Hızlı Soru - Cevap

xq288

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Öne çıkan konu #28,121
Merhaba arkadaşlar; Rotary makine almak istiyorum, iki makine arasında kaldım bunların dışında da tavsiyeye açığım. Dewalt 849X ve Shine Mate EP830.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Fiyat performans ürünü demir tozu temizleyici öneriniz nedir, çok zayıf olmasın arkadaşlar, hiç demirtozu yapılmamış üç araca kullanacağım.

eraygungor

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar merhaba komple ppf kaplı füme renk araca yıkama ve iç temizlik için bir set yapmak istiyorum, dış temizlik aşamasında ön yıkama ve sonrasında eldiven ile yıkamayı düşünüyorum. Güncel olarak hangi ürünleri önerirsiniz? Teşekkürler..

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Hoş geldin, iyi forumlar. Bu konu forumda baya popüler. Kısa bir arama yaptığında ilk zamanlar kafa karışıklığı olabilir, okudukça taşlar yerine oturuyor. Şimdiden kolay gelsin.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba,

Boya yüzeyinde kullanılan tüm şampuanlar bana göre ppf üzerinde kullanılabilir. Tercihler ve kullanılan ürünler kişisel memnuniyetler değişkenlik gösterebilir.

Ben kullandığım ürünlere göre yorumladım.

PPF kaplı araçlarda ön yıkama için ADBL Yeti, K2 Pro Bela gibi pH nötr ön yıkama şampuanlarını güvenle kullanabilirsiniz. Temaslı yıkamada da bu ürünler güvenlidir; ancak kayganlıkları temaslı kova şampuanlarına göre biraz daha zayıftır. PPF’e bir zararı olmaz.

PPF olmasaydı, temaslı yıkama için kayganlık için farklı şampuanlar da önerebilirdim. Eğer illa temaslı yıkamada ayrı bir şampuan kullanmak isterseniz, Koch Chemie NMS Nano şampuan tercih edilebilir; kayganlık sağlar, yıkama esnasında hoş bir koku verir ve mevcut hidrofobiye katkıda bulunur.

Ek olarak, her 5-6 yıkamada bir Koch Chemie Reactivation Shampoo, K2 Fluxo veya benzeri bir şampuan kullanmanız, hafif kireç ve su lekelerini temizler ve mevcut hidrofobinin geri kazanılmasına yardımcı olur.

Forumda PPF li araçların yıkanması ile ilgili daha önce açılan bir konu linkinin aşağı bırakıyorum.

PPF Kaplı araçların yıkanması mevzuatı :)

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Ben yarim litre kadar bitirdim hocam, dediginiz gibi urun cok yogun ve suda basincli tabanca disinda el yordami ile cozdurmek cok zor , basinli tabanca ile kopuruyor ama mikrofiber eldiven ile yuzeye alinca cok kivamli
Bir kopuk olmuyor. Ben cok memnun kalmadim o yuzden 4/5 yikamadir bol bol kullanarak bitirdim. Hatta foam lance icin almistim onu, ama sonradan gordum ki foam lance de kullanim orani cok yuksekti bende daha az bir oran ile foam lance de kullandim , kotu deil ama istedigim sonucu alamamistim (hatta instagram hesabimda da foam lance ile kullanim videosunu koymustum) tekrar alir miyim , almam. Cok daha guzel sampuanlar var .

Bir ara uygun fiyattan verdiler ve sırf markayı denemek için aldım. Galiba kullanım konusunda AB Velvet gibi gözüküyor. O da fazla yoğun olduğundan ürünü suda çözmek biraz zor. O yüzden genelde ılık suyla evde şişede çözüp o şekilde yanıma götürüyordum.

Bakalım , tekrar deneyeğim. Temizlemesi & kuruması adına pek olumsuz bir durum yok fakat yüzeydeki hissiyatı bi tık fazla olsaydı bi tık daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracımın gösterge panelini temizlemek için babam 1 fıs el kolonyası sıkarak ardından bezle geçmiş, kolonya içeriye sızıntı yapınca da içeride buğlu bir leke oluştu.

Panel içerisini açmadan herhangi bi çözümü var mıdır?
Gündüz camları hafif açık bırakarak içerideki buğulanmayı bi nebze azaltabilir miyim?

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracımın gösterge panelini temizlemek için babam 1 fıs el kolonyası sıkarak ardından bezle geçmiş, kolonya içeriye sızıntı yapınca da içeride buğlu bir leke oluştu.

