Hızlı Soru - Cevap

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Teşekkür ederim hocam. El ile mi uygulama yaptınız
Ceri-Glass ‘ın içinden artık uygulama yapmak için (rayon/keçe takoz) ile birlikte gelmektedir, El ile uygulama yapacaksanız, ilaveten bir şey almanıza gerek yoktur,

Eskiden bu (rayon/keçe tazkoz) içinden çıkmazdı, Daha fazla vererek ürünün kitini almanız gerekirdi, Artık kit almaya gerek yoktur,

Not: dikkat bu ürünü yalnızca parlatan adamlar satıcısı (rayon/keçe takoz) ile birlikte satıyor, diğer satıcılar takoz ile birlikte satmıyorlar,

Carpro Ceri-Glass: CarPro CeriGlass Set ( 2 Adet Ürün ) - Çizik Çıkarıcı ,Cam Temizleyici ve Parlatıcı Pasta - 150ml + CarPro CeriGlass Uygulama Takozu

enginnn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
-
Hocam bulabilirseniz cam keçesi, bulamazsanız bildiğimiz okullarda kullanılan tahta silgisi ile uygulama yapabilirsiniz, o da keçe olduğu için iyi oluyor.
Ceri-Glass ‘ın içinden artık uygulama yapmak için (rayon/keçe takoz) ile birlikte gelmektedir, El ile uygulama yapacaksanız, ilaveten bir şey almanıza gerek yoktur,

Eskiden bu (rayon/keçe tazkoz) içinden çıkmazdı, Daha fazla vererek ürünün kitini almanız gerekirdi, Artık kit almaya gerek yoktur,

Not: dikkat bu ürünü yalnızca parlatan adamlar satıcısı (rayon/keçe takoz) ile birlikte satıyor, diğer satıcılar takoz ile birlikte satmıyorlar,

Carpro Ceri-Glass: CarPro CeriGlass Set ( 2 Adet Ürün ) - Çizik Çıkarıcı ,Cam Temizleyici ve Parlatıcı Pasta - 150ml + CarPro CeriGlass Uygulama Takozu
Teşekkür ederim

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Şimdi şöyle bir tartışma konusu açmak istiyorum. @Sefa46 hocam ön yikama olarak magifoama biraz temkinli yaklaşmaya başladı ve fraber neve şampuanı önerdi. Bende biraz arastirma yaptim ve sitelerde magifoamin ph ini 11.5 (sulandırılmış halini soylemisim, normal hali 13.5) gibi asindirici (sds kayitlari) oldugunu gördüm. Ama sitelerde LSP guvenlidir, cilaya zarar vermez diyorlar. Fraber neve ise yaklasik 10.5 ph a sahip. Ama sitelerde sodyum hidroksit, fosfat ve NTA icermez ibaresi var. Şimdi güvenle kullanabilecegimiz hangi şampuan bu kış aylarinda. Ph degerleri yaklaşık ayni sayılır. Kir sokuculukleri kiyaslamasi nasil?

Son düzenleme:

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Şimdi şöyle bir tartışma konusu açmak istiyorum. @Sefa46 hocam ön yikama olarak magifoama biraz temkinli yaklaşmaya başladı ve fraber neve şampuanı önerdi. Bende biraz arastirma yaptim ve sitelerde magifoamin ph ini 11.5 gibi asindirici (sds kayitlari) oldugunu gördüm. Ama sitelerde LSP guvenlidir, cilaya zarar vermez diyorlar. Fraber neve ise yaklasik 10.5 ph a sahip. Ama sitelerde sodyum hidroksit, fosfat ve NTA icermez ibaresi var. Şimdi güvenle kullanabilecegimiz hangi şampuan bu kış aylarinda. Ph degerleri yaklaşık ayni sayılır. Kir sokuculukleri kiyaslamasi nasil?
Magifoam ‘ın pH değeri benim bildiğim 11,5 değil, saf halde 13,5 ‘dur, Ne kadar fazla sulandırırsanız sulandırın en fazla 11,5-12 civarı olacaktır,

LSP güvenliğinde tek kriter pH değildir, Magifoam ‘ı kokladığımda ben kostik kokusunu alıyorum,

Autobrite markası geçmişten beri benim gözümde biraz sabıkalı bir markadır,

Peki neden..? Geçmişte sattıkları Devil’s Blood Foam ve Magifoam Blue zamanla aracın boyasını boyuyordu, Resmen aracın rengi before-after gibi renk farkı oluşuyordu, bundan müzdarip çok insan vardı

