Hızlı Soru - Cevap

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Öne çıkan konu #4,641
@Paian hocam selam., forumda golf 7 kullanıcısı olarak bizden başka kim var..? biişey danışacaktım.? (tdi kullanan)

passat 1.6 tdi veya tiguan sahibi olan da olabilir bildiğiniz kimler var.?

@Endotown hocam sizin tiguan tdi motor mu.?

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Golf 7 olarak ben de varım ama tsi :)
Yok tsi olmaz :komik: :komik: Şundan dolayı tdi soruyorum., VAG grubu 1.6 tdi motor araçlarda “motor kontrol ünitesi” iyileştirme amaçlı bir yazılım güncellemesi (servis aksiyonu) çıkmış ondan soruyorum (+1-2 şey daha içeren).,

Leon olur, Octavia, Superb, Golf, Tiguan, Passat, Audi A3 vs.. yeter ki VAG grubu 1.6 TDI olsun..

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Son düzenleme:

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
@Paian hocam selam., forumda golf 7 kullanıcısı olarak bizden başka kim var..? biişey danışacaktım.? (tdi kullanan)

passat 1.6 tdi veya tiguan sahibi olan da olabilir bildiğiniz kimler var.?

@Endotown hocam sizin tiguan tdi motor mu.?
Bende var hocam golf 7 1,6 tdi 105 bg nedir servis aksiyonları hangi modellere var? Ücretli mi?

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
arabaya binerken kapı altı plastik aksamda oluşan ayakkabı kirlerini apc temizler mi?

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
nanolex interior cleaner
ürününü bulamıyorum. Bölünmüş ürün almak istemiyorum, bilemiyorum nedeni yok ama istemiyorum :)
Bu ürünü TR' de nereden temin edebilirim?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
nanolex interior cleaner
ürününü bulamıyorum. Bölünmüş ürün almak istemiyorum, bilemiyorum nedeni yok ama istemiyorum :)
Bu ürünü TR' de nereden temin edebilirim?
Merhaba, 5 litrelik var. Nanolex Interior Cleaner 5lt | Boyakoruma.com

Özellikle bu ürünü arama nedeniniz nedir?

arabaya binerken kapı altı plastik aksamda oluşan ayakkabı kirlerini apc temizler mi?
Nemli bez dahi demizler, APC'ye gerek yok.
Spritz var ise o da hem temizler hem de korur.
Yalnız kir değil de kalıcı hasar ise onun için herhangi bir solüsyon faydalı olmaz.

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Merhabalar.. Aracıma geçtiğimiz günlerde seramik kaplama yaptırdım.. Şimdi yıkama zamanı geldi.. Forumdaki yazıları uzun zamandır okumaya gayret ediyorum.. Çelişkide kaldığım birkaç konuda yardımcı olursanız sevinirim..

** Araçlarımı uzun zamandır kendim kova ve eldiven ile yıkıyordum.. Şimdi Çift kova ile yıkama yapıcam.. Sarı Sonax kullanıyorum.. Uygun mudur??
** Ön yıkama için pompa alıcam ama kararsız kaldım açıkçası.. Kwazar, Alta Foam, Epoca ile Secho fx seçenekleri var.. F/p olarak hangisini tavsiye edersiniz??
** Ön yıkama şampuanı için b33 öneriliyor.. Ancak ph yüksekliği için kimi arkadaşlar kesinlikle kullanılmamasını yazmışlar.. Valet Pro Advanced Neutral Snow Foam bu iş için daha mı uygundur?? Farklı ürün tavsiyeleriniz var mı??
** Jant için koch fb aldım.. Her yıkamada kullanmak gerekir mi?? Farklı ürün tavsiyeleriniz var mı??
** Lastik temizlemek için herhangi bir apc yeterli olur mu?? Sonrasında Meguiars endurance kullanıyorum..
** Kurulama için Blue Marlin, soft99, bim ve birkaç mf bez temin ettim..
** Hızlı cila olarak BSD, Koch PW var elimde.. Seramik üzerine uygulayabilir miyim?? Farklı ürün tavsiyeleriniz var mı??

Öneri ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Merhabalar.. Aracıma geçtiğimiz günlerde seramik kaplama yaptırdım.. Şimdi yıkama zamanı geldi.. Forumdaki yazıları uzun zamandır okumaya gayret ediyorum.. Çelişkide kaldığım birkaç konuda yardımcı olursanız sevinirim..

** Araçlarımı uzun zamandır kendim kova ve eldiven ile yıkıyordum.. Şimdi Çift kova ile yıkama yapıcam.. Sarı Sonax kullanıyorum.. Uygun mudur??
** Ön yıkama için pompa alıcam ama kararsız kaldım açıkçası.. Kwazar, Alta Foam, Epoca ile Secho fx seçenekleri var.. F/p olarak hangisini tavsiye edersiniz??
** Ön yıkama şampuanı için b33 öneriliyor.. Ancak ph yüksekliği için kimi arkadaşlar kesinlikle kullanılmamasını yazmışlar.. Valet Pro Advanced Neutral Snow Foam bu iş için daha mı uygundur?? Farklı ürün tavsiyeleriniz var mı??
** Jant için koch fb aldım.. Her yıkamada kullanmak gerekir mi?? Farklı ürün tavsiyeleriniz var mı??
** Lastik temizlemek için herhangi bir apc yeterli olur mu?? Sonrasında Meguiars endurance kullanıyorum..
** Hızlı cila olarak BSD, Koch PW var elimde.. Seramik üzerine uygulayabilir miyim?? Farklı ürün tavsiyeleriniz var mı??

