Gümüş gri Golf 8 aracım için katı wax uygulaması yapmayı planlıyorum. Bu süreçte Sefa46’nın önerisiyle Vonixx Blend ürününü tercih ettim. Uygulama öncesinde hem yüzeyi doğru şekilde hazırlamak hem de aracı detaylı bir şekilde elden geçirmek istiyorum. Açıkçası bu işe biraz da keyif ve merakla yaklaşıyorum; 1 haftaya yakındır detaylı temizlik ve bakım işleriyle ilgilenmek araştırmak hoşuma gidiyor.
Ancak bu işe yeni başlayan çoğu kişi gibi ben de ürün çeşitliliği, farklı tecrübeler ve sayısız yorum arasında doğru ürünleri seçmekte zorlanıyorum. Bu nedenle kendi araştırmalarım ve forumda yazılmış mesajlar ve konular doğrultusunda oluşturduğum uygulama sırasını ve kullanmayı düşündüğüm ürünleri paylaşmak istiyorum.
Sizlerin önerileriyle, hem ürün tercihlerimi hem de uygulama sıralamasını daha profesyonel bir seviyeye taşımayı hedefliyorum. Aynı zamanda, benim gibi bu işe yeni başlayanlara da bir nebze olsun yol göstermiş olmayı umuyorum. Her türlü yorum ve katkınız benim için çok kıymetli. Değerli vaktini ayıran herkese şimdiden teşekkür ederim.

Uygulama Öncesi

Ön Yıkama: AutoBrite Magifoam - Koch Chemie Green Star (Daha sonrasında çok sık kullanmayacağımı düşündüğüm için kuvvetli bir ön yıkama şampuanı almak istemiyorum. Green Star’ı da Wax uygulaması yapacağım için daha güçlü bir seçenek olacağından dolayı tercih ettim. Sonrasında başka alanlarda da faydalanabilirim.)

Şampuan: Vonixx V-FLOC / CarPro Reset (Hem uygulama öncesi hemde sonrasında rutin olarak kullanabileceğim temaslı Yıkama için uzun vadeli bir ürün olsun istiyorum.)

Demir Tozu Temizleyici: Auto Glym Magma - Koch Chemie RRR

Kil Bar: Valet Pro - Yellow Clay

IPA / Panel Wipe: Car Pro Eraser - K2 Klinet

Wax: Vonixx Blend Carnauba Wax

Ekipmanlar

Köpük Yapıcı Pompa: IK Foam Pro 2+ (Ürünün stoğu görünmüyor malesefki. O yüzden önerilerinizi rica ediyorum.)

Yıkama Eldiveni: CarPro DabDab

Kurulama Havlusu: Purestar Duplex Twisted Towel - Purestar Supreme Drying Towel

Cila & Parlatma Bezi: Purestar Ultimate Buffing Towel

Yıkama Kovası: Jo Moyner Grit Guard Wash Bucket