Hızlı Soru - Cevap

Muhammed06

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #26,961
Selamlar, kova ve ön yıkama şampuanı tavsiyeniz ne olur acaba ? K2 ürünlerini kullandım farklı bir marka denemek istiyorum, şimdiden teşekkürler.

oguzalptatoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
rize

Çarşıdan aldığım basit bi şampuan ile ilk denemeyi yaptım ama şampuan konsantre değildi çok sıvı idi. Kopuk yaptı ama tıraş köpüğü gibi değil alkışlan oldu. Sanırım foam lance için iyi bi şampuan almak gerek. Ogrenecegiz yavaş yavaş bakalım. İlk araçta şampuan +su yaptım ikinci araçta sadece şampuan koydum. Bi farklılık olmadı. Şampuana yordum nedenini. Bilgi verecek olan varsa buyursun lütfen :)
Edit: konsantre imiş. Ben oranlamayı yanlış yapmış olabilir miyim acaba

Henkoner

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ben Sansimi ADBL den yana kullanirim Fiyat konusunda daha iyi ve dayanim bence ADBL Spray Wax daha iyi...1 ürün Alip Test edenler Marka konusunda yanilmasin.Avrupa daki Satis ve Test konularina baksin :)

Sarfiyat genelde Spray Waxlarda aynidir ortalama 60 Ml 90 Ml arasidir.
Cok fazla sıkıp.uygulandiginda ekstra bir performans alamazsiniz ürünü en iyi sekilde Tek Katman seklinde uygulamak en iyisi.

Biz Vonixx blend i ve V Floc sampuani çok begendigimiz icin veya çok iyi bir marka oldugu icin tercih etmedik bir ara parlatanadamlar %30 %50 indirim yapti oyle aldik yoksa benim haricimde kimse o ürünleri alip test etmedi ki ( Burdan da bakabilirsiniz. Vonixx) zaten bilinen bir marka degildi eski urunlerini stoktan bitirmek icin o sekilde tercih ettik hatta bir cok urunun SKT si gecenlerde vardi... birde o zamanlar adam akilli ürün getiren marka olmadigi icin Blend Wax ve Sampuan kiymete bindi fiyatlari artti.

Ama Simdi guzel markalar var ve güzel ürünler geliyor.Yakin zamanda LE Markasinin Sampuanlari ve kovalari vs geliyor ve Bir cok Marka ve Bayiler forumu destekliyor ve ben desteklerini esirgemedikleri icin cilakutusu,detaydeposu,adbl,detaymarketim,mts kimya,superclean,maxshine,flowey,Nasiol,detailbox vs bu firmalarin sattigi ürünler öncelik sebebimdir.

Şu vonix blend altından hızlı yükseliyordu bir ara. Yanına bir kaç ürün daha ekleyeyim siparişi öyle veririm diyene kadar 500 tl'yi geçmişti fiyatı. Daha sonra da kendisine şans veremeden veda ettik. Günlük kur bazlı satış umarım kendilerine çok para kazandırmıştır ama beni kazanamadılar en azından.

senturk35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir

Çarşıdan aldığım basit bi şampuan ile ilk denemeyi yaptım ama şampuan konsantre değildi çok sıvı idi. Kopuk yaptı ama tıraş köpüğü gibi değil alkışlan oldu. Sanırım foam lance için iyi bi şampuan almak gerek. Ogrenecegiz yavaş yavaş bakalım. İlk araçta şampuan +su yaptım ikinci araçta sadece şampuan koydum. Bi farklılık olmadı. Şampuana yordum nedenini. Bilgi verecek olan varsa buyursun lütfen :)
Edit: konsantre imiş. Ben oranlamayı yanlış yapmış olabilir miyim acaba
Foam lance kabına önce su 800 ml (ılık) olmalı ardından 100 ml snow foam özellikli şampuan (adbl yeti, auto brite magifoam vb) koyduktan sonra kabı yana doğru sallayın şampuan suya karışsın veya en güzeli temiz bir bıçak vb olur karıştırın köpürmesin ama amaç karışımı sağlamak ardından öndeki kısmı iyice kısın ve ayarı tam sıkın köpük yoğunluğu fazla olsun. Bu şekilde istediğiniz traş köpüğü kıvamını alırsınız.
Bende az önce adbl yeti ile arabam temiz olduğu için yeni gelen foam lance denemek adına evde banyoda denedim benim makinem 100 bar akülü olmasına rağmen gayet güzel traş köpüğü kıvamı sağladı ancak bir tık sulu oldu sebebide suyum ılık değildi ve karışımı öylesine ayarladım tabi birde 100 bar makine için 800 ml su 150 ml şampuanla daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Ben 1.1 nozulda çok daha iyi sonuç aldım sizde onunla deneyin bence.

oguzalptatoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
rize
Foam lance kabına önce su 800 ml (ılık) olmalı ardından 100 ml snow foam özellikli şampuan (adbl yeti, auto brite magifoam vb) koyduktan sonra kabı yana doğru sallayın şampuan suya karışsın veya en güzeli temiz bir bıçak vb olur karıştırın köpürmesin ama amaç karışımı sağlamak ardından öndeki kısmı iyice kısın ve ayarı tam sıkın köpük yoğunluğu fazla olsun. Bu şekilde istediğiniz traş köpüğü kıvamını alırsınız.
Bende az önce adbl yeti ile arabam temiz olduğu için yeni gelen foam lance denemek adına evde banyoda denedim benim makinem 100 bar akülü olmasına rağmen gayet güzel traş köpüğü kıvamı sağladı ancak bir tık sulu oldu sebebide suyum ılık değildi ve karışımı öylesine ayarladım tabi birde 100 bar makine için 800 ml su 150 ml şampuanla daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Ben 1.1 nozulda çok daha iyi sonuç aldım sizde onunla deneyin bence.
Evet ben çok karıştırdım sanki çünkü köpük oldu baya.Birde su oranını tam yapamadık demek ki.Ilık su da cabası ben direk çeşmeden doldurdum. Ama şampuan Carsun car wash & wax diye bi marka.Konsantre diyor ama youtube da izlediğim konsantre ürünlerin akışkanlığı bal kıvamında iken bu bildiğin su gibi. Dediğiniz gibi de deneyeyim de bakayım.Şampuan olarak bende adbl yeti düşünüyorum onu da sipariş geçeceğim yada forumdan bakacağım bir arkadaş satıyordu sanki.
1.1 nozzle olayında sanki yüksek barlı cihazlarda onu kullanınca tekleme yapıyor diye okumuştum ama onu da denemeden göremeyiz sanırım.

Ignorius

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar,

3 ürün alacağım. 1. için tavaiyelerinize ihtiyacım var yardımcı olabilir misiniz?

1. Araç içi plastik aksamlar için ph nötr ve parlamayan mat görünüm bırakan detailer temizleyici sprey ne alabilirim?

2. Camlar için ADBL Hybris Glass
3. Ön yıkama için ADBL Yeti

Teşekkürler

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar,

3 ürün alacağım. 1. için tavaiyelerinize ihtiyacım bar yardımcı olabilir misiniz?

1. Araç içi plastik aksamlar için ph nötr ve parlamayan mat görünüm bırakan detailer temizleyici sprey ne alabilirim?

Teşekkürler
Koch Ts, Adbl interior wow, Deturner interior matt

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar,

3 ürün alacağım. 1. için tavaiyelerinize ihtiyacım bar yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler
Tam matt görünüm istiyorsanız şuan satışta olan ürünlerden söyliyeyim

1- sonax torpido temizleyici matt ( koruma özelliği yoktur antistatik toz çekmez fazla sadece uv koruması yoktur. ADBL interior cleaner iyi diyorlar şuan stoklarda mevcut bununda yine sadece temizleme özelliği mevcuttur.

2 - koruma olarak gyeon preserve 1/3 1/5 saf su ile sulandırıp kullanabilirsiniz. Uyguladıktan sonra 1-2 dkka içinde bez ile silip fazlalığı alırsanız tam mat görünüm elde edersiniz. Uv koruması vardır ve asla toz çekmez. Koruma olarak ben şuan sadece bunu kullanıyorum ben. Çok yönlüdür , saf veya 1/1 den 1/10 a kadar direksiyon ve deri hariç tüm plastik aksamlarda kullanabilirsiniz.

