Hızlı Soru - Cevap

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #28,021
Birkaç yerle görüştüm metalik boya olduğu için sırıtacağından bahsettiler ancak 5-6 bin tl den aşağı düzgün tampon boyayan yer yok, dediğiniz gibi yaptıracağım teşekkürler hocam
El becerinize güveniyorsanız kendinizin dahi yapabileceği bir işlem. Boya koduna özel hazır kitleri de satılıyor diye biliyorum.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Birkaç yerle görüştüm metalik boya olduğu için sırıtacağından bahsettiler ancak 5-6 bin tl den aşağı düzgün tampon boyayan yer yok, dediğiniz gibi yaptıracağım teşekkürler hocam
Arabam geçen sene henüz 1 aylıkken komşum plastik dodik kısmına sürtmüştü. Orijinali gibi tamiri için uygulama yapan bir yer, o zaman (geçen sene) 4.000 TL istemişti; üstelik hasar, sizin çiziklerinizin 5’te 1’i kadardı. Komşum sevdiğim bir kardeşim olduğu için para almak istemedim.

Biraz el becerim olduğu için sonrasında şarjlı bir airbrush almaya karar verdim. Plastik boyalı yüzeydeki çizikler için zımpara → plastik astar → boya → vernik → pasta sıralamasıyla uygulama yaptım ve orijinali gibi oldu.

Astar, boya ve verniği airbrush ile uyguladım.

Tamponu komple boyatmak yerine, eğer elinizden gelirse kendiniz; gelmezse de bir uygulama merkezinde bölgesel işlem ile %100’e yakın sonuç alabilirsiniz.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
İç mekan temizliğinde (ekranlar da dahil) good stuff interior detailer mi yoksa auto finesse spritz mi alayım? Koruyucu surmekle uğraşmak istemiyorum, o yuzden 2 si 1 arada olan ürünlere bakıyorum.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İç mekan temizliğinde (ekranlar da dahil) good stuff interior detailer mi yoksa auto finesse spritz mi alayım? Koruyucu surmekle uğraşmak istemiyorum, o yuzden 2 si 1 arada olan ürünlere bakıyorum.
Hocam ikisi de işinizi görecektir good stuffu bilmiyorum ama spritzin matlığı güzel her yerde de kullanılıyor

Ashura_58

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
merhabalar geçenlerde Sivas'ta carhaus mağazasını gezerken bu ürünü gördüm 1:1000 karıştırabiliyormuş avantajlı geldi ayrıca bu markanın bu ürününe daha önce hiç denk gelmemiştim deneyen kullanan arkadaşlar varsa yorumları nelerdir acaba almayı düşünüyorum

Son düzenleme:

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Arabam geçen sene henüz 1 aylıkken komşum plastik dodik kısmına sürtmüştü. Orijinali gibi tamiri için uygulama yapan bir yer, o zaman (geçen sene) 4.000 TL istemişti; üstelik hasar, sizin çiziklerinizin 5’te 1’i kadardı. Komşum sevdiğim bir kardeşim olduğu için para almak istemedim.

Biraz el becerim olduğu için sonrasında şarjlı bir airbrush almaya karar verdim. Plastik boyalı yüzeydeki çizikler için zımpara → plastik astar → boya → vernik → pasta sıralamasıyla uygulama yaptım ve orijinali gibi oldu.

Astar, boya ve verniği airbrush ile uyguladım.

Tamponu komple boyatmak yerine, eğer elinizden gelirse kendiniz; gelmezse de bir uygulama merkezinde bölgesel işlem ile %100’e yakın sonuç alabilirsiniz.
Detaylı açıklamanız için teşekkür ediyorum hocam sağ olun

Tarikmx

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Merhabalar toz tutmayan hızlı cila önerisi olan varmı .Bir yıldır Meguiars Ultimate Quik Wax kulanıyorum parlatmasından kullanımından memnunum ama bu daha iyidir dediğiniz bir hızlı cila varmı? Teşekkür ederim şimdiden.

srcn09

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar toz tutmayan hızlı cila önerisi olan varmı .Bir yıldır Meguiars Ultimate Quik Wax kulanıyorum parlatmasından kullanımından memnunum ama bu daha iyidir dediğiniz bir hızlı cila varmı? Teşekkür ederim şimdiden.
Sefa Hocadan ADBL QD1 almıştım çok memnunum tavsiye ederim. Bir araştırın isterseniz.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba arkadaşlar,

Koyu renkli araçlarda ışık altında belli olan yıkama çizikleri, kedi çizikleri gibi bölgesel çizikleri gidermek istiyorum. Meguiars High Tec Soft El Pedi kullanarak boya yüzeyinde ekstra çizik yaratmayacak bir ürün arayışındayım.

