Hızlı Soru - Cevap

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Öne çıkan konu #28,761
Merhaba, aracımın fren balata değişim zamanı gelmiş. Araç garanti kapsamında ama fiyat çok fazla tabiki de. Sormak istediğim balata değişimini dışarıda kendi ustama yaptırsam garanti dışı kalır mı? Ve vw grubunun sevdiği bir balata markasi var mi? Aklimda brembo falan var ama sizlere de danışmak, fikir almak istiyorum.
Ate çok iyidir ama ucuz değildir, Ate ve Ate Ceramic olmak üzere 2 tip ürünü vardır,

Ate Ceramic ‘daha da pahalıdır, buna karşın —>daha uzun ömür, sessizlik ve daha az balata tozu vaad eder, Fakat agresif sürüş, viraj kasma, yüksek hız, ani ve sert frenlemeler gibi perfomaslı sürüşler için Ceramic yerine normal balata tercih ediniz, bu tip sürüş tarzı için “normal tip” balatalar halen daha başarılır,

Pagid (eski adı Hella-Pagid) oldukça iyidir,

Textar ve TRW ‘de kalitelidir Ancak (avrupa üretimi) olanlardan tercih etmelisiniz, Asya ve Çin üretmi olanlar kalitesi beklendiği kadar iyi değiller,

Bosch ve Feredo ‘dan uzak durumuz.

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba, aracımın fren balata değişim zamanı gelmiş. Araç garanti kapsamında ama fiyat çok fazla tabiki de. Sormak istediğim balata değişimini dışarıda kendi ustama yaptırsam garanti dışı kalır mı? Ve vw grubunun sevdiği bir balata markasi var mi? Aklimda brembo falan var ama sizlere de danışmak, fikir almak istiyorum.
Bmw 320d aracımın disk balata değişimini yaklaşık 20 gün önce yaptırdım. Önler Ate disk balata arkalar zimmerman disk ate balata olacak şekilde. komple ate alacaktım arka disk bulunmadıgı için zimmerman takıldı. Yaklasık 300-400 km yi geçmeme rağmen ben pek beğenemedim performansını. Balata tozu olarak extrem bir toz görmedim normal seviyededir. Şöylede bişey var ben frene elimden geldiğince az basarım geneldede arabayı uzun yolda otobanda kullanıyorum okula gidip gelirken. Alışmadığı içinmi performansını beğenemedim yoksa disk balata alıştıda performansımı yeterli değil orasına henüz karar veremedim. İnşallah birbirlerine alışmadığı için tam tutmuyordur çünkü disk balata setine fren mesafesini kısaltsın olası kazayı engellesin diye fren mesafesi herşeydir diye cok güzel para verdik :)

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Bmw 320d aracımın disk balata değişimini yaklaşık 20 gün önce yaptırdım. Önler Ate disk balata arkalar zimmerman disk ate balata olacak şekilde. komple ate alacaktım arka disk bulunmadıgı için zimmerman takıldı. Yaklasık 300-400 km yi geçmeme rağmen ben pek beğenemedim performansını. Balata tozu olarak extrem bir toz görmedim normal seviyededir. Şöylede bişey var ben frene elimden geldiğince az basarım geneldede arabayı uzun yolda otobanda kullanıyorum okula gidip gelirken. Alışmadığı içinmi performansını beğenemedim yoksa disk balata alıştıda performansımı yeterli değil orasına henüz karar veremedim. İnşallah birbirlerine alışmadığı için tam tutmuyordur çünkü disk balata setine fren mesafesini kısaltsın olası kazayı engellesin diye fren mesafesi herşeydir diye cok güzel para verdik :)

Emirhan hocam, ate için biraz yumuşak diyorlardı zaten, belki ondandir. Önceki kullandığın balata markasi neydi? Ate ve trw vag grubunun tedarikcisiymis ve trw daha sert kaliyor ateye göre dendi. Ben bulabilirsem avrupa versiyon trw taktiricam. Ama siteleri gezdigimde maalesef ön balata yok

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
K2 satina ile K2 polo protectant arasında ne gibi farklar var. İç trimlerde uygulamak için hangisi daha mantıklı

