Hızlı Soru - Cevap

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Öne çıkan konu #3,621
Stek kaput filmi uygulaması kötü yapıldı. Film rezalet görünüyor kaputun üstünde.

@Cliocu @golf

Biz de öyle düşündük. Stek markasını llumar bayisinde uygulattık. Sonuç rezalet. Stek Türkiye beni bayiye yönlendiriyor. Aşağıdaki rezillikten sonra kim gider tekrar o bayiye. Başka bayi üzerinden filmin sökülüp değişimini talep ettim ama filmin uygulanması bayinin sorumluluğunda bizi ilgilendirmez dediler. O zaman başka bayi söksün filmi dedim. Bugün söktürüp filmi de Stek Türkiye'ye postalayacağım. Filmi alıp hayrını görsünler.

Kaputun kenarından içe doğru kıvırarak yapmamışlar. Kaputun üzerinde kesmişler. Neden böyle yaptınız dedim, stek filmi geriye katlanmıyor dediler. İyi dedik. Aradan 5 gün geçti, düzgün kesemedikleri için kaputun kenarından taşan kısımlar kalkmaya ve araya toz girmeye başladı. Taşmayıp içe doğru kesilenler ise biriken tozlarla çerçeve gibi rezalet bir görüntü oluşturmaya başladı.

Yer yer damar şeklinde izler var. Çizik gibi de görünüyor. Bastırıyorum geçiyor sonra tekrar beliriyor. Sözde kendini yenileyen filmdi.

Fotoların üzerine tıklayıp yaklaştırırsanız çok daha net görünüyor.

DÜzgün kesilmediği için biriken tozlarla kaputun çevresinde gri renkte çerçeve gibi görünüyor.

Kaputtan taşan kısımlar birçok noktada böyle kalkmalara neden oldu.

Birçok noktada bu tarz damar şeklinde görülen ve çizik gibi şeyler kalmış zeminde. Ya da filmde var bilmiyorum. Ama 5 gün oldu geçmedi.

Filmi keserken de kaputun kenarlarını hep çizmişler. Muhtemelen filmin kesildiği noktalarda da çizikler vardır diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun, tek kelimeyle rezalet bir uygulama yapmışlar.

nazamarya

Çaylak Detaycı
Üye
Geçmiş olsun, tek kelimeyle rezalet bir uygulama yapmışlar.
Teşekkürler. Bunu yapan llumar bayisi ve filmin markası da stek. Profesyonel olsun kaliteli olsun diyorsunuz, piyasanın %50 üzeri fiyatla yaptırıyorsunuz sonuç hüsran. Şu rezilliği gören Stek Türkiye'den beklediğim, başka bir bayide düzgün bir uygulama ile bu problemin giderilmesiydi. Bana sundukları öneri bunu yapan bayiye gidin söksün, paranızı alın. Yazıklar olsun ne diyeyim ki.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Teşekkürler. Bunu yapan llumar bayisi ve filmin markası da stek. Profesyonel olsun kaliteli olsun diyorsunuz, piyasanın %50 üzeri fiyatla yaptırıyorsunuz sonuç hüsran. Şu rezilliği gören Stek Türkiye'den beklediğim, başka bir bayide düzgün bir uygulama ile bu problemin giderilmesiydi. Bana sundukları öneri bunu yapan bayiye gidin söksün, paranızı alın. Yazıklar olsun ne diyeyim ki.
Geçmiş olsun. Ben de stek film kullanıyorum. Llumar bayi dediginiz cam filmi yapan yer mi ?

Unique

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya/Taşkent
Stek kaput filmi uygulaması kötü yapıldı. Film rezalet görünüyor kaputun üstünde.

@Cliocu @golf

Biz de öyle düşündük. Stek markasını llumar bayisinde uygulattık. Sonuç rezalet. Stek Türkiye beni bayiye yönlendiriyor. Aşağıdaki rezillikten sonra kim gider tekrar o bayiye. Başka bayi üzerinden filmin sökülüp değişimini talep ettim ama filmin uygulanması bayinin sorumluluğunda bizi ilgilendirmez dediler. O zaman başka bayi söksün filmi dedim. Bugün söktürüp filmi de Stek Türkiye'ye postalayacağım. Filmi alıp hayrını görsünler.

