Hızlı Soru - Cevap

Arda_09

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba Bosch Aquatak 120 bar makine için hemen hemen 1 yıldır aktif kullanıyorum herhangi bir bakım yapmam gerekiyor mu kömür değişimi vs oluyormuş sanırım

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
@SaNToS en son Aydelen servise geldiginde sorunlar yasamisti mesaji gorunce yazar sikintilari

15 Temmuz 2025 tarihinde aracımın klimasi bazen calismamasi kendiliginden kesilmesi ile alakali sırf 400 gittiğimi belirterek bu ses normal söylendiği ile ısrarcı oldular ve tespiti bulamadiklari icin komple sistem değişmesini istedim orada antifriz suyu degisimi yapildi disarida arac bekler iken o ses icin beklerken bi beyfendi surekli islem bitti diyor 2 3 defa sordu ses icin konyadan geldim dedigimde tamam dedi geçti muhasebeden fiyat aldim yalniz bana klima kompressoru 12,500 tl ilen 13 bin yazdilar neden disarida 12,500 demiştiniz diye sorduğumda sonradan düştüler işçilik 1500 tl hesapladi sildi 2500 yaptilar indirim için teklif ettim ben para isine karismam. diye cevap aldım indirim yapmak zorunda değiller tabiki ama bu cevap müşteriye hoş değil ankaradan konyaya ayni gün dönüş yaptım bir elektrik ve klima uğraşan bir usta v kayış gergi bilyası sesi oradan geliyor ve gergi görevini yapmadığı için değişim gerektiğini soylemesi üzerine gergi degisti ve kayış değişti ses komple gitti. Yaşadıklarım Bundan İbarettir. Size Iyi Çalışmalar.

Bu şekilde yazdım 6 senedir kullandığım aracin ses var olup olmadığını bana ogretiyorlar yok diyorlar sesi duyuyorlar normal deyip geçiştirdiler parcalarida degistirirken artı olacak orta gergi bilyasida dağılmış ekstra ses yapiyordu farketmistim oda kesildi ve orada bir yaşlı abimiz var sürekli bitti arac diye herkeze söylüyor bu gecistirmecilik ve birde araci bi abimiz vardi @Sefa46 bilir ben tanıştırdım yorum yazarsan beni çiğnersin dedi önceden oneriydi simdi ortaklık yapar gibi benimle muhattab ilma dedi haa neymis sundan şunu cikardim dost diye gittigim 400 km yolu birdaha gitmem tecrübe oldu bana işin kısası bu oraya gidecekler birdaha düşünsün yetkili servise gidin daha iyi fiyatlari zaten yarışıyor birbiri ile.

Jilet

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Niğde
Arkadaşlar iyi günler 2020 BMW 320i (G20) aracına sahibim 80.000km’de Sunroofumdan gıcırtı sesi geliyordu temizleyip silikon spreyi ile güzelce yağladım sunroof ilk günkü gibi oldu. Ama şöyle bir problem başladı aracımda kalan silikon spreyiyle kapı fitilleri bagaj fitilleri ve cam fitillerini de güzelce yağladım. Açılıp kapanışı falan çok güzel oldu kapanınca tık diye bir ses geliyordu camlardan her şey kesildi. Lakin sol arka camdan 80 90km/h den sonra özellikle bina olmayan açık arazide çok hafif bir rüzgar sesi gelmeye başladı yoğun rüzgarlı günlerde biraz daha fazla anlaşılıyor sürat arttıkça ses artmıyor aynı şekilde kalıyor. Fitilleri yağlamadan önce böyle bir problem yoktu biraz bol sıktım yağlarını fazlasını da bir bez yardımıyla aldım ama fitiller hala yağlı ve yumuşak. Bununla alakalı başına bir problem gelen oldu mu yardımcı olabilecek birisi var mıdır. 4 5bin kaldı servise servis nasıl bir yol izler. Görüşlerinizi bekliyorum

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Gümüş gri metalik renk olan aracıma detaylı bir ön hazırlık 3 katlı polisajla 2 yıl ömür vadeden seramik kaplama yaptırttım, forumda araştırma yaptıkça kafamda soru işaretleri oldu. Ön yıkama için marolexte 1.5 lt su 60 ml magifoam kullanıyordum bu oranı veya magifoamı değiştirmeli miyim seramiğin ömrü için? Elimde cilasız şampuan olarak carpro reset ve koch chemie gsf var ancak gsf de cilalı geliyor bana. Carpro resette ph'ı yüksek olduğu için seramiğe zararı açısından kullanmaktan çekiniyorum.
Kısacası ön yıkama ve kova şampuanı olarak ne tercih etmemi önerirsiniz ve bunların yanına ceramic detailer mi edinmeliyim hızlı cilalarla destekleyebilir miyim?

