Hızlı Soru - Cevap

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Öne çıkan konu #28,201
Hayırlı akşamlar bi ürün hakkında fikrinizi öğrenmek istiyorum aktif olarak marolex axel 3000 kullanıyorum aracımda megane 4 2250 ml su koyuyorum köpük için fazlasıyla yetiyor ve artada kalıyor o açıdan ve malzeme kalitesinden yana lafım yok gayet güzel eksi olarak hem çok yer kapılıyor hemde kuzenim titocar dan galiba polhamın köpük yapıcısını almış https://titocar.com.tr/titocar-kopuk-atan-pompa-sampuan-seti onun kini denedim hem basıncı çok çabuk oluyor daha az yoruyor hem de yoğunluğu marolexe göre daha iyi geldi hem yoğunluk hem de atım açısı olarak malzeme kalitesinden birşey diyemem marolexten kötü linkteki ürünü kullananlardan ricam yorum yapabilirmisiniz birde marolex kullanan varsa aynı sorunu yaşıyor musunuz
Merhaba yaklaşık 2 sene marolex kullandım ben de. Ekstradan 110-06 nozul almıştım atımı çok daha iyi oldu. Yoğunluk ve atım açısını siz ayarlayabilirsiniz. Şu an polham şarjlı pompaya geçtim dünya varmış dedim benzinlikte yıkama yaptığım için. Kesinlikle onu almanızı öneririm 1.5 lt hacim size yetecektir. Linkteki ürünü geçen yaz temu dan almıştım onu aldıktan sonra marolexi daha az kullanır olmuştum atımı çok daha rahat geliyor bana da. Şarjlı almayacaksanız bu pompadan atım ve rahatlık olarak memnun kalırsınız daha seri bir pompa. Bence şarjlı polham alın ancak onda da arkadaşlar haznenin etrafında çatlama olabileceğinden bahsediyor, ben öyle bir sorun şimdilik yaşamadım.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba yaklaşık 2 sene marolex kullandım ben de. Ekstradan 110-06 nozul almıştım atımı çok daha iyi oldu. Yoğunluk ve atım açısını siz ayarlayabilirsiniz. Şu an polham şarjlı pompaya geçtim dünya varmış dedim benzinlikte yıkama yaptığım için. Kesinlikle onu almanızı öneririm 1.5 lt hacim size yetecektir. Linkteki ürünü geçen yaz temu dan almıştım onu aldıktan sonra marolexi daha az kullanır olmuştum atımı çok daha rahat geliyor bana da. Şarjlı almayacaksanız bu pompadan atım ve rahatlık olarak memnun kalırsınız daha seri bir pompa. Bence şarjlı polham alın ancak onda da arkadaşlar haznenin etrafında çatlama olabileceğinden bahsediyor, ben öyle bir sorun şimdilik yaşamadım.
evet bende titocar ın pompasından böyle bi atım açısı ve köpük yoğunluğu görünce şaşırdım örnek vermem gerekirse linkteki pompa ile bi kapıyı iki kere geçsem yetiyordu marolexte 3 kere köpük atmam gerekiyor anlatabildim mi bilmiyorum ama :D kompresör bakıyorum alabilirsem kompresör bağlamayı düşünüyorum

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
evet bende titocar ın pompasından böyle bi atım açısı ve köpük yoğunluğu görünce şaşırdım örnek vermem gerekirse linkteki pompa ile bi kapıyı iki kere geçsem yetiyordu marolexte 3 kere köpük atmam gerekiyor anlatabildim mi bilmiyorum ama :D kompresör bakıyorum alabilirsem kompresör bağlamayı düşünüyorum
Polham da aynı o pompa şeklinde atıyor hocam ürün yorumlarında videolu yorumlar mevcut hepsiburada üzerinde oradan inceleyebilirsiniz ancak ileride basınç kaybı oluşma durumu da var insanların geri dönüşlerine göre.