Kaputun kenarından içe doğru kıvırarak yapmamışlar. Kaputun üzerinde kesmişler. Neden böyle yaptınız dedim, stek filmi geriye katlanmıyor dediler. İyi dedik. Aradan 5 gün geçti, düzgün kesemedikleri için kaputun kenarından taşan kısımlar kalkmaya ve araya toz girmeye başladı. Taşmayıp içe doğru kesilenler ise biriken tozlarla çerçeve gibi rezalet bir görüntü oluşturmaya başladı.

Yer yer damar şeklinde izler var. Çizik gibi de görünüyor. Bastırıyorum geçiyor sonra tekrar beliriyor. Sözde kendini yenileyen filmdi.

DÜzgün kesilmediği için biriken tozlarla kaputun çevresinde gri renkte çerçeve gibi görünüyor.

Birçok noktada bu tarz damar şeklinde görülen ve çizik gibi şeyler kalmış zeminde. Ya da filmde var bilmiyorum. Ama 5 gün oldu geçmedi.

Filmi keserken de kaputun kenarlarını hep çizmişler. Muhtemelen filmin kesildiği noktalarda da çizikler vardır diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun hocam.İnşeALLAH sorununuz çözülür.Durum ve gelişmeleri bizimle paylaşırsanız seviniriz.Bizim içinde tecrübe olur.Özellikle kaplama yaptıracaklar için.

nazamarya

Çaylak Detaycı
Üye
Geçmiş olsun. Ben de stek film kullanıyorum. Llumar bayi dediginiz cam filmi yapan yer mi ?
Aynen zaten llumar ve stek aynı distribütör firmaya bağlı. BKFTEK. Bayinin yaptığı bu kötü uygulamanın arkasında durdular resmen. Şu fotoları gördükleri halde hala bayiyi savunuyorlar bana. Oysa ki uygulamayı düzeltmek için çaba sarf etmeleri gerekirdi. Kusura bakmasınlar kaliteli olarak tercih edildikleri için piyasanın %50-%100 üzerine iş yapıyorlar. Kaputun içine edip de gelin sökelim paranızı verelim demek biraz komik oluyor. Değil o bayiye gitmek, önünden bile geçmek istemiyorum. Bana o şekilde söyledikleri için kızdım ve başka bayiye yönlendirin gidip söktüreceğim dedim. Başka bir bayiye yönlendirdiler gidin söktürün dediler :) Aslında yapılması gereken başka bir bayiye yönlendirilip düzgün bir şekilde yeniden uygulama yapılmasının sağlanmasını beklerdim. Eğer bu yapılmıyorsa tek anlam çıkartırım buradan, Türkiye'de premium araçların tek markasıyız, siz memnun olsanız da olmasanız da umurumuzda değil diyorlar yani.

nazamarya

Çaylak Detaycı
Üye
Geçmiş olsun hocam.İnşeALLAH sorununuz çözülür.Durum ve gelişmeleri bizimle paylaşırsanız seviniriz.Bizim içinde tecrübe olur.Özellikle kaplama yaptıracaklar için.
Sorunun çözülecek bir yeri kalmadı stek-llumar distribütörü bana bayisini savunuyor. Fotolar belli neyini savunuyorsun. Uygulama berbat. Kaput çizik içinde. Bayi söküp paranızı geri verecek diyorlar bana. Öyle söyledikleri için kızdım ve başka bayiye yönlendirmelerini söktüreceğimi söyledim. Adres atmışlar gidin söktürün diye :) Premium marka olarak bildiğim llumar'ın böyle bir tavır yerine, problemi çözmek için uğraşmasını beklerdim. Başka bir bayide filmi yenilemeleri gerekirdi. Stek-llumar distribütörü Türkiye'deki tek premium marka olduklarını düşündükleri için pek sallamıyor yani. Bugün tekrar yazdım, gidin söktürün diyeceğinize başka bir bayiye yönlendirip burada yeniden uygulayalım demenizi beklerdim dedim, cevap dahi yazmadılar.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara

@Cliocu @golf

Hakem heyete şikayet etseniz?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Siz bence hemen onu söktürmeyin, Tüketici hakem heyetine şikayette bulunursanız verdiginiz parayla birlikte kaputa verilen zararla ilgili de belii bir şey alabilirsiniz. Kesilen yeri kenarindan hafifçe kaldirin bi bakin kaputra jilet izi varmı. Yoksa da hiç uğraşmayın bence söktürün paranızı alım derim. istanbul avrupa yakasindaydaniz size baska bir yer önerebilirim kendi yaptirdigim yeri. Geçmiş olsun tekrar

brkgok

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
Ankara
Türkiye distribitörü eğer gerçekten yaptığı işi ciddiye alıyorsa bu resimleri gördüğü anda uygulama yapan firmanın bayiliğini iptal edip aracınıza da başka bayide uygulamayı bedelsiz yenilettirmesi gerekirdi ancak ülkemizdeki firmalar yaptığı işe sadece maddi olarak bakıyor malesef bu yüzden bu ciddiyeti beklemek boşa yerinizde olsam STEK ana firması ile iletişime geçer hem bayiyi hem distribitörü şikayet ederdim

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

@Cliocu @golf

Çok geçmişolsun . yapan ustanın ( artık usta demek nekadar dogru olur oda ayrı ) uygulama hatası insani bir hata olarak görülerek telafisi mümkün olan koşullar ve kusurlar olarak tanımlayarak düzeltilebilecegi için hoşgörülebilir. Sizin aracınızı önem düzeyinde daha alt bir konumlandırmada tutup işin ehli kişiler dışı ögreti maksatlı başka kalfa çırak gibi şahıslarada yaptırılmış dahi olabilir tabi olmayada bilir. Kusurların gözlenmesi akabinde geridönüşünüz dahilinde derhal düzeltilmesi gerekir. bu süre sizin adınıza 6 aydır. Lakin dis. Firmanın bu kişisel yada ürünsel sorunu hiç önemli degil gibi yaklaşımı asla kabul edilemez. Kanuni düzeyde tüketici hakları kapsamında kusurlu ürün ( ayıplı mal olarak geçer ) yada ehil dışı uygulama şekli sizi haklı konuma koyacak ve firma bunu kanunun size verdigi 4 seçeceginiz hakla telafi etmekle yükümlüdür. ürün geri alımı ve ücret iadesi zaten yapılacagı beyan edilmiş.bu birinci hakkınızdır ( iade). kaput altında bir sorun yoksa yenileme talebinizi geriçeviremezlez. kaput altında sorun varsa işler degişir. geri kalan haklarınız şöyle sıralanabilir.
1) Satılanı iade edip bedelini geri istemek
2) Satılanı iade etmeyip ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,(İndirim)
3) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, (Ücretsiz tamir)
4) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme (Satılanı aynı modelin yenisi ile değiştirme)

Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

firmanın bundan sonraki bayi egitimlerini yenilemesi ve uygulayacak kişilerin ehil belgelerini gözden geçirmesi adına. bu adrese sorun ve şikayetinizi açık olarak yazmanızı ve bunu burada yeni bir konu açarak baştan tüm izlenen gelişen sorunun ayrıntalarıyla belirterek kaleme alabilirsiniz.( istenen önerilen )
böylelikle tr şartları dedigimiz kişi odaklı degilde para odaklı yaklaşımı kırmak adına güzel bir adım ve katkıda saglayabiliriz bilinçlendirme de daha ileri gidebiliriz.

iyi detaylar.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
@nazamarya

Geçen haftalarda cam filmi yaptırıp sizinle aynı sorunları yaşadım,

Burada film markası değil yapan kişinin "becerisi" herşeyin önüne geçiyor,

sizin işçiliği yapanlar; benim su kabacıkları ve tozla dolu filmimi yapan kabiliyetsizlerle aynı sanıyorum,

O filmi 20kere de çekse emin olun aynısını yapar, hiç öyle reklamlarında göründüğü gibi de olmuyor,

Arkadaşımın 150tl verip kusursuz bir işçilikle yaptırdığı filmi daha iyisi olsun diye ç 300tl verip yaptıramadım, reklam için fotoğraf çekip koydular bide, vay be diyorum bakınca, uzaktan ne kadar da hoş :)

şimdi söktürüp mahalle arası diye tabir ettiğimiz bir yerde yeniden yaptıracağım.

