İşveç arabalarına biraz uzagım diyebilirim

Yağ olarak Liqui Moly ve Motul öneririm., Castrol'den daha iyi yağlar., Her ne kadar soğuk bir bölgede yaşasanızda 0 numara yağ daha ince olacağından eksiltme ihtimali artacaktır.. 5w-30 daha mantıklı bir tercih olacaktır., Fakat yine de en doğru bilgiyi kullanım kılavuzu verecektir..!!
Motul tercih ederseniz dikkat etmeniz gerek..!! piyasada sahtesi çok olan bir yağdır., mutlaka güvenilir bir bayii den almak gerekli., Bir arkadaşım kendi aracı için motul kullanıyor., N11 'de altun petrol diye bir yerden aldığını söylüyordu., Motul ist. bölge müdürlüğüne bizzat telefon açıp sorduğunu...ve bölge müdürlüğünün söylediği; altun petrole biz veriyoruz dediklerini söylemişti;
altunpetrol - n11.com Tabii ben arkadaşın yalancısıyım titiz kıl kuyruk birisidir ancak kendi adıma kefil olacak kadar garanti midir bilmiyorum.,
Liqui Moly'de böyle bir sıkıntı yok., Türkiye distribütörü bizzat kendi sitesinden satış yapmakta;
Motor Yağları - Liqui Moly Motor Yağları, Katkılar ve Servis Ürünleri
Aracınız için A5/B5 onayı genel bir terim., Liqui Moly 'deki sıkıntı A5/B5 onayı olan pek çok yağ var., Aracın kullanım klavuzu duruyorsa 2.0T motor için Volvo onay kodu olan en uygun yağ onayı yazıyordur., Şayet 2.0T motor için volvo onay kodunu bilebilirsek nokta atışı şu yağ uygundur diyebilirim..
Benim bildiğim liqui moly'de molygen yağın sizin aracınız için uygun olanı yok..!! tavsiye üzerine değil., aracınıza uygun onayı olan yağı almanızı öneririm.. Ayrıca motor yağı ne kadar önemliyse., en azonun kadar yağ filtresi de önemlidir., ucuz yağ filtresi kullanmayın en baba yağ filtresi 70-80 lirayı geçmez..
Gerek kalmadı kullanım klavuzunu buldum

: Aracınızın motor kodu B5204T5 midir..? ruhsatta yazar.,
https://az685612.vo.msecnd.net/pdfs...a2ec2e74/S60_owners_manual_MY06_TR_tp8158.pdf
Yağ kapasitesi için 5,5 litre
Kitapçıkta B5204T5 motor için önerdiği uygun yağ A5/B5 onay sertifikalı 0W-30 motor yağı önermekte.,
Kitapçıkta motor kaputunu açınca orda bir yağ etiketi olduğunu söylüyor siz yine de motor kaputunu açıp kontrol ediniz...??
örnek resim;
Ekli dosyayı görüntüle 16218
Ekli dosyayı görüntüle 16219
Bu şartlar altında "kitapçığa göre" konuşursak;
Liqui Moly 'de uygun yağ;
-Liqui Moly Special Tech
V (special tech volvo) 0w-30
LIQUI MOLY 0W30 Motor Yağı Special Tec Volvo 5 Litre (2853)
Motul 'de uygun yağ;
-Motul 8100 Eco-nergy 0w-30
Motul - Products show