Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #26,981
Selamlar, ben temizleyici olarak koch chemie multi interior cleaner kullanıyorum hem torpido vb plastik aksam hem döşemede kullanılabiliyor, temizleme gücü yeterli geldi ve kokusu aşırı güzel. Sonrasında koruyucu olarak @emirhaneness 'in de söylediği TS'yi kullanıyorum sonuçtan gayet memnunum. genelde cam açık gezmeme rağmen ilk 2-3 hafta neredeyse hiç tozlanmadı, 4. haftada tekrar temizlediğimde de ufak tefek tozlanmalar hariç gözle görülür bir tozlanma yoktu.
Her temizlik sonrası koruyucu olarak Koch Ts kullanıyorum dediginiz gibi genelde camlar 4 parmak açık sunroof sadece arkası kalkık olacak şekilde açık geziyorum bu şekilde 3. haftada gözle görülüyor tozlanmalar. Ts yi cok seviyorum ama birdaha koch dan yeni ürün almamayı düşünüyorum

berkceylan57

Acemi Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhabalar,

3 ürün alacağım. 1. için tavaiyelerinize ihtiyacım var yardımcı olabilir misiniz?

1. Araç içi plastik aksamlar için ph nötr ve parlamayan mat görünüm bırakan detailer temizleyici sprey ne alabilirim?

2. Camlar için ADBL Hybris Glass
3. Ön yıkama için ADBL Yeti

Teşekkürler
Fraber polish plus aroma aldım cilakutusu deturner 21 kalmadığını söyledi etkili buda mat dedi deneyimlerimi paylaşırım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Her temizlik sonrası koruyucu olarak Koch Ts kullanıyorum dediginiz gibi genelde camlar 4 parmak açık sunroof sadece arkası kalkık olacak şekilde açık geziyorum bu şekilde 3. haftada gözle görülüyor tozlanmalar. Ts yi cok seviyorum ama birdaha koch dan yeni ürün almamayı düşünüyorum
özel bir sebebi var mı hocam koch almamanınızın? ben de aşırı memnunum ama bu aralar deturner'ı çok görüyorum Ts den sonra bir tur onu deneyeceğim

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tam matt görünüm istiyorsanız şuan satışta olan ürünlerden söyliyeyim

1- sonax torpido temizleyici matt ( koruma özelliği yoktur antistatik toz çekmez fazla sadece uv koruması yoktur. ADBL interior cleaner iyi diyorlar şuan stoklarda mevcut bununda yine sadece temizleme özelliği mevcuttur.

2 - koruma olarak gyeon preserve 1/3 1/5 saf su ile sulandırıp kullanabilirsiniz. Uyguladıktan sonra 1-2 dkka içinde bez ile silip fazlalığı alırsanız tam mat görünüm elde edersiniz. Uv koruması vardır ve asla toz çekmez. Koruma olarak ben şuan sadece bunu kullanıyorum ben. Çok yönlüdür , saf veya 1/1 den 1/10 a kadar direksiyon ve deri hariç tüm plastik aksamlarda kullanabilirsiniz.

1/5 torpido ve trim uygulama final

hocam bu arada konudan bağımsız direksiyon orijinal mi kaplama mı? bu tarz bir kaplama arıyorum :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
özel bir sebebi var mı hocam koch almamanınızın? ben de aşırı memnunum ama bu aralar deturner'ı çok görüyorum Ts den sonra bir tur onu deneyeceğim
Fiyat olarak aşırı pahalı. Avrupa ile türkiyedeki ürünleri arasında içerik farkı var diyorlar. Bu iki sebepten ötürü artık koch almayı düşünmüyorum. Alternatif markalar var birçok koch ürününün alternatifi var sanırım kochda tek alternatifi olmayan ürün Motorplast.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkürler

Teşekkürler. Fotolar çok güzel görünüyor. Temizlik için hangisini kullandınız. Bir de Gyeon 250ml sprey şişesinde satılıyor, siz de aynı ürünü mü seyreltiyorsunuz?
Evet 250 ml satılan üründen kullanıyorum farklı bir boyutta satışı yok zaten. 1/10 konsantredir üzerindede yazmakta. Görüntüdeki finish 1/5 seyreltme ile yapıldı. Temizlik için ise nanolex interior cleaner kullandım.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar,

3 ürün alacağım. 1. için tavaiyelerinize ihtiyacım var yardımcı olabilir misiniz?

