Hızlı Soru - Cevap

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #4,521
Köpük yapan şişe olarak şu niveanin yüz temizleme köpüğünün şişesi iş yapar mı apc kullanımında yoksa satışa sunulan boş şişelerden mi almamız gerek.

semihfb1907

Çaylak Detaycı
Üye
@semihfb1907 peki butik yıkamada hangi şampuanları kullanacaklar, ön yıkama var değil mi, çift kova yıkama yapacaklar mı, demir tozu uygulaması yapacaklar mı?
Tabi bu şekilde uğraşacaklarını düşünmüyorum hocam, en sağlıklısı kendin yıkamak fakat maalesef yaşadığım yer ve çalışma hayatı vs. Pek mümkün gözükmüyor :)

Hızlı cila ve genel iç temizlik için ne önerirsiniz? Chemical Guys v07 ve auto finesse spritz uygun mudur?

semihfb1907

Çaylak Detaycı
Üye
Ozaman geçmiş olsun diyelim şimdiden. Ne yazık ki Birdaki forum ziyaretiniz ; "bu çizikleri nasıl gideribilirim" sorusuyla olacak gibi görünüyor. Öreri veremiyorum çünkü kendiniz yıkamayacak ve uygulama yapmayacakmışsınız.
@Murat beyin dedigi aşamaları yapacak bir yer ben daha görmedim. O yüzden size tek önerim kendinizin yapması. Sadece hızlı cilayla iş olmaz. Bunları aracanızın iyiligi için söylüyoruz. Şartları zorlamak sizin elinizde. Size dogruyu söylemezsek bu forumun misyonuna uymamış olur ki gerçekler bu şekilde.
İyi deylar.
Evet hocam anlıyorum keşke imkan olsa bende kendi kendime detaylı şekilde yıkama yapabilsem :) en azından elimden geldiği kadar bişeyler yapmak amacım

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Merhabalar hocam, hoşbuldukk ve çok teşekkür ederim. Maalesef aracı kendi yıkama imkanım yok, bu doğrultuda önerilerinizi alabilirim. Wax korumasınıda dışarıda yaptırtmak durumundayım sanırım :)
petrol istasyonunda yıkayan birçok arkadaşımız var. Onların açtığı konuları takip edebilirsiniz. Çoğu petrolde waxı uyguluyor. Dışarıda yıkatmayın.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Tabi bu şekilde uğraşacaklarını düşünmüyorum hocam, en sağlıklısı kendin yıkamak fakat maalesef yaşadığım yer ve çalışma hayatı vs. Pek mümkün gözükmüyor :)

Hızlı cila ve genel iç temizlik için ne önerirsiniz? Chemical Guys v07 ve auto finesse spritz uygun mudur?
İç temizlik için spritz ve bir genel temizleyici olabilir. V07 güzel bir hızlı cila fakat daha iyi performans için Sonax BSD de temin edip 1/1 oranında karıştırıp kullanın. Bir de güzel mikrofiber bez edinin.

Ugurr

Çaylak Detaycı
Üye
merhaba
polisaj yaparken çizik alma aşamasında yüzey ısısı ne kadar olmalı bilgisi olan var mı?

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
merhaba
polisaj yaparken çizik alma aşamasında yüzey ısısı ne kadar olmalı bilgisi olan var mı?
Aracın markasına, kullandığınız pastaya, kullanığınız pede ve keçeye ,ortam ısısına, kullandığınız makineye göre değişebilir. Bu soruya cevap vermek çok zor Youtube da yüzeyin sıcaklığını ateş, ısı ölçer gibi makinelerle ölçüp yapan kanallar mecvut.

Örnek olması açısından Rupes Coarse pasta, Menzerna cutting pad, Rupers LhrMK2 ile 3 hızda dönerken yüzeye elim çok rahat bir şekilde değebiliyor. Ama Rotary bir makinede aynı alanda aynı sürede çalışılırsa ısı çok daha fazla olur. Orbital makineler daha düşük ısılarda cutting yapabiliyor

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Doğrudur yıkamada sıkıntı Yok hem Kendi işyerimde hemde evimin otoparki müsait.Parlaması ve hep Yeni kondisyon da kalması için neler yapılabilir.
Bol bol yıkamak ve korumaya almak gerekir. Hangi koruma ürününü kullanırsanız kullanın, araba pis ve çamurlu olursa korumanın ömrünü kısaltırsınız. Yıkama konusunda aşağıdaki linke bakabilirsiniz.

Araç Nasıl Yıkanır-REHBER-

Bunun yanı sıra ne kadar yıkarsanız yıkayın araç boyasına yapışan demir tozları ve diğer partikülleri de ara sıra temizlemeniz gerekir. Bunun için de demirtozu temizleyici ve kil edinmelisiniz.

