Hızlı Soru - Cevap

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #27,221
Lastiklerin temizligini ne ile yapıyorsunuz arkadaşlar ? Güçlü bir APC bunun için yeterli olur mu varsa önerileriniz bekliyorum. Şuan k2 Neorim kullanıyorum gayet iş görüyor ama çok çabuk bitiyor kutu maalesef. Daha ekonomik bir tercih arıyorum.
Benzinlik köpüğünü ön yıkama için kullanmak mantıklı mı ? 1-) Benzinlik köpüğü + 2-) su Yılda 3-5 yapsam bir zararı olmaz heralde.
Koch gs ya da citrus pre wash tarzi apc ile yapiyorum. Sonrasinda da guzel bir bakim, mis :)

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Abilerim selamlar,kılcal çizikleri bol bir megane'm var. Şuanda iyi bir polisaja ayıracak bütçem yok. Biraz olsun daha temiz görüntü için bir hare/çizik giderici + Autoglym SRP uygulamayı düşünüyorum. Sizce yol haritam doğru mudur? Farklı önerileriniz var mı? Bir de SRP yerine başka öneriniz var mı?Ayrıca Hare/çizik giderici önerilerinizi de beklemekteyim.:)

buraldinyo

Amatör Detaycı
Üye
Meg veya vonixx 3 in 1 ürünlerine yönelmeniz doğru olur. Koruma olarak ise srp nin kalıcılığı yoktur diyebiliriz

buraldinyo

Amatör Detaycı
Üye
Vonixx 800-900 bandında, meg daha uçuk fiyatlı. Siz polisaja ayıracak bütçem yok deyince ben bu ürünleri size tavsiye ettim, srp nin de elinizde halihazırda olduğunu düşündüm ki yaklaşık 15 yıl öncesinin moda ürünüydü. 3 in 1 ürün sonrası ekstra korumaya ihtiyacınız kalmaz. Tek adımda işi bitirebilirsiniz. Elle uygulanabildiği gibi Polisaj makinanız varsa tabiki çizik alma adına daha iyi sonuç alırsınız.

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracıma adbl sprey wax uyguladım bundan kaç saat sonra soft 99 kwami katı wax uygulamam daha doğru olur?
Aracımı benzinlik köpüğüyle yıkadığım için daha az kalıcı oluyor maalesef bunun önüne geçebilir miyim biraz daha

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Vonixx 800-900 bandında, meg daha uçuk fiyatlı. Siz polisaja ayıracak bütçem yok deyince ben bu ürünleri size tavsiye ettim, srp nin de elinizde halihazırda olduğunu düşündüm ki yaklaşık 15 yıl öncesinin moda ürünüydü. 3 in 1 ürün sonrası ekstra korumaya ihtiyacınız kalmaz. Tek adımda işi bitirebilirsiniz. Elle uygulanabildiği gibi Polisaj makinanız varsa tabiki çizik alma adına daha iyi sonuç alırsınız.
Öncelikle ilgine teşekkurler abim, ben kendimi pek doğru açıklayamadım kusura bakma,3000 derken bu ince pastaların belirli zımpara değerleri diyor ya onu demek istedim.Ayrıca, bugün turtle wax scratch remover + color wax uyguladım.Aracımda kapı üzerinde kireç ile karışık matlaşma vardı o kalmadı ancak hala harelenme/kılcal çizikler durmakta.Bunun yanında araçta eski sahibinden kalma 5 cm civarında tahminimce zımpara sürtmesi gibi saçma şeyler var. O nedenle 3ü 1 arada etkili olur mu olmaz mı bilemediğim için 2500-3000 civarında ince pasta olur mu diye sormak istedim.Tekrardan teşekkürler

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Abilerim selamlar,kılcal çizikleri bol bir megane'm var. Şuanda iyi bir polisaja ayıracak bütçem yok. Biraz olsun daha temiz görüntü için bir hare/çizik giderici + Autoglym SRP uygulamayı düşünüyorum. Sizce yol haritam doğru mudur? Farklı önerileriniz var mı? Bir de SRP yerine başka öneriniz var mı?Ayrıca Hare/çizik giderici önerilerinizi de beklemekteyim.:)
vonixx maker güzel tercih olabilir

