Hızlı Soru - Cevap

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #4,901
Bence çok mantıklı, hatta taşınma durumum var, yeni evde yıkama ortamım nasıl olacak belli olmadığı için ben de bunlara baktım (benzinlik yıkamasına geçebilirim yani). Türkiye'de sadece kwazarınki var, ve de modifiye ilposanlar tabi. Ha bir de epoca satıcısı malum firmanın 2 modeli var ama ellerinde var mıdır fiyat nedir bilemiyorum.

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Bence çok mantıklı, hatta taşınma durumum var, yeni evde yıkama ortamım nasıl olacak belli olmadığı için ben de bunlara baktım (benzinlik yıkamasına geçebilirim yani). Türkiye'de sadece kwazarınki var, ve de modifiye ilposanlar tabi. Ha bir de epoca satıcısı malum firmanın 2 modeli var ama ellerinde var mıdır fiyat nedir bilemiyorum.
Bende petrol tayfadan olduğum için düşündüm yeni araca ön yıkamasız yıkamak istemediğim için yeterli olur diye düşünüyorum. Ürün türkiyede yok amazondan sipariş geçmeyi düşünüyorum 2 litrelik olan modelini sipariş geçip bir güne teslim alanlar bile olmuş. Bende 2 litrelik mi 7 litrelik mi alsam yada almasam diye düşünüyorum kararsızım. Şimdi FX2 sipariş verdim bugün yarın gelir bir deneyip bakacağım. Vergilendirme değişmeden alsam iyi olacak.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Çok teşekkür ederim, Öncesinde dediğiniz gibi bebe yağı ile yumuşattım - havalandırmayı ön cama verip en sıcak ayarda 10 dk çalıştırdım ve ardından sihirli sünger ile ovaladım çok kolay bir şekilde temizlendi. Şu an farklı açılardan bakıldığında belli - belirsiz iz görünmekte.
Rica ederim sorununuzun çözüldüğüne sevindim :)

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar uygun maliyetle iç aksam için bir apc, (suni) deri direksiyonum için bir temizleyici ve kumaş koltuklarım ve taban için bir temizleyici arıyorum vakum imkanım yok. Koltuklar biraz tozlu ama siyah olduğu için belli olmuyor. çok kirli görünmüyor valet pronun apc si ya da auto finnese verso yeterli olur mu koltuklar için? Yoksa ayrı bir kumaş temizleyici alayım mı ?

Son düzenleme:

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
arkadaşlar bu arada forumda bir formül görmüştüm ama bulamadım. İlla bileniniz vardır. Bsd ile v07 mi karıştırılıyordu toz toplama olayını kırmak için ?

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@dohctor, eskiden 1:6 and 1:10 derdi .şimdi yeni bidonunda 1:8 degeri veriyor. kirlilik oranına göre ayarlayabilirsiz. 1:6 altına düşmeyin kafi korumayı eller . yazın baharda 1:15 e kadar bile kullanabilirsiniz az kirlide.

cagatay16v

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara-İzmir
@dohctor, eskiden 1:6 and 1:10 derdi .şimdi yeni bidonunda 1:8 degeri veriyor. kirlilik oranına göre ayarlayabilirsiz. 1:6 altına düşmeyin kafi korumayı eller . yazın baharda 1:15 e kadar bile kullanabilirsiniz az kirlide.
Aracımı çok kirli tutmuyorum fakat malum Angara havaları buna izin vermiyor :) Sprey şişe ile yarın denemesini yapacağım 1/10 sulandırıp hazırladım. Teşekkür ediyorum.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Abilerim ve arkadaşlarım,

mahalleden bir arkadaşım mesaj attı aracın koltukları deri nubuk karışımı (i30 elite plus güncel kasa) deri kısımlarda çatlaklar oluşmaya başlamış. Pol star ile temizledikten sonra ne yaparsak çatlakları yok edebiliriz ? yada ilerlemesini engelleyebiliriz ?
Öncelikle geçmiş olsun diyelim, benim bildiğim kadarıyla belirgin bir çatlak varsa oraya onarım yapılabiliyor ama genel olarak çatlamalar başladıysa malesef düzeltmek mümkün değil. Ancak ilerlemesi engellenebilir o da düzenli deri besleyici-nemlendirici kremler kullanarak olabilir. Ben af hide kullanıyorum, coloulockın da bu alanda güzel ürünleri var. Bunları kullanıp 1 gün bekletip iyice yemesini sağlıyoruz ve nemli bezle silip colourlock deri kalkanı veya elinizde başka bir koruyucu varsa onu uygularsanız ilerlemesini engellemiş olursunuz. Bende de 1-2 yerde bu sorun var bu şekilde güzel sonuç alıyorum.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Tecrübeli arkadaşlarımızın fikrini almak isterim. Aracımı ön yıkama ve çift kova ile yıkarım genelde. 2_3 ayda birde wax yapıyorum. Şimdi sorum şu. Gyeon wet coat ı ayda bir yapsam.nasıl olur. Hızlı cila olarak elimde finalede var. Ama her yıkamada kullanmak isyemiyorum koruma falan bırakmıyor. 3_5 yıkamada bir finale atsam alttaki wax ve wetcoat ı acaba ne kadar sürede bozar. Şimdiden teşekkürler