Hızlı Soru - Cevap

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #28,721
Merhaba- bosch aquatak 120 bar makina için 6 metrelik basınçlı uzatma hortumu alıp toplam 11 metre yapmayı düşünüyorum uzunluğu, bununla ilgili tecrübesi olan varmı aranızda. Basınçlı hortumu 11 metreye çıkarttığımızda basınç kaybı yaşanıyor mu?
Merhaba,
100 bar akülü cihazda dediğiniz gibi uzatma ile kullanıyorum bende basınç kaybı olmadı sizde de olmayacaktır.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba. Kışlık lastiklere geçerken jantlar da boyatmayı planlıyorum.
Ankara’da jant boyayan güvenilir yerler bilen var mıdır?
Fiyat ve kalite konusunda önerileriniz olursa çok sevinirim.
Şaşmazda Ayza Otomotiv Alper Usta var, Vw Dartford jantımı sıfır kondisyona getirmişti. İşçilik konusunda 10 numara.
2 Yıl önce yaptırmıştım fiyatını hatırlamıyorum açıkcası.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Meg 3 in 1 vakko bir üründür. Tavsiye ederim. @Sefa46 hocanın bu ürünler ile ilgili video ve inceleme yazısı vardı, araştırabilirsiniz.

meg 3 in 1 parlaklık ve çizik kapatma yönünde üst seviyede ancak hidrofobi ve kalıcılık orta seviyede düşünebilirsiniz. Kalıcılık çoğu üründe aynıdır bu arada. Ben genelde zemine el ile meg 3n1 uygulayıp üzerine ADBL sentetik wax ile koruma altına alıyor ve hidrofobisini artırıyorum. Böylece daha uzun gidiyor. Ürün sentetik olduğu için üzerine sentetik bir ürün geldiğinde tutunma sağlayabiliyor.

plastiklerde kullanmayın beyazlama yapacaktır, çözümü var ama uğraştırıyor biraz. Deneyimlediğim için söylüyorum.
Kullanmadan önce zemini ipa ile temizlemenizde fayda olur, kutu içinden aplikatörü çıkıyor aplikatör üzerine 3-4 nohut tanesiyle küçük bir panele uygulama yapabilirsiniz. Ben biraz bol kullanmayı tercih seviyorum ama 3-4 tane de yeterli oluyor çoğu zaman
Hocam, bu 3 in 1 waxlar genelde kapatici oluyor anladığım. 3-5 yikama sonra çizikler geri geliyor. Bunlarin yerine simtas-dyo yada farecla g3 tarzi ince pasta alıp elle o ince çizikleri alabilir miyim? Ve pastadan sonra mutlaka cila mı atılması lazim?

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Aracımda acele yıkama yapıp kurulama imkanım olmadığı zamanlardan dolayı araç dışında kireçlenme mevcut. Bu kireç lekeleri için önerebileceğiniz ürünler nelerdir

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam, bu 3 in 1 waxlar genelde kapatici oluyor anladığım. 3-5 yikama sonra çizikler geri geliyor. Bunlarin yerine simtas-dyo yada farecla g3 tarzi ince pasta alıp elle o ince çizikleri alabilir miyim? Ve pastadan sonra mutlaka cila mı atılması lazim?
Sizin soylediginiz markalar daha tehlikeli :) Şahsen ben kullanmam.

El ile uygulanabilen ürünler kapatici bulunur cok cok az koch gibi markalardada bulunuyor ama çizik alınacaksa makina şart harici alamazsınız.

Tavsiyem Makine ile Koch,Carpro,Menzerna Tarzı Markaların Pastalarına Yönelmeniz Makina ile

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dostlar size bir danışmak istedim. Makyajlı kasa, sıfır 1.3 160 beygir(158de olabilir) cvt şanzımanlı,Austral techno paket araç nasıldır? 2020 1.5 leon aracımdan geçicem. Australın fiyatı 2.250 bin Tl. Maksimum bütçede benim için yani bin tl bile yukarısına çıkamam :) . Bu fiyata göre başka sıfır araç öneriniz olur mu? Genişlik istiyoruz ailece. B segment de istemiyorum. Öneriniz var mıdır?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Dostlar size bir danışmak istedim. Makyajlı kasa, sıfır 1.3 160 beygir(158de olabilir) cvt şanzımanlı,Austral techno paket araç nasıldır? 2020 1.5 leon aracımdan geçicem. Australın fiyatı 2.250 bin Tl. Maksimum bütçede benim için yani bin tl bile yukarısına çıkamam :) . Bu fiyata göre başka sıfır araç öneriniz olur mu? Genişlik istiyoruz ailece. B segment de istemiyorum. Öneriniz var mıdır?
Tiguan alamayacagina göre bence alternatif PSA grubu geliyor ama ben Renault diyorum(İkinci bir secenek Nissan Quashai olabilir) Austral güzel 1.3 Motorlar bayagi iyi gidiyor suan bizde 80/90 bine gelen meganelar var motor konusunda bir sorun yasamadi.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tiguan alamayacagina göre bence alternatif PSA grubu geliyor ama ben Renault diyorum(İkinci bir secenek Nissan Quashai olabilir) Austral güzel 1.3 Motorlar bayagi iyi gidiyor suan bizde 80/90 bine gelen meganelar var motor konusunda bir sorun yasamadi.
Aynen Tiguan zor . Psa yeni hybrid motorla çift kavramaya geçmesi soru işareti oluşturdu. Ncap testlerinde de Austral daha öndeydi. Qashgai için de 130 bin daha çıkmam gerekiyordu bir de Austral arka oturma alanı daha rahat geldi bana.Renault konusunda kafamı karıştıran şey, çok model çıkıyor. 5 yıl sonra piyasa anlamında ne olur? Bu konuda qashqai öne çıkıyordu.Bakalım Sefa bir karar verecem artık Yanına gelemedim bir türlü. 5dk mesafedeyim bir de. Yeni araçla çayını içmeye gelirim inşallah

