Hızlı Soru - Cevap

adadetailing

Çaylak Detaycı
Üye
İl
hatay
Öne çıkan konu #29,561
Tesadüfen hataydaki sun pet petrol ofisinden, cüzi bir fiyata Layzon 500 ml hızlı cila spreyi aldım.
Ürünü camdaki küçük bir bölgeye sıktım ve sildim direkt.
Beni şaşırtan şey 1-2 aydır sıkıp sildiğim bölge su tutmuyor. ürün gerçekten kaliteli çıktı.
diğer firmalarında bu tarz hızlı cilalarını deneyimledim fakat sadece parlatıyorlardı.
bu ürün kadar su iticiliğe denk gelmedim.
Araştırdım firmayı Hatayda yerli üretim yapıyorlarmış depremden sonra başlamışlar.

bu firmanın diğer ürünlerini deneyimleyen oldu mu? bilgilendirirseniz sevinirim.

alivasvialpp

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Hocam bi kısmını götürdü ama yinede vardı kireç lekesi o yüzden spotless ile müdahale etmek zorunda kaldım ilk defa kullandım ve etkisi güzeldi bence ön cam hariç diğer camlarda ve kaportada kullandım şuan sıfır kireç lekesi
Temaslı yıkamayı da descale ile denedikten sonra görüşlerinizi bekliyorum. :)

brescia

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Selamlar arkadaşlar.
Öncelikle tüm forumdaşlarımın ramazan bayramını kutlarım.
1 buçuk 2 yıldır kullanmış olduğum ilk aldığımdan beridir performansından hiç bir şekilde memnun kalmadığım tabiri caizse artık gına geldi dediğim bezimi farklı bi alanda kullanıp yeni ve kaliteli güzel bir Kurulama bezi almak üzereyim ama karar veremedim. Aracım Clio 4 Sport Tourer (station) yani biraz uzun bir araç. Tek bezle rahat kurutabilmek istiyorum.
Şu an aklımda birkaç model var:
  • Gyeon Silk Dryer
  • CarPro DHydrate (70x100 düşünüyorum)
  • Slopes Raptor
Bu bezleri kullanan varsa su emme kapasitesi, boya üzerinde kayma, tüy ve hav bırakmama gibi konularda yorumlarını merak ediyorum.
Harici olarakta bunların dışında daha iyi kurulama bezi önerileriniz var ise duymak isterim. Bütçe konusunda pek sorunum yok bir kere alacağım uzun süre götürsün isterim.
Harici olarak ise aracımın kaportası için kullanabileceğim demir tozu tavsiyelerinizede ihtiyacım var şu anda önceliğim olarak Car Pro İron X, forumda da çok gezdim valet pro dragon breath ve auto finesse iron out yorumlarına bakınca özellikle iron out için olumsuz yorumları gördüm fakat İron X pek bir yorum göremedim.
Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selamlar, kurulama havlularına o ürünler haricinde mikrofibermarket.com üzerinden de bakabilirsiniz gayet kalitelidir forumda da kullanan ve tavsiye edenler mevcut. Demir tozu temizleyici olarak K2 roton, Vonix izer ve ADBL Vampire kullanabilirsiniz diğer ürünler hakkında tecrübem yok.

