Hızlı Soru - Cevap

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #28,781
Bilt Hamber Double Speed Wax ı buldum kullanan varsa yorumlarını merak ediyorum. Marka farketmeksizin parlaklığı iyi ve ön planda olan bi katı wax öneriniz ve yorumunuz varmıdır. şuanki satış fiyatı 2.5k bu fiyata daha iyi performans alabileceğim bi wax varmıdır.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
çok tatlı bi oran oluyor aslında fabrikanın o basıklıkta çıkarması gerekiyor :D birde torsiyon olduğundan arka çok havada spor yayı takınca tutuş açısından yorumlarda herkes baya memnun daha oturaklı bi hale geliyor dediğiniz gibi fiyat biraz daha uygun olsa keşke :)
@enesbkds @Throvision Geçmişte ben fluence aracıma eibach takmıştım, arkadaşımda benzer zamanda megane4 aracına takmıştı. Eibach renault grubundaki bence en iyi spor yay, 35mm pro kit versiyonu konforu neredeyse hiç etkilemiyor ve 35mm tatlı basıklık sağlıyor. Megane4 gibi fluencenin de arkası torsiyondu. Eibach yaydan sonra aracın yola oturması farkedilir seviyede artmıştı. (Öncesinde soğuk pres maceramız vardı, yapılacak iş değil soğuk pres onu belirteyim :D)

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@enesbkds @Throvision Geçmişte ben fluence aracıma eibach takmıştım, arkadaşımda benzer zamanda megane4 aracına takmıştı. Eibach renault grubundaki bence en iyi spor yay, 35mm pro kit versiyonu konforu neredeyse hiç etkilemiyor ve 35mm tatlı basıklık sağlıyor. Megane4 gibi fluencenin de arkası torsiyondu. Eibach yaydan sonra aracın yola oturması farkedilir seviyede artmıştı. (Öncesinde soğuk pres maceramız vardı, yapılacak iş değil soğuk pres onu belirteyim :D)
sürtme ile ilgili bir problem yaşadınız mı hem günlük kullanımda hemde araç dolu iken

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Bilt Hamber Double Speed Wax ı buldum kullanan varsa yorumlarını merak ediyorum. Marka farketmeksizin parlaklığı iyi ve ön planda olan bi katı wax öneriniz ve yorumunuz varmıdır. şuanki satış fiyatı 2.5k bu fiyata daha iyi performans alabileceğim bi wax varmıdır.
Bilt Hamber DSW parlaklık seviyesi orta düzeyde, bir çok diğer wax’lara göre benim başarılı bulduğum bir üründür, Benim genelde kış şartlarında şartlarında kullandığım bir wax’tır

Dayanım süresi olarak 2-3 ay koruma vaad eder, Koruma süresi her wax’ta olduğu gibi sizin boya yüzeyni ne kadar doğru hazırlanığınıza bağlı olarak ve aracın kullanım şartlarına göre dayanım süresi azalabilir veya artabilir,

Ürün yanında mikrofiber bez ve aplikatör süngeri ile birlikte gelmektedir.,

Fiyat konusunda bir yorum yapmıyorum çünkü kişiden kişiye değişebilir.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bilt Hamber DSW parlaklık seviyesi orta düzeyde, bir çok diğer wax’lara göre benim başarılı bulduğum bir üründür, Benim genelde kış şartlarında şartlarında kullandığım bir wax’tır

Dayanım süresi olarak 2-3 ay koruma vaad eder, Koruma süresi her wax’ta olduğu gibi sizin boya yüzeyni ne kadar doğru hazırlanığınıza bağlı olarak ve aracın kullanım şartlarına göre dayanım süresi azalabilir veya artabilir,

Ürün yanında mikrofiber bez ve aplikatör süngeri ile birlikte gelmektedir.,

Fiyat konusunda bir yorum yapmıyorum çünkü kişiden kişiye değişebilir.
Parlaklık olarak çok iyi diyebileceğiniz bir wax varmıdır peki

