Hızlı Soru - Cevap

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Öne çıkan konu #27,201
Camda 1:1 ipa kullandım kirece hiç etkisi olmadı napabilirim yardımcı olurmusunuz ?

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Kardesim merhaba koch chemie alistiysan baska pastalar sana garip gelebilir.

Koch un kapatma özelligi cok hizlidir her nekadar silikon yoksada doldurucu parafen var cunku cizikler geri geliyor cevremde ve gruplarda koch chemie karsi tavir alinmis ve kullanan cok az sayida kisi kalmistir.

Liquid elementsin pastasi/Adbl nin pastasi/Carpro nun pastasi/Nanolex in Pastasi / Meguiars ve 3D nin Pastasi benim favorilerim arasjndadir.
teşekkür ederim hocam bu saydığınız ürünlere bi göz atayım 250 ml lik ne bulursam alayım

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar selam
aracımın jantları cnc+boya+vernik yaptırdım.jant temizleyıcı kullanmanın bir sorunu olurmu?Malum urunler guclu temızleyıcı.Agır kımyasal kullanılmaması gerekiyormus

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar selam
aracımın jantları cnc+boya+vernik yaptırdım.jant temizleyıcı kullanmanın bir sorunu olurmu?Malum urunler guclu temızleyıcı.Agır kımyasal kullanılmaması gerekiyormus
Boyali Jantlar icin kesinlikle Asitli Jant Temizleyici kullanmamaniz gerekiyor.

Demirtozunu çok sık araliklarla kullanmayin.

K2 Neorim
Angelwax Bilbery
Autofinesse İmperial
Valet Pro Bilberry

Bu yazdiklarim.ideal Neorim haric digerler konsantre iyidir yani

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Boyali Jantlar icin kesinlikle Asitli Jant Temizleyici kullanmamaniz gerekiyor.

Demirtozunu çok sık araliklarla kullanmayin.

K2 Neorim
Angelwax Bilbery
Autofinesse İmperial
Valet Pro Bilberry

Bu yazdiklarim.ideal Neorim haric digerler konsantre iyidir yani
Teşekkür ederim.Autobride gel var birde sanırım o da bu yazdıklarınıza muadıl bir ürün

Sezerguven

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çorlu
Gümüş gri Golf 8 aracım için katı wax uygulaması yapmayı planlıyorum. Bu süreçte Sefa46’nın önerisiyle Vonixx Blend ürününü tercih ettim. Uygulama öncesinde hem yüzeyi doğru şekilde hazırlamak hem de aracı detaylı bir şekilde elden geçirmek istiyorum. Açıkçası bu işe biraz da keyif ve merakla yaklaşıyorum; 1 haftaya yakındır detaylı temizlik ve bakım işleriyle ilgilenmek araştırmak hoşuma gidiyor.

Ancak bu işe yeni başlayan çoğu kişi gibi ben de ürün çeşitliliği, farklı tecrübeler ve sayısız yorum arasında doğru ürünleri seçmekte zorlanıyorum. Bu nedenle kendi araştırmalarım ve forumda yazılmış mesajlar ve konular doğrultusunda oluşturduğum uygulama sırasını ve kullanmayı düşündüğüm ürünleri paylaşmak istiyorum.

Sizlerin önerileriyle, hem ürün tercihlerimi hem de uygulama sıralamasını daha profesyonel bir seviyeye taşımayı hedefliyorum. Aynı zamanda, benim gibi bu işe yeni başlayanlara da bir nebze olsun yol göstermiş olmayı umuyorum. Her türlü yorum ve katkınız benim için çok kıymetli. Değerli vaktini ayıran herkese şimdiden teşekkür ederim. :yuzx:

:alevv:Uygulama Öncesi

:yıldızx: Ön Yıkama: AutoBrite Magifoam - Koch Chemie Green Star (Daha sonrasında çok sık kullanmayacağımı düşündüğüm için kuvvetli bir ön yıkama şampuanı almak istemiyorum. Green Star’ı da Wax uygulaması yapacağım için daha güçlü bir seçenek olacağından dolayı tercih ettim. Sonrasında başka alanlarda da faydalanabilirim.)
:yıldızx: Şampuan: Vonixx V-FLOC / CarPro Reset (Hem uygulama öncesi hemde sonrasında rutin olarak kullanabileceğim temaslı Yıkama için uzun vadeli bir ürün olsun istiyorum.)
:yıldızx: Demir Tozu Temizleyici: Auto Glym Magma - Koch Chemie RRR
:yıldızx: Kil Bar: Valet Pro - Yellow Clay
:yıldızx: IPA / Panel Wipe: Car Pro Eraser - K2 Klinet
:yıldızx: Wax: Vonixx Blend Carnauba Wax

