Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #27,521
Yıkama sonrası silinmesi atlanan veya sona kalan panellerde ve jantlarda sıcak havadan dolayı çabuk kuruyan su leke yapıyor aynalardan akan hafif su lekeleri gibi bu lekeleri giderebilecek bir ürün alacağım.

Koch Chemie FSE' de karar kıldım gibi, Sizlerin kullandığı memnun kaldığınız quick detailer ürünleri nelerdir?
3D Final Touch

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yıkama sonrası eve dönerken dış trim aralarından rüzgar ile çıkan su leke yapıyor. En çok yan ayna altları, tavan anteni, arka spoilerdan cama doğru ve stop kenarlarında beyaz lekeler oluşuyor. Mini jet fan ile durulama yaptığımda azaldı ama yine de aralarda su kalıyor.

3D final touch bu beyaz lekeleri çıkarıyor mu ?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Yıkama sonrası eve dönerken dış trim aralarından rüzgar ile çıkan su leke yapıyor. En çok yan ayna altları, tavan anteni, arka spoilerdan cama doğru ve stop kenarlarında beyaz lekeler oluşuyor. Mini jet fan ile durulama yaptığımda azaldı ama yine de aralarda su kalıyor.

3D final touch bu beyaz lekeleri çıkarıyor mu ?
çıkartıyor

cihanercan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Arkadaşlar ppf kaplı aracım için toz tutmasını azaltmak amacıyla hızlı cila ya da wax arıyorum. Acaba ppf aracında bu ürünlerden kullanıp önerisi olan varmı? araştırdığımda koch chemie qs ve gyeon ppf paintain gözüme çarptı.

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar herkese.

Malum havalar sıcak, arabanın önü otoyollarda gece gündüz sinek mezarlığına dönüyor. Forumda arattım ama çok tavsiye edilen bir yoruma denk gelmedim. Bu temizlik için hangi ürünü tavsiye edersiniz?

Valet Pro Bug Remover aldım kullandım ama çok başarılı bulmadım. Yıkama öncesinde sinek kalıntılarına sıkıp basınçlı suyla geçtiğim de oldu, üzerine köpük sıkıp duruladığım da oldu. İki yöntemle de tam sonuç alamadım.

Ascv

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Merhaba önceden forumda soft 99 12 aylık wax hakkında bilgi almıştım suan araca uyguluyorum mikrofiber bezle silmeme rağmen hologram oluşuyor telefonla flaş tutunca ışık dağılıyor sank

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar, evet aldım şu anda kullanıyorum, çok memnunum emsal çantaları 4000-5000₺ olmasına rağmen vu fiyata mükemmel.
Yıllardır meguairs tipi çanta kullanıyordum. Ama artık yılların verdiği yorgunlukla incelmiş epey. Emsal çantalara bakınca kalınlığı ve dayanıklı oluşu hoşuma gitti fotolarda. Gerçekte de öyle midir bilemeyince sorayım dedim. Teşekkür ederim
Selamlar herkese.

Malum havalar sıcak, arabanın önü otoyollarda gece gündüz sinek mezarlığına dönüyor. Forumda arattım ama çok tavsiye edilen bir yoruma denk gelmedim. Bu temizlik için hangi ürünü tavsiye edersiniz?

Valet Pro Bug Remover aldım kullandım ama çok başarılı bulmadım. Yıkama öncesinde sinek kalıntılarına sıkıp basınçlı suyla geçtiğim de oldu, üzerine köpük sıkıp duruladığım da oldu. İki yöntemle de tam sonuç alamadım.
Adbl bug removerdan memnun kalmıştım. Daha önce 3d nin bi ürününü kullandım diye hatırlıyorum, turuncu bir şeydi, pek hoşuma gitmemişti o.

Abi instagramda sfworks da aldı çantadan incelemesini atar bi bak istersen
Onu da bir inceleyeyim. Bizim gibi şişe vs koyacaklar için yan kısımların bi tık daha dayanıklı olması önemli aslında o hoşuma gitti. Bi de meguairstaki gibi fermuarların köşeleri içe doğru girintili olmayınca oralara da kolaylıkla eşya alınıp konulur diye düşündüm

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Temuda buldum şimdi yorumları çok iyi almaya karar verdim deneyimlerimi paylaşırım sonuçta uzun bir süre polhamı kullandım bakıcaz kim daha büyükmüş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Takipteyim o zaman :) polhamı jant lastik davlumbaza ayırırız. Polhamı baya seviyorum, şarjı atımı falan tatmin ediyor. Tepesini açıp yeni ürün doldurma kısmı da yeni ürünle çözülmüş, epey rahat kullanım sağlar gibi. Polhamda her tepesini aç kapa yapışta dişlerin orayı kıracağım diye çekiniyorum, orası hassas polhamın
Hocam bende polham şarjlı 1,5 lt almayı düşünüyorum yıkamaya elverişli bir yerim yok yakınımda kullanım amacım benzincide su vurup akabinde tek seferde bu ürünle şampuanı dönüp temaslı yıkamak. Memnun kalırmıyım sanırım 2 dk sürüyor aracı bununla dönmek birde kendi sitesinde fiyatı hepsib.dan da uygun görünüyor güvenilirdir heralde

