Hızlı Soru - Cevap

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #3,601
Aracıma son 2 yıkamadır PW sıkıyorum cokta memnunum ama bu süre zarfında yazlıkta erdem boyadan almış olduğum Fusso buldum durumu iyi gözüküyor kap hava almamış.

Sorum şu, PW nin üstüne Fusso sürsem tutunur mu ? yoksa ziyan mı olur
Tutunamaz, ziyan olur.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Aracıma son 2 yıkamadır PW sıkıyorum cokta memnunum ama bu süre zarfında yazlıkta erdem boyadan almış olduğum Fusso buldum durumu iyi gözüküyor kap hava almamış.

PW sök prille falan bilberry ile ipa da olur kostikte olur fusso uygula yıkamalarda PW kullan bence

allper8

Amatör Detaycı
Üye

Aga nedenki :)
Bir etkisi geçmeden pw atmana gerek yok ki duruma yıkamaya göre 2 ayı bulabilir ömrü
2 fusso koruma wax hatta en uzun ömürlü waxlardan pw hızlı cila koruma bazında. Fusso üzerine pw diye sorsan koro halinde yapıştııır die bağırırız

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abi sırf denemek için mi kullanmak için mi alacaksın ?
Dyo kokusuyla hem beni hem de bezleri ve pedi perişan ediyor. Kalıntılarını silmek zor. Dikkatli dahi uygulasam mat bir finish bırakıyor. Polisaj keyiften çok eziyete dönüşüyor. 250 ml pasta içinde 60 70 lira vermek içime sinmiyor. 3D'nin fiyatı uygun. Memnun kalırsam o şekilde devam ederim diye düşünüyorum.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Dyo kokusuyla hem beni hem de bezleri ve pedi perişan ediyor. Kalıntılarını silmek zor. Dikkatli dahi uygulasam mat bir finish bırakıyor. Polisaj keyiften çok eziyete dönüşüyor. 250 ml pasta içinde 60 70 lira vermek içime sinmiyor. 3D'nin fiyatı uygun. Memnun kalırsam o şekilde devam ederim diye düşünüyorum.
Abi yani evet 3d uygun fiyatlı ama kullandığım hiçbir ürününden memnun kalmadım bir kere al iyisini al bence menzerna olur tac system olur bana daha mantıklı gelen pastalar.

smertt1

Acemi Detaycı
Üye
Aga nedenki :)
Bir etkisi geçmeden pw atmana gerek yok ki duruma yıkamaya göre 2 ayı bulabilir ömrü
2 fusso koruma wax hatta en uzun ömürlü waxlardan pw hızlı cila koruma bazında. Fusso üzerine pw diye sorsan koro halinde yapıştııır die bağırırız

zaten 5-10 ml bişi yapmıştım spreye 1 ayda bitirdim yıkama aralığı uzun olunca :D

fusso yu bulmadan önceki yıkamada PW sıkmıştım sonra fussoyu bulunca bi sevindim. bu sefer bende tutunmaz diye düşündüm sizlere sormak istedim. etkisinin geçmesini bekleyip arındırarak sürmek en mantıklısı :D sonrası yappıştır :D

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abi yani evet 3d uygun fiyatlı ama kullandığım hiçbir ürününden memnun kalmadım bir kere al iyisini al bence menzerna olur tac system olur bana daha mantıklı gelen pastalar.
Ultra protectant, magic dressing, final touch ve wash n wax ürünlerini kullandım. Şampuan hariç hepsinden memnun kaldım. 236 ml 501 pasta 24 lira. 250 ml Menzerna 400 ise 65 lira. Denemeyi düşünüyorum. Dyo kadar kötü kokacağını sanmıyorum :) Orta derece aşındırıcıda 2500'den başkasını aramıyorum zaten. Finisaj ürününde de Scholl s40 işimi görüyor.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Ultra protectant, magic dressing, final touch ve wash n wax ürünlerini kullandım. Şampuan hariç hepsinden memnun kaldım. 236 ml 501 pasta 24 lira. 250 ml Menzerna 400 ise 65 lira. Denemeyi düşünüyorum. Dyo kadar kötü kokacağını sanmıyorum :) Orta derece aşındırıcıda 2500'den başkasını aramıyorum zaten. Finisaj ürününde de Scholl s40 işimi görüyor.
Sen bilirsin reis 24 lira çok birşey değil alıp deneyip kendin gözlemlersen daha iyi olur sonuçta herkesin dediği ile senin görüşün aynı olmayabilir.

