Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #28,421
Merhaba,

İlginiz için teşekkürler benimde aradığım ürün amatör kullanıcı dostu uygulaması basit giriş seviye bir seramik kaplama.

Normalde vonixx blend sprey wax kullanıyorum ama ömrü 5-6 yıkamada bitiyor veya koruması çok zayıflıyor gibi geldi bana.

Aradığım ürün 6-7 yıkamayı 20 yıkama civarına çekebilecek bir ürün açıkcası.
20 yikama cikartabilen babayigit bir ürün yok hocam malesef henüz üretilemedi :)

En dayanikli Sprey Waxlar Adbl sentetik ve Vonixx Blend

En dayanikli Kati Wax Soft99 Fusso
Parlaklik acisindan Angelwax,Zymol,Blend serisi,Swiswax ve bazi carbauba icerikli Waxlar.

Toz Tutmasi az olan wax Sentetik icerikli olanlar Meguiars Xpress,Chemical Guys Speed Wipe,Adbl Speed QD vs.

Uygulamasi en kolay olan wax Polytop Maximus,Koch Chemie PW,K2 Maxima ,Meguiars Hybrid,Turtle Wax Hybrid vs gibi yüzey islakken durulama yontemiyle uygulanan ürünler.

Tüm İthat Markalari denemis biri olarak net bilgiler yazdim zaten hepsinin testleri var forumda.

Artik Kati Wax pek getirmiyor distribütörler kullanicilarin zamanla yaristiklarini bildikleri icin,

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
20 yikama cikartabilen babayigit bir ürün yok hocam malesef henüz üretilemedi :)

Parlaklik acisindan Angelwax,Zymol,Blend serisi,Swiswax ve bazi carbauba icerikli Waxlar.

Toz Tutmasi az olan wax Sentetik icerikli olanlar Meguiars Xpress,Chemical Guys Speed Wipe,Adbl Speed QD vs.

Uygulamasi en kolay olan wax Polytop Maximus,Koch Chemie PW,K2 Maxima ,Meguiars Hybrid,Turtle Wax Hybrid vs gibi yüzey islakken durulama yontemiyle uygulanan ürünler.

Tüm İthat Markalari denemis biri olarak net bilgiler yazdim zaten hepsinin testleri var forumda.

Artik Kati Wax pek getirmiyor distribütörler kullanicilarin zamanla yaristiklarini bildikleri icin,
Ürün açıklamalarını okuyunca öyle demiyor açıklamalar :) gerçek kullanıcı tecrübeleri için zaten bu forumdayız.

Heleki gyeon can coat açıklamasını okuduktan sonra (12 ay) 6 ay bile gitse yeterli diyorum. Ama görünen işe yaramaz balon bir ürün.

Kaportoda Vonixx ve Adbl den devam o zaman her iki üründe elimde çokça mevcut birde polytop maximus var elimde onuda adbl sentetik ile jantlarda dönüşümlü kullanıyorum.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Ürün açıklamalarını okuyunca öyle demiyor açıklamalar :) gerçek kullanıcı tecrübeleri için zaten bu forumdayız.

Heleki gyeon can coat açıklamasını okuduktan sonra (12 ay) 6 ay bile gitse yeterli diyorum. Ama görünen işe yaramaz balon bir ürün.

Kaportoda Vonixx ve Adbl den devam o zaman her iki üründe elimde çokça mevcut birde polytop maximus var elimde onuda adbl sentetik ile jantlarda dönüşümlü kullanıyorum.
Hocam, bu adam epey testler yapiyor ve ölçerek biçerek yapıyor. Oyuzden biraz bu herifin :smilex: testlerini falan izleyerek ürün soruyorum deneyimli arkadaşlara da. Wax konusunda son zamanlarda yaptığı testi burada. İstersen bakabilirsin.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Merhaba arkadaslar, cogu videoda FL ile kopuk attiktan sonra eldivenle temaslo yikama yapildigini goruyorum, siz boyle bisey yapiyor musunuz yoksa temassiz onyikama+cift kova devam mi?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Hocam gyeon can coat’un balon bir ürün olduğunu nerden çıkardınız anlayamadım ama gönderdiğim videoyu izlemediniz sanırım. Orada örneğin Fusso‘dan çok daha dayanıklı olduğu görülüyor. Kaldı ki Fusso, 12 ay dayanım vaadiyle pazarlanan bir ürün. Yabancı forumlarda keza dayanımı 12-15 ay olarak telaffuz ediliyor Can coat için