Panel içerisini açmadan herhangi bi çözümü var mıdır?
Gündüz camları hafif açık bırakarak içerideki buğulanmayı bi nebze azaltabilir miyim?

alkol oranı yüksek iyi bir kolonyaysa uçucu olduğu için leke bırakmaz kurur ama değilse leke yapma ihtimali olabilir bence. yanlış hatırlamıyorsam orta konsol ızgara kısmını söktükten sonra burayı da direkt çıkarabiliyorsunuz, çok zor bir işlem değil el hassasiyetiniz varsa kendiniz kolayca söküp silebilirsiniz içini

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhaba,

Boya yüzeyinde kullanılan tüm şampuanlar bana göre ppf üzerinde kullanılabilir. Tercihler ve kullanılan ürünler kişisel memnuniyetler değişkenlik gösterebilir.

Ben kullandığım ürünlere göre yorumladım.

PPF kaplı araçlarda ön yıkama için ADBL Yeti, K2 Pro Bela gibi pH nötr ön yıkama şampuanlarını güvenle kullanabilirsiniz. Temaslı yıkamada da bu ürünler güvenlidir; ancak kayganlıkları temaslı kova şampuanlarına göre biraz daha zayıftır. PPF’e bir zararı olmaz.

PPF olmasaydı, temaslı yıkama için kayganlık için farklı şampuanlar da önerebilirdim. Eğer illa temaslı yıkamada ayrı bir şampuan kullanmak isterseniz, Koch Chemie NMS Nano şampuan tercih edilebilir; kayganlık sağlar, yıkama esnasında hoş bir koku verir ve mevcut hidrofobiye katkıda bulunur.

Ek olarak, her 5-6 yıkamada bir Koch Chemie Reactivation Shampoo, K2 Fluxo veya benzeri bir şampuan kullanmanız, hafif kireç ve su lekelerini temizler ve mevcut hidrofobinin geri kazanılmasına yardımcı olur.

Forumda PPF li araçların yıkanması ile ilgili daha önce açılan bir konu linkinin aşağı bırakıyorum.

PPF Kaplı araçların yıkanması mevzuatı :)
Hocam ppf kapli olmayan araçlarda da 6 yikamada bir asidik şampuan onerir misin?

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam ppf kapli olmayan araçlarda da 6 yikamada bir asidik şampuan onerir misin?
Ben Koch Chemie Reactivation şampuanını kullanıyorum. Ürünle gözle görülür yoğun bir kireç lekesi olan duşakabin camlarını yıkadım kireç lekelerini çözdü.

Duşakabine daha önce yağmur kaydırıcı uygulamıştım hidrofobisi zayıflamıştı kullanım sonrası hidrofobide artış sağladı.

Aracımda sürekli vonixx veya adbl sentetik wax hızlı cila kullandığımdan farkı çok anlayamamıştım ama duşakabinde ürünün işini layıkıyla yaptığını gözlemledim.

Bana göre tek eksi yanı şampuanın kokusu tuvalet temizleyicilere benziyor :gulumsemex:

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Ben Koch Chemie Reactivation şampuanını kullanıyorum. Ürünle gözle görülür yoğun bir kireç lekesi olan duşakabin camlarını yıkadım kireç lekelerini çözdü.

Duşakabine daha önce yağmur kaydırıcı uygulamıştım hidrofobisi zayıflamıştı kullanım sonrası hidrofobide artış sağladı.

Aracımda sürekli vonixx veya adbl sentetik wax hızlı cila kullandığımdan farkı çok anlayamamıştım ama duşakabinde ürünün işini layıkıyla yaptığını gözlemledim.

Bana göre tek eksi yanı şampuanın kokusu tuvalet temizleyicilere benziyor :gulumsemex:
Hocam senin araç ppf kapli değil sanırım. Ozaman gönül rahatlığı ile arada kullanilmali diyorsun.

emrejdm

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün elimdeki malzemelerle hızlı bir motor temizliği yaptım.