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
kapı plastiklerini adbl interior ile temizleyip detruner matt ile korumaya alıyorum çok güzel bir sonuç veriyor ve baya bi süre toz tutmuyor ancak torpido kısmında aynı işlemi uyguluyorum ancak 1 2 gün sonra torpidoda beyaz tüy gibi tozlar oluyor bu normal mi yoksa bazı kimyasallar beyazlama yapmış olabilir mi daha önceden kullanılan ve çözümü varmıdır bu olayın

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Havaların ısınmasıyla birlikte, detay ürünlerinin birçoğunu aracımda çantada muhafaza ediyordum. Araç gün içinde hep gölgede kalmıyor ürünlerde bir bozulma veya sıkıntı olur mu ev/garaj da saklamak daha mı mantıklı olur

phoenix_88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhaba arkadaşlar araca ağaçtan düşen reçineler için çözüm nedir ppf dışında? Aracımda bir tane var yaklaşık 2 cm uzunluğunda kalınlıkta 1 cm temizlemeye çalışırken oldu. Pasta cila yaptıracağım herhalde başka birşey geçirmez.

Benim asıl sormak istediğim reçine için ilk müdahale nasıl olmalı veya herhangi bir ürün var mı iz kalmadan çıkarmak için. Sonax Reçine Temizleyici 400 ml, Auto Brite Just The Tonic gibi ürünler var ama yorumlar pek iyi değil.

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
vonixx maker güzel tercih olabilir
Abi incelemesini izledim baya iş yapacak gibi,sanırım aradığım ürünü buldum.Tek sorum, bu doldurucu içerikli mi yoksa aşındırıcı görevi olduğundan mı bu kadar iş görüyor?Bir de blend ile arasında hangisi daha etkili?Teşekkurler tekrardan

Son düzenleme:

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Havaların ısınmasıyla birlikte, detay ürünlerinin birçoğunu aracımda çantada muhafaza ediyordum. Araç gün içinde hep gölgede kalmıyor ürünlerde bir bozulma veya sıkıntı olur mu ev/garaj da saklamak daha mı mantıklı olur
Serin gölge ortamda saklayınız araç bagajında yazında, kışında ürünler bozulur.

tahakmnt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
Adbl syntetic waxın koruma özelliği varmı kuş pisliği yada güneş ışınlarına karşı. Bununla ilgili bilgisi olan varmıdır

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Abi incelemesini izledim baya iş yapacak gibi,sanırım aradığım ürünü buldum.Tek sorum, bu doldurucu içerikli mi yoksa aşındırıcı görevi olduğundan mı bu kadar iş görüyor?Bir de blend ile arasında hangisi daha etkili?Teşekkurler tekrardan
kapatıcı özellikli bir cila kusurları çizikleri örtüyor fakat yok etmiyor. aşındırıcı özelliği yok. blendin bir sürü çeşidi var ben katı waxını kullanıyorum ondan memnunum diğerleriyle ilgili birşey diyemem.

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
kapatıcı özellikli bir cila kusurları çizikleri örtüyor fakat yok etmiyor. aşındırıcı özelliği yok. blendin bir sürü çeşidi var ben katı waxını kullanıyorum ondan memnunum diğerleriyle ilgili birşey diyemem.
Teşekkürler abi,peki ince pasta (final hare çizik giderici) gibi bişeyi el ile uygulasam kılcal çiziklerde daha kalıcı sonuç alınmaz mı? Üzerine de bu tarz bir wax-cila uygulasam.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Teşekkürler abi,peki ince pasta (final hare çizik giderici) gibi bişeyi el ile uygulasam kılcal çiziklerde daha kalıcı sonuç alınmaz mı? Üzerine de bu tarz bir wax-cila uygulasam.
ben kapatıcı ürün olarak öneride bulundum dediğinde belki iyi olabilir fakat benim pasta guruplarıyla çok fazla tecrübem yok gurupta daha deneyimli polisajla uğraşan arkadaşlarımız var onların yorum yapması daha iyi olacaktır.