Hızlı Soru - Cevap

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhaba arkadaşlar, all in one wax alma arifesindeyim. Incelediklerim arasinda;
1. Megiuars 3 in 1
2. 3D speed
3. Vonixx blend cleaner
4. Koch chemie p3.01
El ile uygulama yapacağım. Amacim biraz kilcal çizikleri en aza indirgeyip yuzeyi temizlemek. Çizik almada, kalıcılık ve parlaklik konusunda sizlerin tavsiyesi ne olur

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
1. Megiuars 3 in 1
2. 3D speed
3. Vonixx blend cleaner
4. Koch chemie p3.01
El ile uygulama yapacağım. Amacim biraz kilcal çizikleri en aza indirgeyip yuzeyi temizlemek. Çizik almada, kalıcılık ve parlaklik konusunda sizlerin tavsiyesi ne olur
Meg 3 in 1 vakko bir üründür. Tavsiye ederim. @Sefa46 hocanın bu ürünler ile ilgili video ve inceleme yazısı vardı, araştırabilirsiniz.

meg 3 in 1 parlaklık ve çizik kapatma yönünde üst seviyede ancak hidrofobi ve kalıcılık orta seviyede düşünebilirsiniz. Kalıcılık çoğu üründe aynıdır bu arada. Ben genelde zemine el ile meg 3n1 uygulayıp üzerine ADBL sentetik wax ile koruma altına alıyor ve hidrofobisini artırıyorum. Böylece daha uzun gidiyor. Ürün sentetik olduğu için üzerine sentetik bir ürün geldiğinde tutunma sağlayabiliyor.

plastiklerde kullanmayın beyazlama yapacaktır, çözümü var ama uğraştırıyor biraz. Deneyimlediğim için söylüyorum.
Kullanmadan önce zemini ipa ile temizlemenizde fayda olur, kutu içinden aplikatörü çıkıyor aplikatör üzerine 3-4 nohut tanesiyle küçük bir panele uygulama yapabilirsiniz. Ben biraz bol kullanmayı tercih seviyorum ama 3-4 tane de yeterli oluyor çoğu zaman

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Meg 3 in 1 vakko bir üründür. Tavsiye ederim. @Sefa46 hocanın bu ürünler ile ilgili video ve inceleme yazısı vardı, araştırabilirsiniz.

meg 3 in 1 parlaklık ve çizik kapatma yönünde üst seviyede ancak hidrofobi ve kalıcılık orta seviyede düşünebilirsiniz. Kalıcılık çoğu üründe aynıdır bu arada. Ben genelde zemine el ile meg 3n1 uygulayıp üzerine ADBL sentetik wax ile koruma altına alıyor ve hidrofobisini artırıyorum. Böylece daha uzun gidiyor. Ürün sentetik olduğu için üzerine sentetik bir ürün geldiğinde tutunma sağlayabiliyor.

plastiklerde kullanmayın beyazlama yapacaktır, çözümü var ama uğraştırıyor biraz. Deneyimlediğim için söylüyorum.
Kullanmadan önce zemini ipa ile temizlemenizde fayda olur, kutu içinden aplikatörü çıkıyor aplikatör üzerine 3-4 nohut tanesiyle küçük bir panele uygulama yapabilirsiniz. Ben biraz bol kullanmayı tercih seviyorum ama 3-4 tane de yeterli oluyor çoğu zaman
Teşekkür ederim hocam. Bir videoda araç dışındaki piano black kısımlarına da sürüyorlardı. Sakıncası var mi yoksa uygulanabilir mi oralarada?

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Teşekkür ederim hocam. Bir videoda araç dışındaki piano black kısımlarına da sürüyorlardı. Sakıncası var mi yoksa uygulanabilir mi oralarada?
Piyano black de sorun olmaz hocam, çizik ve hareler var ise gizler kapatır. Aracın dışındaki trim plastiklerde kullanmamak lazım. Uygularken bazen plastik dodiklere yada tamponlara bulaşabiliyor, hemen silmenizi tavsiye ederim uzun süre kalmasın plastikler üzerinde.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Tekrardan deneyeceğim.
Peki mikrofiber şampuan yokken normal yıkamayı nasıl yapıyorsunuz ucuz yollu yıkama lazım
Selam, geçmiş mesajlarda sorun neden kaynaklanabilir, havlu-bezlerin nasıl yıkanması gerekir, forumda yazdığım verdiğim link’teki konuda 2 farklı mesajda açıklamıştım, isterseniz okuyabilirsiniz,