Kullandığım ürünler:
  • Divortex Susuz Motor Temizleyici
  • 3D Orange Degreaser APC
  • No Name kimyasala dayanıklı fırça
  • Work Stuff kimyasala dayanıklı fırça
  • Gyeon Preserve Plastik Bakım
  • Şarjlı Hava Tabancası

Temizlik öncesi:

Uygulama aşamaları:
  • İlk olarak tozları uzaklaştırmak için hava tuttum.
  • Motorun plastik parçalarını Divortex ile, kaporta iç kısımlarını ise APC ile fırçaladım.
  • Sonrasında tekrar hava ile temizledim ve temiz fırça + su ile üzerinden geçtim.
  • Tekrar hava tutarak kuruladım.
  • Kimyasal kalıntı bırakmamak için nemli bezle son temizlik yaptım.
  • Plastik kısımlara Gyeon Preserve uyguladım, 5 dakika sonra kuru bez ile fazlalıkları aldım.
Temizlik sonrası:

İşlemden sonra motor bölmesi çok daha temiz ve bakımlı bir görünüme kavuştu
Elinize sağlık. Gyeon Preserve'den memnun musunuz? Solma, deforme gibi bir sorunum yok ama ön panjura canlılık için kullanmayı düşünüyorum.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık. Gyeon Preserve'den memnun musunuz? Solma, deforme gibi bir sorunum yok ama ön panjura canlılık için kullanmayı düşünüyorum.
Eski aracım civicte dış plastiklere uyguladım yağmur suyunda akıyor su değen yerlerde leke yapmıştı. Su değen yerlere kesinlikle önermiyorum.

Çıkmayan bir leke değil ama sürekli uygulama istiyor.

preserve in araç dışı plastik ürünlerine uygulanan yeni bir ürünü var galiba emin değilim tam @berkesennturk almıştı. O cevaplasın.

motor kısmında risk çok düşük olduğundam uyguluyorum araç içi plastiklerde yıllardır kullandığım bir ürün.

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Arkadaşlar 2 aracım var haftada 1 yıkıyorum. Pratik uygulanabilir ve hem premium hem ekonomik ürünler arıyorum. Hızlı ve düzgün iş olsun istiyorum.
Koch Chemie TS - Yerine başka alternatif ne alabilirim.
Koch Chemie PW - Ekonomik ve hızlı bir seçenek gibi duruyor. ADBL QD1 ve ADBL Syntetik Waxım var ama ıslak uygulayacağım hızlı cila arıyorum.
Auto Finesse İmperial 5 LT - Almayı düşünüyorum. Sulandırılabilir iyi bir jant temizleyici önerisine açığım. Temassız yıkamayı düşünüyorum. 2 kez temassız döneceğim ürünü. Diğer jant temizleyiciler inanılmaz hızlı bitiyor.
Slopes Sprey şişe - Atımı kuvvetli beni uğraştırmayacak güzel sprey şişe önerilerinize açığım.
Kurulama Havlusu - En iyi kurulama havlusu önerilerine açığım. Arkadaşlar araca vurduğum an araçtaki suyun yok etmesini istiyorum.
Sessiz çalışan hava kompresörü - Benzinlikte ya da oto yıkamacılarda aracı yıkıyorum.Yüksek ses çıkartıp milleti başıma toplamayacak ürün arıyorum. İnternette yabancı ülkelerde gördüğüm şarjlı foamerlarda çok sessizler var. Bekledim ama gelmedi hala ülkemize. Moralex - İK Foampro2 gibi ürünler alıp hava kompresörü ile çalıştırmayı düşünüyorum.

Forumdaki arkadaşların bilgi birikim ve tecrübelerini bekliyorum.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar 2 aracım var haftada 1 yıkıyorum. Pratik uygulanabilir ve hem premium hem ekonomik ürünler arıyorum. Hızlı ve düzgün iş olsun istiyorum.
Koch Chemie TS - Yerine başka alternatif ne alabilirim.
Koch Chemie PW - Ekonomik ve hızlı bir seçenek gibi duruyor. ADBL QD1 ve ADBL Syntetik Waxım var ama ıslak uygulayacağım hızlı cila arıyorum.
Auto Finesse İmperial 5 LT - Almayı düşünüyorum. Sulandırılabilir iyi bir jant temizleyici önerisine açığım. Temassız yıkamayı düşünüyorum. 2 kez temassız döneceğim ürünü. Diğer jant temizleyiciler inanılmaz hızlı bitiyor.
Slopes Sprey şişe - Atımı kuvvetli beni uğraştırmayacak güzel sprey şişe önerilerinize açığım.
Kurulama Havlusu - En iyi kurulama havlusu önerilerine açığım. Arkadaşlar araca vurduğum an araçtaki suyun yok etmesini istiyorum.
Sessiz çalışan hava kompresörü - Benzinlikte ya da oto yıkamacılarda aracı yıkıyorum.Yüksek ses çıkartıp milleti başıma toplamayacak ürün arıyorum. İnternette yabancı ülkelerde gördüğüm şarjlı foamerlarda çok sessizler var. Bekledim ama gelmedi hala ülkemize. Moralex - İK Foampro2 gibi ürünler alıp hava kompresörü ile çalıştırmayı düşünüyorum.