Ve en son katı wax alıp bunu hızlı cila ile desteklemelisiniz.

Bunlar sadece dış koruma için :)

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Daha önce Ankara Göçük Timi’nden işlem yaptıran oldu mu aramızda? Aracımın tavanında ve kaputunda bir kaç ufak gamze var. Sanırım daha önce kil yaparken biraz hoyrat davrandım. Tavsiye eder misiniz burayı?

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@ege @onurçiko @Dragstar @Murat
@nuriksari

Zymöl HD Clay daha önce kullanan var mı.? Standart bir kil ile yaptığımız temizliğin yerini tutabilir mi veya daha iyisini sunabilir mi emin olamadım, fikirleriniz nelerdir dostlar.? https://www.zymol.com/HD-clay.aspx

Almaya değer mi.? :mutlu:
Daha önce kullanmadım. Normal killin yaptığı temizlikle arasında farklılıklar oldugu hatta bunun uygulama şeklinden kaynaklı daha başarılı olma olasılığının yüksek ama bir okadar da zahmetle ve zor oldugu aşikar.
Anladıgım kadarıyla içinde bulunana Kaolin Kili bir takaka şeklinde yüzeye bag kuruyor ve yine içindeki micron düzeyinde olan Kalsedon Kuvars taşı partekülleri ileri geri hareket sonucu temizlik yapıyor. Yüzeyden koparılan ayrılan kirleten madde bu Kaolin Kiline yapışıyor ve silimle yüzeyden alınıyor. zymol hd cleanse ile devam edin de demişler birbirini izleyen ürünler gibi. Uygulama şekilleri aynı ufak önemli farklılıklar dışında. Bunda baskının az olması istenmiş ki bu çizmeyi minimalize etmek amaçlı daha agresif oldugunu gösteriyor. (zaten biliyoruz amerikan Kuvars var içinde)
Kısacası biraz kilden çıkmış gibi. Yapısını göremediğimiz için eldeki verilerle en mantıklı bu yorumu yapabiliyorum.
Tabi zymol ürünlerinin dogal olması kilde nekadar önem arzeder orası tartışılır.
İyi detaylar

kokucu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul Avrupa yakasi çapa/Fatıh
Tam olarak beklentiniz nedir? Aracı yıkamak için yeriniz var mı?
Doğrudur yıkamada sıkıntı Yok hem Kendi işyerimde hemde evimin otoparki müsait.Parlaması ve hep Yeni kondisyon da kalması için neler yapılabilir.
Bol bol yıkamak ve korumaya almak gerekir. Hangi koruma ürününü kullanırsanız kullanın, araba pis ve çamurlu olursa korumanın ömrünü kısaltırsınız. Yıkama konusunda aşağıdaki linke bakabilirsiniz.

Araç Nasıl Yıkanır-REHBER-

Bunun yanı sıra ne kadar yıkarsanız yıkayın araç boyasına yapışan demir tozları ve diğer partikülleri de ara sıra temizlemeniz gerekir. Bunun için de demirtozu temizleyici ve kil edinmelisiniz.

Ve en son katı wax alıp bunu hızlı cila ile desteklemelisiniz.

Bunlar sadece dış koruma için :)
murat bey ogrenmek ıstedıgım seffaf folyo kaplamaya ne surmek gerekır.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
merhaba
Ben çok yüksek ısılara çıkmıyorum yani el değecek şekilde ısıtıyorum boyayı.Yani fazla ısıtıp hızlı sonuç almaktansa ısıyı düşürüp gerektiği yerde 2-3 kat işlemi tekrarlamayı tercih ediyorum.Yakın zamandada farkı görmek için iki farklı yüzeyde fazla ısı vs az ısı şeklinde bir konu açmayı düşünüyorum.Tavsiyem el değmeyecek kadar ısıtmayın.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Projektör almayı veya yaptırmayı planlıyorumda 30w vs 50w hangisini alayım 30w yeterli gelir mi ? 50w bir kere kullandım memnun kaldım ama bazen gözümü yoruyor.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@ege @onurçiko @Dragstar @Murat
@nuriksari

Zymöl HD Clay daha önce kullanan var mı.? Standart bir kil ile yaptığımız temizliğin yerini tutabilir mi veya daha iyisini sunabilir mi emin olamadım, fikirleriniz nelerdir dostlar.? https://www.zymol.com/HD-clay.aspx

Almaya değer mi.? :mutlu:
Bende kullanmadım, kullanan olduğunu da zannetmiyorum. @ege güzel açıklamış aslında söylenecek pek birşey bırakmamış. Klasik kili tercih edin bence, ama ben bunu listeye aldım, teşekkür ederim.