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Parlaklık olarak çok iyi diyebileceğiniz bir wax varmıdır peki
Hem parlaklık, hem de uzun koruma süresi (istisnai ürünler hariç) genelde aynı anda olmaz, ikisinden birinden feragat etmek zorundasınız, Parlaklık artışını sağlayan tek başına wax değildir, Aynı zamanda sizin yüzeyi ne kadar doğru hazırladığınız ile doğru orantılıdır., Yüzey hazırlığı doğru yaparsınız Bilt Hamber DSW parlaklık olarak sizi mutsuz etmeyecektir.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
merhaba profillerde tce megane görünce sorak istedim yakıt tketimi olarak 100 kmde kaç litreleri göryorsunuz acaba @enesbkds @Throvision
Evimden iş yerim 17 kilometre. Ortalama dur-kalk trafik oluyor 100km ortalaması 6.7 - 7.0 arası gidip geliyor. Şehir dışı Yozgat'a gidip geldim 130 sabit 5.5Lt yaktı 3 kişi bagajda 1 bavul ve klima kapalı

Son düzenleme:

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bütçeyi ayarlayabilirsem ben de eibach'a geçeceğim en kısa zamanda hem duruşu hem de yol tutuşu ciddi derece artıyor dendi bir çok kişi tarafından. Aldıktan sonra tecrübelerimi paylaşırım

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Trw vw grubunda ses yapmiyorsa daha uygun fiyatlı olmasindan dolayi tercihim olabilir
TRW yerine Textar öneririm.

TRW kaliteli marka ama yetkili serviste satılanla dışarı da satılan arasında fark var.
Dışarda satılan TRW ve Ferodo da ses çıkarma olasılığı fazla. Dışardan alacaksam Ate, Textar , Hella Pagid tercihim olurdu.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan hocam, ate için biraz yumuşak diyorlardı zaten, belki ondandir. Önceki kullandığın balata markasi neydi? Ate ve trw vag grubunun tedarikcisiymis ve trw daha sert kaliyor ateye göre dendi. Ben bulabilirsem avrupa versiyon trw taktiricam. Ama siteleri gezdigimde maalesef ön balata yok
Daha öncesinde aracın üstünde ne vardı bilmiyorum aracıda yeni aldığım için birşey diyemeyeceğim. Diğer aracımız olan tucsondada serviste orjinal hyundai logolu balata takıldı onunda performansı ortalama diyebiliriz

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ate balata ve disk nereden temin ettiniz.? Ürünlerin kutusundaki QR (Kare Kod) ile orijinallik sorgulaması yaptınız mı.?

Aracın fren hidrolik sıvısı en son ne zaman değişti.?

Fren hidrolik sıvısı her iki yılda bir veya 30 bin km’de bir değişmesi gerekir, Fren sıvısı eski ise fren performansı zayıflar,

Fren sıvısı değişiminde en önemli husus değişim esnasında sistemin (hava yapmamasına) çok dikkat edilmelidir, Sistemde hava olması demek ciddi riskler oluşturur,

Ayrıca,
Eski usül frene bas-çek şeklinde manuel olarak yapılan yöntemde fren sıvısı boyaya temas etme riski taşır, boyaya temas ederse hemen müdahale edilmez ise boyaya zarar verir,

Bu sebepten fren hidrolik sıvısı değişimi (özel makine ile) yapılması gerekir, makine ile yapılan değişimde sistemin hava yapması engellenir, ve boyaya fren sıvısı temasının önüne geçilmiş olur.
Yetkili servistekiler sipariş geçti ben karışmadım o sürece ama o esnafın çakma satacağını sanmam. Ayrıca disk kutularının içinde kullanım kitapcıgı tarzı bişeyler vardı orjinaldir diye düşünüyorum. Aracın fren hidroliği ne zaman değişti hiç bilmiyorum aracı yeni aldığımız için bişey diyemiyorum. ustaya bunuda bi soracağım

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Almayin hocam zamaninda aldik vakum nerdeyse cok az is goruyor ama parasina degmez.Biz zamaninda 3000₺ almistik gittigidiyor kapanmadan once.

Şu Starkninja Makina 2X Daha kaliteli ve vakumuda cok güzel.gözü kapali alabilirsin.

Sefa hocam merhaba daha çok evdeki koltuklarda kullanmak için bir yıkama makinesine ihtiyacım var.