Forumdaki arkadaşların bilgi birikim ve tecrübelerini bekliyorum.
Aracınız SUV ise marolex 3L almanızı tavsiye ederim. D sedan aracımı IK Foam ile ucu ucuna dönüyorum.
Ik Foam Pro 2 ile beraber Xiaomi Mijia 2 kullanıyorum gayet memnunum. Ses konusunda ise arkadaşım Mioji mio 11 plus kullanıyor, ona kıyasla sessiz olduğunu söyleyebilirim.
(arada devasa bir fark yok)
Slopes Sprey şişeyi de 3 aydır kullanıyorum atımından çok memnunum.
Koch Pw ise benim açımdan gerek hidrofobi gerekse parlaklık olarak tam bir f/p ürünü. Tabikide daha başarılı sprey cilalar var ama ürün sarfiyatı olarak benim favorim.

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Aracınız SUV ise marolex 3L almanızı tavsiye ederim. D sedan aracımı IK Foam ile ucu ucuna dönüyorum.
Ik Foam Pro 2 ile beraber Xiaomi Mijia 2 kullanıyorum gayet memnunum. Ses konusunda ise arkadaşım Mioji mio 11 plus kullanıyor, ona kıyasla sessiz olduğunu söyleyebilirim.
(arada devasa bir fark yok)
Slopes Sprey şişeyi de 3 aydır kullanıyorum atımından çok memnunum.
Koch Pw ise benim açımdan gerek hidrofobi gerekse parlaklık olarak tam bir f/p ürünü. Tabikide daha başarılı sprey cilalar var ama ürün sarfiyatı olarak benim favorim.
Araçların hatchback. İK foam pro 2 yeter gibi duruyor atımını beğeniyorum digerlerine göre. Koch pw bana da fiyat performans ve pratiklik açısından daha iyi geliyor. Peki bundan daha iyi olarak ıslak hızlı cila neler var?

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araçların hatchback. İK foam pro 2 yeter gibi duruyor atımını beğeniyorum digerlerine göre. Koch pw bana da fiyat performans ve pratiklik açısından daha iyi geliyor. Peki bundan daha iyi olarak ıslak hızlı cila neler var?
IK Foam Pro 2 nin malzeme kalitesini çok beğeniyorum ve severek kullanıyorum.
Sprey waxlarda parlaklık ve hidrofobi olarak, Vonixx Blend Spray Waxı forumda kullanıp memnun kalan çok fazla arkadaş var. Hidrofobi ön planda olsun istersen de hali hazırda kullandığın ADBL Syntetik Wax fazlasıyla iş görür.
Ben genelde 3 ayda bir katı wax, üstüne ise 1-2 yıkamada bir Koch Pw veya Polytop gloss protect uyguluyorum.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Eski aracım civicte dış plastiklere uyguladım yağmur suyunda akıyor su değen yerlerde leke yapmıştı. Su değen yerlere kesinlikle önermiyorum.

Çıkmayan bir leke değil ama sürekli uygulama istiyor.

preserve in araç dışı plastik ürünlerine uygulanan yeni bir ürünü var galiba emin değilim tam @berkesennturk almıştı. O cevaplasın.

motor kısmında risk çok düşük olduğundam uyguluyorum araç içi plastiklerde yıllardır kullandığım bir ürün.
@emrejdm bende güncel satışta olan GYEON Q²M Preserve İç Dış Plastik Trim Yenileyici Ve Koruyucu var sadece iç plastik aksamda kullandım ama dış plastik aksamlardada kullabılabiliyor açıklamada öyle yazıyor, dış plastik aksmda vonixx restaurax kullanıyorum tavsiye ederim.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Gyeon preserve bildiğim kadarıyla su bazlı ve suyla çözülebilen bir ürün. Bu yüzden su geldiği anda nokta nokta iz oluyor. Komple yıkayınca geçiyor tabi.

Dış kısımda koch PSS , Car pro perl ikilisinden çok memnunum. Ama 3d ultra protectant da kullanıp bunun hidrofobikliğinden memnundum , pss veya perl sürünce satin bi şekilde parlıyor gibi.