:alevv: Ekipmanlar

:yıldızx: Köpük Yapıcı Pompa: IK Foam Pro 2+ (Ürünün stoğu görünmüyor malesefki. O yüzden önerilerinizi rica ediyorum.)
:yıldızx: Yıkama Eldiveni: CarPro DabDab
:yıldızx: Kurulama Havlusu: Purestar Duplex Twisted Towel - Purestar Supreme Drying Towel
:yıldızx: Cila & Parlatma Bezi: Purestar Ultimate Buffing Towel
:yıldızx: Yıkama Kovası: Jo Moyner Grit Guard Wash Bucket

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Gümüş gri Golf 8 aracım için katı wax uygulaması yapmayı planlıyorum. Bu süreçte Sefa46’nın önerisiyle Vonixx Blend ürününü tercih ettim. Uygulama öncesinde hem yüzeyi doğru şekilde hazırlamak hem de aracı detaylı bir şekilde elden geçirmek istiyorum. Açıkçası bu işe biraz da keyif ve merakla yaklaşıyorum; 1 haftaya yakındır detaylı temizlik ve bakım işleriyle ilgilenmek araştırmak hoşuma gidiyor.

Ancak bu işe yeni başlayan çoğu kişi gibi ben de ürün çeşitliliği, farklı tecrübeler ve sayısız yorum arasında doğru ürünleri seçmekte zorlanıyorum. Bu nedenle kendi araştırmalarım ve forumda yazılmış mesajlar ve konular doğrultusunda oluşturduğum uygulama sırasını ve kullanmayı düşündüğüm ürünleri paylaşmak istiyorum.

Sizlerin önerileriyle, hem ürün tercihlerimi hem de uygulama sıralamasını daha profesyonel bir seviyeye taşımayı hedefliyorum. Aynı zamanda, benim gibi bu işe yeni başlayanlara da bir nebze olsun yol göstermiş olmayı umuyorum. Her türlü yorum ve katkınız benim için çok kıymetli. Değerli vaktini ayıran herkese şimdiden teşekkür ederim. :yuzx:

:alevv:Uygulama Öncesi

:yıldızx: Ön Yıkama: AutoBrite Magifoam - Koch Chemie Green Star (Daha sonrasında çok sık kullanmayacağımı düşündüğüm için kuvvetli bir ön yıkama şampuanı almak istemiyorum. Green Star’ı da Wax uygulaması yapacağım için daha güçlü bir seçenek olacağından dolayı tercih ettim. Sonrasında başka alanlarda da faydalanabilirim.)
:yıldızx: Şampuan: Vonixx V-FLOC / CarPro Reset (Hem uygulama öncesi hemde sonrasında rutin olarak kullanabileceğim temaslı Yıkama için uzun vadeli bir ürün olsun istiyorum.)
:yıldızx: Demir Tozu Temizleyici: Auto Glym Magma - Koch Chemie RRR
:yıldızx: Kil Bar: Valet Pro - Yellow Clay
:yıldızx: IPA / Panel Wipe: Car Pro Eraser - K2 Klinet
:yıldızx: Wax: Vonixx Blend Carnauba Wax

:alevv: Ekipmanlar

:yıldızx: Köpük Yapıcı Pompa: IK Foam Pro 2+ (Ürünün stoğu görünmüyor malesefki. O yüzden önerilerinizi rica ediyorum.)
:yıldızx: Yıkama Eldiveni: CarPro DabDab
:yıldızx: Kurulama Havlusu: Purestar Duplex Twisted Towel - Purestar Supreme Drying Towel
:yıldızx: Cila & Parlatma Bezi: Purestar Ultimate Buffing Towel
:yıldızx: Yıkama Kovası: Jo Moyner Grit Guard Wash Bucket
öncelikle selamlar köpük yapıcı hakkında tavsiye vermek isterim marolex axel 3000 kullanabilirsin oda baya tutuluyor ve öneriliyor incegaraj ın da incelemesi mevcut öne çıkanlarda ben istanbulda ikamet ettiğimden burda belki bilen vardır ömerhocadetailing var ordan 1160 tl ye almıştım instagram adresleride var ordan iletişime geçersen belki kargo ile de gönderebilirler çoğu markanında ürün satışını yapıyor birde parlatanadamlarda vardı orda da 1370 e geliyor aşşağı yukarı tabiki seçim senin

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
benim fikrim seçimlerin oldukça güzel bazı ürünler kişisel tercih meselesi. köpük pompasını kompresör ile kullanmayı düşünüyorsanız alta foam 2000 öneririm el ile pomplamayla nefesi yetmiyor diyebilirim basınç çok hızlı bitiyor kompreör ile kullanımda bir sıkıntı yok. yıkama eldiveni olarak KLIN Wash Mitt veya gyeon smoothie tavsiye ederim.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba,

IK Foam pro aşağıdaki sitede mevcut almadan stok sorarsanız iyi olur bir çok yerde stok yok haklısınız.

