Hızlı Soru - Cevap

emirhan2000

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Öne çıkan konu #26,521
Herkese merhabalar, CarPro DhyDrate Bold kurulama havlum var; yanına bir de PureStar Duplex almaya niyetlendim, bu havluları makinede hangi dererjanla ve nasıl yıkamamı tavsiye edersiniz? Teşekkürler…

Godzila

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul

Samet

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Herkese selamlar.

Yeni bir araç aldım. 2006 Grande punto. Özellikle kapılarda ve göğüsün alt kısımlarında kalan trimlerde bu şekilde beyaz/kahverengilikler mevcut.Apc sıkıp çok ciddi bastırırsam geçiyor gibi.Apc sıkıp yumuşak,sert fırçayla fırçaladım ama nafile.Nasıl çıkarırım ben bunu bilemedim.Yılların kiri gibi.Beyazlaşma gibi düşünüyorsanız öyle değil.

Youtubeda bir test izledim.Galiba buraya üye o arkadaş.En ucuz ürünü alıp deneyeyim dedim.Çok iyi kapattı ama kalıcılığı da önümüzdeki günlerde göreceğiz. Buraya yazarım yine :)

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese Merhaba,

Boyalı jantlar için demir tozu spreyi haricinde rutin temizlik için ne tavsiye edersiniz? Boyatmadan önce apc ile temizliyordum ama jantlar boyandı apc zarar verir mi emin olamıyorum daha yumuşak ama kir sökücü bir tavsiyeniz olur mu? Bir de yine uygun bir jant fırçası tavsiye rica edeceğim, superclean mikrofiber fırça almayı düşünüyorum ama tavsiyelere açığım. Bu arada jantlar kendim boyamadım profesyonel uygulama yapıldı zımpara-cnc kazıma-astar-statik toz boya şeklinde.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Herkese Merhaba,

Boyalı jantlar için demir tozu spreyi haricinde rutin temizlik için ne tavsiye edersiniz? Boyatmadan önce apc ile temizliyordum ama jantlar boyandı apc zarar verir mi emin olamıyorum daha yumuşak ama kir sökücü bir tavsiyeniz olur mu? Bir de yine uygun bir jant fırçası tavsiye rica edeceğim, superclean mikrofiber fırça almayı düşünüyorum ama tavsiyelere açığım. Bu arada jantlar kendim boyamadım profesyonel uygulama yapıldı zımpara-cnc kazıma-astar-statik toz boya şeklinde.
Ben de jant boyatmayı düşünüyorum ancak düzgün bir usta bulamadığım için kaldı malesef. Çevremden gördüğüm kadarıyla genelde araç şampuanı ve mikrofiber fırça ve mikrofiber mit en sağlıklı yıkama şekli. Apc de olsa ister istemez boya fabrika kalitesinde genelde olmadığından çok daha hızlı atmalar yaşanıyor. Temizlik açısından böyle zahmetli olabilir ama zarar vermezsiniz diye düşünüyorum. Magifoam da kullanılabilir belki ph'ı yüksek ama kir indiriciliği açısından

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Deri koltuklarda daha önce söküp sünger kısmına işlem yapan oldu mu?
şu videodaki gibi sürücü kısmının sünger kısmında inip binmeye bağlı potluk benim aracımda da var. Bu işlemi kendim yapabilir miyim tecrübesi olan var mı

Cenkay

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Malatya
Merhabalar üstadlarım bende karcher k5 var benim aslında merak ettigim şu elimde 2 tip hortum var biri kendiliginden uzayan yer problemi yaşamadıgım biride normal bahce hortumu var simdi aslında merak ettigim su ben makineye su girisine hangisini takmam lazım , o uzayan hortumu normal denedigimde cok ileriye dogru su atıyor ama ince bir cizgi halinde , diger bahce hortumunda ise normal musluk akışını veriyor ? Siz değerli üstadlarımın bilgilerinden yararlanmak istiyorum saygılar