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Renault bu aracı çıkartarak iç mekandaki basitlik algısını bir nebze de olsa kırdığını düşünüyorum. Heleki bu fiyat bantlarında tiguan ile karşılaştırılabiliyor olması f/p olarak oldukça öne çıkarıyor. Lakin bağımsız süspansiyon olmaması benim adıma rakiplerinden bir adım geri atıyor :)

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Renault bu aracı çıkartarak iç mekandaki basitlik algısını bir nebze de olsa kırdığını düşünüyorum. Heleki bu fiyat bantlarında tiguan ile karşılaştırılabiliyor olması f/p olarak oldukça öne çıkarıyor. Lakin bağımsız süspansiyon olmaması benim adıma rakiplerinden bir adım geri atıyor :)
Nokta atışı tespitler. Hak veriyorum. Bu arada şu dikkatimi çekti: Sportage, qashgai, tucson, cupra formentorün içine bindim bayilerde. Australe binince sanki dış sesler bir anda yok oldu. Yalıtımı o anlamda etkiledi beni. Camdan mı neyden anlamadım Kuga'da da bir nebze böyle hissetmiştim.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tekrardan deneyeceğim.
Peki mikrofiber şampuan yokken normal yıkamayı nasıl yapıyorsunuz ucuz yollu yıkama lazım
Perwol ve beyaz sirke kullanıyordum önceleri. Fakat istediğim verimi alamayınca komple vp reviver e döndüm. Şimdi bir de domol sport aldım onu deneyeceğim. Bence perwoll yerine bi domolu dene. Vp reviverle yıkandıkça emiş gücü kendini toparlıyor gibi ama perwollde öyle bişi göremedim şahsen.
Aktif seat kullanıcısı olarak cupra ateca bakardım veya nispeten yüksek model ve düşük km seat ateca. Evet içi vs leon ile benzer ve biraz eski kaldı. Fakat o fiyatlara vag grubu motor şanzımana sahip güvenilir liman olarak geliyor. Tiguan ve karoq gibi alternatifler pahalı kalıyor.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Nokta atışı tespitler. Hak veriyorum. Bu arada şu dikkatimi çekti: Sportage, qashgai, tucson, cupra formentorün içine bindim bayilerde. Australe binince sanki dış sesler bir anda yok oldu. Yalıtımı o anlamda etkiledi beni. Camdan mı neyden anlamadım Kuga'da da bir nebze böyle hissetmiştim.
Açık konuşmak gerekirse Ford Kuga’ nın iç dizaynı rakiplerine göre oldukça basit kalıyor. Şuan piyasada ve sıfır alımlarda Qashqai, Formentor, Austral ekstra rağbet görüyor tabi burada önemli olan tabiri caiz ise aşk evliliği yoksa mi mantık evliliği mi :) bu tamamen sizin tercihiniz ama günümüz ülke şartlarında gelecek senelerdeki piyasayı düşünmeden hareket etmekte bi nevi imkansız.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Perwol ve beyaz sirke kullanıyordum önceleri. Fakat istediğim verimi alamayınca komple vp reviver e döndüm. Şimdi bir de domol sport aldım onu deneyeceğim. Bence perwoll yerine bi domolu dene. Vp reviverle yıkandıkça emiş gücü kendini toparlıyor gibi ama perwollde öyle bişi göremedim şahsen.

Aktif seat kullanıcısı olarak cupra ateca bakardım veya nispeten yüksek model ve düşük km seat ateca. Evet içi vs leon ile benzer ve biraz eski kaldı. Fakat o fiyatlara vag grubu motor şanzımana sahip güvenilir liman olarak geliyor. Tiguan ve karoq gibi alternatifler pahalı kalıyor.
Cupra Atecayı 2400'e bıraktı Doğuş. Tabi çok doluydu donanım olarak. Ama sınırımı aştı maalesef. İçi ve dışı demode olmasına rağmen benimde beğendiğim araç. 1.5 150lik ecotsi motor harika gerçekten. 5 yıl hizmet etti bana, gık demedi. Tabi gözüm gibi baktım orası ayrı

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Açık konuşmak gerekirse Ford Kuga’ nın iç dizaynı rakiplerine göre oldukça basit kalıyor. Şuan piyasada ve sıfır alımlarda Qashqai, Formentor, Austral ekstra rağbet görüyor tabi burada önemli olan tabiri caiz ise aşk evliliği yoksa mi mantık evliliği mi :) bu tamamen sizin tercihiniz ama günümüz ülke şartlarında gelecek senelerdeki piyasayı düşünmeden hareket etmekte bi nevi imkansız.
Eyvallah hocam :)

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

Seat Ateca’ ya dediklerinize katılıyorum, ama şanzıman olarak kuru kavrama Dq200 koymaları o cüssedeki bir araç için tamamen saçmalık :) Dq 300 ıslak tip konulmasını beklerdim.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
abi kriterlerine uyuyor mu bilmiyorum ama Honda HRV de bakabilirsin C SUV 1.5 Hibrit motor fiyatı 2.330.000 ama kampanya vardır belki

berkceylan57

Acemi Detaycı
Üye
İl
Samsun
Konsantre jant temizleyici Flowey r1 vardı markanın piyasadan çekilmesiyle pek uygun muadili kalmadı alternatif olarak Nanolex Professional Wheel Cleaner Concentrate tavsiye edebilirim.
Nerden temin edebilirim alotda çok iyiydi ya benim işime çok geliyordu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi