. Ekstra olarak LE Black hole almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz ?

Jant temizleyici : Valet Pro bilberry kullanıyorum fakat çok memnun değilim. Yüzeyde çok çabuk kuruma yapıyor. Aktif çalıştığını hissedemiyorum. Öneri bekliyorum.

Demir tozu temizleyici : Öneri bekliyorum.

Kil: Yanlış hatırlamıyorsam yine Valet pronun orta kili vardı. Olmama ihtimaline göre önerinizi bekliyorum.

Katı Wax: Soft 99 Kiwami mevcut. Şu an ekstra bir wax için bütçe ayırmayı düşünmüyorum. Destekleyici olarak hızlı cila önerisi alabilirim.

Lastik parlatıcı: Meguiars Endurance kullanıyorum. Farklı öneri alabilirim.

Cam Temizleyici ve su kaydırıcı: Soft 99 un hem temizleyici hem de su kaydırıcı şeklinde iki ayrı glaco ürünü var sanırım. Bunları tavsiye eder misiniz ?

Şimdilik bu ürünler aklıma geldi. Açıkçası mevcutlarla ve yenilerle tekrardan çeyiz yapıyorum. Tüm ürün kategorilerinden önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Tayfur

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
İyi akşamlar herkese. Bugün aracıma Gyeon Bathe ile temaslı yıkama yaptım ama hava çok sıcak olduğundan çabuk kurudu ve leke kaldı çıkaramadım bunları çıkarmak için ne yapabilirim tavsiyeniz var mı

Cycl3s

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
İyi akşamlar herkese. Bugün aracıma Gyeon Bathe ile temaslı yıkama yaptım ama hava çok sıcak olduğundan çabuk kurudu ve leke kaldı çıkaramadım bunları çıkarmak için ne yapabilirim tavsiyeniz var mı
Kireç lekesidir büyük ihtimalle şampuanla karışmış gibi gözüküyordur. Water spot remover tarzı bir ürün ile temizleyebilirsiniz.

1-2 asitli yıkamada kendi kendine gidebilir, daha önce benzer durumu yaşamıştım.
Sıcakta gündüz asla araç yıkamamak lazım, bahar ve yaz mevsimi gece yıkamanızı öneririm hocam.

Sytex

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
El ile camdaki kılcal çizikleri giderebilecegim bir ürün var mi acaba? Ya da en azindan bir süreliğine kapatacak bir ürün?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
El ile camdaki kılcal çizikleri giderebilecegim bir ürün var mi acaba? Ya da en azindan bir süreliğine kapatacak bir ürün?
El ile geçeceğini sanmam. Rotary makine, cam keçesi ve seryum oksit ile camdaki çizikleri gideriyorlar. Çizik dediğimde ufak kılcal çizikler ve silecek izleri. Derin ve büyük çizik varsa sıfır çizik elde edilmiyor. Adbl Glass Polish in içinde az miktarda seryum oksit olduğu için onu alıp rotary makinede çizikli yüzeylere uygulamıştım aman aman bi performansı yoktu.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
El ile geçeceğini sanmam. Rotary makine, cam keçesi ve seryum oksit ile camdaki çizikleri gideriyorlar. Çizik dediğimde ufak kılcal çizikler ve silecek izleri. Derin ve büyük çizik varsa sıfır çizik elde edilmiyor. Adbl Glass Polish in içinde az miktarda seryum oksit olduğu için onu alıp rotary makinede çizikli yüzeylere uygulamıştım aman aman bi performansı yoktu.
Emirhan Seryum oksit+pasta cizikleri alabiliyor onun haricinde Tüm Markalarda glass polish diye satilan ürünlerin hicbiri cizik vs alamiyor az biraz Slopes in ki alabiliyor ilginc birsekilde.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan Seryum oksit+pasta cizikleri alabiliyor onun haricinde Tüm Markalarda glass polish diye satilan ürünlerin hicbiri cizik vs alamiyor az biraz Slopes in ki alabiliyor ilginc birsekilde.
Evet abi. Seryum oksit ile cam çiziği almakta hem kolay değil hemde biraz pis bi iş. Adblin içinde seryum oksit var ama az miktarda sanırım oda pek bi iş yapmıyor. Belki birsonrakine slopes denenebilir

Tayfur

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
Kireç lekesidir büyük ihtimalle şampuanla karışmış gibi gözüküyordur. Water spot remover tarzı bir ürün ile temizleyebilirsiniz.

1-2 asitli yıkamada kendi kendine gidebilir, daha önce benzer durumu yaşamıştım.
Sıcakta gündüz asla araç yıkamamak lazım, bahar ve yaz mevsimi gece yıkamanızı öneririm hocam.
Teşekkür ederim hocam bir bakayım yıkamada geçmezse bu üründen alayım. Kesinlikle tecrübe oldu bana

beyazcorsa

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar beyaz renk araca sahibim aracım 1 yıl önce pasta cila boya koruma yapıldı. Yapıldıktan itibaren ph nötr ön yıkama şampuanı valet pro formuala 1 veya k2 bela ve temaslı yıkama gyeon bathe + ile yıkandı 2-3 yıkamada bi gyeon wet coat hızlı cila destekledim.

Tekrar bir wax almak istiyorum soft99 tercih edeceğim. Aracın üzerindeki hidrofobirlik orta seviye 2-3 yıkamada hızlı cila ile destekliyorum sizce soft99 hangi modelini tercih etmeliyim öncelikli hedefim beyaz renk olduğu için parlaklık daha önemlidir. Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar beyaz renk araca sahibim aracım 1 yıl önce pasta cila boya koruma yapıldı. Yapıldıktan itibaren ph nötr ön yıkama şampuanı valet pro formuala 1 veya k2 bela ve temaslı yıkama gyeon bathe + ile yıkandı 2-3 yıkamada bi gyeon wet coat hızlı cila destekledim.

Tekrar bir wax almak istiyorum soft99 tercih edeceğim. Aracın üzerindeki hidrofobirlik orta seviye 2-3 yıkamada hızlı cila ile destekliyorum sizce soft99 hangi modelini tercih etmeliyim öncelikli hedefim beyaz renk olduğu için parlaklık daha önemlidir. Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
K2 proton alabilirsiniz carnauba içerikli wax olduğu için daha iyi parlaklık verecektir

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Açıkcası 2 bin olsa yine almam amazondaki noname ürünler gibi bu tasarım eskidi herkes yeniledi en azından geniş ağıza geçti
Ekleme :
zaten yurtdışında yenisi çıkmış bize eskisini layık görmüş getirmişler
Meguiar’s Megafoam Snow Cannon — Meguiar's Australia
Ultimate Snow Foam Köpük Tabancası Kiti | Meguiar's Türkiye

Yahu Nerdeyse 4/1 fiyatina verdigimiz veya yarisina verdigimiz MJJj ve Sams foam lanceleri biz satamazken Adamlar stoklari tüketmiş bile marka tutkunu böyle bisey :)