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar üstadlarım bende karcher k5 var benim aslında merak ettigim şu elimde 2 tip hortum var biri kendiliginden uzayan yer problemi yaşamadıgım biride normal bahce hortumu var simdi aslında merak ettigim su ben makineye su girisine hangisini takmam lazım , o uzayan hortumu normal denedigimde cok ileriye dogru su atıyor ama ince bir cizgi halinde , diger bahce hortumunda ise normal musluk akışını veriyor ? Siz değerli üstadlarımın bilgilerinden yararlanmak istiyorum saygılar
Uzayan hortum takılı iken tetiğe basmazsanız su içeride biriktiği için iç plastiği kopuyor o olmaz normal bahçe hortumu kullanmalısınız

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben de jant boyatmayı düşünüyorum ancak düzgün bir usta bulamadığım için kaldı malesef. Çevremden gördüğüm kadarıyla genelde araç şampuanı ve mikrofiber fırça ve mikrofiber mit en sağlıklı yıkama şekli. Apc de olsa ister istemez boya fabrika kalitesinde genelde olmadığından çok daha hızlı atmalar yaşanıyor. Temizlik açısından böyle zahmetli olabilir ama zarar vermezsiniz diye düşünüyorum. Magifoam da kullanılabilir belki ph'ı yüksek ama kir indiriciliği açısından
Teşekkürler hocam. Ankaradaysanız ben boyattığım yeri tavsiye edebilirim, jantların boyanması 3 gün sürdü ama temiz işçilik yapıyorlar geçici jant lastik takımı veriyorlar sadece sökme takma süresinde orda bulundum. Özelden yazarsanız telefon numarası ve adresini paylaşayım. Jantların son durumu fotoğraftaki gibi olmuştu benim içime sindi açıkçası.

aktasim

Çaylak Detaycı
Üye
İl
konya
carpro wheel x araba gövdesine uygulanabilir mi yanlış gelmiş ürün 3 gün beklemek istemiyorum sadece demirtozu amaçlı kullanacağım

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese Merhaba,

Boyali Jantlar icin Asidik Jant Temizleyiciler kullanmayin.
Demirtozunu cok sık kullanma.

Alkali İcerikli Jant temizleyiciler daha guvenli olur.

Autofinesse İmperial
Flowey R1
AD Brite Gel
K2 Neorim
Angelwax Bilbery

Ben yukarda ornek verdim aklinizda sekilledirme acisindan.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Jant temizliği için bu 3 üründen hangisi daha kullanışlı olur?
Üstteki ve alttaki tipte var elimde. Üstteki tip olan Adams marka. Alttaki de aynı kırmızı siyah üründen. Alttakinin en ufağı fazla ufak geldi, orta boyu birçok arabada iş görür. En büyüğü fazla büyük, jant aralarıan falan sığmıyor pek. Aktif olarak en üstteki tipte olanı daha çok kullanıyorum

Cüneyd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhabalar iyi akşamlar. İnstagramda incegaraj ve sfworkz hesaplarını takip ediyorum. YouTube da ise forumdaki bazı arkadaşların videolarını izliyorum. Özellikle instagramda takip ettiğiniz böyle hesaplar var mı detailing açısından

Nonsense35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar merhabalar iyi akşamlar. İnstagramda incegaraj ve sfworkz hesaplarını takip ediyorum. YouTube da ise forumdaki bazı arkadaşların videolarını izliyorum. Özellikle instagramda takip ettiğiniz böyle hesaplar var mı detailing açısından
Nero detail, sixdetaill, detaycıadam , ysneraslan , Valetvans_ bir kaç yabancı daha var denk getiremedim bu sayfaları takip ediyorum. Valetvans tamamen mobil oto yıkama araçları yapıyor ve çok profesyonel ekipmanlar kullanıyorlar hem yaptıkları iş hemde aracı alıp iş yapacaklar için çok zevkli olmalı. Ülkemizde sanırım bu iş için herhangi bir ruhsat olayı şuana kadar yok.

Cüneyd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Neroyu ve bi kaç hesabı daha bende takip ediyorum. Detay garajları ve işletmelerin çoğunu biliyorum. Özellikle sfworkz gibi hesapları bulmaya çalışıyorum daha çok. Yorumunuz için çok teşekkürler. Mobil detay işi ile ilgili olan sayfa çok dikkatimi çekti