sercanbeykoz88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar merhaba. bu instagram da reklamlar çıkıyor ya seramik kaplama kamp vs içinde bir dünya temizlik falan da var klima temizliği , tavan taban temizliği vs vs diye. aranızda yaptıran varmı ? anadolu yakasında Buyaka avm var oranın otoparkında bir firma var onlar yapıyormuş 10 bin tl diyor avantajlı geldi bana. hafta sonu şehir dışına çıkıcam. arabayı bıraksammı diyorum. yaptıran varmı hiç aranızda? yada uygulanan işlemler hakkında bilginiz varmı seramiği falan kalitelimidir. pasta cilası nasıl? çünkü çok kılcal çizik var. konu ile bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. bu arada ön kaputta ppf var onu da ücretsiz kaldırabileceklerini belirttiler.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Adbl bonnet tarzi koltuklarda kullanilacak sık-sil şeklinde, kusma yapmayan temizleyici var mi acaba? Bir de showroom parlaklığı veren iyi bir qd var mi? 3d final touch gördüm forumda ama var mi başka önerisi olan?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Adbl bonnet tarzi koltuklarda kullanilacak sık-sil şeklinde, kusma yapmayan temizleyici var mi acaba? Bir de showroom parlaklığı veren iyi bir qd var mi? 3d final touch gördüm forumda ama var mi başka önerisi olan?
Showroom parlaklığı veya qd şart mı ?

Genelde quick detailerler , hemen o anlık sık-sil tarzı ürünler. Benim gördüğüm kadarıyla dayanım ve parlaklık konusunda çok iyi değiller.
Onun yerine sprey cila şeklinde ürünler parlaklık konusunda daha üstündürler.

Carnabau özlü ürünlerin parlaklığı ekstra yüksek , ama dayanımda diğer ürünlerden daha gerideler. O yüzden parlaklık için içinde azda olsa carnabau olan ürünler tercih edilebilir.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Showroom parlaklığı veya qd şart mı ?

Genelde quick detailerler , hemen o anlık sık-sil tarzı ürünler. Benim gördüğüm kadarıyla dayanım ve parlaklık konusunda çok iyi değiller.
Onun yerine sprey cila şeklinde ürünler parlaklık konusunda daha üstündürler.

Carnabau özlü ürünlerin parlaklığı ekstra yüksek , ama dayanımda diğer ürünlerden daha gerideler. O yüzden parlaklık için içinde azda olsa carnabau olan ürünler tercih edilebilir.
Hocam zaten vonixx blend black kullaniyorum. Sadece yikandiktan sonraki bir iki gün azıcık daha parlak gelsin gözüme istiyorum. Misal 3d final touch korumaya dokunmuyor, temizliyor, arti parlaklik katiyormus. Benzer ürün önerisi varsa diye sordum.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Kc pol-star tekstil kumaslarda da 1-20 gibi bir oranla sık-sil seklinde kullanilabiliyor mu? Vakum olmadan iz birakir mi?

Yuzarsif

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar lastik parlatıcı olarak fireball janus kullanıyordum bitti. Parlak sevenler için fena değil fakat dayanımı fazla değil. Islak görünümlü çok parlak lastik parlatıcı öneriniz var mı?

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar lastik parlatıcı olarak fireball janus kullanıyordum bitti. Parlak sevenler için fena değil fakat dayanımı fazla değil. Islak görünümlü çok parlak lastik parlatıcı öneriniz var mı?
Bende hafif ıslak görünüm sevdiğim için Meg Endurance ve Sonax Xtreme stoğumda mutlaka bulunuyor. Lakin Sonax ’ın ürün sarfiyatı Endurance ’a göre fazla.
Parlaklık ve dayanım olarak neredeyse aynılar diyebilirim. En azından ben pek bi fark göremedim.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Hocam zaten vonixx blend black kullaniyorum. Sadece yikandiktan sonraki bir iki gün azıcık daha parlak gelsin gözüme istiyorum. Misal 3d final touch korumaya dokunmuyor, temizliyor, arti parlaklik katiyormus. Benzer ürün önerisi varsa diye sordum.
3D final touchun parlaklık katmasına en büyük etkilerden biri ürünün silikon içerikli olması.