nazamarya

Çaylak Detaycı
Üye
Çok geçmişolsun . yapan ustanın ( artık usta demek nekadar dogru olur oda ayrı ) uygulama hatası insani bir hata olarak görülerek telafisi mümkün olan koşullar ve kusurlar olarak tanımlayarak düzeltilebilecegi için hoşgörülebilir. Sizin aracınızı önem düzeyinde daha alt bir konumlandırmada tutup işin ehli kişiler dışı ögreti maksatlı başka kalfa çırak gibi şahıslarada yaptırılmış dahi olabilir tabi olmayada bilir. Kusurların gözlenmesi akabinde geridönüşünüz dahilinde derhal düzeltilmesi gerekir. bu süre sizin adınıza 6 aydır. Lakin dis. Firmanın bu kişisel yada ürünsel sorunu hiç önemli degil gibi yaklaşımı asla kabul edilemez. Kanuni düzeyde tüketici hakları kapsamında kusurlu ürün ( ayıplı mal olarak geçer ) yada ehil dışı uygulama şekli sizi haklı konuma koyacak ve firma bunu kanunun size verdigi 4 seçeceginiz hakla telafi etmekle yükümlüdür. ürün geri alımı ve ücret iadesi zaten yapılacagı beyan edilmiş.bu birinci hakkınızdır ( iade). kaput altında bir sorun yoksa yenileme talebinizi geriçeviremezlez. kaput altında sorun varsa işler degişir. geri kalan haklarınız şöyle sıralanabilir.
1) Satılanı iade edip bedelini geri istemek
2) Satılanı iade etmeyip ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,(İndirim)
3) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, (Ücretsiz tamir)
4) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme (Satılanı aynı modelin yenisi ile değiştirme)

Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

firmanın bundan sonraki bayi egitimlerini yenilemesi ve uygulayacak kişilerin ehil belgelerini gözden geçirmesi adına. bu adrese sorun ve şikayetinizi açık olarak yazmanızı ve bunu burada yeni bir konu açarak baştan tüm izlenen gelişen sorunun ayrıntalarıyla belirterek kaleme alabilirsiniz.( istenen önerilen )
böylelikle tr şartları dedigimiz kişi odaklı degilde para odaklı yaklaşımı kırmak adına güzel bir adım ve katkıda saglayabiliriz bilinçlendirme de daha ileri gidebiliriz.

iyi detaylar.
Stek amerikaya da yazacagim evet bu durumu.

Burda sizler de fotolari gordunuz. Kaputu kenarlardan ustlerden cizmisler.

Bugun yonlendirdikleri baska bayiye gittim. Dalga gecer gibi abi bunda bisi yok dedi. Daha ne olacakti acaba. Filmi soktu. Cizikleri gosteriyorum ne cizigi abi diyor. Gormuyor musun bu cizikleri dedim. Gormuyorum diyor :)

Gitmeden 1 gun once de arkadasa arattirmistim nasil uyguluyorsunuz diye. İce dogru kiviriyoruz dedi. Bugun de bana kaputun ust kismi ve yanlari zaten ustten kesilir kivrilmaz burda yanlislik yok diyor.

Bugun stek turkiyeye mail attim cevap dahi vermediler.

Stek ve llumar ikilisinden uzak durun.

Son düzenleme:

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Stek amerikaya da yazacagim evet bu durumu.

Burda sizler de fotolari gordunuz. Kaputu kenarlardan ustlerden cizmisler.

Bugun yonlendirdikleri baska bayiye gittim. Dalga gecer gibi abi bunda bisi yok dedi. Daha ne olacakti acaba. Filmi soktu. Cizikleri gosteriyorum ne cizigi abi diyor. Gormuyor musun bu cizikleri dedim. Gormuyorum diyor :)

Gitmeden 1 gun once de arkadasa arattirmistim nasil uyguluyorsunuz diye. İce dogru kiviriyoruz dedi. Bugun de bana kaputun ust kismi ve yanlari zaten ustten kesilir kivrilmaz burda yanlislik yok diyor. İnsan yuzeyi falan bi temizler bak burda cizikler var diyorum, bana sokmem soylendi dedi o kadar.

Bugun stek turkiyeye mail attim cevap dahi vermediler.

Stek ve llumar ikilisinden uzak durun.
Hangi bayi öğrenebilir miyiz?

Murat.974

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar, yıllardır Scholl Concepts kullanıyorum pasta grubu olarak. Menzerna'ya geçiş yapayım ufaktan diyorum. S3 ve S30'un muadilleri hangisi oluyor Menzerne'da? 400 ve 3000 mi?

Son düzenleme: