Hızlı Soru - Cevap

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Öne çıkan konu #27,401
1-)Ortalama kaç dk bekletiyorsunuz
2-) ipa var ne kadar sulandırıp yüzeyi temizlemeliyim
3-) aplikatöre ne kadar ürün sürüp yayıyorsunuz
ipayı 1:1 veya 2:1 şeklinde sulandırıp kullanabilirsiniz. Waxın amacı yüzeye bolca sürmek değil , her yere minimum şekilde sürmek. Çünkü yüzeyi silerken fazlasını bezle alıyorsunuz ve yüzeyde çok dolarsa belli bir süre sonra bezle silerken zorlayabilir.

1.Soru ise her wax farklıdır. 2 ayrı seramikli wax kullanıp birini komple aracı uygulayıp diğerini 2 panel uygulayıp silip 2 paneli tekrar uygulamak şekliyle kullanıyorum. El yapımı carnabau waxı ise silmek oldukça kolay olduğu için genelde aracı komple waxlayıp sonra siliyorum.
Fusso gibi sealant içerikli ürünlerde ise 1 veya 2 panelde bir silmek daha kolay olur

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
taban halısı temizliğini nasıl yapıyorsunuz süpürgeyle ne kadar süpürsem de kum ve küçük taşlar vs kalıyor hala
Merhaba, eski aracımda taban halısı kum ve küçük taş doluydu. Ne kadar süpürge ile çeksem de tam olarak hiç bir zaman temizlenmedi. Hep kum ve taşların bir kısmı kaldı.

Temizlik için bir şey diyemiyorum ama ileriye dönük havuzlu paspas kullanılmasını öneririm.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba, eski aracımda taban halısı kum ve küçük taş doluydu. Ne kadar süpürge ile çeksem de tam olarak hiç bir zaman temizlenmedi. Hep kum ve taşların bir kısmı kaldı.

Temizlik için bir şey diyemiyorum ama ileriye dönük havuzlu paspas kullanılmasını öneririm.
Halının içine işleyen küçük taşlar için bir kere süpürdükten sonra el fırçası ile güzelce fırçalayıp tekrar süpürgeye çektirin. Sonrasında elinizde varsa taban halısını Koch Mzr, Adbl Bonnet, K2 Tapis Gibi kumaş temizleyicilerden sıkıp tekrar fırçalayın ve vakum makinesi ile çektirin. Yüzeyde herhangibi birşey kalmaz. Bu şekilde yapınca hem araçta hoş bir koku kalıyor hemde o taşlar çıkmış oluyor

mthn33

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kastamonu
selamun aleykum elimde autofinesse verso apc var bu ürünü uzun yol sonra kaportaya ve cama yapışan sinekleri çıkarmak için aracı yıkarken kullanabilir miyim? kaça kaç seyreltmem gerekir ?

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
selamun aleykum elimde autofinesse verso apc var bu ürünü uzun yol sonra kaportaya ve cama yapışan sinekleri çıkarmak için aracı yıkarken kullanabilir miyim? kaça kaç seyreltmem gerekir ?
aracında koruma varsa seyrelt yoksa dırekte sıkabılırsın. yıkama oncesı yumusatır işe yarar

Whiteshinedetailing

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Eski aracım fc5 benimde. Bende aynı problemi yaşadım.

Araç uzun süre beklediğinde ( 1 saat ve fazlası) lpg enjektöründe kaçırma var ise silindire kaçırma yaptığı için ilk çalışmada fazla yakıt zengin karışım nedeni ile geç çalışabilir.

lpg enjektörü değilse lpg regulatöründede kaçak olabilir yine aynı durumu yaşarsınız.

lpg servisine gittiğinizde enjektörleri ve sonrasında regulatörü kontrol ettirin. Yüksek ihtimal enjektörlerden birindedir diye düşünüyorum.
kardesım kusura bakma rahatsız ediyorum aractakı gec calısma sorunu ıcın konusmustuk senınle servısle gorustum sadece arızayı bulmaya 7000 istiyor ama arızayı buldum lpg vanasını kapattım arkadan 3 gundur arac tek mars sorunsuz calısıor yanı senın dedıgın gıbı enjektor arızası buyuk ıhtımal dedıgın yere goturebılırım bı arayıp fıyat bılgısı alacagım ona gore gıdıp yaptıracagım

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
kardesım kusura bakma rahatsız ediyorum aractakı gec calısma sorunu ıcın konusmustuk senınle servısle gorustum sadece arızayı bulmaya 7000 istiyor ama arızayı buldum lpg vanasını kapattım arkadan 3 gundur arac tek mars sorunsuz calısıor yanı senın dedıgın gıbı enjektor arızası buyuk ıhtımal dedıgın yere goturebılırım bı arayıp fıyat bılgısı alacagım ona gore gıdıp yaptıracagım
Merhaba,

Enjektördür tahminen benim 90 bin kö de tek enjektör değişmişti.
Önerdiğim yer Brc yetkili servisi zaten gönlünüz rahat olsun. Kısa sürede arıza tespit edip çözerler.