1. Araç içi plastik aksamlar için ph nötr ve parlamayan mat görünüm bırakan detailer temizleyici sprey ne alabilirim?

Teşekkürler
Bulabilirseniz Deturner Interior Matt öneririm matlığı çok hoşuma gitti beğenebilirsiniz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar,

Teşekkürler
Ankaradasin galiba hocam Deturner İnteriror MATT var elimde gelip elden alabilirsin zaten kendini kanitlayan bir ürün memnun kalmama ihtimali yok.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Bugün bir tane self yıkama yeri ile görüştüm. Yeni açılmıştı. Köpükleriniz nasıl , kaliteli mi, benzinlikte olanlardan farklı mı diye sordum. Araç boyasına zarar vermeyeceğini söyledi, sadece %20 oranında kostik var dedi. O da zarar vermez dedi. Porsche , bmw gibi araç sahipleri de geliyor , hiç şikayetleri olmadı dedi.

Sizin görüşünüz nedir, kostiğin az yada çok olması farketmeksizin araçlarımız için zararlı değil mi?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bugün bir tane self yıkama yeri ile görüştüm. Yeni açılmıştı. Köpükleriniz nasıl , kaliteli mi, benzinlikte olanlardan farklı mı diye sordum. Araç boyasına zarar vermeyeceğini söyledi, sadece %20 oranında kostik var dedi. O da zarar vermez dedi. Porsche , bmw gibi araç sahipleri de geliyor , hiç şikayetleri olmadı dedi.

Sizin görüşünüz nedir, kostiğin az yada çok olması farketmeksizin araçlarımız için zararlı değil mi?
Zararli hocam ama şoyle bir durum var 90 Lt 500 ml anca sampuan ekliyorlar buda kisa surede zarar vermez ama ilerleyen zamanda plastik aksamda solma başlayinca kendini belli eder.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Porsche Bmw sahibi adam aracına dikkat etmiyordur umrunda olmaz yıkatır geçer. Ki şöyle bir durum var adamın aracında koruma yoksa zaten perdeleyeceği bir hidrofobisi olmaz. Aksine insanlar “aa bu şampuan cok iyi köpürdü cok güzel temizledi hiç kir kalmadı” diye düşünerek kostik içerikli zarar veren şampuanları dahada seviyorlar.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Porsche Bmw sahibi adam aracına dikkat etmiyordur umrunda olmaz yıkatır geçer. Ki şöyle bir durum var adamın aracında koruma yoksa zaten perdeleyeceği bir hidrofobisi olmaz. Aksine insanlar “aa bu şampuan cok iyi köpürdü cok güzel temizledi hiç kir kalmadı” diye düşünerek kostik içerikli zarar veren şampuanları dahada seviyorlar.
Her yıkatan detay işinden anlamaz diye belirttim. Kostik araçda ki tüm kiri çıkartınca bilmeyen için vaow bu süpermiş etkisi oluyordur.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Zararli hocam ama şoyle bir durum var 90 Lt 500 ml anca sampuan ekliyorlar buda kisa surede zarar vermez ama ilerleyen zamanda plastik aksamda solma başlayinca kendini belli eder.
Fiyatı fazla olsun kostiksiz olsun anlamak güç.

Bir benzer işletmeyle daha görüştüm. Onlar köpüklerinde ph seviyesini 7-7.5 aralığında diye tekrarladı. Zarar vermeyeceğini tekrarladı. Konuşması sohbeti detay dünyasına hakim gibi hissettirdi.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Fiyatı fazla olsun kostiksiz olsun anlamak güç.

Bir benzer işletmeyle daha görüştüm. Onlar köpüklerinde ph seviyesini 7-7.5 aralığında diye tekrarladı. Zarar vermeyeceğini tekrarladı. Konuşması sohbeti detay dünyasına hakim gibi hissettirdi.
Abi kalitesiz şampuanlarda şöyle bir durum var şampuan suyla tepkimeye girince ph ı değişiyor sabit kalmıyor. ben pek inanmıyorum ph nötr olduguna