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Gümüş gri metalik renk olan aracıma detaylı bir ön hazırlık 3 katlı polisajla 2 yıl ömür vadeden seramik kaplama yaptırttım, forumda araştırma yaptıkça kafamda soru işaretleri oldu. Ön yıkama için marolexte 1.5 lt su 60 ml magifoam kullanıyordum bu oranı veya magifoamı değiştirmeli miyim seramiğin ömrü için? Elimde cilasız şampuan olarak carpro reset ve koch chemie gsf var ancak gsf de cilalı geliyor bana. Carpro resette ph'ı yüksek olduğu için seramiğe zararı açısından kullanmaktan çekiniyorum.
Kısacası ön yıkama ve kova şampuanı olarak ne tercih etmemi önerirsiniz ve bunların yanına ceramic detailer mi edinmeliyim hızlı cilalarla destekleyebilir miyim?
carpro reset ph nötr bir ürün magifoam iyidir ama sadece hafif toz ise onyikama olarak superfoamda kullanabilirsin ama leke kalır ise toz harici trf gibi hareler oluşur seramik destekleyici ürünler var ama hangi markanin seramigi yapıldı onun destekleyicisini kullanabilirsiniz veya baska markada olabilir cilali sampuanlar perdeleme yapar gerek yok reset dewam.

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Abilerim merhabalar, aracımda ònceki sahibinin fırçalı yıkamalarından bayağı bir kılcal çizikler var. Henüz 17 yaşındayım, pek bütçem de yok polisaj yaptırmaya (iyi bir yerde) .Ben de uygun pedlerle kalın-ara-finish pastalardan 250 ml alıp, bir kil temizliği ve demirtozu temizliğinden sonra rotary makineyle bir denemeyi düşünüyorum. Öncesinde bi boya değerine tanıdık vasıtasıyla bakacağım tabii. Sizce bu işe girişmeli miyim? Çok riskli midir? Sayısız içerik tükettim polisaj ile alakalı ancak hala biraz cesaretim kırık. Gerçekçi bir şekilde elime yüzüme bulaştırmadan bu işi yapabilir miyim? (Daha önce polisaj makinesiyle bir tanıdığımın kaputuna ince pasta + wax attım.)

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Deturner interior dressing kullanıyorum. Uyguladıktan sonra hafif yağlı yapışkan bir doku bırakıyor plastiklerde. Tekrardan kuru mikrofiber nemli bezle fazlasını alıyorum ama yine de o hafif yapışkan doku geçmiyor. Bu ürünü kullanan arkadaşlar var mı ? Ben mi birşeyi yanlış yapıyorum ya da ürünü sıcakta falan anlamadan beklettim de bozuldu mu :sırıtan1:

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Deturner interior dressing kullanıyorum. Uyguladıktan sonra hafif yağlı yapışkan bir doku bırakıyor plastiklerde. Tekrardan kuru mikrofiber nemli bezle fazlasını alıyorum ama yine de o hafif yapışkan doku geçmiyor. Bu ürünü kullanan arkadaşlar var mı ? Ben mi birşeyi yanlış yapıyorum ya da ürünü sıcakta falan anlamadan beklettim de bozuldu mu :sırıtan1:
Nemli bezle fazlalığını alarak ardından kuru bezle durulama yaparsan plastikten arındırmış olursun.

