Hızlı Soru - Cevap

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #3,321
Araç ıslakkende mi 10-15 ml yeterli 500ml şişe için? Yayma işleminde ki eldivenin en başta kuru veya ıslak olma önemliliği var mı?
Zaten ıslak araç için söyledim kullanım şeklini ama kil eldiveni nereden çıktı onu anlayamadım. Forumda sorduğunuz sorular bir yana aldığınız cevaplara verdiğiniz karşılıklar beni artık ben karışmayayım durumuna getirdi. :) sanırım ya ciddiyet eksik ya bilgi ya herşey karıştı iyice. :)

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Zaten ıslak araç için söyledim kullanım şeklini ama kil eldiveni nereden çıktı onu anlayamadım. Forumda sorduğunuz sorular bir yana aldığınız cevaplara verdiğiniz karşılıklar beni artık ben karışmayayım durumuna getirdi. :) sanırım ya ciddiyet eksik ya bilgi ya herşey karıştı iyice. :)
Eldivenden kastınız yıkama eldiveni değil mi hocam? Onu anlamıştım

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Nuri hocam merhaba,

Bence yanlış anlamışsınız @thelordof un yazdığını. Kil olarak anladığınız "ki", aslında pw yi yüzeye yayarken kullanacağı eldiveni kastedmiş ben tekrar okuduğumda öyle anladım

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Nuri hocam merhaba,

Bence yanlış anlamışsınız @thelordof un yazdığını. Kil olarak anladığınız "ki", aslında pw yi yüzeye yayarken kullanacağı eldiveni kastedmiş ben tekrar okuduğumda öyle anladım
Ilk yazdığı farklıydı. Ben bıraktım artık hocam cevap yazmayı zaten aynı konular 1246 kere soruldu cevapladı. :)

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Nuri hocam merhaba,

Aynen , yüzeye yayarken ki eldiveni sormuştum. Detay dünyası olur karışıklık, her konuya bende mukafık değilim :)

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Araç ıslakkende mi 10-15 ml yeterli 500ml şişe için? Yayma işleminde ki eldivenin en başta kuru veya ıslak olma önemliliği var mı?
Kuru ıslak farketmez ikisi için de 1/50 gibi bir oran yeterlidir. Eldivenin ıslak olması iyi olur hem ıslak hem kuru yüzey için. Aksi takdirde yüzeyi çizme durumu olabilir. İstediğiniz soruları forumda çekinmeden sorabilirsiniz herkes doğuştan öğrenmiyor bu işleri malesef.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Kuru ıslak farketmez ikisi için de 1/50 gibi bir oran yeterlidir. Eldivenin ıslak olması iyi olur hem ıslak hem kuru yüzey için. Aksi takdirde yüzeyi çizme durumu olabilir. İstediğiniz soruları forumda çekinmeden sorabilirsiniz herkes doğuştan öğrenmiyor bu işleri malesef.
Çok teşekkürler ederim hocam.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Merhabalar,bunca yıldır spritz kullanıyorum ama sadece temizlik amaçlı aklıma birkaç soru takıldı bu ürünü koruma olarakta kullanan var ve ürünün arkasında UV koruması olduğu söyleniyor ama ben sanmıyorum spritzin plastik aksamı koch ts,auto glym vrc,auto finesse dressle gibi koruyacağını sebebide şu yüzeye puskurtunce boncuk boncuk sanki su sıkmış gibi oluyor yani bu urun yogunda değil su gibi birsey.o yüzden pek sanmıyorum koruma olarak kullanilacagini sizin düşünceleriniz neler yazarsanız sevinirim.spritz plastiği korur mu ?

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Merhabalar,bunca yıldır spritz kullanıyorum ama sadece temizlik amaçlı aklıma birkaç soru takıldı bu ürünü koruma olarakta kullanan var ve ürünün arkasında UV koruması olduğu söyleniyor ama ben sanmıyorum spritzin plastik aksamı koch ts,auto glym vrc,auto finesse dressle gibi koruyacağını sebebide şu yüzeye puskurtunce boncuk boncuk sanki su sıkmış gibi oluyor yani bu urun yogunda değil su gibi birsey.o yüzden pek sanmıyorum koruma olarak kullanilacagini sizin düşünceleriniz neler yazarsanız sevinirim.spritz plastiği korur mu ?

