Hızlı Soru - Cevap

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #28,721
Perwol ve beyaz sirke kullanıyordum önceleri. Fakat istediğim verimi alamayınca komple vp reviver e döndüm. Şimdi bir de domol sport aldım onu deneyeceğim. Bence perwoll yerine bi domolu dene. Vp reviverle yıkandıkça emiş gücü kendini toparlıyor gibi ama perwollde öyle bişi göremedim şahsen.

Aktif seat kullanıcısı olarak cupra ateca bakardım veya nispeten yüksek model ve düşük km seat ateca. Evet içi vs leon ile benzer ve biraz eski kaldı. Fakat o fiyatlara vag grubu motor şanzımana sahip güvenilir liman olarak geliyor. Tiguan ve karoq gibi alternatifler pahalı kalıyor.
Cupra Atecayı 2400'e bıraktı Doğuş. Tabi çok doluydu donanım olarak. Ama sınırımı aştı maalesef. İçi ve dışı demode olmasına rağmen benimde beğendiğim araç. 1.5 150lik ecotsi motor harika gerçekten. 5 yıl hizmet etti bana, gık demedi. Tabi gözüm gibi baktım orası ayrı

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Açık konuşmak gerekirse Ford Kuga’ nın iç dizaynı rakiplerine göre oldukça basit kalıyor. Şuan piyasada ve sıfır alımlarda Qashqai, Formentor, Austral ekstra rağbet görüyor tabi burada önemli olan tabiri caiz ise aşk evliliği yoksa mi mantık evliliği mi :) bu tamamen sizin tercihiniz ama günümüz ülke şartlarında gelecek senelerdeki piyasayı düşünmeden hareket etmekte bi nevi imkansız.
Eyvallah hocam :)

Enes Gökmen

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Perwol ve beyaz sirke kullanıyordum önceleri. Fakat istediğim verimi alamayınca komple vp reviver e döndüm. Şimdi bir de domol sport aldım onu deneyeceğim. Bence perwoll yerine bi domolu dene. Vp reviverle yıkandıkça emiş gücü kendini toparlıyor gibi ama perwollde öyle bişi göremedim şahsen.

Aktif seat kullanıcısı olarak cupra ateca bakardım veya nispeten yüksek model ve düşük km seat ateca. Evet içi vs leon ile benzer ve biraz eski kaldı. Fakat o fiyatlara vag grubu motor şanzımana sahip güvenilir liman olarak geliyor. Tiguan ve karoq gibi alternatifler pahalı kalıyor.
Seat Ateca’ ya dediklerinize katılıyorum, ama şanzıman olarak kuru kavrama Dq200 koymaları o cüssedeki bir araç için tamamen saçmalık :) Dq 300 ıslak tip konulmasını beklerdim.

enesbkds

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dostlar size bir danışmak istedim. Makyajlı kasa, sıfır 1.3 160 beygir(158de olabilir) cvt şanzımanlı,Austral techno paket araç nasıldır? 2020 1.5 leon aracımdan geçicem. Australın fiyatı 2.250 bin Tl. Maksimum bütçede benim için yani bin tl bile yukarısına çıkamam :) . Bu fiyata göre başka sıfır araç öneriniz olur mu? Genişlik istiyoruz ailece. B segment de istemiyorum. Öneriniz var mıdır?
abi kriterlerine uyuyor mu bilmiyorum ama Honda HRV de bakabilirsin C SUV 1.5 Hibrit motor fiyatı 2.330.000 ama kampanya vardır belki

berkceylan57

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Konsantre jant temizleyici Flowey r1 vardı markanın piyasadan çekilmesiyle pek uygun muadili kalmadı alternatif olarak Nanolex Professional Wheel Cleaner Concentrate tavsiye edebilirim.
Nerden temin edebilirim alotda çok iyiydi ya benim işime çok geliyordu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

srcn09

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Vonixx V Floc
Adbl Shampoo

Suan En Revancta olan ikili ikisinden birini tercih edebilirsin hocam.
Sefa Hocam çok teşekkür ederim, Birde son olarak iyi bir jant temizleyicisine ihtiyacım var. Önerine açığım :) Her yıkama da demir tozu sökücü özellikte olması janta zarar verir mi acaba yoksa fark etmez mi ona göre de önerebilirsin

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selam, geçmiş mesajlarda sorun neden kaynaklanabilir, havlu-bezlerin nasıl yıkanması gerekir, forumda yazdığım verdiğim link’teki konuda 2 farklı mesajda açıklamıştım, isterseniz okuyabilirsiniz,

