Hızlı Soru - Cevap

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize
Öne çıkan konu #28,101
Deturner interior dressing kullanıyorum. Uyguladıktan sonra hafif yağlı yapışkan bir doku bırakıyor plastiklerde. Tekrardan kuru mikrofiber nemli bezle fazlasını alıyorum ama yine de o hafif yapışkan doku geçmiyor. Bu ürünü kullanan arkadaşlar var mı ? Ben mi birşeyi yanlış yapıyorum ya da ürünü sıcakta falan anlamadan beklettim de bozuldu mu :sırıtan1:

Merhaba senin sorunun sebebini bilmiyorum ancak deturner interior dressing finişi gyeon preserve ile yarışır. Aracın iç detayına daha fazla önem veren biri olarak, valet pro , 303 , k2 satina pro, preserve ve deturner değişimli kullanıyorum. 1/4 Sulandırılmış valet pro, k2 ve 303 protectant mat , preserve ve deturner biraz daha parlak finişi var , eğer uyguladıktan sonra ürün kurumadan kuru bezle fazla bastırmadan silersen mat bir görünüm elde ediyorsun,ancak yapışkan veya yağlı bir hissiyat gözlemlemedim. Umarım bir fikir vermiştir.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Mr d.i.y da satılan lastik parlatma aplikatörünü deneyimledim fakat memnun kaldığımı söyleyemem. Parlatıcı lastikte emilmiyor gibi geldi ilk kullanımım olduğu için olabilir mi?
1.5 aydır kullanıyorum, memnun kaldığım için de forumdaki arkadaşlara öneride bulundum. Piyasadaki diğer markalara göre gayet başarılı ürün bence.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Mr d.i.y da satılan lastik parlatma aplikatörünü deneyimledim fakat memnun kaldığımı söyleyemem. Parlatıcı lastikte emilmiyor gibi geldi ilk kullanımım olduğu için olabilir mi?
aldığımdan beri 3 kere kullandım çok memnunum, önce aplikatör ürünü emecek sonra üzerindeki lastik parlatıcıyı sürmeden lastiğin 3-4 noktasına değdirin sonra lastiği komple dönmeyi deneyin ben öyle yapıyorum.
@Enes Gökmen teşekkürler sayende hepimiz faydalandık.

Son düzenleme:

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Yeni bir araç aldim ama onceki sahibinden kalma camlarda bol miktarda kireç lekesi mevcut. Ön camda da olduğu için sprey formunda olanlardan ziyade carpro ceriglass cam pastasi almayi düşünüyorum el ile uygulamak için. Var mi başka güçlü bir ürün tüm camlarda kullanilabilecek ve el ile uygulanabilecek bir ürün

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Kaputta ppf var. Genel durumu iyi gibi ama kireç lekeleri mevcut. Asidik şampuan mi (carpro descale gibi) kullanmaliyim? Yoksa ppfe sıkıp silerek cikarabilecegim bir ürün var mi? @s-Works yardimci olursaniz sevinirim

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Yeni bir araç aldim ama onceki sahibinden kalma camlarda bol miktarda kireç lekesi mevcut. Ön camda da olduğu için sprey formunda olanlardan ziyade carpro ceriglass cam pastasi almayi düşünüyorum el ile uygulamak için. Var mi başka güçlü bir ürün tüm camlarda kullanilabilecek ve el ile uygulanabilecek bir ürün
Soft99 cam pastası da kullanabilirsiniz bana çok daha başarılı geliyor memnunum

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Koch chemie RRR yi nasıl kullanıyorsunuz, sulandırıyor musunuz?

Resmi olarak markaların kılavuzlarında fireball iron burn dışında hiçbir demirtozunun daha sulandırıldığını görmedim . Tabi bireysel yorumlar sonrası ürünleri sulandıranlar mevcut.

Fakat rrr fazla yoğun olduğundan 470 ml ürün 50 ml su koyduğumda atımın daha rahat olduğunu gördüm. Saf kullandığımda başlığı bozma yada tıkanma gibi durumlar yaşamıştım.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Nasiol Cleaning Pro şampuan kullanan var mı ?