Spritz su bazlıdır oyüzden öyle damla damla iz olur.Bir dressing kadar koruma tabiki yapmaz ancak gerçek koruma gerektiren plastikler aracın dış kısmında olanlar,iç kısmındakiler için spritz,vp classic protectant,adams tid gibi ürünler yeterlidir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Spritz su bazlıdır oyüzden öyle damla damla iz olur.Bir dressing kadar koruma tabiki yapmaz ancak gerçek koruma gerektiren plastikler aracın dış kısmında olanlar,iç kısmındakiler için spritz,vp classic protectant,adams tid gibi ürünler yeterlidir

Ben şahsen aracın içininde korunması gerektiğini düşünüyorum o yüzden meguiars up veya autoglym vrc almayı düşünüyorum.cevap için teşekkür ederim

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ben şahsen aracın içininde korunması gerektiğini düşünüyorum o yüzden meguiars up veya autoglym vrc almayı düşünüyorum.cevap için teşekkür ederim

Yalnız kıyasladığınız ürünler ile spritz in amaçları farklı. Spritz hem temizler hem de koruma sağlar. Zayıf da olsa haftalık bakımlar için sağladığı koruma yeterlidir. VRC ise spritz kadar mat bir bitiriş vermez. Bu nedenle torpidoda parlama yapar. Bu çoğumuzun hoşlanmadığı bir durumdur aslında.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Yalnız kıyasladığınız ürünler ile spritz in amaçları farklı. Spritz hem temizler hem de koruma sağlar. Zayıf da olsa haftalık bakımlar için sağladığı koruma yeterlidir. VRC ise spritz kadar mat bir bitiriş vermez. Bu nedenle torpidoda parlama yapar. Bu çoğumuzun hoşlanmadığı bir durumdur aslında.
biliyorum biri qd digeri koruma ben burda şunu vurgulamak istedim spritz bence yeterli bir koruma değil demek istedim.Ben ya tam mat ya da hafif yarı mat seviyorum vrc de benim istegime uygun

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
biliyorum biri qd digeri koruma ben burda şunu vurgulamak istedim spritz bence yeterli bir koruma değil demek istedim.Ben ya tam mat ya da hafif yarı mat seviyorum vrc de benim istegime uygun
Eğer amacınız tam koruma ise bu amaçla üretilmiş nano ürünler var. VRC'nin de koruması nano ürünlere göre zayıf kalacaktır.

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
Bidondan siselere apc sampuan vs koyarken kenarlarada dokuyorum urun ziyan oluyor bu is icin uretilmis bir aparat ariyorum var midir acaba

evet geçte olsa çözüm buldum kimyasaladamların kargo bedava kampanyasından faydalanıp aldım

Ekli dosyalar

• 148.1 KB Görüntüleme: 27

allper8

Amatör Detaycı
Üye
Alış satıştan yeni konu açmak istemedim varsa ürün yoksa bilgide işimi görür.
Bikaç arkadaşı hayrına cahiliye döneminden kurtarmak istiyorum.
1) elinde şu ucuz ama işlevsel yıkama eldivenden fazla olan varmıdır satış yapabilirmi ?
2) çinden getirtmeyi plankıyorum ama şu gümrük muhabbeti ne durumda fiyat çok eklenirmi velevki 5-10 lira eklendi dert değil dersek gümrükte çok bekler mi ?

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Gümrük 18% yapacaklardı tüm ürünlere yürürlülüğe girdi mi bilmiyorum. Bazı arkadaşlar da her gelen gönderiye 5TL dosya parası vermişlerdi. Çok takma kafana ürün uygun zaten eklesinler ne eklerlerse al gitsin elinde yoksa güzel eldiven o fiyata her çeyizde dursum