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Aracımı kendi makinem ile yıkadım çift filtre olmasına rağmen su çok kireçliydi ve ppf üstüne çok fazla kireç yapıştı kötü bir görüntüsü var ppf kaplamanın üstüne hangi ürünü uygulamalıyım kireç lekesini geçirmek için

Son düzenleme:

Metheen

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Aracımı kendi makinem ile yıkadım çift filtre olmasına rağmen su çok kireçliydi ve ppf üstüne çok fazla kireç yapıştı kötü bir görüntüsü var ppf kaplamanın üstüne hangi ürünü uygulamalıyım kireç lekesini geçirmek için
Aynı sorun bende de var. Ben polisaj yaptırmayı düşünüyorum ama eğer farklı bir çözüm bulup paylaşırsanız çok sevinirim.

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Eğer taze leke ise polisaja gerek yoktur kireç lekesi sökücü ile cıkacaktır. Eğer uzun süre beklemiş kurumuş ise polisaj şarttır.
Ben küçük bir yere orbital ile denem yaptım menzerna powerlock ultimate uyguladım geçti ama ppf olduğu için nolur nolmaz diye uygulamadım gyeon ppf wash var demir tozunuda söküyormuş kirecide söker ppften bence birde gyeon ppf renew var orbital ile uygulama yapılıyormuş onuda kullanmayı düşünüyorum

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ben küçük bir yere orbital ile denem yaptım menzerna powerlock ultimate uyguladım geçti ama ppf olduğu için nolur nolmaz diye uygulamadım gyeon ppf wash var demir tozunuda söküyormuş kirecide söker ppften bence birde gyeon ppf renew var orbital ile uygulama yapılıyormuş onuda kullanmayı düşünüyorum

Gyeon ppf renew orbital ile yeni uyguladım. Bende filmde hafif bir pütürleşme mevcuttu uygulama sonrası ilk günkü pürüzsüz dokuya döndü. Çok hafif belli belirsiz yıkama kaynaklı su lekeleri gitti. Su kireç lekeleri ciddi boyutta ise CarPro Spotless 2 uygulama talimatlarına uymak kaydı ile kullanıabilir.

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Gyeon ppf renew orbital ile yeni uyguladım. Bende filmde hafif bir pütürleşme mevcuttu uygulama sonrası ilk günkü pürüzsüz dokuya döndü. Çok hafif belli belirsiz yıkama kaynaklı su lekeleri gitti. Su kireç lekeleri ciddi boyutta ise CarPro Spotless 2 uygulama talimatlarına uymak kaydı ile kullanıabilir.

Renewi bende denemek istiyorum gyeon ppf wash denedinizmi peki ?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ppf kaliteli ise düşük devir orbital ile ppf cilaları yapılabilir evet

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Renewi bende denemek istiyorum gyeon ppf wash denedinizmi peki ?
hayır denemedim. Benim sadece kaputta ppf olduğu için mevcut yıkama şampuanlarımı kullanıyorum ppf için özel bir şampuana ihtiyaç duymadım. @emirhaneness dediği gibi kaliteli bir ppf te orbital makine öneriliyor.

Metheen

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Gyeın Ppfwash bende var 2/3 yıkamada bir o şampuanı kullanıyorum hattta ayda bir Gyeon Ppf maintain de uyguluyorum ancak kireç lekesine pek etkisi olduğunu düşünmüyorum.
Kireç çözücü kimyasalların ppf e zarar vereceğini düşünerel polisajı düşündüm açıkcası.
Bu arada bahsettiğim lekeler ağır değil sudan kaynaklı hafif lekeler.

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Carpro descale şampuan kullanan oldumu ppf için su lekesi geçirirmi ? Ph6 başlığında sert mineraller ve kireç lekesi geçirici şampuan diye belirtlilmiş

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İç temizlik için interior vs temizlikler için bez linki paylaşabilir misiniz superclean olursa çok iyi olur iyzico için superclean de yoksa adbl yada cilakutusu teşekkürler şimdiden

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Abilerim merhabalar, @berkesennturk abimin önerisiyle Vonixx makker aldım ve dün araca uyguladım, tekrar önerisi için teşekkürler, makker için bir youtube videosu da çektim ilerleyen zamanlarda onu da bir konu açıp sizinle paylaşacağım ancak bir sorum var.
Bu cilanın üzerine polytop hybrid hızlı cila uygulasam ömrünü nasıl etkiler? Iyi günler!