Hızlı Soru - Cevap

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Öne çıkan konu #28,481
Merhaba, küçük alanlar için nano rotary/orbital makine almak istiyorum 2 model arasında kaldım size danışmak istedim, sizin tercihiniz hangisi olurdu? Sebepleriyle yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Modeller:

SGCB Kablosuz Şarjlı Rotary/Orbital Mini Nano Polisaj Makinesi Seti 12V – 65 Parça Fırçasız Motor

Shine Mate EB210 Akülü Nano Polisaj Makinesi | Taşdemir Detay Market
İki makinede güzel işini görecektir hobi olarak. SGCB 12V Sahine mate 10.8V güç olarak aynı sayılırlar SGCB bi tık önde kullanım olarak fark ciddi fark kesinlikle yaratmaz. Ben daha yeni aldım Shine Mate bende baya araştırdım fakat piyasada butik ve amatör olarak bir çok kişinin Shine Mate kullandığına şahit oldum. Tercih etme sebebim bundan dolayı. Fiyat olarak bi tık pahalı shine mate.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar genellikle bezleri elde yıkamayı tercih ediyorum fakat son zamanlarda twisted havlumun tüyleri bana hafif sert gelmeye başladığı için Valet Pro Microfiber Revive edindim. Nasipse ilk kez deneyimleyeceğim. Bu ürünü kullanırken farklı renklerde twisted bezleri beraber yıkayabilir miyim renkler birbirine geçer mi? Çünkü el ile yıkarken 5 yıllık kırmızı renkli Klin Drying Duo twisted pile renk salıyor.
Merak ettiğim diğer husus ise deterjan gözüne mikrofiber şampuanın yanında sirke de ekliyor musunuz ?

enesbkds

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar genellikle bezleri elde yıkamayı tercih ediyorum fakat son zamanlarda twisted havlumun tüyleri bana hafif sert gelmeye başladığı için Valet Pro Microfiber Revive edindim. Nasipse ilk kez deneyimleyeceğim. Bu ürünü kullanırken farklı renklerde twisted bezleri beraber yıkayabilir miyim renkler birbirine geçer mi? Çünkü el ile yıkarken 5 yıllık kırmızı renkli Klin Drying Duo twisted pile renk salıyor.
Merak ettiğim diğer husus ise deterjan gözüne mikrofiber şampuanın yanında sirke de ekliyor musunuz ?
bende ilk önce 2 3 tane genel temizlik bezim vardı jant kapı araları için kullandığım onlarda denemek istedim sertleşme olucak mı diye onları attım makineye bende mikrofiber yıkama şampuanı olmadığı için nomral çamaşır deterjanı kullandım yumuşatıcı özelliği olmayan kullanılabilir diye okumuştum bir kapak koydum yumuşatıcı kısmınada 40 ml beyaz sirke narin yıkama yaptım narin yıkamada makine sıkmıyor sulu burakıyor kendim makineden alıp lavaboda fazla suyunu aldım astım gayet de yumuşak çıktı daha önceleri bende elde yıkıyordum sadece su ile kuruduğunda çok sert oluyordu dediğim şekilde yaparsanız işinizi görecektir. 40 derece 1000 devirde attım ben

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

detayseverr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Antalya
Araç içi süpürge olarak çekim gücünden memnun kaldığınız ürün var mı? Çakmaklı girişli de olur sadece çekim gücünün iyi olması önemli benim için

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Araç içi süpürge olarak çekim gücünden memnun kaldığınız ürün var mı? Çakmaklı girişli de olur sadece çekim gücünün iyi olması önemli benim için
Alacağın akülü yada çakmaklık girişli en iyi süpürge bir dyson kablosuz süpürge kadar çekimi iyi olmayacak. Önerim 2. el dyson v8, v10, v11 modellerinden birini almak olabilir.

Enes Gökmen

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kochler markasını kullandım çekişi görece yeterli seviyedeydi lakin 5. kullanımda motoru bozuldu, kesinlikle önermem. Şuan PHILIPS Aqua 8000 kullanıyorum, turbo modunda koltuk döşemesini kaldırıyor nerdeyse.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
arkadaşlar altafoam2000 kullanım esnasında içerisinde basınç varken manuel pompalama çubuğunun ordan dışarıya sıvı veriyor, ayrıca içeride çok basınç olmasına rağmen dışarıya yeterli basınçta köpük atımı sağlayamıyor başına gelen varmıdır ? contalardan şüpheleniyorum fakat çık fazla kurcalamak istemedim belki forumda başına gelen veya bilgisi olan yardımcı olacak birisi vardır.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracı sıfır aldım, fabrikadan kalma ön cam içerden leş gibi. İPA ve meguiars cam temizleyici ile giriştim faydası olmadı. Bir kaç video izledim ama sizden de fikir almak istedim nasıl temizleyebilirim?

Bir diğer sıkıntım; ön cam galiba çok dışarıda beklediği için kireç lekesi olmuş. Elimde orta ve son kat pasta var onunla pasta yapsam faydası olur mu?

Enes Gökmen

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracı sıfır aldım, fabrikadan kalma ön cam içerden leş gibi. İPA ve meguiars cam temizleyici ile giriştim faydası olmadı. Bir kaç video izledim ama sizden de fikir almak istedim nasıl temizleyebilirim?

Bir diğer sıkıntım; ön cam galiba çok dışarıda beklediği için kireç lekesi olmuş. Elimde orta ve son kat pasta var onunla pasta yapsam faydası olur mu?
İç camı köpüklü su veya apc ile bir tur geçtikten sonra nemli bezle durulayıp ipa ile silerseniz istediğiniz görünüme kavuşursunuz.

BahadirA.

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Merhaba arkadaslar, karcher k serisi uyumlu yesil bear force goren var mi suan satista?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

UmutSS

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Abilerim ve arkadaşlarım merhaba seramik içerikli iki ürün arasında kaldım. Biri İGL Ecocoat Premier diğeri ise Auto Finesse Ceramics Gloss Enhancer. İGL de seramik içeriği oranı yüzde 10 olarak belirtilmiş fakat AF de böyle bir bilgi bulamadım. Ürünleri kullanan varsa dayanımları hakkında bilgi verebilir mi ?

keremunlr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba, elimde fotoğraftaki kil hamurundan var. Bir kullanımda ne kadarını kullanmalıyım? Daha önce kil temizliği yaptım ama forumdan bilgi almadan önce internette satılan klasik 3M zımpara gibi olan kil hamurlarındandı. Bilmediğim için hepsini tek seferde kullanmıştım. Bilgilendirebilecek varsa sevinirim.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, elimde fotoğraftaki kil hamurundan var. Bir kullanımda ne kadarını kullanmalıyım? Daha önce kil temizliği yaptım ama forumdan bilgi almadan önce internette satılan klasik 3M zımpara gibi olan kil hamurlarındandı. Bilmediğim için hepsini tek seferde kullanmıştım. Bilgilendirebilecek varsa sevinirim.

Hocam tum arabaya yarisi bile fazla. Parca parca koparip, elinizle duzleyin, yuzeyde gezdirin, zaman zaman kendi icinde katlayin, kil cok kirlendiginde ya da uygulama suresince parcalanmaya basladiginda yeni bir kucuk parca koparirsiniz