Hızlı Soru - Cevap

ozcannyasin

Acemi Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #3,001
Puris a plus pastadır wax değildir.Pasta uygulayıp üstüne bir şey uygulamadıysanız ikisinide uyguayabilirsiniz.Sıkıntı olmaz.Ama güzel bir koruma ürünü uygulamanızı(wax,sealant) öneririm. Elinizdekiler günü kurtarır tarzda şeyler.
Üstad araca geçen sene polisaj yaptım üzerinden geçti tekrar çizikler oluştu lakin koruma olarak şu waxı kullandım
A1 speed plus wax 3 carnauba. 15 gün oldu boncuklanması devaö ediyor hala

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Puris a plus pastadır wax değildir.Pasta uygulayıp üstüne bir şey uygulamadıysanız ikisinide uyguayabilirsiniz.Sıkıntı olmaz.Ama güzel bir koruma ürünü uygulamanızı(wax,sealant) öneririm. Elinizdekiler günü kurtarır tarzda şeyler.
Puris değilmiş işte :) sıvı waxmış.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Boyalı yüzeye wax vb ürünleri uygularken düz pedlerden kullanıyorum. Ancak aşağıdaki pedleri internetteki uygulama videolarında gördüm. Bu pedlerin yapısı şekli neden böyle tam olarak işlevi nedir? Normal düz pede göre bir artısı var mı?

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
waxlı fussolu bir araç için mantıksız mı hocam? Yüzeye vs döküldüğü için bir kullanışta çok ml mi gidiyor?
Tercih meselesi ama ben olsam seramik olmadikca bu urunu muhtemelen kullanmazdim. Onun yerine adams, zymol veya nanolex pure gibi guzel bir sampuan alirdim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Boyalı yüzeye wax vb ürünleri uygularken düz pedlerden kullanıyorum. Ancak aşağıdaki pedleri internetteki uygulama videolarında gördüm. Bu pedlerin yapısı şekli neden böyle tam olarak işlevi nedir? Normal düz pede göre bir artısı var mı?

Soru gözden kaçmış sanırım bir güncel çekelim:)

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Soru gözden kaçmış sanırım bir güncel çekelim:)
Elinizde hangisi varsa hangisi ile rahat ediyorsanız onu kullanın. Wax yüzeye çıplak el ile, sünger ped ile, mikrofiber ped ile, orbital makine vasıtasıyla sünger ped ile uygulanabilir. Doğrusu ya da daha iyisi kötüsü yoktur tamamen kişisel tercihtir. Tek amaç waxı yüzeye olabildiğince ince yaymak her noktaya temas ettirmek. Hatta kimisi bunu dairesel hareketler ile yapar kimisi de yatay ve dikey. :)

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Elinizde hangisi varsa hangisi ile rahat ediyorsanız onu kullanın. Wax yüzeye çıplak el ile, sünger ped ile, mikrofiber ped ile, orbital makine vasıtasıyla sünger ped ile uygulanabilir. Doğrusu ya da daha iyisi kötüsü yoktur tamamen kişisel tercihtir. Tek amaç waxı yüzeye olabildiğince ince yaymak her noktaya temas ettirmek. Hatta kimisi bunu dairesel hareketler ile yapar kimisi de yatay ve dikey. :)
Teşekkürler

smertt1

Acemi Detaycı
Üye
Elimde Turtle Wax'ın Luxe Leather deri bakımı var. Direksiyonda falan iş yapar mı ? Önce deri temizleyici sürmem gerekir mi ? Aracımda deri olan tek yer direksiyon zaten. :D

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Elimde Turtle Wax'ın Luxe Leather deri bakımı var. Direksiyonda falan iş yapar mı ? Önce deri temizleyici sürmem gerekir mi ? Aracımda deri olan tek yer direksiyon zaten. :D
Teorik olarak ilk önce direksiyonun temizlenmesi daha sonra korumaya alınması gerekmektedir.