Hızlı Soru - Cevap

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Öne çıkan konu #4,881
Senin avukat oldugunu biliyorlardir ondan :kop:
Pek sanmıyorum uygulamadan sabahın körü randevusu alıp arabayı atıp kaçıyorum genelde :D.
Sen kadir gecesi doğdun ellaham bunları doğuşa ekran resmi olarak atsam onlar bile şaşırır biz böyle hata yapmayız diye :komik:
Nazar edecen sus sesini çıkartma buldun böyle güzel adamları ne varsa değiştir arada girsin :)
Valla faturalar elimde whatsapptan gnderiyorum şimdi :D.

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Büyük konusmayayimda VAG grubunda kesinlikle Dsg şanzıman almam.. saatli bomba gibi ha bugün ha yarın gümleyecek diye korkulu rüya görmek istemiyorum..şu anda manuel passat Variant kullanıyorum yok makatronik mis yok kavramaymış yok volanmis yok kartmış düşünmüyorum...çocuğu okutup doktor yapacağına gönder sanayiye Dsg sanzimanci ustasının yanına yetişsin usta olsun doktordan çok kazanır .. arkadaşım var Dsg Sanzimanci ne zaman gitsem yanına audiler,passatlar,jettalar,golfler vs vs kuyrukta liften biri iniyor biri biniyor

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Büyük konusmayayimda VAG grubunda kesinlikle Dsg şanzıman almam.. saatli bomba gibi ha bugün ha yarın gümleyecek diye korkulu rüya görmek istemiyorum..şu anda manuel passat Variant kullanıyorum yok makatronik mis yok kavramaymış yok volanmis yok kartmış düşünmüyorum...çocuğu okutup doktor yapacağına gönder sanayiye Dsg sanzimanci ustasının yanına yetişsin usta olsun doktordan çok kazanır .. arkadaşım var Dsg Sanzimanci ne zaman gitsem yanına audiler,passatlar,jettalar,golfler vs vs kuyrukta liften biri iniyor biri biniyor
Aman büyük konuşmayın ben o hatayı bir kere yaptım büyük konuştum birgün çıkmaza girdim dsg aldım gözüm kararmıştı aradan fazla geçmeden bi volant sallaması peydah oldu 3000 tl cik ödeyince gözüm açıldı direk ilana koyup aynı hafta sattım aracı tövbeliyim Allah nasip etmesin bir daha bana acı bir tecrübe olmuştu Allah tan mekatronik yada kavrama olmadan kurtuldum :)

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İyi geceler :)
Malum kış geldi, evde petekler açıldı. Şimdi yıkadığım wizard of gloss blue marlin kurulama havlumu banyo peteğinin üzerine koysam sizce zararı varmı? Hem daha çabuk kurusun diye yoksa 3 gün bekliyorum sıcak havada bile :) banyo peteği bu havalandırma kanalı olmayanlardan bahsediyorum

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Malum kış geldi, evde petekler açıldı. Şimdi yıkadığım wizard of gloss blue marlin kurulama havlumu banyo peteğinin üzerine koysam sizce zararı varmı? Hem daha çabuk kurusun diye yoksa 3 gün bekliyorum sıcak havada bile :) banyo peteği bu havalandırma kanalı olmayanlardan bahsediyorum
İyi geceler dediğiniz petek tahminim 50 derece civarı bir ısı vermesi lazım bir zararı olacağını düşünüyorum.

DENİZLİ

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Vag grubunda yetkili servisten memnun tek benim herhalde :). Arabayı alırken garanti uzatım alınca kredi oranı düşüyor diye garantiyi +2 sene uzatmıştım. Tabiki dışarıdaki kadar ucuz değil ama adamlar bana hep yapıcı davrandılar. Araba yağmurda suda kaldı korna bozuldu bakıma götürdüğümde hiç bir şey demedim aracı teslim alırken dediler korna su almış bozulmuş onu garantiden yaptık haberiniz olsun. Sonra telefonu koy çıkar yaparken vites çevresindeki kromajı bozdum geçen hafta bakıma götürdüm adamlar kullanıcı hatası demedi sanırım fatura bedeli 1700 TL idi komple vites topuzunu vs. değiştirdi. Arkadaşımın arabasının aküsü bitti adamlar cart diye garantiden değiştirdi. Ne desem bir şekilde garantiye sokup hallediyorlar.
Bir dahaki servis ziyaretimi beraber yapalım hocam :D Ankarada mısınız?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Petek veya havlupan üzerine koymanızı tavsiye etmem. Çamaşırlık gibi bir şeye serin evin içerisinde yeterli olur.

aco16

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Bebe yağı ile ovalayıp iyici yumuşamasını sağlayın. Arkasından 1:5 civarı apc ve bez ile çıkana kadar ovalayın. Daha başka yerde olsaydı çok kolay yöntemi var ama torpidoda olmaz
Çok teşekkür ederim, Öncesinde dediğiniz gibi bebe yağı ile yumuşattım - havalandırmayı ön cama verip en sıcak ayarda 10 dk çalıştırdım ve ardından sihirli sünger ile ovaladım çok kolay bir şekilde temizlendi. Şu an farklı açılardan bakıldığında belli - belirsiz iz görünmekte.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar, ben uygulamalarımda genel olarak aracın içine yoğunlaşmış durumdayım. yavaş yavaş dışına da yönelmek istiyorum. Kil, demir tozu gibi uygulamalar konusunda problemim yok. İşin boya düzeltme ve polisaj tarafında başlamışken iyi bir makine ile başlamak ve rupes almak istiyorum. Bilgi sahibi olmadan sırf satın almak içinde almak istemiyorum. Sormak istediğim ise şu; Boya düzeltme işlemlerine yeni başlayacak birisi olarak orbital mi almalıyım - rotary mi almalıyım ? İkisinin ayrı ayrı avantajları ve dezavantajları neler ? Yada ikisini de elimde bulundurmalı mıyım ?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Arkadaşlar, ben uygulamalarımda genel olarak aracın içine yoğunlaşmış durumdayım. yavaş yavaş dışına da yönelmek istiyorum. Kil, demir tozu gibi uygulamalar konusunda problemim yok. İşin boya düzeltme ve polisaj tarafında başlamışken iyi bir makine ile başlamak ve rupes almak istiyorum. Bilgi sahibi olmadan sırf satın almak içinde almak istemiyorum. Sormak istediğim ise şu; Boya düzeltme işlemlerine yeni başlayacak birisi olarak orbital mi almalıyım - rotary mi almalıyım ? İkisinin ayrı ayrı avantajları ve dezavantajları neler ? Yada ikisini de elimde bulundurmalı mıyım ?
İkiside elde olmalı, eğer ben sadece kensi aracıma polisaj yapmayacağım deseniz. Ama şunu net söyleyeyim ilerse pişman olmamak tekrardan makina almamak için en iyisini alın. Rotary dewalt yada makita, orbital rupes mark 3 yada yurt dışından Shine master almanızı tavsiye ederim.

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
İkiside elde olmalı, eğer ben sadece kensi aracıma polisaj yapmayacağım deseniz. Ama şunu net söyleyeyim ilerse pişman olmamak tekrardan makina almamak için en iyisini alın. Rotary dewalt yada makita, orbital rupes mark 3 yada yurt dışından Shine master almanızı tavsiye ederim.
Üstad Shine master hangi model önerirsiniz ? Polisaj vs çok bir tecrübem olmadığı için DA makine ile ufak ufak parlatma işlerinin ucundan tutabilirim. Elimiz alışır böylece :)