Aklımda üç ürün var:
  • Menzerna 3800
  • Sonax Perfect Finish
  • Koch Chemie M3.02
Bu üç ürün arasında kararsız kaldım. Sizlerin de önerileri veya deneyimleri varsa paylaşırsanız sevinirim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Koyu renkli araçlarda ışık altında belli olan yıkama çizikleri, kedi çizikleri gibi bölgesel çizikleri gidermek istiyorum. Meguiars High Tec Soft El Pedi kullanarak boya yüzeyinde ekstra çizik yaratmayacak bir ürün arayışındayım.

Aklımda üç ürün var:
  • Menzerna 3800
  • Sonax Perfect Finish
  • Koch Chemie M3.02
Bu üç ürün arasında kararsız kaldım. Sizlerin de önerileri veya deneyimleri varsa paylaşırsanız sevinirim.
Sonax Perfect Finish harikadir,az fiyati uygun olsa baska.ürün kullanmam net diyorum.

Ama elle uygulayacaksan Sonax Profesyonel Excut İkisi Bir Arada Pasta & Cila 05-05 250 ML bunu al daha etkili.olur

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Sonax Perfect Finish harikadir,az fiyati uygun olsa baska.ürün kullanmam net diyorum.

Ama elle uygulayacaksan Sonax Profesyonel Excut İkisi Bir Arada Pasta & Cila 05-05 250 ML bunu al daha etkili.olur
Sağol Sefa hocam, evet uygulama el ile olacak. Dediğim gibi, bölgesel yıkama sonrası gördüğüm ufak tefek kusurlara anlık müdahale etmek istiyorum.

Aracımın rengi Graphene Grey, koyuya yakın olduğu için ufak tefek kusurlar çok belli oluyor.

Aslında elimde 3-4 yıl önce aldığım Auto Glym SRP var; bir kaç kez uygulama yaptım ama istediğim sonucu alamadım. Yüzeysel çizikleri giderdi, ancak ışık altında uyguladığım bölgede çizikler arttı.

Önerdiğin ürünü listeme ekledim. Teşekkürler.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar arka keçe davlumbaz temizliği için önerebileceğiniz davlumbaz fırçası var mıdır? Araç sedan ve 19 jant olduğu için çamurluk ile lastik arası mesafe baya az. Bu sebeple elimdeki mothers davlumbaz fırçası arkada iş görmüyor. Kılları nispeten kısa ve çamurluk aralarına girebilmesi için ergonomik saplı bir ürün tavsiyenize ihtiyacım var. Arka keçenin hafif kirli ve gri kalması beni deli ediyor.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Fusso nun üzerine uygulamak için konsantre hızlı cila arıyorum. polytop hybrid mi koch chemie pw mi önerirsiniz

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Fusso nun üzerine uygulamak için konsantre hızlı cila arıyorum. polytop hybrid mi koch chemie pw mi önerirsiniz
İkiside aynı eş değer ürünler. İkisini de deneyimleme şansım oldu, parlaklık olarak gözle görülür bir fark göremedim lakin hidrofobi olarak koch pw bir adım öne geçiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Merhaba hocam resimdeki sprey şişeden memnunmusunuz? Bu tür şişeleri en uygun ve kaliteli olarak nerden temin edebiliriz?
İkinci soru genel forum ahalisinede olsun.
merhaba ben memnunum, daha önce forumda sıcak fırsatlarda paylaşmıştık fiyatı baya uygundu yine uygun koçtaş’ın internet sitesinde satışı yapılıyor markası verve

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
K2 roton stoklarda görünmüyor. Dolayisiyla demir tozu arayisindayim. Carpro iron x ya da kc rrr bakiyorum. Adbl ninde var ama 3 farkli (vampire, vampire Light, vampire liquid) ürünü var. Bunlardan hangisi ust segmenti?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
K2 roton stoklarda görünmüyor. Dolayisiyla demir tozu arayisindayim. Carpro iron x ya da kc rrr bakiyorum. Adbl ninde var ama 3 farkli (vampire, vampire Light, vampire liquid) ürünü var. Bunlardan hangisi ust segmenti?
Adbl de en ideal olan F/P Vampire Liquid.
Vampire Light Sadece Jantlar icin.
Vampire de cok guzel ama pahali.