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Nemli bezle fazlalığını alarak ardından kuru bezle durulama yaparsan plastikten arındırmış olursun.
Fazlalığını ıslatıp da aldım kurutup da aldım her yolu denedim. Hafif bir yapışkanlık hissi veriyor. Bu ürünlerin doğasında mı bu var yoksa benim uygulamada ya da üründe mi sıkıntı var anlamadım

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Abilerim merhabalar, aracımda ònceki sahibinin fırçalı yıkamalarından bayağı bir kılcal çizikler var. Henüz 17 yaşındayım, pek bütçem de yok polisaj yaptırmaya (iyi bir yerde) .Ben de uygun pedlerle kalın-ara-finish pastalardan 250 ml alıp, bir kil temizliği ve demirtozu temizliğinden sonra rotary makineyle bir denemeyi düşünüyorum. Öncesinde bi boya değerine tanıdık vasıtasıyla bakacağım tabii. Sizce bu işe girişmeli miyim? Çok riskli midir? Sayısız içerik tükettim polisaj ile alakalı ancak hala biraz cesaretim kırık. Gerçekçi bir şekilde elime yüzüme bulaştırmadan bu işi yapabilir miyim? (Daha önce polisaj makinesiyle bir tanıdığımın kaputuna ince pasta + wax attım.)
Tabi ki girişmelisin ve tabi ki risk var ama risk almadan olmuyor hiçbir şey.
Öncelikle kil ve demir tozu temizliği yap ve bir ipa edin yüzeyi güzelce sil.Kalın pasta+yoğun çizik alma pedini tak pede 4-5 adet nohut büyüklüğünde pasta sık hayati olmayan bir panelin bir köşesinde (Kaput-tavan harici yani) kısa kısa makinayı sabit tutmadan ve panelin fatura kısımlarına dikkat ederek denemeler yap yavaş-hızlı-yavaş şeklinde çalış.Mesela 1000devir-2000 devir-1000 devir gibi. Sonuca bak mutlu ediyorsa dikkatli bir şekilde tüm aracını polisaj yapabilirsin.Kağıt maskeleme bandı kullanmayı unutma.

Son düzenleme:

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Tabi ki girişmelisin ve tabi ki risk var ama risk almadan olmuyor hiçbir şey.
Öncelikle kil ve demir tozu temizliği yap ve bir ipa edin yüzeyi güzelce sil.Kalın pasta+yoğun çizik alma pedini tak pede 4-5 adet nohut büyüklüğünde pasta sık hayati olmayan bir panelin bir köşesinde (Kaput-tavan gibi) kısa kısa makinayı sabit tutmadan ve panelin fatura kısımlarına dikkat ederek denemeler yap yavaş-hızlı-yavaş şeklinde çalış.Mesela 1000devir-2000 devir-1000 devir gibi. Sonuca bak mutlu ediyorsa dikkatli bir şekilde tüm aracını polisaj yapabilirsin.Kağıt maskeleme bandı kullanmayı unutma.
Öncelikle cevap için teşekkürler abi, cesaretime büyük katkısı oldu. Zaten plastik bir ek parça var tam 1.5 ped kalınlığında ilk orada deneyeceğim. Ncak, keçe ile girmek riskli değil mi? Kalın pastayı oed ile girsem daha güvenli anladığım kadarıyla.

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Öncelikle cevap için teşekkürler abi, cesaretime büyük katkısı oldu. Zaten plastik bir ek parça var tam 1.5 ped kalınlığında ilk orada deneyeceğim. Ncak, keçe ile girmek riskli değil mi? Kalın pastayı oed ile girsem daha güvenli anladığım kadarıyla.
rica ederim, plastik parça kısmını tam anlamadım ama anladığım gibiyse plastik parça polisaj olmaz, kastettiğin plastik ön çamurluklarınsa, onlar polisaj olur onda sıkıntı yok.yün pedden ziyade elin alışana kadar sünger pedle işlem yapman daha doğru olur bence çünkü yün ped agresif şekilde alır verniği.

mustafae

Çaylak Detaycı
Üye
İl
aydın
Selamün Aleyküm arkadaşlar. Herkese iyi günler iyi hafta sonları.
215/50/R17 ebatında lastik almam gerekiyor ama hangi lastik markasını alacağımı karar veremedim sizlere de danışmak istedim. (Aydın ilinde yaşamaktayım.) Fiyat performans açısından tüm önerilere açığım:)
Aklımda iki tane marka var.
1. Hankook ventus prime4
2. goodyear eagle sport2

leventtek33

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Üstadım Authentic ile kıyaslama imkanınız oldu mu hiç?
her iki wax elimde var bu hafta içi araca wax uygulayacağım sizin için kaputta parlaklığını denerim ortadan bant ile ayırırım.
soft 99 Authentic kullandım parlaklık iyi ama daha iyi waxlar gördüm dayanım uzun süre gitmiyor max 2 ay ve silmesi çok zor bir wax ben sevmedim oyüzden