Son yıkamamda , şampuan üstünde bulunan 10 lt suya 20 ml ürün koyun (1:200) oranına göre tahmini 11 lt suya 25 ml ürün koydum. Köpük kıvamı oldukça iyi olmasına rağmen ya şampuanı tam çözdüremedim yada yüzeyde tepkimesi farklı geldi. Eldivenle yüzeyi geçerken sanki suyla geçiyor gibi hissettim tabi ön yıkama sonrası bunu uyguladığım için yüzey temizlendi fakat ilk deneme sonrası alışageldiğimiz durumdan farklı olay yaşamak pek hoş olmadı

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Deturner interior dressing kullanıyorum. Uyguladıktan sonra hafif yağlı yapışkan bir doku bırakıyor plastiklerde. Tekrardan kuru mikrofiber nemli bezle fazlasını alıyorum ama yine de o hafif yapışkan doku geçmiyor. Bu ürünü kullanan arkadaşlar var mı ? Ben mi birşeyi yanlış yapıyorum ya da ürünü sıcakta falan anlamadan beklettim de bozuldu mu :sırıtan1:
O ürünü kullanmadım ancak her temizlik öncesinde olmasa da farklı torpido parlatıcılar kullanmadan önce yumuşak bir APC ile temizliyorum, ardından ürünü kullanıyorum. Uzun süredir K2 Satina kullanıyorum mat ve güzel kokusu var ancak biraz toz çekiyor, belki 4 5 yıldır da Autobrite Pink Sheen kullanıyorum parlaklığı güzel ve toz tutmama özelliği çok iyi.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Mevsim geçişlerinde düzenli olarak tüm camlara demirtozu+kil temizliği yaparak temizlik yapıyorum ardından en yumuşak pasta ve sünger kullanarak kireçleri alıyorum ardından seramik. Özellikle silgeçler suyu çizgi çizgi bırakmasın diye ön cama uygulanmalı bence.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
K2 Tapis 5 Litrelik ürünün de sulandırma oluyor mu ?
Açıklama kısmında yazmıyor, sanırsam kullanıma hazır eğer öyleyse fiyatına göre eh işte bir ürün özellikle VP Carpet var iken.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
K2 Tapis 5 Litrelik ürünün de sulandırma oluyor mu ?
Açıklama kısmında yazmıyor, sanırsam kullanıma hazır eğer öyleyse fiyatına göre eh işte bir ürün özellikle VP Carpet var iken.
Sulandirilmiyor.kardesim direk kullanima hazir üründür yani fiyatina göre alinir.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Nasiol Cleaning Pro şampuan kullanan var mı ?

Son yıkamamda , şampuan üstünde bulunan 10 lt suya 20 ml ürün koyun (1:200) oranına göre tahmini 11 lt suya 25 ml ürün koydum. Köpük kıvamı oldukça iyi olmasına rağmen ya şampuanı tam çözdüremedim yada yüzeyde tepkimesi farklı geldi. Eldivenle yüzeyi geçerken sanki suyla geçiyor gibi hissettim tabi ön yıkama sonrası bunu uyguladığım için yüzey temizlendi fakat ilk deneme sonrası alışageldiğimiz durumdan farklı olay yaşamak pek hoş olmadı
Ben yarim litre kadar bitirdim hocam, dediginiz gibi urun cok yogun ve suda basincli tabanca disinda el yordami ile cozdurmek cok zor , basinli tabanca ile kopuruyor ama mikrofiber eldiven ile yuzeye alinca cok kivamli
Bir kopuk olmuyor. Ben cok memnun kalmadim o yuzden 4/5 yikamadir bol bol kullanarak bitirdim. Hatta foam lance icin almistim onu, ama sonradan gordum ki foam lance de kullanim orani cok yuksekti bende daha az bir oran ile foam lance de kullandim , kotu deil ama istedigim sonucu alamamistim (hatta instagram hesabimda da foam lance ile kullanim videosunu koymustum) tekrar alir miyim , almam. Cok daha guzel sampuanlar var .

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Sulandirilmiyor.kardesim direk kullanima hazir üründür yani fiyatina göre alinir.
sefa ph degeri nedir bilgin varmi mesela vinil yazmış plastiklerdede gecerlimi tabiki tekstil icin kimyası var tabiki ama ph degerini merak ettim ph ölçer kağıdım malesef diger sehirde bana uzak o yüzden bakamadim ben asidik degildir zaten alkalidir diye düşünüyorum

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
sefa ph degeri nedir bilgin varmi mesela vinil yazmış plastiklerdede gecerlimi tabiki tekstil icin kimyası var tabiki ama ph degerini merak ettim ph ölçer kağıdım malesef diger sehirde bana uzak o yüzden bakamadim ben asidik degildir zaten alkalidir diye düşünüyorum
Kardesim bilgim yok ama bu urun tavan temizligindede kullaniliyor yani bence cok agresif degil