Merhaba,
Boya yüzeyinde kullanılan tüm şampuanlar bana göre ppf üzerinde kullanılabilir. Tercihler ve kullanılan ürünler kişisel memnuniyetler değişkenlik gösterebilir.
Ben kullandığım ürünlere göre yorumladım.
PPF kaplı araçlarda ön yıkama için ADBL Yeti, K2 Pro Bela gibi pH nötr ön yıkama şampuanlarını güvenle kullanabilirsiniz. Temaslı yıkamada da bu ürünler güvenlidir; ancak kayganlıkları temaslı kova şampuanlarına göre biraz daha zayıftır. PPF’e bir zararı olmaz.
PPF olmasaydı, temaslı yıkama için kayganlık için farklı şampuanlar da önerebilirdim. Eğer illa temaslı yıkamada ayrı bir şampuan kullanmak isterseniz, Koch Chemie NMS Nano şampuan tercih edilebilir; kayganlık sağlar, yıkama esnasında hoş bir koku verir ve mevcut hidrofobiye katkıda bulunur.
Ek olarak, her 5-6 yıkamada bir Koch Chemie Reactivation Shampoo, K2 Fluxo veya benzeri bir şampuan kullanmanız, hafif kireç ve su lekelerini temizler ve mevcut hidrofobinin geri kazanılmasına yardımcı olur.
Forumda PPF li araçların yıkanması ile ilgili daha önce açılan bir konu linkinin aşağı bırakıyorum.
PPF Kaplı araçların yıkanması mevzuatı :)