Şimdi şöyle bir tartışma konusu açmak istiyorum.
@Sefa46 hocam ön yikama olarak magifoama biraz temkinli yaklaşmaya başladı ve fraber neve şampuanı önerdi. Bende biraz arastirma yaptim ve sitelerde magifoamin ph ini 11.5 gibi asindirici (sds kayitlari) oldugunu gördüm. Ama sitelerde LSP guvenlidir, cilaya zarar vermez diyorlar. Fraber neve ise yaklasik 10.5 ph a sahip. Ama sitelerde sodyum hidroksit, fosfat ve NTA icermez ibaresi var. Şimdi güvenle kullanabilecegimiz hangi şampuan bu kış aylarinda. Ph degerleri yaklaşık ayni sayılır. Kir sokuculukleri kiyaslamasi nasil?
Magifoam ‘ın pH değeri benim bildiğim 11,5 değil, saf halde 13,5 ‘dur, Ne kadar fazla sulandırırsanız sulandırın en fazla 11,5-12 civarı olacaktır,
LSP güvenliğinde tek kriter pH değildir, Magifoam ‘ı kokladığımda ben kostik kokusunu alıyorum,
Autobrite markası geçmişten beri benim gözümde biraz sabıkalı bir markadır,
Peki neden..? Geçmişte sattıkları Devil’s Blood Foam ve Magifoam Blue zamanla aracın boyasını boyuyordu, Resmen aracın rengi before-after gibi renk farkı oluşuyordu, bundan müzdarip çok insan vardı
Herhangi bir pre-wash veya foam ürünü alırken her zaman şişeyi veya bidonu ters çevirdiğinizde bidondaki sıvı rengini burakıyor mu kontrol ediniz,
Örneğin aynı markanın bir zamanlar satılan AD Magifoam Custard ürününde de böyle bir risk vardı, ve şuan satışta olan Super Foam Parma Violet ürünü de böyle bir potansiyel riski olan bir üründür,
Bir ön yıkama köpüğü eğer ki kendi bidonunu bile boyuyor ise o üründen kesinlikle uzak durunuz, Ne demek istediğim ile ilgili (aşşağıda örnek resimler) paylaştım;
Not: standart (classic) Magifoam’da böyle bir sorun yoktur,
benim kullandığım ürünler;
-Kışın:
araç çok kirli ise veya araç uzun süre yıkanmamış ise Magifoam Classic veya Carpro Lift kullanıyorum, araç orta kirli ise Valet Pro ANSF
-Yazın
araç hafif-orta veya çok kirli fark etmeksizin
Valet Pro ANSF kullanıyorum, VP ANSF ‘yi artık kullanan pek olmasa da benim halen severek kullandığın bir ürün, saf halde pH 8 ve LSP ‘ye karşı güvenli diyebileceğimiz,
Örnek resimler (sıvı kendi bidonunu bile boyuyorsa aman dikkat);