Hızlı Soru - Cevap

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracımın camının belli bir kısmında yağmur yağarken buğulanma gibi bir şey oluyor dış tarafında 1 yıl önce kadar nasiol glasshield kullanmıştım ondan sonra çok kere ipa ile vs sildim acaba ondan kaynaklı mı? Çözüm için ne yapabilirim.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracımın camının belli bir kısmında yağmur yağarken buğulanma gibi bir şey oluyor dış tarafında 1 yıl önce kadar nasiol glasshield kullanmıştım ondan sonra çok kere ipa ile vs sildim acaba ondan kaynaklı mı? Çözüm için ne yapabilirim.
Nasiol glasshield ürününde silecek atlama ve buğlanma probleminden bir çok kullanıcı şikayetçi. Ürünü yüzeyden arındırdığınızda sorun ortadan kalkar.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Hazir konusu acilmisken arkadaslar aracin camini icten tertemiz yapmak icin bez ve sivi tavsiyesi alabilir miyim?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hazir konusu acilmisken arkadaslar aracin camini icten tertemiz yapmak icin bez ve sivi tavsiyesi alabilir miyim?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi yarın bebe şampuanı, ipa ve apc ile sıfır carbon bez ve mikrofiber bezle temizleyeceğim eğer olumlu olursa söylerim sana

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Disk değişimi yapılacak ise balataları yenilemek iyidir,

Fren disk / balata kaliteli üreticiler:
-Ate
-Pagid (eski adı Hella Pagid)

Bu markalar aracınızın OEM üreticileridir.

Ön veya Arka aynı anda değiştirme giibi bir zorunluluk yoktur. Ne zaman ömrünü tamamlar o zaman değişir,

Normal şartlarda 1 disk 2 balata eskitir,

Frenlemelerde direksiyon da titreme yapıyor ise disklerin yüzeyi sıcakken soğumasını beklemeden aracı yıkarsanız diskler eğilir, bundan kaynaklanmaktadır.
Abi bilgiler için teşekkür ederim. Zimmerman ve Bremboya ne dersin. Ate ve Pagid den daha iyi gözüküyor

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Abi bilgiler için teşekkür ederim. Zimmerman ve Bremboya ne dersin. Ate ve Pagid den daha iyi gözüküyor
Fren disk ve balata husunda çok fazla kriter söz konusu, Misal çoğu üreticiler minimum standartları karşılarken Ate bu standartların hepsini aşar, Ate yalnızca yedek parça üreticisi değildir aynı zamanda araçların fren sistemi tasarlayan bir üreticidir,

Zimmerman / Brembo
Üretim yeri Çin, Tunus, gibi ülkeler olmadıkça alınmasında sakınca yoktur, Avrupa üretimi olmasına dikkat ediniz,

Ancak Brembo veya Zimmerman —> Ate ve Pagid ‘ten bile pahalıya satıyorlar ise ve ben bu rakamları vermeyi de göze almışsam, O zaman bu durumda Brembo vs.. değil direkt gider yetkili servisten Orjinal Ekipman olarak temin ederdim Borusan’dan.

Orjinal Ekipman bir fren diski ve balata ‘da parçanın kalitesini disk/balata üreticisi değil araç üreticisi belirler, ve bunu uymak zorundadır, Ancak aynı üretici aynı parçayı dış piyasa için ürettriğinde (buna OEM parça diyoruz), Parça üreticisi bu sefer araç üreticisinin belirlediği kalite standartların yükümlülüğünden kurtulur, kendi belirlediği kalitede iyi veya kötü kendisi belirler..

Baykara

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
arkadaşlar forumda aradım ama bir çok alakasız sonuç çıktı. yurtdışı videolarda çokça gördüğümüz sentetik kil süngeri, eldiveni, havlusu var. kullanan var mı yada normal hamur kilden farkı, avantajı, dezavantajı varmıdır? hamur kilin aşındırıcı özelliğinin bunlarda olmadığı, seramikli araçlarda dahi güvenle kullanılabileceği söyleniyor. örneğin vermijl kanalında sürekli bu kil süngeri kullanılıyor. Ayrıca çok uzun süre kullanılabiliyor hatta yere düşse bile temizlenip kullanılabiliyor şeklinde açıklamalar var. Bilgi verebilecek kimse varsa sevinirim

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

Herkese selamlar, aracın ön camındaki filmli kısımda eski sahibinden kalma hgs etiketini sökmeye çalıştığımda bu şekilde kalıntı bıraktı. Sıcak sabunlu suyla beklettim, internetten gördüğüm kadarıyla wd40 sıkıp bekledim hatta aseton sıkıp bekledim ama son kalan bu kısmı hiçbiriyle çıkaramadım. Bu kadarcık etiket için de yapışkan sökücü almak istemiyorum, başka tavsiyeniz olur mu? Camın boş bir yerinde olmadığı için kazıyıcı ile kazımaya güvenemedim

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Herkese selamlar, aracın ön camındaki filmli kısımda eski sahibinden kalma hgs etiketini sökmeye çalıştığımda bu şekilde kalıntı bıraktı. Sıcak sabunlu suyla beklettim, internetten gördüğüm kadarıyla wd40 sıkıp bekledim hatta aseton sıkıp bekledim ama son kalan bu kısmı hiçbiriyle çıkaramadım. Bu kadarcık etiket için de yapışkan sökücü almak istemiyorum, başka tavsiyeniz olur mu? Camın boş bir yerinde olmadığı için kazıyıcı ile kazımaya güvenemedim
Yolun benim oraya duserse denemelik yapiskan sökücü vereyim söküver :)

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa

Hocam, geçen benim evde cam da yapiskan izi kalmıştı. Internette zeytinyağını pamuga döküp oraya iyice yedirin yaziyordu. Denedim, bir bez yardimi ile de iyice sildim anında söküp aldi yapiskani. Sonra da guzelce cam sil ile aldim yağını. Dene istersen

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Camlarin dışındaki fitilleri ne ile temizleyebilirim? Yikama fayda etmiyor, benek benek izler kaliyor hep, sanki yüzey yağlanmış gibi. Kc gs 1:10 ile beze döküp silsem mi?