Herhangi bir pre-wash veya foam ürünü alırken her zaman şişeyi veya bidonu ters çevirdiğinizde bidondaki sıvı rengini burakıyor mu kontrol ediniz,

Örneğin aynı markanın bir zamanlar satılan AD Magifoam Custard ürününde de böyle bir risk vardı, ve şuan satışta olan Super Foam Parma Violet ürünü de böyle bir potansiyel riski olan bir üründür,

Bir ön yıkama köpüğü eğer ki kendi bidonunu bile boyuyor ise o üründen kesinlikle uzak durunuz, Ne demek istediğim ile ilgili (aşşağıda örnek resimler) paylaştım;

Not: standart (classic) Magifoam’da böyle bir sorun yoktur,

benim kullandığım ürünler;
-Kışın:
araç çok kirli ise veya araç uzun süre yıkanmamış ise Magifoam Classic veya Carpro Lift kullanıyorum, araç orta kirli ise Valet Pro ANSF

-Yazın
araç hafif-orta veya çok kirli fark etmeksizin
Valet Pro ANSF kullanıyorum, VP ANSF ‘yi artık kullanan pek olmasa da benim halen severek kullandığın bir ürün, saf halde pH 8 ve LSP ‘ye karşı güvenli diyebileceğimiz,

Örnek resimler (sıvı kendi bidonunu bile boyuyorsa aman dikkat);

Babako

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, folyonun altındaki yapışkan kalıntılarını temizlemek için IPA yeterlimidir ?

TECNO CK7n cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Şimdi şöyle bir tartışma konusu açmak istiyorum. @Sefa46 hocam ön yikama olarak magifoama biraz temkinli yaklaşmaya başladı ve fraber neve şampuanı önerdi. Bende biraz arastirma yaptim ve sitelerde magifoamin ph ini 11.5 gibi asindirici (sds kayitlari) oldugunu gördüm. Ama sitelerde LSP guvenlidir, cilaya zarar vermez diyorlar. Fraber neve ise yaklasik 10.5 ph a sahip. Ama sitelerde sodyum hidroksit, fosfat ve NTA icermez ibaresi var. Şimdi güvenle kullanabilecegimiz hangi şampuan bu kış aylarinda. Ph degerleri yaklaşık ayni sayılır. Kir sokuculukleri kiyaslamasi nasil?
Ben kış aylarında yaklaşık 1.5-2 lt magifoam bitirdim foam lance in içine genelde 50 ml koyardım üstünede aracın kir durumuna göre 450-500 ml su eklerdim. Marolexin içinede 30 ml magifoam koyup ön yıkamamı yapardım. Korumaya dokunduğunu hiç görmemiştim. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz vallahi bendede büyük bir merak uyandırdı.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Klasik magifoamı kokusunu sevmesem de kışın performansını beğeniyorum. Boyalı şampuanlara dikkatli yaklaşmak lazım kesinlikle. Geçmişte yaşanılmış olaylardan ders almak gerekiyor.

Klasik magifoam net bir bilgim olmamakla birlikte kostik içermiyordur diye düşünüyorum çünkü B33 gibi kafadan giren bir şampuan değil. Kostik olsa daha agresif olurdu diye düşünüyorum. Doğru sulandırma oranı ile PH nötr bir yıkamanın yaptığı temizliğe göre performans olarak sadece 2-3 katını verdiğini düşünüyorum. Daha fazla değil. Yani benim gözümde agresif ama çok agresif bir şampuan değil. Agresif şampuanları düzenli kullanmak elbette zararlı olabilir ama bence magifoam ile uzun vadede bir sorun yaşanmaz. Forumun uzun süredir deneyimlediği bir şampuan sonuç itibariyle.

Korumayı ellemiyor diyenler bence fark edemiyor ama elliyor. 30 ml de kullansak 50 ml de kullansak magifoam kullandığımda koruma performansının düştüğünü bir sonraki yıkamada hemen fark ediyorum.

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu sabah arabanın üstü buğulanmıştı silecekleri çalıştırdım sonra aracın camında sanki kireç lekesi gibi şeyler belirdi, (Bundan 2 hafta önce soft99 compound ile pasta yapmıştım) Sonra aracın klimasını ön cama verince bi süre sonra geçti. Acaba bunun sebebi kireç midir ve önerileriniz nelerdir?

Rcp.y

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu arada konuda magifoam sampuanin etkisi konusulmus bu konuyla ilgili birseyler eklemek isterim. Elimde bulunan magifoam sampuani bu hafta sonu havada iyi olunca bir denemek istedim. Araç cok kirli degildi fakat malum duramiyoruz yerimizde. Üşengecligimden foamlance- yikama makinesi kurmadan kova sampuani olarak kullanip hafiften bir yikama yapayim dedim. Bir kova suya 3-4 kapak kadar magifoam ile kopurtup araci yikadim. Burdaki bir cok arkadasa gore tecrubem yok denebilir ama magifoam kokusu ile bile ben kostikliyim yada cok etkiliyim diye bagiriyor. Kokusu K2 motor temizleme urunune cok benziyor. Yikama sirasinda araci bariz bir sekilde cok iyi temizledi. Bu yuzden fazla ustunde tutmadan panel panel araci yikadim ve iyice duruladim. Sonrasinda cok eskiden elimde kalan sonax super guclu cilayi uyguladim. Sozun ozu magifoam ufak bir denemede bile kir sokuculugunde begenimi aldi. Tabi ne kadar etkili o kadar tehlikeli diye dusunuyorum.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Bu arada konuda magifoam sampuanin etkisi konusulmus bu konuyla ilgili birseyler eklemek isterim. Elimde bulunan magifoam sampuani bu hafta sonu havada iyi olunca bir denemek istedim. Araç cok kirli degildi fakat malum duramiyoruz yerimizde. Üşengecligimden foamlance- yikama makinesi kurmadan kova sampuani olarak kullanip hafiften bir yikama yapayim dedim. Bir kova suya 3-4 kapak kadar magifoam ile kopurtup araci yikadim. Burdaki bir cok arkadasa gore tecrubem yok denebilir ama magifoam kokusu ile bile ben kostikliyim yada cok etkiliyim diye bagiriyor. Kokusu K2 motor temizleme urunune cok benziyor. Yikama sirasinda araci bariz bir sekilde cok iyi temizledi. Bu yuzden fazla ustunde tutmadan panel panel araci yikadim ve iyice duruladim. Sonrasinda cok eskiden elimde kalan sonax super guclu cilayi uyguladim. Sozun ozu magifoam ufak bir denemede bile kir sokuculugunde begenimi aldi. Tabi ne kadar etkili o kadar tehlikeli diye dusunuyorum.
İçerisinde sodyum hidroksit mevcut. Bunun anlami kostik soda. Korumaya dokunmayacagina inanmiyorum dolayisiyla.

Babako

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dostlar, Vonixx v floc - şampuan forumda kova şampuanı olarak önerilmiş ama test videolarında çoğunlukla snow foam şeklinde uygulandığını görüyorum. Bundan hem kovada hem köpük tabancasında uygulanabilirliği öngörülebilir mi?

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu sabah arabanın üstü buğulanmıştı silecekleri çalıştırdım sonra aracın camında sanki kireç lekesi gibi şeyler belirdi, (Bundan 2 hafta önce soft99 compound ile pasta yapmıştım) Sonra aracın klimasını ön cama verince bi süre sonra geçti. Acaba bunun sebebi kireç midir ve önerileriniz nelerdir?

Bu şekilde.

mechatron

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
merhaba arkadaşlar, c180 aracıma iç detay temizlik yapmak istiyorum. Kokpit kısmını temizlemek için koch mzr ürününü kullanmalı mıyım ? Ne önerirsiniz ? Araç döşemesi suni deri + maun. Temizlik yaparken ekran tuşlar falan zarar vermeyecek şekilde ne kullanabilirim. Ayrıca kurulama bezi, iç temizlik bezi, detay fırçası gibi önerilenize de açığım. teşekkürler.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dostlar, Vonixx v floc - şampuan forumda kova şampuanı olarak önerilmiş ama test videolarında çoğunlukla snow foam şeklinde uygulandığını görüyorum. Bundan hem kovada hem köpük tabancasında uygulanabilirliği öngörülebilir mi?

Ben V-Floc'u snow foamda denedim kova şampuanı olduğundan çok fazla v-floc istedi o yüzden snow foam için tavsiye etmem