Abi bilgiler için teşekkür ederim. Zimmerman ve Bremboya ne dersin. Ate ve Pagid den daha iyi gözüküyor
Fren disk ve balata husunda çok fazla kriter söz konusu, Misal çoğu üreticiler minimum standartları karşılarken Ate bu standartların hepsini aşar, Ate yalnızca yedek parça üreticisi değildir aynı zamanda araçların fren sistemi tasarlayan bir üreticidir,
Zimmerman / Brembo
Üretim yeri Çin, Tunus, gibi ülkeler olmadıkça alınmasında sakınca yoktur, Avrupa üretimi olmasına dikkat ediniz,
Ancak Brembo veya Zimmerman —> Ate ve Pagid ‘ten bile pahalıya satıyorlar ise ve ben bu rakamları vermeyi de göze almışsam, O zaman bu durumda Brembo vs.. değil direkt gider yetkili servisten Orjinal Ekipman olarak temin ederdim Borusan’dan.
Orjinal Ekipman bir fren diski ve balata ‘da parçanın kalitesini disk/balata üreticisi değil araç üreticisi belirler, ve bunu uymak zorundadır, Ancak aynı üretici aynı parçayı dış piyasa için ürettriğinde (buna OEM parça diyoruz), Parça üreticisi bu sefer araç üreticisinin belirlediği kalite standartların yükümlülüğünden kurtulur, kendi belirlediği kalitede iyi veya kötü kendisi belirler..