Link: Hızlı Soru - Cevap

Not:
Ev hanımları çamaşır makinesinin deterjan çekmecesinin —>yumuşatıcı gözünde Yumoş, Vernel vs.. yumuşatıcı kullandıkları için o gözde zamanla jöle kıvamında yumuşatıcı kalıntısı kalır,

Normalde zaten havlu-bezleri yıkarken yumuşatıcı kullanmamak gekir,

Fakat deterjan çekmecesinin yumuşatıcı gözünde zamanla oluşan bu jöle kıvamındaki kalıntılar bezlerin ve havluların su emme performansını olumsuz etkiler,

Çekmeceyi çıkartıp ılık su altında yumuşatıcı gözünü ve diğer gözleri yıkayınız, bulaşık süngerine bir milktar pril sıkıp ılık su altında çekmeceyi yıkayınız, Ancak bulaşık süngeri önceden bulaşık yıkamak için kullanılmamış (yeni bir sünger) olmalıdır ve deterjan gözünü (süngerin sarı tarafı) ile yıkayınız, süngerin yeşil tarafı deterjan gözünü çizer, çizildiği zaman üzerindeki koruyucu kaygan katman zarar görür, ve zamanla daha fazla deterjan ve yumuşatıcı kalıntısı birikmesine yol açar,

Edit:
Mikrofiber şampuanlara alternatif olarak Perwol sıvı deterjan (yeşil şişe) kullanabilirsiniz, diğer alternatif toz granül sabun olabilir.
veya şu an pek çok detay ürününde yılsonu indirimleri var, fiyatlar uyguna geliyor
Valet Pro Revier Microfibre Wash (500ml. bölünmüş ürün); Valet Pro Reviver Mikrofiber Bez Yıkama Şampuanı Bölünmüş 5 . Fiyatları ve Özellikleri

Carpro MFX ( 500ml.) CARPRO MFX - Mikrofiber ve Pasta Süngeri Deterjan -500ml

Carpro MFX (1 Litre) CARPRO MFX - Mikrofiber ve Pasta Süngeri Deterjanı - 1 Litre
Emirhan mikrofiber şampuanının haricinde perwoll yeşil kullanıyorum memnun sayılırım ancak forumda her ikisinide kullanıp domol spordan daha memnun kaldığını söyleyenler vardı perwol bitince bi tane alıp deneyeceğim.

Öneriler için teşekkür ederim perwoll yeşil buldum hepsiburadada 190 tlye bir adet ondan alacağım. bir adette amazondan domol sport alacağım. Sefa abidende adbl mikrofiber wash aldım belki kendini toplar diye. İlk yıkamayı mikrofiber wash ile yapıp sonrasında alternatif yumuşatıcılar ve beyaz sirke ile devam etmeye düşünüyorum.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhaba, aracımın fren balata değişim zamanı gelmiş. Araç garanti kapsamında ama fiyat çok fazla tabiki de. Sormak istediğim balata değişimini dışarıda kendi ustama yaptırsam garanti dışı kalır mı? Ve vw grubunun sevdiği bir balata markasi var mi? Aklimda brembo falan var ama sizlere de danışmak, fikir almak istiyorum.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba, aracımın fren balata değişim zamanı gelmiş. Araç garanti kapsamında ama fiyat çok fazla tabiki de. Sormak istediğim balata değişimini dışarıda kendi ustama yaptırsam garanti dışı kalır mı? Ve vw grubunun sevdiği bir balata markasi var mi? Aklimda brembo falan var ama sizlere de danışmak, fikir almak istiyorum.
Merhaba,

Dışarıda balata değişimi garantiyi bozmuyor. Ate markayı çok tercih eden oluyor.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Merhabalar, servisten almak yerine çok daha kalitelisini dışarıdan temin edebilirsiniz. ATE tavsiye ederim kesinlikle özellikle bütçe sorun degil ise Ate Ceramic serisi mükemmeldir. Balata tozu sıfıra yakın isterseniz 4000 5000 km yapın farketmez balata tozu %10 kadar bile çıkmaz jantlar tertemiz kalıyor. Otosupermarketten alabilirsiniz fakat iletişime geçin taktıktan sonra ki süreçte sorun yaşamamak adına teyit alın.

emrejdm

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
ATE ve TRW tercih edebilirsiniz. İkisi de VAG grubunun OEM üreticisi.
ATE hiç kullanmadım fakat TRW'ye göre daha yumuşak olduğu söyleniyor.
Kendi aracımda ilk takıldığı anda bile hiç ses yapmadığı için TRW tercih ediyorum.
İki marka da kaliteli ve OEM üretici, rahatlıkla alabilirsiniz.