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaslar, cogu videoda FL ile kopuk attiktan sonra eldivenle temaslo yikama yapildigini goruyorum, siz boyle bisey yapiyor musunuz yoksa temassiz onyikama+cift kova devam mi?

Bir ara kova şampuanını köpük pompasıyla sıkarak yıkamayı denedim. Ama kovayla yıkamadaki tadı vermedi, böyle daha iyi temizlendi gibi hissettiriyordu. Köpük pompasıyla sıkınca eldivenler kova yıkamasındaki gibi kayıp gitmedi.

Ön yıkama yapıp durulamadan direkt köpük sıkıp eldivenlemek epey çizik oluşur hele ki yaklaşan kış şartlarında. Işığa çıktığı an görülür oluşturduğu zararlar :( kış şartlarında çift kova yerine genelde hızlı ve pratik olması adına magifoam ön yıkaması sonrası köpük pompasına kova şampuanı doldurup panel panel sıkıp eldivenliyorum

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar.

Wax öncesi demirtozu ve kil temizliği yapacağım. Yaşadığım yerde sular çok kireçli olduğu için aracın her yerinde damla damla kireç izleri var, dikkatli bakınca görülebiliyor. Demirtozu ve kil bunları çıkarmaya yeter mi yoksa water spot tarzı ürünlerden kullanmalı mıyım?

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bir sorunum da Kwazar ile ilgili.

Manuel olarak hava basma esnasında pompanın ortasındaki pompalama çubuğunun kenarından su çıkararak tüm basıncı tahliye ediyor. Kapağı çıkarıp yıkamadan da hava basılamıyor. Neden olabilir?

Ayazkahraman

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam gyeon can coat’un balon bir ürün olduğunu nerden çıkardınız anlayamadım ama gönderdiğim videoyu izlemediniz sanırım. Orada örneğin Fusso‘dan çok daha dayanıklı olduğu görülüyor. Kaldı ki Fusso, 12 ay dayanım vaadiyle pazarlanan bir ürün. Yabancı forumlarda keza dayanımı 12-15 ay olarak telaffuz ediliyor Can coat için
Zaten ne hikmetse bu urunler yurtdisinda daha cok dayaniyor 1 sise can coat bitirmis biri olarak en fazla 2 ay dayandi yahu araba sundurmanin altinda kaldi 3 kez yikadim gyeondan eser yoktu birde dikkat ettigim halde o zamanlar K2 Bela on yikama ve Tac system mystic bubble kullandigim halde.

Yurtdisi videolarinda yapilan testler saha testi gibi degil ki sicagi sogugu tozu topragi camuru gormedigi icin gercegi yansitmiyor.

Adam.oturdugu yerden kaput uzerinde test yapiyor dayanim olcuyor.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
e&e custom car ın kireç sökücüsünü kullandım ürünü sıktım 5 10 saniye bekledim geri sildim şimdi camları temizlerken farkettim ıslak bi bezle temizlerken böyle bir iz kalıyor kuruyunca gidiyor sebebi nedir ve nasıl çözebilirim bu sorunu

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

@Sefa46 hocamın yaptığı yoruma istinaden 2 ay dayanımı olduğunu söylüyor. Her hafta araba yıkasan bile 8 yıkama eder ki 12 ay ömür biçilen bir ürün için hele ki ürün fiyatıda göz önüne alındığında balon tabiri az bile kalır.

Videolara dayanım konusuna çok inanamıyorum kapalı ortamlarda yapılıyor bir çoğu benim için gerçek kullanıcı yorumları daha gerçekci geliyor.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar.

Wax öncesi demirtozu ve kil temizliği yapacağım. Yaşadığım yerde sular çok kireçli olduğu için aracın her yerinde damla damla kireç izleri var, dikkatli bakınca görülebiliyor. Demirtozu ve kil bunları çıkarmaya yeter mi yoksa water spot tarzı ürünlerden kullanmalı mıyım?
Önce demirtozu ve kil yap cikmazsa WSR kullan ama eger kirec lekesi yogun ve yerlesmis ise kil ile cikmaz WSR tarzi urun gerekebilir.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Bir ara kova şampuanını köpük pompasıyla sıkarak yıkamayı denedim. Ama kovayla yıkamadaki tadı vermedi, böyle daha iyi temizlendi gibi hissettiriyordu. Köpük pompasıyla sıkınca eldivenler kova yıkamasındaki gibi kayıp gitmedi.

Ön yıkama yapıp durulamadan direkt köpük sıkıp eldivenlemek epey çizik oluşur hele ki yaklaşan kış şartlarında. Işığa çıktığı an görülür oluşturduğu zararlar :( kış şartlarında çift kova yerine genelde hızlı ve pratik olması adına magifoam ön yıkaması sonrası köpük pompasına kova şampuanı doldurup panel panel sıkıp eldivenliyorum
Evet onyikamada eldiveni bu yuzden hic kullanmadim ama kis sartlarinda cift kovanin zorlamasindan dolayi sizin faktigi not ettim :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Sefa abi cok dogru bir tespit olmuş zaten önerilerinden bir tanesinin kötü cıktığını bilmem. Adbl sentetik sprey waxın üstüne uzun dayanan sprey wax görmedim. Katıda dedigin gibi fusso. Parlaklık açısında angelwax darkangel kullanmaya basladım cookk iyi. Vonix native de cok iyiydi.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Sefa46 hocamın yaptığı yoruma istinaden 2 ay dayanımı olduğunu söylüyor. Her hafta araba yıkasan bile 8 yıkama eder ki 12 ay ömür biçilen bir ürün için hele ki ürün fiyatıda göz önüne alındığında balon tabiri az bile kalır.

Videolara dayanım konusuna çok inanamıyorum kapalı ortamlarda yapılıyor bir çoğu benim için gerçek kullanıcı yorumları daha gerçekci geliyor.
Kapalı ortam testleri tabi ki gerçek dayanımı yansıtmaz fakat paneli bölerek farklı ürünleri karşılaştırmaya yardımcı oluyor. Eğer videoyu izleseydiniz ürünün fusso’dan çok daha dayanıklı olduğunu görürdünüz. Fusso bile Türkiye şartlarında 6 aydan fazla dayanıyor. Normal sealant’lar bile günümüzde 2-3 ay dayanabiliyor. Burada bir seramik kaplamadan bahsediyoruz. 2 ay dayanan üründe mutlaka uygulamada bir hata yapılmıştır. Şu linkte farklı uygulama metodlarının dayanıma etkisini konuşmuşlar.
https://www.detailingworld.co.uk/threads/review-gyeon-cancoat-evo.429439/

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
e&e custom car ın kireç sökücüsünü kullandım ürünü sıktım 5 10 saniye bekledim geri sildim şimdi camları temizlerken farkettim ıslak bi bezle temizlerken böyle bir iz kalıyor kuruyunca gidiyor sebebi nedir ve nasıl çözebilirim bu sorunu
Hocam ürünü kullandıktan sonra sadece sildiniz mi yoksa sildikten sonra yıkadınız mı? bildiğim kadarıyla kireç sökücü ya da wsr tarzı uygulamalardan sonra eğer mümkünse tazyikli suyla değilse bile bol suyla durulanması gerekiyor.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
bol su kullan durula. sabah çiğ düşmüş belirginleşmiş.bol su durulamada da geçmezse geri bildirim ver ki yanlıslıkla bizde kullanmayalım.