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Megane'a ben de düşünüyorum eibach yayları fiyatı düşündürüyor sadece, 2.el bulabilirsem 2.el düşünüyorum bakalım hayırlısı
çok tatlı bi oran oluyor aslında fabrikanın o basıklıkta çıkarması gerekiyor :D birde torsiyon olduğundan arka çok havada spor yayı takınca tutuş açısından yorumlarda herkes baya memnun daha oturaklı bi hale geliyor dediğiniz gibi fiyat biraz daha uygun olsa keşke :)

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
merhaba profillerde tce megane görünce sorak istedim yakıt tketimi olarak 100 kmde kaç litreleri göryorsunuz acaba @enesbkds @Throvision
valla ben sürekli şehir içi kısa mesafe sürekli dur kalk da 11.3 litre felan yani tce nin en fazla yakıt yaktığı senaryo bu olur heralde şehir dışı da 5 kişi ful dolu bagaj klima 900 km gittiğimde ort 6.1 felandı

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
valla ben sürekli şehir içi kısa mesafe sürekli dur kalk da 11.3 litre felan yani tce nin en fazla yakıt yaktığı senaryo bu olur heralde şehir dışı da 5 kişi ful dolu bagaj klima 900 km gittiğimde ort 6.1 felandı
oyleyse güzel sayılır, 1.4 egeadan megane 1.3 tce ye geçiş yapacağım yakıt konusunda kafamı karıştırıyor kimi paylaşımlar ama bu durumdaysa güzel en azından yaktığının karşılığını veriyor araç anladığım kadarıyla.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
oyleyse güzel sayılır, 1.4 egeadan megane 1.3 tce ye geçiş yapacağım yakıt konusunda kafamı karıştırıyor kimi paylaşımlar ama bu durumdaysa güzel en azından yaktığının karşılığını veriyor araç anladığım kadarıyla.
yani bu segmentteki benzinli araçların çoğu bu seviyelerde yakıyor ama şehir içi ara sıra trafik ara sıra akıcı şekilde kullansan bile 8 9 dan aşşağıya düşmek çok zor o yüzden yeni nesile ayak uydurmak lazım bende 2011 1.5 dci araçtan geçtim onda ne zaman yakıt aldığımı unutuyordum bunda 1.5 2 haftada bir depo dolduruyorum :D ama menun kalırsınız araçtan herhangi bir şey sormak isterseniz de özelden yardımcı olabilirim

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul

Ate balata ve disk nereden temin ettiniz.? Ürünlerin kutusundaki QR (Kare Kod) ile orijinallik sorgulaması yaptınız mı.?

Aracın fren hidrolik sıvısı en son ne zaman değişti.?

Fren hidrolik sıvısı her iki yılda bir veya 30 bin km’de bir değişmesi gerekir, Fren sıvısı eski ise fren performansı zayıflar,

Fren sıvısı değişiminde en önemli husus değişim esnasında sistemin (hava yapmamasına) çok dikkat edilmelidir, Sistemde hava olması demek ciddi riskler oluşturur,

Ayrıca,
Eski usül frene bas-çek şeklinde manuel olarak yapılan yöntemde fren sıvısı boyaya temas etme riski taşır, boyaya temas ederse hemen müdahale edilmez ise boyaya zarar verir,

Bu sebepten fren hidrolik sıvısı değişimi (özel makine ile) yapılması gerekir, makine ile yapılan değişimde sistemin hava yapması engellenir, ve boyaya fren sıvısı temasının önüne geçilmiş olur.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
yani bu segmentteki benzinli araçların çoğu bu seviyelerde yakıyor ama şehir içi ara sıra trafik ara sıra akıcı şekilde kullansan bile 8 9 dan aşşağıya düşmek çok zor o yüzden yeni nesile ayak uydurmak lazım bende 2011 1.5 dci araçtan geçtim onda ne zaman yakıt aldığımı unutuyordum bunda 1.5 2 haftada bir depo dolduruyorum :D ama menun kalırsınız araçtan herhangi bir şey sormak isterseniz de özelden yardımcı olabilirim
teşekkür ederim evet ben de 1.5 dci kullanmıştım uzun süre önce çok güzel bir motordu bence de. Kısmet bakalım neler olacak yeni araçta =)

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkdaşlar aprillanın polisaj makinesini almayı düşünüyorum arada bir 3in1 ürünler uygulamak icin 900 tl bandına, biraz daha cıkınca einhelinn makinaları da var, ikisinide kullanmış biri var mı einhelller cok eski geliyor gözüme, performansları nasıl acaba aprillaya göre