-Sarı sonax uygundur ama iyi durulamazsanız leke bırakabiliyor..
-secho fx yeterli
-b33 agresif ürün 1:40 ile 1:50 arası çok agresif değil ama seramik olan araçta b33 uygun kaçmaz.. vp ansf veya vp foamula 1 daha uygun seramik için.,
-koch fb gibi demirtozu temizliyiciler her yıkamada kullanılmaz 3-4 ayda bir yapmanız yeterli., sık kullanırsanız poryalar, kaliperler paslanmalar oluşuyor.,
-lastiği apc veya önceden hazırlayacağınız pre-wash ürünleri yeterli gelecektir ekstra bişey yapmanıza gerek yok
-bim bezleri ile araç kurulamayın.. bim bezlerini araçiçi temizlikte veya motor temizliğinde kullanıyoruz
-seramik üzerine hızlı cila pek önerilmez., çünkü seramiği perdeler., kış için pw olabilir., veya c2v3 olabilir

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
5 lt çok fazla ya, o kadarını yıllarca bitiremem boşa almış olurum.
Direksiyonda da güzel temizlik yapıyor :)
Valla alırsanız yarım litresine talibim. Mükemmel bir ürün interior cleaner keske zamanında 3-4 kutu alsaydım.

Merhaba,
#Sarı sonax bence olmaz yıkarken bir yerde kuruma ihtimali var, ciddi kalıntı bırakıyor seramiğinizi maskeler.
#Köpük yapan pompaya gerek yok, secho fx alıp vp ansf kullanabilirsiniz oldukça yumuşak bir kimyasal. B33 seramikli arabada olmaz.
#apc yeterli olur. Endurance kullandıktan sonra ön yıkama yaparken süngerle lastikleri geçin tertemiz çıkacaktır her yıkamada apc kullanmayın lastiği yormamak açısından.
#havlular süper :)
#bsd kullanmaya hiç gerek yok. 2-3 yıkamada bir pw kullanabilirsiniz hatta faydası olur. Yalnız pw, washcoat, wet coat tarzi ürünler kullanıyorsaniz kurulama havlunuzu güzelce yıkayın. İster istemez havluya geçiyor, yazık olur dikkat etmek lazım.

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
-Sarı sonax uygundur ama iyi durulamazsanız leke bırakabiliyor..
-secho fx yeterli
-b33 agresif ürün 1:40 ile 1:50 arası çok agresif değil ama seramik olan araçta b33 uygun kaçmaz.. vp ansf veya vp foamula 1 daha uygun seramik için.,
-koch fb gibi demirtozu temizliyiciler her yıkamada kullanılmaz 3-4 ayda bir yapmanız yeterli., sık kullanırsanız poryalar, kaliperler paslanmalar oluşuyor.,
-lastiği apc veya önceden hazırlayacağınız pre-wash ürünleri yeterli gelecektir ekstra bişey yapmanıza gerek yok
-bim bezleri ile araç kurulamayın.. bim bezlerini araçiçi temizlikte veya motor temizliğinde kullanıyoruz
-seramik üzerine hızlı cila pek önerilmez., çünkü seramiği perdeler., kış için pw olabilir., veya c2v3 olabilir
Hocam demir tozu temizliği ile ilgili bir sorum var. Disklerim bitme noktasında ve haliyle aşırı demir tozu bırakıyorlar. Bakımda değişecekler bakımı bekliyorum o zamana kadar da ortalama 1.5 ayda bir 3d bdx ile temizlik yapıyorum. Bunun zararı olur mu?

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar,
Lastikleri APC ile nasıl temizliyorsunuz? forumda da baktım ama göremedim.
Video vs. var mı? kuru lastiğe direk mi sıkıyorsunuz yoksa fırçaya sıkıp mı uyguluyorsunuz

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Selamlar,
Lastikleri APC ile nasıl temizliyorsunuz? forumda da baktım ama göremedim.
Video vs. var mı? kuru lastiğe direk mi sıkıyorsunuz yoksa fırçaya sıkıp mı uyguluyorsunuz
Genelde lastik temizleme fırçalara sert ya da orta sert plastik oluyor, ama yine de hem lastiğe hem fırçaya sıkarak temizlemek daha anlamlı geliyor bana. Hem lastiğe daha az zarar veriyorsun (sürtünme kaynaklı) hem de ürünü daha etkin kullanıyorsun.

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Genelde lastik temizleme fırçalara sert ya da orta sert plastik oluyor, ama yine de hem lastiğe hem fırçaya sıkarak temizlemek daha anlamlı geliyor bana. Hem lastiğe daha az zarar veriyorsun (sürtünme kaynaklı) hem de ürünü daha etkin kullanıyorsun.
bunu lastik kuruyken yapmak gerekiyor değil mi? ben dün ilk defa denedim ama ıslakken uyguladım valet pro apc pek bişey değişmedi sanki :D
tabi yumuşaktı fırçamda