allper8

Amatör Detaycı
Üye
zaten 5-10 ml bişi yapmıştım spreye 1 ayda bitirdim yıkama aralığı uzun olunca :D

fusso yu bulmadan önceki yıkamada PW sıkmıştım sonra fussoyu bulunca bi sevindim. bu sefer bende tutunmaz diye düşündüm sizlere sormak istedim. etkisinin geçmesini bekleyip arındırarak sürmek en mantıklısı :D sonrası yappıştır :D
O ve onun türevi meledlerin sökücüsü sıcak su onu keşfettim. Güçlüyse indirmesen olur diyecemde kurt bu düştü içe sabredilmesi zor güçlü yada destekli şampuanla sıcak su hazırla indir aşşağıya at m700 ünü sür fussoyu gerisi malum

Unique

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya/Taşkent
O ve onun türevi meledlerin sökücüsü sıcak su onu keşfettim. Güçlüyse indirmesen olur diyecemde kurt bu düştü içe sabredilmesi zor güçlü yada destekli şampuanla sıcak su hazırla indir aşşağıya at m700 ünü sür fussoyu gerisi malum
Sonra yaldır yaldır parla diyorsun yani abi :alkisss:

allper8

Amatör Detaycı
Üye
O fusso bulunca illaki bi sürülüp denenecek başka yolu yok duramayız zaten ben öyle yapıyorum beynimle fazla polemiğe girmiyorum eninde sonunda olacak diyip usulüyle yavaştan ufak ufak yapamaya başlıyorum. Aman efendim lazımmıymış hele dursun koruma bitsin sonraya bunu yaparım hiiçh

smertt1

Acemi Detaycı
Üye
O fusso bulunca illaki bi sürülüp denenecek başka yolu yok duramayız zaten ben öyle yapıyorum beynimle fazla polemiğe girmiyorum eninde sonunda olacak diyip usulüyle yavaştan ufak ufak yapamaya başlıyorum. Aman efendim lazımmıymış hele dursun koruma bitsin sonraya bunu yaparım hiiçh

ne yazıkki ben de :D

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Merhaba, cam temizleme sıvısı tavsiye edebilir misiniz?

Şuan Flowey S3 kullanıyorum, 1:15 oranında denedim (saf su ile), istediğim verimi alamadım. 1:10'da da tablo aynı, arkasında bez izi bırakmayacak ama bütçe dostu bir temizleme sıvısı arıyorum. Aslında flowey ile temizledikten sonra bir temiz bezle daha silince herşey güllük gülistanlık ama zahmeti fazla. Zaten temizlediğim camı tek adımda parlatmak istiyorum. Cam bezim VP cam bezi. S3 kullanıp doğru kullanımı tavsiye edebilecekler de varsa mutlu olurum...

Aklımdakiler KC SGC, VP GC,Meguiars Perfect Clarity, CG WindowClean.
seyreltilen ürünlerde ne yazık ki bu sorunla sıkça karşılaşılması olası bir durumdur.
s3 testlerimde 1:10 yani ( 100 ml ürün 900 ml su kavram karmaşası olmasın ) en ideal oran olarak gözlemledim.

bu ürünleri normal cam ürünlerinden farrklı şekilde biraz toleranslı kullanmak gerekir. kirli cam yüzeyine eşit dagılımda sıkım sonrası temizlik içeriginin çalışması için biraz beklemek (30 sn + ) daha sonra silim yapmak temizlikte başarıyı bu ürünler özelinde yükseltecektir.

bez meselesi zati başlı başına ayrı bir konu. waffle bez olmazsa olmazlarda bu konunun başrolünde bulunur.

su emme yetenegi ve hava alma kabiliyeti yüzeyde kurulugu ve alkol içerikli ürünün hava yoluyla daha hızlı uçmasını ve kurumasını saglar. gözenekleri petek bölümü kiri içene hapseder ve dış kare şeklindeki petek dokunun çevre ipleri birazdaha sert oluşu kiri kaldırma ve sürtünmeyle ilk temas ettigi için parlatmada fayda saglar.

bu bez silimi sonrası tam temas saglayan düz yüzey ''parlak ipli'' cam beziyle s3 vb. ürünleri parlatmak ve pürüzüzleştirmek gerekir ki tozlanmayada bir katkı saglanabilsin. ''burası önemli'' ilk önce baskı yaparak kayganlıgı hissedene kadar baskıyı derece derece düşürerek sürtünmeyi azaltarak gidgide teması keserek yüzeyden bezi çekerek yapılmalı bu işlem ki parlaklık ve kayganlık üst düzeye çekilip orda bırakılabilsin.. bu yöndede orta düzey bir yetenegi vardır s3 ürününün.

iyi detaylar.