Güzel fakat silikonlu bir ürün olduğundan boyada pek kullanmam. Hele camlarda direkt iz kalıyor. Son zamanlarda kullandıklarım , tw black sealant hybrid wax , vonix sio2 pro , en sonda fireball grace kullandım. TW sealant güzeldi fakat parlaklık orta kıvam. Vonix sio2 parlaklık güzel ama grace parlaklık anlamında daha üstün. Tabi buna yüzeyin nitekim temiz ve pürüssüze yakın olması da etkili

3 ay önce vonix sio2 , geçen hafta Fireball Grace kullandım ve parlaklık bu şekilde. Şuanlık memnunum

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şarj olarak da fark olacağını sanmıyorum, her şeyiyle aynı duruyor. Ağırlık da aynı gibi. Cazip olanı bence bu şu anlık. Çeşit çeşit şişe yapısına sahip yeni ürünler gelmeye devam edecektir.

Enracoyla da gelseymiş keşke o uç :D şarjlı sprey başlık güzel olurdu :)
Nozul olarak farklı nozul koydular gibi gelmişti de. Bakınca yazayım ucunda gelen nozul modelini.
Bi sıkıntısı en dibinde kalan sıvıyı tam rahat atamıyor, yan falan devirmek gerekiyor biraz. İçindeki hortumu uzatmayı düşünüyorum
Kendi mesajımdan alıntılayım.

Enracoda gelen nozul 110-06. Polhamda da gelen 06 idi diye hatırlıyorum. Kendim modifiye ettiğim pompadaki 08 bu pompa ile gelen uca ufak geldiği için bir ufağı diye aklımda kalmış.

Atım açısı da dahil polham ve enraco tamamen aynı başlık denilebilir bence.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kendi mesajımdan alıntılayım.

Enracoda gelen nozul 110-06. Polhamda da gelen 06 idi diye hatırlıyorum. Kendim modifiye ettiğim pompadaki 08 bu pompa ile gelen uca ufak geldiği için bir ufağı diye aklımda kalmış.

Atım açısı da dahil polham ve enraco tamamen aynı başlık denilebilir bence.
Mustafa enraco polham zaten basliklar ayni :terlisırıtan: sadece renk farki var degisen bisey yokki.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Bir ihtimal batarya veya nozul farklıdır dedim de abi. Gelip kullanınca tabi ne olduğu ortaya çıktı. Alt şişeyi yenilemiş oldum :D vetayı da polhama takıp yaylaya bıraktım :D
Anladığım kadarıyla pompalar genelde aynı , her modelde bi yeri makyajlanmış gibi.

Elde sprey pompalarla devam ediyorum fakat bi tanesini alasım var. Tam alayım derken ya zamlanıyor ya pompa değişiyor, bakalım ben alana kadar daha neler değişecek

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Anladığım kadarıyla pompalar genelde aynı , her modelde bi yeri makyajlanmış gibi.

Elde sprey pompalarla devam ediyorum fakat bi tanesini alasım var. Tam alayım derken ya zamlanıyor ya pompa değişiyor, bakalım ben alana kadar daha neler değişecek
Kesinlikle öyle. Hele polham tipi olanlar tamamen aynı :D. Enraco vs diye turunculular çıktı işte bi değişik olarak. Onun da şişesi değişik ve hacmi bi tık fazla sadece. Uygun fiyat bulunca bi tane stoğa eklemek lazım. En kötü jant, lastik, davlumbaz temizliğinde iş görür

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Karşılaştırma - Britemax Rubber Max vs Optimum Opti-Bond vs Flowey R3 vs CarPro Perl vs FinishKare Top Kate vs AngelWax Elixir vs Poorboy's World Bold N B right
Baya eski bir test ama parlak istiyorsanız kesinlikle Perl önerebilirim.

Süleyman abinin yaptığı bir testi de bırakıyorum.

Gyeon tire,nanolex tire rubber,turtle wax jet black, car pro perl lastik parlatıcı ve koruma ürünleri testi.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Arkadaşlar merhaba. 1-2 kez araca su tuttuktan sonra kurulama imkanım olmamıştı. Kaportada biraz kireç lekesi oluşmuş durumda. Dün carpronun descale ile de yıkama yaptım ama kireç lekelerini gidermek için ne yapmak lazım tecrübeleri arkadaşlardan bi fikir almak isterim