Hızlı Soru - Cevap

TulparHAN

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #28,481
Arkadaşlar Merhaba
Hyundai Tucson Elite Plus Beyaz renk satın aldım. Aracıma 10 yıllık STEK marka PPF ve LLUMAR cam filmlerini yaptırdım. Bosh Aquatak130 Basınçlı yıkama makinesi aldım. Ben hangi temizlik malzemelerini almam gerekiyor veya aparatları hiç bilmiyorum sadece Basınçlı Makinem var. Bu PPF de kullanılabilecek ürünler için tecrübesi olan varsa tavsiye verebilir misiniz ?

Makineyi 30 metrelik su hortumu ve elektrik kablosu ile kullanacağım.

1. Problem: Bosh makinemi Musluğa bağlıyorum ama makine de tetiğe basmayınca Musluk tarafındaki hortumda su fışkırması oluyor. bu sorunu henüz çözemedim. Altındağ Hüseyingazi de tüm hırdavatçılara baktım ama bir şey çıkmadı.
2. Kar Köpük aparatı varmış sanırım sizler hangi aparatı kullanıyorsunuz ?
3. PPF ile uyumlu Şampuan, Jant Temizliği, Tucson da deri koltuk var onun için hangi temizleyicileri kullanıyorsunuz ?
4. Pencere,Jant için vs detay fırçası ve kurulama bezi tavsiyesinde bulunabilir misiniz ?

PPF yaptrdığım yer bana bu ürünleri önerdi, Sizin düşünceniz ve tecrübeniz doğrultusunda satın alacağım.

https://www.hepsiburada.com/nasiol-...a-havlusu-ciziksiz-temizlik-p-HBCV00004KHI7E?
https://www.hepsiburada.com/gyeon-q...l-konsantre-p-HBCV000079VLEO?magaza=MTS Kimya
https://www.hepsiburada.com/nasiol-...i-bakimi-250gr-p-HBCV00004ADHKL?magaza=Nasiol
TLS Deri Temizlik Fırçası - Deri Temizlik | Deri Klinik

ilginiz için teşekkür ederim konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.

EmreD

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar, aracımın piano black trimindeki kılcal çizikler için polisaj işlemi yaptırmak istiyorum .Ankarada yaptırabileceğim yer tavsiyesi olan var mıdır ? teşekkürler

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar, aracımın piano black trimindeki kılcal çizikler için polisaj işlemi yaptırmak istiyorum .Ankarada yaptırabileceğim yer tavsiyesi olan var mıdır ? teşekkürler

Ankara dayim bende düzgün bir detailingci yok çevrem çok geniştir ama malesef istedigim ayarda yok gecenlerde birini yolladim malesef begenmedim ben.

Senin piano black icin mükemmel bir işcilik lazim oda biraz zor ben yine bakarim yazarim size.

Akif Öz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Merhabakar, Oto şampuanımı, eldivenimi aldım son olarak kurulama bezi kaldı. Motorsiklet kuruladığım için çok büyük birşeye ihtiyacım yok 40x40 yeterli 500-600 tl civarına kadar yüksek gsm memnun kaldığınız ürünler neler?

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Akif Öz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çanakkale

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
vonixx sio2-pro ile carpro elixir arasında kaldım iki ürünü deneyimleyip tavsiyede bulunabilenecek var mı? Yüksek parlaklık ve az toz çekimi önceliğim hızlı cila da.

FreeCaptiv3

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar, geçenlerde Valet Pro Concentraded Shampoo ürünümü uzun süre kullanmadığımdan dolayı son kullanma tarihi ile ilgili bir soru yöneltmiştim forum ahalisine. Yeni konu açmak istemediğimden dolayı şimdi de başka bir soru ile (benzer) karşınızdayım :)

Eski kutuları karışıtırırken birden Valet Pro Mad Wax buldum evde. Dibinde oldukça az kalmış ama sanıyorum tek uygulumayı rahatlıka çıkartır. Şimdi sizlere sorum şu. Aynı tarihlerde (2019) alınan bu ürün, herhangi bir görsel deformasyon olmaksızın bozulmaya uğramış mıdır? Aynı tarihte aldığım "Beadin Marvellious" ürünüm renk değişimine uğramış ve kötü kokuyor. Mad Wax ise sağlam görünüyor. Bu konuda fikirleriniz nelerdir?

Tek tek konu açmaktansa, buradan sormak daha mantıklı sanki :)

• Tüm kış koyu lacivert renk aracım için kullanabileceğim bir wax arayışım vardır. (Eğer bozulma olmuş ise.)
  • Aracı alalı henüz iki hafta oldu. Passat B8 model aracımın direksiyon ve vites topuzu derisini temizlemek ve korumak istiyorum. Ne önerebilirsiniz?
  • Aracımın içi bej renkte. Koltukta ve tavan döşemesi genel olarak temiz ama noktasal lekeler mevcut. Bunlar için ne önerebilirsiniz?
Tüm cevaplar için teşekkürler. İyi forumlar dilerim.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar, geçenlerde Valet Pro Concentraded Shampoo ürünümü uzun süre kullanmadığımdan dolayı son kullanma tarihi ile ilgili bir soru yöneltmiştim forum ahalisine. Yeni konu açmak istemediğimden dolayı şimdi de başka bir soru ile (benzer) karşınızdayım :)

Eski kutuları karışıtırırken birden Valet Pro Mad Wax buldum evde. Dibinde oldukça az kalmış ama sanıyorum tek uygulumayı rahatlıka çıkartır. Şimdi sizlere sorum şu. Aynı tarihlerde (2019) alınan bu ürün, herhangi bir görsel deformasyon olmaksızın bozulmaya uğramış mıdır? Aynı tarihte aldığım "Beadin Marvellious" ürünüm renk değişimine uğramış ve kötü kokuyor. Mad Wax ise sağlam görünüyor. Bu konuda fikirleriniz nelerdir?

Tek tek konu açmaktansa, buradan sormak daha mantıklı sanki :)

• Tüm kış koyu lacivert renk aracım için kullanabileceğim bir wax arayışım vardır. (Eğer bozulma olmuş ise.)
  • Aracı alalı henüz iki hafta oldu. Passat B8 model aracımın direksiyon ve vites topuzu derisini temizlemek ve korumak istiyorum. Ne önerebilirsiniz?
  • Aracımın içi bej renkte. Koltukta ve tavan döşemesi genel olarak temiz ama noktasal lekeler mevcut. Bunlar için ne önerebilirsiniz?
Tüm cevaplar için teşekkürler. İyi forumlar dilerim.
Aracınız hayırlı olsun, kışın dayanımı uzun olarak S0ft 99 Fusso öneririm. Direksiyon ve vites topuzu temizliği içinse k2 letan foam oldukça güvenlidir.
Üstüne de deri koruyucu geçerseniz koruma altına almış olursunuz. Kumaş koltuklarda ve tavanda yüzeysel kirler için ADBL bonnet önerebilirim.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
vonixx sio2-pro ile carpro elixir arasında kaldım iki ürünü deneyimleyip tavsiyede bulunabilenecek var mı? Yüksek parlaklık ve az toz çekimi önceliğim hızlı cila da.
tahmini 2 yıldır (200-250 ml civarı ürün baya bereketli yani ) vonix sio2 pro kullanmışımdır , yüzeyde birbiriyle uyumlu ürün varsa parlaklığı güzel fakat dayanım parlaklıktan daha yüksek diye tahmin ediyorum. Direkt yüzey üstüne , seramik üstüne besleme odaklı farklı araçlarda da kullandık genelde su itişten de memnundu ürünü alan diğer arkadaşlarım. Fakat karnabu yada karışım ürünler buna göre daha parlak sonuç bırakabilir

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Lowell Cornell rötüş kalemini kaputa uygulamayı planlıyorum. Uygulamadan çok sonrasında kalemdeki boya kalıntısının temizliği soru işareti yaratıyor.
Saf Alkol dolu kase içinde çalkalasam içindeki boya kalıntısı kolaylıkla arınır mı? Veya farklı bir temizlik yöntemi var mı?
Selülozik tiner ile temizleyebilirsiniz.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Merhaba, küçük alanlar için nano rotary/orbital makine almak istiyorum 2 model arasında kaldım size danışmak istedim, sizin tercihiniz hangisi olurdu? Sebepleriyle yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Modeller:

SGCB Kablosuz Şarjlı Rotary/Orbital Mini Nano Polisaj Makinesi Seti 12V – 65 Parça Fırçasız Motor

Shine Mate EB210 Akülü Nano Polisaj Makinesi | Taşdemir Detay Market
İki makinede güzel işini görecektir hobi olarak. SGCB 12V Sahine mate 10.8V güç olarak aynı sayılırlar SGCB bi tık önde kullanım olarak fark ciddi fark kesinlikle yaratmaz. Ben daha yeni aldım Shine Mate bende baya araştırdım fakat piyasada butik ve amatör olarak bir çok kişinin Shine Mate kullandığına şahit oldum. Tercih etme sebebim bundan dolayı. Fiyat olarak bi tık pahalı shine mate.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar genellikle bezleri elde yıkamayı tercih ediyorum fakat son zamanlarda twisted havlumun tüyleri bana hafif sert gelmeye başladığı için Valet Pro Microfiber Revive edindim. Nasipse ilk kez deneyimleyeceğim. Bu ürünü kullanırken farklı renklerde twisted bezleri beraber yıkayabilir miyim renkler birbirine geçer mi? Çünkü el ile yıkarken 5 yıllık kırmızı renkli Klin Drying Duo twisted pile renk salıyor.
Merak ettiğim diğer husus ise deterjan gözüne mikrofiber şampuanın yanında sirke de ekliyor musunuz ?

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar genellikle bezleri elde yıkamayı tercih ediyorum fakat son zamanlarda twisted havlumun tüyleri bana hafif sert gelmeye başladığı için Valet Pro Microfiber Revive edindim. Nasipse ilk kez deneyimleyeceğim. Bu ürünü kullanırken farklı renklerde twisted bezleri beraber yıkayabilir miyim renkler birbirine geçer mi? Çünkü el ile yıkarken 5 yıllık kırmızı renkli Klin Drying Duo twisted pile renk salıyor.
Merak ettiğim diğer husus ise deterjan gözüne mikrofiber şampuanın yanında sirke de ekliyor musunuz ?
bende ilk önce 2 3 tane genel temizlik bezim vardı jant kapı araları için kullandığım onlarda denemek istedim sertleşme olucak mı diye onları attım makineye bende mikrofiber yıkama şampuanı olmadığı için nomral çamaşır deterjanı kullandım yumuşatıcı özelliği olmayan kullanılabilir diye okumuştum bir kapak koydum yumuşatıcı kısmınada 40 ml beyaz sirke narin yıkama yaptım narin yıkamada makine sıkmıyor sulu burakıyor kendim makineden alıp lavaboda fazla suyunu aldım astım gayet de yumuşak çıktı daha önceleri bende elde yıkıyordum sadece su ile kuruduğunda çok sert oluyordu dediğim şekilde yaparsanız işinizi görecektir. 40 derece 1000 devirde attım ben

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Araç içi süpürge olarak çekim gücünden memnun kaldığınız ürün var mı? Çakmaklı girişli de olur sadece çekim gücünün iyi olması önemli benim için