Hızlı Soru - Cevap

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #2,681
Hayır Ankara’da olsanız o da var :D bir an düşündüm ne ararsan var benim evde.
Link alabilir miyiz uzun saplı cımbızla? :heyecan:

Yalnız fikirler iyiymiş herşey söylenmiş. Kâğıt tam içeri girmemiş pay var cımbızla tereyağından kıl çeker gibi alınır ama A4 katlayıp arasına alma fikri çok yaratıcı geldi bana tam Mac Gayver. ;)

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Tamamdır elimde ona benzer bir takım var el cımbızları uzun. Onu da denerim iyi fikir

Teşekkürler umarım bu yöntemlerden biri ile çıkar bakalım.

Aman abi naptın ya torpidoya yapışır kalırsa al başa bela:)
sakız dediysek big buble demedikya kürdanın ucuna mercimek kadar koyup ucuna yapışacak kadar dışardaysa denenebilir:)

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bence eder ama iklim koşullarına ve fiziksel şartlara bağlı tabiki
Kesinlikle şartlara bağlı bence de. Kabaca Fusso 5-6 ay, Kiwami 2-3 ay, Authentic 1 ay gider. Kabaca nın altını çiziyorum fikşr vermesi açısından rakamlar değişir elbet şartlara göre

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Sulandırma oranlarında 1:20 diyince ne kadar ürün-su oluyor, sürekli aklım karışıyor:mutlu:
Detay dünyasının devamlı tartıştığı bir konu bu. Ben bu ihtimalde yirmi bir birim karışım üretenlerdenim. Yani bir birim ürün yirmi birim su. Zaten çok da fark eden bir durum değil.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
1:10 diyince 100ml ürün, 1000ml su mu yoksa 100ml ürün,900ml su mu?
Dediğim gibi ben 100 ml ürün + 1000 ml su ilave eden taraftayım. Minör değişiklik olduğu için sonuç çok da değişmez. Ancak tedirgin oluyorsanız yoğun yapıp acaba zarar verecek mi diye düşüneceğinize bir tık daha az temizlesin ama kafanız rahat olsun daha iyi.

cermen_555

Acemi Detaycı
Üye
beyler elimde auto finesse avalance on yıkama köpüğü varken ve 50/50 ipa ile cam temizliği yapar iken flowey b33 ve s3 alarak müsriflik mi yapmıs oluyorum acaba ?
bu adamı izleyerek kir sökmesi basarılı diye almıstım ama trafik filmi sökmede pek tatminkar kalammıstım.
b33 daha absarılı diyebilirmiyiz ?
s3 e grek varmıydı ?
şimdiden teşekkürler.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Waxlı araç gyeon Q2m bathe+ ile yıkanırsa ne olur? wax örtülenir mi?
Korumasız araçta kullanılırsa koruma özelliği olur mu bu şampuan ile?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Waxlı araç gyeon Q2m bathe+ ile yıkanırsa ne olur? wax örtülenir mi?
Korumasız araçta kullanılırsa koruma özelliği olur mu bu şampuan ile?

Evet bathe+ waxa perdeleme yapar kısada olsa korumasız araca koruma sağlar. Forumu bir karıştırsanız tüm sorularınızın cevapları hatta ekstra yanıtlarla,bilgilerle bu soruların cevapları mevcut :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
beyler elimde auto finesse avalance on yıkama köpüğü varken ve 50/50 ipa ile cam temizliği yapar iken flowey b33 ve s3 alarak müsriflik mi yapmıs oluyorum acaba ?
bu adamı izleyerek kir sökmesi basarılı diye almıstım ama trafik filmi sökmede pek tatminkar kalammıstım.
b33 daha absarılı diyebilirmiyiz ?
s3 e grek varmıydı ?
şimdiden teşekkürler.
Eğer siz müsriflik yaptığınızı düşünüyorsanız biz ne yapalım:)

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@Eraycan @Paian Kimya ogretmeni dururken aciklama yapmak bana dusmez ama sanirim son gelinen noktada dilution ratio denen kavrama gore hesaplamalarda 1:10 ratio verilmis ise totalde 11 birim karisim olacak sekilde 1 birim urun 10 birim su, dilution factor olan hesaplamalarda ise 1:10 factorda 1 birim urun 9 birim su yani totalde 10 birim karisim cikma durumu oluyor fakat detail urunlerinin arkasinda factor veya ratio gibi bir ibare bulunmayinca, ki genelde bulunmuyor, tam olarak kimsenin bilmedigi durum ortaya cikiyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Benim yorumum genelde detail videolarında da ratio geçtiği için 1 birim ürün 9 birim su şeklinde oluyor. Yani ben öyle karışım yapıyorum

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Tartışmaya açık bir konu ama ben kendi mantığımı dile getirmek istiyorum :)
1:10 (bir bölü on) bir orandır değil mi. 1 pay ve 10 payda var. Payda yani tamamı demek. 10da 1 i ürün olacak kalanı su olacak. Yani 100ml ürüne 900ml su şeklinde yorumluyorum ve öyle kullanıyorum.
Mesela yarı yarıya sulandırdığımız şeye ben 1:1 demem. 1:2 derim. 1 / 1 = 1 yapar zaten :) Bu bir oran mıdır ? Sek demek bence bu.
1:2 dersen tamamı iki birim. Ürün 1 birim. Yani yarı yarıya :)