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam bende polham şarjlı 1,5 lt almayı düşünüyorum yıkamaya elverişli bir yerim yok yakınımda kullanım amacım benzincide su vurup akabinde tek seferde bu ürünle şampuanı dönüp temaslı yıkamak. Memnun kalırmıyım sanırım 2 dk sürüyor aracı bununla dönmek birde kendi sitesinde fiyatı hepsib.dan da uygun görünüyor güvenilirdir heralde
Bende polham 1.5lt var, D segment aracı tek seferde dönüyorum kapasitesi yetiyor. Şarjı kaç yıkama gidiyor hiç denemedim ama 3 yıkama sonrası şarjı bitmese dahi şarja takıyorum. İmkanınız varsa 2lt alın fazla kapasite göz çıkarmaz :) ama dediğim gibi 1.5lt çoğu araca rahatlıkla yeter.

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar herkese.

Selamlar ADBL Beetle gayet başarılı, ben böcekten ziyade reçine için denedim ama ikisini de güzel temizliyor. @Sefa46 abi sağolsun onun tavsiyesiyle denedim ürünü çok başarılı buldum.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende polham 1.5lt var, D segment aracı tek seferde dönüyorum kapasitesi yetiyor. Şarjı kaç yıkama gidiyor hiç denemedim ama 3 yıkama sonrası şarjı bitmese dahi şarja takıyorum. İmkanınız varsa 2lt alın fazla kapasite göz çıkarmaz :) ama dediğim gibi 1.5lt çoğu araca rahatlıkla yeter.
Hocam bu üründe ön yıkama şampuanlarından mı kullanmalıyım

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Wax alayım diyorum. Araç mercan turuncu. Fusso mu k2 proton mu önerirsiniz? PH nötr şampuan kullanıyorum 1-2 ay dayanır mı

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam bu üründe ön yıkama şampuanlarından mı kullanmalıyım
Ben ön yıkama için kullanıyorum, temaslı yıkamayı kova ile yapıyorum ama ön yıkamada kullanmalısınız diye bişi yok
İster jant lastik temizliğinde isterseniz temaslı yıkamada aracı köpüklemek için kullanırsınız. Köpük pompası işte hertürlü durumda kullanılır

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam 2lt olanı benzer fiyata gelmişti. Tetiğe basılı kalma özelliği de var. Almışken 2lt iyi gider. 1.5 lt olan da aracı dönmeye rahatlıkla yetiyor aslında. Ama ilk sıktığım şampuan işini yaparken keyfi 2. Kez doldurup dolanıyorum jant lastik davlumbaz gibi detaylara da sıkarak. Şarj konusunda hiç sıkıntı yaşamadım, 4 5sefer rahat dönüyor ama üstünü denemedim

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam 2lt olanı benzer fiyata gelmişti. Tetiğe basılı kalma özelliği de var. Almışken 2lt iyi gider. 1.5 lt olan da aracı dönmeye rahatlıkla yetiyor aslında. Ama ilk sıktığım şampuan işini yaparken keyfi 2. Kez doldurup dolanıyorum jant lastik davlumbaz gibi detaylara da sıkarak. Şarj konusunda hiç sıkıntı yaşamadım, 4 5sefer rahat dönüyor ama üstünü denemedim
Peki hocam hangi şampuanı kullanmalıyım ön yıkama olarak kullanmayacağım ben önce suyla dönüp ardından bu pompa ile attığım şampuanla temaslı yıkama yapmayı düşünüyorum
Bir de cihazın sesi videolarda çok yüksel geliyor rahatsızlık verecek seviyede mi

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Adbl bug removerdan memnun kalmıştım. Daha önce 3d nin bi ürününü kullandım diye hatırlıyorum, turuncu bir şeydi, pek hoşuma gitmemişti o.
Sitesindeki açıklamaya göre baya güçlü bi ürüne benziyor. Wax’ı olumsuz anlamda etkiler mi bu?

Selamlar ADBL Beetle gayet başarılı, ben böcekten ziyade reçine için denedim ama ikisini de güzel temizliyor. @Sefa46 abi sağolsun onun tavsiyesiyle denedim ürünü çok başarılı buldum.
Türkiye’de satışını göremedim, siz yurtdışından mı almıştınız?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Selamlar herkese.

merhaba, hiçbir yöntemle tam sonuç alamazsınız. Öncesinde yüzeyde seramik vb. koruma varsa ancak işiniz kolaylaşır. kabasını temizledikten sonra temaslı yıkamanız lazım. radyatörden dolayı arabanın önü yazın soğumaz, bug remover kullanırken dikkatli olun