Forumda arama yaparken önerine denk geldim. Bu cihaz şu an 5400 tl den alınabiliyor.

Hiç bilgim olan veya araştırdığım bir konu değil bu cihaz bu iş için biçilmiş kaftanmıdır başka önerin olur mu?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sefa hocam merhaba daha çok evdeki koltuklarda kullanmak için bir yıkama makinesine ihtiyacım var.

Forumda arama yaparken önerine denk geldim. Bu cihaz şu an 5400 tl den alınabiliyor.

Hiç bilgim olan veya araştırdığım bir konu değil bu cihaz bu iş için biçilmiş kaftanmıdır başka önerin olur mu?
Hocam.bu fiyata bu kalitede başka yok ben öneriyorum bissell spotcleanpro dan daha iyi onu belirteyim.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam.bu fiyata bu kalitede başka yok ben öneriyorum bissell spotcleanpro dan daha iyi onu belirteyim.
Bu fiyat aralığında bir makine almak istiyorum. Yılda yaklaşık 2 kez (6 ayda 1) amatör olarak kullanılacak. Ev için alacağım ama gerektiğinde araçta da kullanmayı düşünüyorum. Teşekkürler.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bu fiyat aralığında bir makine almak istiyorum. Yılda yaklaşık 2 kez (6 ayda 1) amatör olarak kullanılacak. Ev için alacağım ama gerektiğinde araçta da kullanmayı düşünüyorum. Teşekkürler.
O zaman Shark.i alin fazlasiyla mutlu eder isinizi görür.

MURON70

Çaylak Detaycı
Üye
Abiler kullandığınız en iyi hızlı cila nedir kullanımı kolay toz tutmayan parlaklık üst seviye ne tavsiye edersiniz ??

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
sürtme ile ilgili bir problem yaşadınız mı hem günlük kullanımda hemde araç dolu iken
Yok hocam hiçbir şekilde sürtme sorunu yaşamadım, zaten megane veya fluence araçlar yan açıdan bakınca haddinden fazla yüksek kalıyor çamurluk ve lastik arasında epey boşluk oluyor. Yay takılıyken araç yüklü olsa dahi sürtme sıkıntım olmadı. Eibach da 2 farklı yay tipi var, birisi kırmızı renkli 5cm düşüren yay, daha serttir. Diğeri genelde çoğu kişinin kullandığı 3-3.5cm yani 30-35mm pro kit versiyonu, siyah yaydır. Daha yumuşaktır ve tatlı basıklık sağlar. Şuanki aracıma bile takmayı düşündüm ancak araçda 20jant olunca zaten çamurluk içi dolu, pek basmaya yer yok gibi :)

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yok hocam hiçbir şekilde sürtme sorunu yaşamadım, zaten megane veya fluence araçlar yan açıdan bakınca haddinden fazla yüksek kalıyor çamurluk ve lastik arasında epey boşluk oluyor. Yay takılıyken araç yüklü olsa dahi sürtme sıkıntım olmadı. Eibach da 2 farklı yay tipi var, birisi kırmızı renkli 5cm düşüren yay, daha serttir. Diğeri genelde çoğu kişinin kullandığı 3-3.5cm yani 30-35mm pro kit versiyonu, siyah yaydır. Daha yumuşaktır ve tatlı basıklık sağlar. Şuanki aracıma bile takmayı düşündüm ancak araçda 20jant olunca zaten çamurluk içi dolu, pek basmaya yer yok gibi :)
geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi haklısınız megane c sedanlarda en yerden yüksek olanıydı sanırım siz söylemeseniz ben sorucaktım aracı bastınız mı diye :D

enginnn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
-

Merhaba , bir türlü kurtulamadığım kireç lekeleri için el ile uygulanacak bir ürün arıyorum. Ceriglass alsam el ile güzel sonuç alabilir miyim

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa

Merhaba , bir türlü kurtulamadığım kireç lekeleri için el ile uygulanacak bir ürün arıyorum. Ceriglass alsam el ile güzel sonuç alabilir miyim
Bende de boyleydi hocam. Alıp kullandim ve memnun kaldim. Kireç lekesi birakmadi bende. Ön camda da kullanilabilen ph nötr bir ürün