1/5 torpido ve trim uygulama final

Son düzenleme:

senturk35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Evet ben çok karıştırdım sanki çünkü köpük oldu baya.Birde su oranını tam yapamadık demek ki.Ilık su da cabası ben direk çeşmeden doldurdum. Ama şampuan Carsun car wash & wax diye bi marka.Konsantre diyor ama youtube da izlediğim konsantre ürünlerin akışkanlığı bal kıvamında iken bu bildiğin su gibi. Dediğiniz gibi de deneyeyim de bakayım.Şampuan olarak bende adbl yeti düşünüyorum onu da sipariş geçeceğim yada forumdan bakacağım bir arkadaş satıyordu sanki.
1.1 nozzle olayında sanki yüksek barlı cihazlarda onu kullanınca tekleme yapıyor diye okumuştum ama onu da denemeden göremeyiz sanırım.
işin büyük kısmı şampuanda bitiyor bence

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar,

3 ürün alacağım. 1. için tavaiyelerinize ihtiyacım var yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler
Selamlar, ben temizleyici olarak koch chemie multi interior cleaner kullanıyorum hem torpido vb plastik aksam hem döşemede kullanılabiliyor, temizleme gücü yeterli geldi ve kokusu aşırı güzel. Sonrasında koruyucu olarak @emirhaneness 'in de söylediği TS'yi kullanıyorum sonuçtan gayet memnunum. genelde cam açık gezmeme rağmen ilk 2-3 hafta neredeyse hiç tozlanmadı, 4. haftada tekrar temizlediğimde de ufak tefek tozlanmalar hariç gözle görülür bir tozlanma yoktu.

Ignorius

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Koch Ts, Adbl interior wow, Deturner interior matt
Teşekkürler

1- sonax torpido temizleyici matt ( koruma özelliği yoktur antistatik toz çekmez fazla sadece uv koruması yoktur. ADBL interior cleaner iyi diyorlar şuan stoklarda mevcut bununda yine sadece temizleme özelliği mevcuttur.

2 - koruma olarak gyeon preserve 1/3 1/5 saf su ile sulandırıp kullanabilirsiniz. Uyguladıktan sonra 1-2 dkka içinde bez ile silip fazlalığı alırsanız tam mat görünüm elde edersiniz. Uv koruması vardır ve asla toz çekmez. Koruma olarak ben şuan sadece bunu kullanıyorum ben. Çok yönlüdür , saf veya 1/1 den 1/10 a kadar direksiyon ve deri hariç tüm plastik aksamlarda kullanabilirsiniz.

Teşekkürler. Fotolar çok güzel görünüyor. Temizlik için hangisini kullandınız. Bir de Gyeon 250ml sprey şişesinde satılıyor, siz de aynı ürünü mü seyreltiyorsunuz?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selamlar, ben temizleyici olarak koch chemie multi interior cleaner kullanıyorum hem torpido vb plastik aksam hem döşemede kullanılabiliyor, temizleme gücü yeterli geldi ve kokusu aşırı güzel. Sonrasında koruyucu olarak @emirhaneness 'in de söylediği TS'yi kullanıyorum sonuçtan gayet memnunum. genelde cam açık gezmeme rağmen ilk 2-3 hafta neredeyse hiç tozlanmadı, 4. haftada tekrar temizlediğimde de ufak tefek tozlanmalar hariç gözle görülür bir tozlanma yoktu.
Her temizlik sonrası koruyucu olarak Koch Ts kullanıyorum dediginiz gibi genelde camlar 4 parmak açık sunroof sadece arkası kalkık olacak şekilde açık geziyorum bu şekilde 3. haftada gözle görülüyor tozlanmalar. Ts yi cok seviyorum ama birdaha koch dan yeni ürün almamayı düşünüyorum

berkceylan57

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhabalar,

Teşekkürler
Fraber polish plus aroma aldım cilakutusu deturner 21 kalmadığını söyledi etkili buda mat dedi deneyimlerimi paylaşırım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Her temizlik sonrası koruyucu olarak Koch Ts kullanıyorum dediginiz gibi genelde camlar 4 parmak açık sunroof sadece arkası kalkık olacak şekilde açık geziyorum bu şekilde 3. haftada gözle görülüyor tozlanmalar. Ts yi cok seviyorum ama birdaha koch dan yeni ürün almamayı düşünüyorum
özel bir sebebi var mı hocam koch almamanınızın? ben de aşırı memnunum ama bu aralar deturner'ı çok görüyorum Ts den sonra bir tur onu deneyeceğim

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

hocam bu arada konudan bağımsız direksiyon orijinal mi kaplama mı? bu tarz bir kaplama arıyorum :)