Son düzenleme:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
seyreltilen ürünlerde ne yazık ki bu sorunla sıkça karşılaşılması olası bir durumdur.
s3 testlerimde 1:10 yani ( 100 ml ürün 900 ml su kavram karmaşası olmasın ) en ideal oran olarak gözlemledim.

bu ürünleri normal cam ürünlerinden farrklı şekilde biraz toleranslı kullanmak gerekir. kirli cam yüzeyine eşit dagılımda sıkım sonrası temizlik içeriginin çalışması için biraz beklemek (30 sn + ) daha sonra silim yapmak temizlikte başarıyı bu ürünler özelinde yükseltecektir.

bez meselesi zati başlı başına ayrı bir konu. waffle bez olmazsa olmazlarda bu konunun başrolünde bulunur.

su emme yetenegi ve hava alma kabiliyeti yüzeyde kurulugu ve alkol içerikli ürünün hava yoluyla daha hızlı uçmasını ve kurumasını saglar. gözenekleri petek bölümü kiri içene hapseder ve dış kare şeklindeki petek dokunun çevre ipleri birazdaha sert oluşu kiri kaldırma ve sürtünmeyle ilk temas ettigi için parlatmada fayda saglar.

bu bez silimi sonrası tam temas saglayan düz yüzey ''parlak ipli'' cam beziyle s3 vb. ürünleri parlatmak ve pürüzüzleştirmek gerekir ki tozlanmayada bir katkı saglanabilsin. ''burası önemli'' ilk önce baskı yaparak kayganlıgı hissedene kadar baskıyı derece derece düşürerek sürtünmeyi azaltarak gidgide teması keserek yüzeyden bezi çekerek yapılmalı bu işlem ki parlaklık ve kayganlık üst düzeye çekilip orda bırakılabilsin.. bu yöndede orta düzey bir yetenegi vardır s3 ürününün.

iyi detaylar.
Zaman ayirdiginiz ve kiymetli bilgiler paylastiginiz icin tesekkur ederim üstadım.

Hepsini dikkate alacağım.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
kullandım çizik alması ahım şahım bişey değil yün pede çok yapışıyor çamur gibi oldu belkide ben kullanamadım ama bnde 236ml'lik aldım ilk ve son oldu :)
Yorumunuz için teşekkürler. Bu yüzden ucuza satılıyor demekki :) Polisajı Eylül Ekim gibi yapacağım. Sanırım biraz daha para biriktirip Koch, Menzerna veya Flowey gibi pastalara yöneleceğim.

nazamarya

Çaylak Detaycı
Üye
Hocam merhaba,

Ben kullanmadım ama Stek markası oldukça övülen, kullanılan ve kaliteli bir marka. Benim aracımda da kaput filmi var ben de söküp Stek Dynoshield modeline geçmek istiyorum. Biraz fiyatlıdır kendileri :).. Kalite hiçbir zaman ucuza alınamaz tabii ki :)
Stek kaput filmi uygulaması kötü yapıldı. Film rezalet görünüyor kaputun üstünde.

@Cliocu @golf

Biz de öyle düşündük. Stek markasını llumar bayisinde uygulattık. Sonuç rezalet. Stek Türkiye beni bayiye yönlendiriyor. Aşağıdaki rezillikten sonra kim gider tekrar o bayiye. Başka bayi üzerinden filmin sökülüp değişimini talep ettim ama filmin uygulanması bayinin sorumluluğunda bizi ilgilendirmez dediler. O zaman başka bayi söksün filmi dedim. Bugün söktürüp filmi de Stek Türkiye'ye postalayacağım. Filmi alıp hayrını görsünler.

Kaputun kenarından içe doğru kıvırarak yapmamışlar. Kaputun üzerinde kesmişler. Neden böyle yaptınız dedim, stek filmi geriye katlanmıyor dediler. İyi dedik. Aradan 5 gün geçti, düzgün kesemedikleri için kaputun kenarından taşan kısımlar kalkmaya ve araya toz girmeye başladı. Taşmayıp içe doğru kesilenler ise biriken tozlarla çerçeve gibi rezalet bir görüntü oluşturmaya başladı.

Yer yer damar şeklinde izler var. Çizik gibi de görünüyor. Bastırıyorum geçiyor sonra tekrar beliriyor. Sözde kendini yenileyen filmdi.

Fotoların üzerine tıklayıp yaklaştırırsanız çok daha net görünüyor.

DÜzgün kesilmediği için biriken tozlarla kaputun çevresinde gri renkte çerçeve gibi görünüyor.

Kaputtan taşan kısımlar birçok noktada böyle kalkmalara neden oldu.

Birçok noktada bu tarz damar şeklinde görülen ve çizik gibi şeyler kalmış zeminde. Ya da filmde var bilmiyorum. Ama 5 gün oldu geçmedi.

Filmi keserken de kaputun kenarlarını hep çizmişler. Muhtemelen filmin kesildiği noktalarda da çizikler vardır diye düşünüyorum.