Gearbox

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar arkadaşlar.
1 buçuk 2 yıldır kullanmış olduğum ilk aldığımdan beridir performansından hiç bir şekilde memnun kalmadığım tabiri caizse artık gına geldi dediğim bezimi farklı bi alanda kullanıp yeni ve kaliteli güzel bir Kurulama bezi almak üzereyim ama karar veremedim. Aracım Clio 4 Sport Tourer (station) yani biraz uzun bir araç. Tek bezle rahat kurutabilmek istiyorum.
  • Gyeon Silk Dryer
  • Slopes Raptor
Bu bezleri kullanan varsa su emme kapasitesi, boya üzerinde kayma, tüy ve hav bırakmama gibi konularda yorumlarını merak ediyorum.
Harici olarakta bunların dışında daha iyi kurulama bezi önerileriniz var ise duymak isterim. Bütçe konusunda pek sorunum yok bir kere alacağım uzun süre götürsün isterim.
Harici olarak ise aracımın kaportası için kullanabileceğim demir tozu tavsiyelerinizede ihtiyacım var şu anda önceliğim olarak Car Pro İron X, forumda da çok gezdim valet pro dragon breath ve auto finesse iron out yorumlarına bakınca özellikle iron out için olumsuz yorumları gördüm fakat İron X pek bir yorum göremedim.
6 aydır Smartbee Beast (60x90) kullanıyorum. Oldukca memnunum. Tek seferde d segment bir sedan aracı rahat kurulayabilmekte.

Ayrica İGL Coatings PlushDry da incelemenizi tavsiye edebilirim. 100x50 1400gsm degerleri ile ilgimi cekmisti.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar arkadaşlar.
  • Gyeon Silk Dryer
  • Slopes Raptor
İGL Coatings PlushDry almıştık arkadaşa, 50x100 boyutunda idi ama henüz deneyimleyemedik. Ağırlık ve yoğunluk olarak Slopes raptor üzerindeydi. Slopes raptor ı eleyip oraya liquid elements alternatifi yazılabilir

brescia

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
li
İGL Coatings PlushDry almıştık arkadaşa, 50x100 boyutunda idi ama henüz deneyimleyemedik. Ağırlık ve yoğunluk olarak Slopes raptor üzerindeydi. Slopes raptor ı eleyip oraya liquid elements alternatifi yazılabilir
liquid elementsi pek çok yerde gördüm o markayıda bi araştıracağım teşekkür ederim.

brescia

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
6 aydır Smartbee Beast (60x90) kullanıyorum. Oldukca memnunum. Tek seferde d segment bir sedan aracı rahat kurulayabilmekte.

Ayrica İGL Coatings PlushDry da incelemenizi tavsiye edebilirim. 100x50 1400gsm degerleri ile ilgimi cekmisti.
bahsettiğim gına gelen ürün smartbeenindi ilk aldığımdan beri hbir şekilde memnun kalamadım eldiveninden de bezlerinden de sizin dediğinize de bi bakayım belki bir şans daha verebilirim.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Selamlar arkadaşlar.
  • Gyeon Silk Dryer
  • Slopes Raptor

Gyeon Silk Dryer ve CarPro Dhydrate kullandım.

Aktif olarak Dhydrate ve Purestar duplex kullanıyorum.

Gyeon bir daha asla tercih etmem en ufak takılmada aşırı derece iplik salması var. Rezalet bir kurulama havlusu.

Dhydrate ben çok beğeniyorum. İplik salması olmadı. Yaz aylarında favori havlum budur. Kış ayları için tavsiye etmiyorum çünkü tek taraflı bir bez olduğundan tek araç kurulamayı zar zor yapıyor.

Gelelim purestar havluya min. 3 araç kurulama kapasitesi var. Mükemmel bir kurulama havlusu.
Bu bezden tek şikayetim çamaşır makinesine attığımda makinenin tambur dengesini bozup makine sıkma yapmıyor. Elimle bir miktar sıkıp tekrar makineye atıp sıktırma yaptırıyorum. Çamaşır makinenizde denge çubuğu var ise yaşanabilir bir problem bilginize.

rewhere

Acemi Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Selamlar arkadaşlar.
  • Gyeon Silk Dryer
  • Slopes Raptor
Carpro dhydrate ve slopes raptor kullanıyorum. Raptordan daha çok memnunum. Çift taraflı olması ve boyutları araba kurulamak için ideal dhydrate boyut olarak çok büyük geldi yan panelleri silerken çok kullanışlı olmuyor.