Link: Hızlı Soru - Cevap

Not:
Ev hanımları çamaşır makinesinin deterjan çekmecesinin —>yumuşatıcı gözünde Yumoş, Vernel vs.. yumuşatıcı kullandıkları için o gözde zamanla jöle kıvamında yumuşatıcı kalıntısı kalır,

Normalde zaten havlu-bezleri yıkarken yumuşatıcı kullanmamak gekir,

Fakat deterjan çekmecesinin yumuşatıcı gözünde zamanla oluşan bu jöle kıvamındaki kalıntılar bezlerin ve havluların su emme performansını olumsuz etkiler,

Çekmeceyi çıkartıp ılık su altında yumuşatıcı gözünü ve diğer gözleri yıkayınız, bulaşık süngerine bir milktar pril sıkıp ılık su altında çekmeceyi yıkayınız, Ancak bulaşık süngeri önceden bulaşık yıkamak için kullanılmamış (yeni bir sünger) olmalıdır ve deterjan gözünü (süngerin sarı tarafı) ile yıkayınız, süngerin yeşil tarafı deterjan gözünü çizer, çizildiği zaman üzerindeki koruyucu kaygan katman zarar görür, ve zamanla daha fazla deterjan ve yumuşatıcı kalıntısı birikmesine yol açar,

Edit:
Mikrofiber şampuanlara alternatif olarak Perwol sıvı deterjan (yeşil şişe) kullanabilirsiniz, diğer alternatif toz granül sabun olabilir.
veya şu an pek çok detay ürününde yılsonu indirimleri var, fiyatlar uyguna geliyor
Valet Pro Revier Microfibre Wash (500ml. bölünmüş ürün); https://www.n11.com/urun/valet-pro-...a-sampuani-bolunmus-5-7628325?magaza=hobiotom

Carpro MFX ( 500ml.) CARPRO MFX - Mikrofiber ve Pasta Süngeri Deterjan -500ml

Carpro MFX (1 Litre) CARPRO MFX - Mikrofiber ve Pasta Süngeri Deterjanı - 1 Litre

Son düzenleme:

olcaycgn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kırıkkale
1. Megiuars 3 in 1
2. 3D speed
3. Vonixx blend cleaner
4. Koch chemie p3.01
Takip.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
K2 alot benzeri konstanre jant ilacı önericek var mı teşekkür ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Konsantre jant temizleyici Flowey r1 vardı markanın piyasadan çekilmesiyle pek uygun muadili kalmadı alternatif olarak Nanolex Professional Wheel Cleaner Concentrate tavsiye edebilirim.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Tekrardan deneyeceğim.
Peki mikrofiber şampuan yokken normal yıkamayı nasıl yapıyorsunuz ucuz yollu yıkama lazım
Emirhan mikrofiber şampuanının haricinde perwoll yeşil kullanıyorum memnun sayılırım ancak forumda her ikisinide kullanıp domol spordan daha memnun kaldığını söyleyenler vardı perwol bitince bi tane alıp deneyeceğim.

emrejdm

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba. Kışlık lastiklere geçerken jantlar da boyatmayı planlıyorum.
Ankara’da jant boyayan güvenilir yerler bilen var mıdır?
Fiyat ve kalite konusunda önerileriniz olursa çok sevinirim.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Emirhan mikrofiber şampuanının haricinde perwoll yeşil kullanıyorum memnun sayılırım ancak forumda her ikisinide kullanıp domol spordan daha memnun kaldığını söyleyenler vardı perwol bitince bi tane alıp deneyeceğim.
Son 20 gündür mağazalarınında Domol Sport bulamadım. Karaborsaya düşmüş bulursam yedekli alacağım.

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze
K2 alot benzeri konstanre jant ilacı önericek var mı teşekkür ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Codetha Rim Cleanerın konsantre olanı da var. Konsantre olmayanını aldım en son memnunum şu an kullanıyorum. Konsantre olanı görsem onu alırdım. Deneyen var mı bilmiyorum ama üzmez bence. En kötü 1:1 sulandırsanız bile Nanolexin konsantre ürünü kadar karışım olur elinizde.

https://www.codetha.com/urun/4386/Yıkama-Kimyasalları-RC-Rim-Cleaner-(Jant-Temizleyici-1/25-Konsantre)?srsltid=AfmBOorzn8x05phmlUHmYema_pE0geIv1sscGZG4qXvU5KauV9TmyfuZ

E4321

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhaba- bosch aquatak 120 bar makina için 6 metrelik basınçlı uzatma hortumu alıp toplam 11 metre yapmayı düşünüyorum uzunluğu, bununla ilgili tecrübesi olan varmı aranızda. Basınçlı hortumu 11 metreye çıkarttığımızda basınç kaybı yaşanıyor mu?