FOAM PRO 2 KÖPÜK Yapıcı Basınçlı Pompa 2 Litre

Ik foam ve marolex kullanıyorum IK nın köpük yapma beceresi güzel tavsiye ederim.

carpro dabdab kullandıktan sonra diğer yıkama eldivenlerine göre keşke daha önce alsaymışım dediğim bir ürün oldu.

şampuan olarak koch chemie nms nano kullanıyorum wax ve seramik destekli bir şampuan yüzeyde kayması güzeldir. Araştırıp denemenizi tavsiye ederim.

yazın araçta su çabuk kuruduğu için kurulama havlusunu 500-600 gsm lik ürünler tavsiye edebilirim arsç silemeden kurumaya başladığı için 1000-1200 gsm bezden verim alamıyorum ben. Kış aylarında gsm değeri yüksek bez tercih ederdim.

Sezerguven

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çorlu
öncelikle selamlar köpük yapıcı hakkında tavsiye vermek isterim marolex axel 3000 kullanabilirsin oda baya tutuluyor ve öneriliyor incegaraj ın da incelemesi mevcut öne çıkanlarda ben istanbulda ikamet ettiğimden burda belki bilen vardır ömerhocadetailing var ordan 1160 tl ye almıştım instagram adresleride var ordan iletişime geçersen belki kargo ile de gönderebilirler çoğu markanında ürün satışını yapıyor birde parlatanadamlarda vardı orda da 1370 e geliyor aşşağı yukarı tabiki seçim senin
Selamlar, evet IK'dan sonra radarımda Marolex ve Alta Foam ürünleri vardı. IK Pro 2+ bu modeli tercih etme sebebimde biraz kompresörle uyumlu şekilde modifikasyonlu olması ve birazda görüntü ve malzeme kalitesi olarak daha premium bir hissiyat vermesiydi. Tabiri caizse daha yakışıklı bir görüntüde olması :) @berkesennturk 'ünde dediği gibi el ile pompalama olayıda hem yorucu hemde verimli olmayacağı için artık bu 3 üründen birini seçip yanınada kompresör ekleyerek mecburen modifiye etmek durumundayım. Teşekkürler hocam

benim fikrim seçimlerin oldukça güzel bazı ürünler kişisel tercih meselesi. köpük pompasını kompresör ile kullanmayı düşünüyorsanız alta foam 2000 öneririm el ile pomplamayla nefesi yetmiyor diyebilirim basınç çok hızlı bitiyor kompreör ile kullanımda bir sıkıntı yok. yıkama eldiveni olarak KLIN Wash Mitt veya gyeon smoothie tavsiye ederim.
teşekkürler hocam pompa ile alakalı yorumumu yukarıda belirttim Eldiven içinse Dabdab son anda karar değiştirerek eklediğim bir ürün oldu tercihim Klın Wash mitt’ten yanaydı benzer alternatifleride bulunduğundan dolayı. Dabdab ise bileklik desteği ile daha farklı deneyimleyebileceğim
bir ürün olarak hissettirdi. Ama çoklu eldiven sistemine geçmeyi düşündüğümde ilk alternatifim klin olacaktır. Şuan ki yorumlar öneriler bile aslında alternatif olarak kafamda olan ürünlerinde tercih edilebilir olduğunu, ilerleyen süreçte de çeşitlilik bakımından fayda sağlayacağını gösteriyor teşekkür ederim tekrardan.

Sezerguven

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çorlu
Merhaba,

IK Foam pro aşağıdaki sitede mevcut almadan stok sorarsanız iyi olur bir çok yerde stok yok haklısınız.

FOAM PRO 2 KÖPÜK Yapıcı Basınçlı Pompa 2 Litre

Ik foam ve marolex kullanıyorum IK nın köpük yapma beceresi güzel tavsiye ederim.

carpro dabdab kullandıktan sonra diğer yıkama eldivenlerine göre keşke daha önce alsaymışım dediğim bir ürün oldu.