brescia

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Carpro dhydrate ve slopes raptor kullanıyorum. Raptordan daha çok memnunum. Çift taraflı olması ve boyutları araba kurulamak için ideal dhydrate boyut olarak çok büyük geldi yan panelleri silerken çok kullanışlı olmuyor.
Slopesi almayı düşünüyordum fiyat olarakta iyiydi, kedimi şımartmak için Dehydrate istiyordum ama Purestar duplex aldım herkes çok methediyordu ama sanırdam birazdan dhydratede alacağım

hnjji

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracıma fusso coat uyguladım ancak araç ppf kaplanıcak bunu yüzeyden geri nasıl sökeriz acaba bilgisi olan varmı yoksa bırakayım ppf ci mi söksün
IPA çözeltisi ile silinice çıkıyor diye biliyorum. E tabi bir de yüksek kostikli benzinlik köpükleri de söküyor. Bence ppf yapacak kişiye bildirmeniz en iyisi önden mutlaka yıkama yapacaktır IPA ile de bir önden geçecektir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
IPA çözeltisi ile silinice çıkıyor diye biliyorum. E tabi bir de yüksek kostikli benzinlik köpükleri de söküyor. Bence ppf yapacak kişiye bildirmeniz en iyisi önden mutlaka yıkama yapacaktır IPA ile de bir önden geçecektir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Biz arkadaşın aracında 1:10 GS üstüne benzinlik köpüğü ile sökememiştik. İpa da belli noktalarda hala kalıntı bırakmıştı :)
Fireball wax off, çok başarılı ürün hiç bu tarz uğraşlara girmeden sonuç alırsınız.

alivasvialpp

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Elimde basıncı pompa var bunun için hangi şampuanları önerirsiniz
Bir çok değişken var. Arabanızda seramik var mı, wax var mı, sealant var mı, ya da hiç koruma yok mu? Yıkama sonrasında hızlı cila, sprey wax vb uyguluyor musunuz?

Bu soruların cevabını bilmeden kesin bir şey söylemek zor.

1. Carpro lift (güçlü kir çözücüdür seramik varsa ok wax varsa olmaz)
2. Koch gs (koruma yoksa ve her yıkamada ben hızlı cila vb uygularım sorun değil dersen iyi kir söker)
3. Adbl Yeti (korumaya zarar vermez wax, seramik fark etmeksizin fakat kir çözücülüğü çok yüksek olmaz)
4. Carpro reset (ph nötr kategorisinde bence en iyi kir çözücüdür ama pahalıdır, temaslı yıkamaya da uygundur)
5. Vonixx v-floc (ph nötr kir çözücülük orta korumaya zarar vermez, temaslı yıkamaya da uygundur)
6. Autoglym polarblast (korumaya zarar vermez, kir çözücülük ortadan bir tık iyi)
7. VP ANSF (kir çözücülük eh işte, ben tercih etmem)
8. AB Magifoam (kir çözücülük iyi fakat içerik tam güvenli değil, korumayı etkiler)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Korumaya ellemesin derseniz başka alternatifler de muhakkak var, mesela k2 bela fakat henüz stok yok hiçbir yerde. Koruma zaten yok derseniz başka, var ama her yıkamada basic uyguluyorum derseniz başka, korumaya ellemesin derseniz başka.

Yani bir çırpıda tavsiye vermek biraz zor :)

Dilerseniz özelden yazabilirsiniz detayları konuştuktan sonra bir yol çizeriz.

Gearbox

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
koch chemie motoplast nasıldır? kullanan var mı? veya alternatifleri var mıdır
Tavsiye ederim güzel ürün. İlk uygulama sonrasında motor ısısı ile beraber yuzeye cok guzel emiliyor ve yagsiz bir finali var. Bulundugunuz bolge ve kullanima bagli tabiki degisir ama toz cekmeme konusunda basarili buluyorum.

Öncesinde Meguiars Hyper Dressing kullaniyordum. Ortalama aynı kullanım sürelerinde o biraz daha yagli ve toz cekiyordu.