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
rica ederim, plastik parça kısmını tam anlamadım ama anladığım gibiyse plastik parça polisaj olmaz, kastettiğin plastik ön çamurluklarınsa, onlar polisaj olur onda sıkıntı yok.yün pedden ziyade elin alışana kadar sünger pedle işlem yapman daha doğru olur bence çünkü yün ped agresif şekilde alır verniği.
Plastik dediğim, vernikli ve boyalı bir kısım abi, bagajın alt kısmında düz bir kısım en azından deneme için iyi bir kısım benim için. Dönüşün için çok teşekkürler. Bu arada abi jantlar çok güzel olmuş. Çok güzel kombin :D. Dvx red storm iş yaptı mı? Ben de ondan düşünüyorum fiyatı uygunmuş.

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
215/50/R17 ebatında lastik almam gerekiyor ama hangi lastik markasını alacağımı karar veremedim sizlere de danışmak istedim. (Aydın ilinde yaşamaktayım.) Fiyat performans açısından tüm önerilere açığım:)
1. Hankook ventus prime4
2. goodyear eagle sport2
2 sezondur hankook ventus prime 4 var, memnunuz abi. Geçenlerde @berkesennturk abi de sormuştu, biraz geride bulabilirsin mesajlari. Hankook ve bu tür asyalılar son yıllarda fiyat performans açısından iyi işler çıkarıyor.

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Abi merhabalar, 2 yazdır ventus prime 4 kullanıyoruz, otomobil geçen yaz karavan ile ege turu dahi yaptı, onca yüke rağmen yol tutuşu hiç fena değil. Bu sezon kışlık alacağız muhtemelen, 1 takım kışlık tükettik hankook marka,bu sezon da muhtemelen yerine hankook gelir. Kumho vb. gibi asyalılar da övülüyor merak ediyorum onları da ;önerisi olan varsa paylaşabilir.
@mustafae

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
her iki wax elimde var bu hafta içi araca wax uygulayacağım sizin için kaputta parlaklığını denerim ortadan bant ile ayırırım.
soft 99 Authentic kullandım parlaklık iyi ama daha iyi waxlar gördüm dayanım uzun süre gitmiyor max 2 ay ve silmesi çok zor bir wax ben sevmedim oyüzden
Üstadım teşekkür ederim,elimde nuhnebiden kalma bir authentic var uzun süredir de kullanıyorum dediğiniz gibi silmesi zor ama parlaklığını seviyorum.Farklı bir ürüne geçmek istediğimden sormuştum deneyiminizi paylaşırsanır çok memnun olurum.

@burakthepetrolhead
Mümkün mertebe makinayı sabit tutmadan işlem yap ve sık sık kontrol et ne kadar çizik alıyorsun zemin ne kadar ısınıyor diye, bir olumsuzluk yaşamanı istemem hevesin kırılmasın.Ağır aşındırıcıyla işlem yaptığında eğer bir ara kat işlem yapmazsan hologram oluşacak panelinde gölgede çok iyi görünecek ama güneşe çıktığında buna ne olmuş böyle direyeceksin, yıllar önce benim ilk tecrübem bu olmuştu bilgin olsun.

Dvx iş yaptı ama iyi mi yaptı kötü mü karşılaştıramıyorum elimde sadece dvx in ürünü var ya arabada fazla demir tozu yoktu ya da dvx yeteri kadar efektif değil bilemiyorum.Güzel yorumun için teşekkür ederim ve evet açıkçası benim de en beğendiğim kısmı jantları :)

Son düzenleme:

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu i
1. Hankook ventus prime4
2. goodyear eagle sport2
Bu ikiliden hankook ventus prime tercih ederdim. Ama benim için 1 ve 2 michelin primacy ve conti premium contact. Bunların dışına çıkmam fiyat olarak çok avantaj olacak ki çıkayım. Çıktığımda da 3. Numaram hankook ventus prime olur