şampuan olarak koch chemie nms nano kullanıyorum wax ve seramik destekli bir şampuan yüzeyde kayması güzeldir. Araştırıp denemenizi tavsiye ederim.

yazın araçta su çabuk kuruduğu için kurulama havlusunu 500-600 gsm lik ürünler tavsiye edebilirim arsç silemeden kurumaya başladığı için 1000-1200 gsm bezden verim alamıyorum ben. Kış aylarında gsm değeri yüksek bez tercih ederdim.
Merhabalar, benim gibi daha çok yeni olan ve araştıran kişilere bir dip not geçmek isterim detay ve temizlik konusundaki ürünler şu son bir kaç günde gözlemlediğim kadarıyla ürün fiyatı, görüntüsü, satış miktarı vs, gibi unsurlar ile değil tecrübe ve ihtiyaca göre tercih edilip sağlanılan faydaya göre hareket edilmesi gerekildiğini gösteriyor. Yani fiyatının pahalı yada markanın büyüklüğüne aldanmamam gerektiğini öğrenmiş oldum. (Forumdan önce bu böyle değildi tabi) ama yinede Dabdab bu unsurları dışarıda bırakarak seçtiğim bir ürün oldu ilk etapta başka bir ürün alana kadar en iyisi benim için bu olacaktır.
Şampuan konusundada şimdi biraz aklım karıştı Wax ömrünü korumasını etkilememesi adına cilalı vs gibi etkileri olmayacak ürünleri incelemeye çalıştım ama bu şampuanda gördüğüme göre aksine dahada destekleyici ve koruyucu görünüyor. Tekrardan gözden geçireceğim bu aşamayı Bez içinse genel olarak benziklikte yıkama içinde kurulama yapabileceğim zamanları yada akşamları yıkamayı tercih ediyorum o yüzden daha emiş gücü yüksek bir üründen devam edeceğim gibi görünüyor tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

Whiteshinedetailing

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
selamlar herkese yarın ıtıbarıyle sıgorta kaskom bitiyor haliyle bugun yaptırmam lazım tavsiyeniz yada onerileriniz nedir? firma tavsiyeside olur alınacak hizmetin iceriği ile alakalı tavsiye olur simdiden tesk ederim

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
selamlar herkese yarın ıtıbarıyle sıgorta kaskom bitiyor haliyle bugun yaptırmam lazım tavsiyeniz yada onerileriniz nedir? firma tavsiyeside olur alınacak hizmetin iceriği ile alakalı tavsiye olur simdiden tesk ederim

Merhaba hocam ben dün trafik ve kasko yaptırdım. Trafik 6580 tl Kaskom 10.300 tl çıktı %65 hasarsızlık indirimi + meslek indirimi dahil.

Trafik sigortası 3 aşağı 5 yukarı fiyatlar yakın çıkar.

Kaskoda ise değişkenlik gösteriyor.

Size poliçede önerebileceğim

IMM = Minimum 10 milyon tl + manevi tazminat ekletin

Kaza durumunda ikame araç istemezseniz yıllık ödeme tutarında düşme oluyor.

Aracı siz ve eşinizden başkası kullanmıyorsa 2 sürücü için özel kasko yaptırdığınızda fiyat düşüyor.

Çoğu full kaskoda Deprem hasarında %5 muafiyet oluyor onu kaldırın.

Cam hasarını yetkili serviste değiştirmeyi mutlaka ekletin. Çoğu full kaskoda yan sanayi cam değişimi oluyor.

İzmirde yıllardır yaptırdığım yer var Karantina Sigorta Elif Hanım 555 970 41 43 arayın yardımcı olurlar.

Whiteshinedetailing

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba hocam ben dün trafik ve kasko yaptırdım. Trafik 6580 tl Kaskom 10.300 tl çıktı %65 hasarsızlık indirimi + meslek indirimi dahil.

Aracı siz ve eşinizden başkası kullanmıyorsa 2 sürücü için özel kasko yaptırdığınızda fiyat düşüyor.

Cam hasarını yetkili serviste değiştirmeyi mutlaka ekletin. Çoğu full kaskoda yan sanayi cam değişimi oluyor.

İzmirde yıllardır yaptırdığım yer var Karantina Sigorta Elif Hanım 555 970 41 43 arayın yardımcı olurlar.
baya uygun cıkmıs sızın benım kasko 10.500 trafik 13000

Whiteshinedetailing

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir

sigortam netten yapayım diorum

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

valla abi sana uygun çıkmış ben şubatta 2024 megane ı 10 küsür trafik 15.600₺ kaskoydu 5m imm vardı

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Lastiklerin temizligini ne ile yapıyorsunuz arkadaşlar ? Güçlü bir APC bunun için yeterli olur mu varsa önerileriniz bekliyorum. Şuan k2 Neorim kullanıyorum gayet iş görüyor ama çok çabuk bitiyor kutu maalesef. Daha ekonomik bir tercih arıyorum.
Benzinlik köpüğünü ön yıkama için kullanmak mantıklı mı ? 1-) Benzinlik köpüğü + 2-) su Yılda 3-5 yapsam bir zararı olmaz heralde.